Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Να πάρω το επαναφορτιζόμενο δισκοπρίονο της Parkside που βρήκα ακόμα διαθέσιμο σε κάποιο κατάστημα ή να πάρω κάποιο άλλο, ίσως επώνυμο με καλώδιο ρεύματος; Σημείωση, δεν έχω αυτή τη στιγμή παρά μόνο σέγα της Bosch και το θέλω για ερασιτεχνική χρήση. Θα το εκτιμούσα αν με βοηθούσατε.

Γεια σου φιλε μου.
Καταρχην θα πρεπει να μας πεις τι εργασιες κανεις συνηθως και τι αναγκες κοπης εχεις.
Αν δεν εχεις την αναγκη να κοβεις σε σημεια χωρις ρευμα υαρχουν στα ιδια χρηματα αξιολογα δισκοπριονα ρευματος!

Έλεγα να πάρω ένα δισκοπρίονο για κοπή δοκαριών και μεγάλων επιφανειών - με την βοήθεια του σχετικού οδηγού. Πράγματα που η σέγα με δυσκολεύει. Σπάνια η χρήση της θα είναι βέβαια.
Καλύτερα να πάω ρεύματος;

Kyr, καλημερα ρε. εχεις το πολυεργαλειο της παρκσιντε..? ξερεις ρε αν παιρνει εξαρτηματα απο αλλες εταιριες πχ bosch ..?

Αν θελεις μεγαλες διαστασεις κοπης οπως και βαθος για τα δοκαρια τοτε χρειαζεται το δισκοπριονο σιγουρα.
Και μαλιστα καλων προδιαγραφων.

Θα σου ελεγα να το προσπερασεις το δισκοπριονο μπαταριας και να πας σε καποιο ρευματος οπως το ΜΑΚΤΕC παρακατω.
https://www.skroutz.gr/s/385061/Maktec-MT582.html

Εχει και την εγγυηση του ονοματος της MAKITA!

Αν θελεις μεγαλες διαστασεις κοπης οπως και βαθος για τα δοκαρια τοτε χρειαζεται το δισκοπριονο σιγουρα.
Και μαλιστα καλων προδιαγραφων.

Θα σου ελεγα να το προσπερασεις το δισκοπριονο μπαταριας και να πας σε καποιο ρευματος οπως το ΜΑΚΤΕC παρακατω.
https://www.skroutz.gr/s/385061/Maktec-MT582.html

Εχει και την εγγυηση του ονοματος της MAKITA!

και γω αυτο προτεινω. να παρεις ενα ρευματος. Και το maktec ειναι αυτο που θα διαλεξω και γω αν διασφαλιστω για το σερβις και κυριως για την εγγυηση.

Επειδή εμένα είχε εμφανές πρόβλημα πήγα την ίδια μέρα και το άλλαξα. Μην κοιτάς αν είναι έκκεντρο την μαύρη πλαστική λαβή του τσοκ σε σχέση με το σώμα του δραπανου, γιατί ξεγελάει το μάτι! Βάλε ενα ίσιο μπιτ να το δεις ή την μύτη μονο την άκρη μπροστά! Αλλά αφού δεν έχεις στο βίδωμα πρόβλημα θα είναι οκ! Εγώ όταν βιδωσα και ηταν έκκεντρο μου κουναγε όλο τον καρπό.

Φίλε μου το δεύτερο που πήρες δεν ήταν καθόλου έκκεντρο ή ήταν λιγότερο από το προηγούμενο ?

Και τα δύο 18βολτα που έχω πάρει είναι ελάχιστα έκκεντρα, όπως και το 10βολτο. Βέβαια στην αρχή με ψιλοενόχλησε αλλά στην πράξη δεν μου δημιούργησε πρόβλημα. Είναι ενας συμβιβασμός που δέχτηκα να κάνω αναλογιζόμενος την αξία του εργαλείου. Γνώμη μου είναι οτι δεν θα βρεις κάποιο που είναι απόλυτα κεντραρισμένο. Για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, όπως είπε και ο φίλος, βάλε ένα τρυπάνι ή μολύβι και παρατήρησε τη μύτη του. Όσο για το βίδωμα μην σε απασχολεί γιατί και τα δικά μου φαίνεται να είναι τελείως έκκεντρα αλλά συνήθως φταίνε τα μπιτ ή οι βίδες που είναι λίγο στραβά.

Επικοινωνώντας με το service και ενώ μου είχαν δώσει διεύθυνση για το να το στείλω και να το αντικαταστήσουν, σκεπτόμενος ότι είναι πολύ πιθανό το καινούριο να είναι το ίδιο έκκεντρο ή και χειρότερο, τους ρώτησα αν είναι αυτό φυσιολογικό. Αρχικά η τηλεφωνήτρια μου είπε πως είναι καινούριο μοντέλο και δεν έχει αναφερθεί κάτι ακόμα. Μου ζήτησε να ρωτήσει τον τεχνικό και να μου απαντήσει πριν το στείλω. Επικοινώνησε μαζί μου μετά από μια ώρα και μου είπε πως ο τεχνικός (τον οποίο άκουγα στο βάθος) δοκίμασε τρία ίδια και όλα ήταν έκκεντρα. Το πόσο δεν το ρώτησα γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει και σύγκριση. Μου είπε ότι έτσι είναι κατασκευασμένα όλα και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η επιστροφή χρημάτων μέσω του καταστήματος.

Θα πρέπει να συμβιβαστώ λοιπόν. Στην πράξη μάλλον δε θα δημιουργήσει πρόβλημα ποτέ. Ακόμα κι έτσι για τα λεφτά του μια χαρά μου φαίνεται.

16 με 21 Μαρτίου δεν έχει τίποτα απο εργαλεία, έχει όμως διάφορα για ποδήλατο και ψάρεμα απο 19\3.

Και επιτέλους μετά απο 1,5 χρόνο σχεδόν, ξαναείδα παπούτσια Νο.41...

Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

Kyr, καλημερα ρε. εχεις το πολυεργαλειο της παρκσιντε..? ξερεις ρε αν παιρνει εξαρτηματα απο αλλες εταιριες πχ bosch ..?

Oui -bye-

16 με 21 Μαρτίου δεν έχει τίποτα απο εργαλεία, έχει όμως διάφορα για ποδήλατο και ψάρεμα απο 19\3.

Και επιτέλους μετά απο 1,5 χρόνο σχεδόν, ξαναείδα παπούτσια Νο.41...
Και αναρωτιομουν αν πλεον οι γερμανοι δεν φορανε πλεον 41...

Καλημέρα στην παρέα!
Δημήτρη με πρόλαβε ο Μπάμπης!
Ναι ναι παίρνει και άλλα εξαρτήματα!
Πάντως παιδιά εγώ το έχω καταευχαριστηθει!!!!
Και αν σκεφτείς πως το πήρα από το μπαζααρ με κόστος 15 ευρώ....
ΣΟΥΠΕΡ!!!

Σήμερα δοκίμασα το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας. Οι εντυπώσεις πολύ καλές.

Το μοτέρ του είναι πάρα πολύ καλό με τρομερή επιτάχυνση (αισθητή διαφορά από το απλό δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας χωρίς κρούση) και υψηλό αριθμό στροφών.
Μου κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα βιδώνει και ξεβιδώνει βίδες. Επίσης στην λειτουργία κρούσης, τον τοίχο τον τρυπάει για πλάκα και τα τούβλα, ωστόσο σε πέτρα τα βρίσκει αρκετά σκούρα.
Δεν το δοκίμασα σε τσιμέντο με χαλίκι αλλά λογικά δεν θα τα πηγαίνει τόσο καλά.

Επίσης παρατήρησα αυτήν την εκκεντρότητα που λέτε όλοι και όπως είχα γράψει και παλαιότερα, μέσα στο εγχειρίδιο αν δεν κάνω λάθος αναφέρει ότι μια εκκεντρότητα είναι φυσιολογική λόγω του κρουστικού μηχανισμού.

Απλά ψήνομαι άσχημα να το πάω πίσω και να πάρω το πνευματικό μπαταρίας που τα τρυπάει όλα, αφού ήδη διαθέτω δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας...

Τι λέτε? Ένα 20άρικο έξτρα είναι...

Αν επιμενεις σε μπαταριας και οπως λες διαθετεις ηδη αλλο δραπανοκατσαβιδο μπαταριας να το πραξεις.
Εκεινο καθωτι πνευματικο θα πηγαινει πολυ καλυτερα σε δομικα υλικα!

και 30 που το πήραμε ειναι εργαλείο που πρέπει να υπάρχει.

Η αλήθεια ειναι οτι δεν το έχω δουλέψει ακόμη.

Απο χθές εχω βάλει πάνω το κολωνάκι μαζί με το τρυπάνι πάνω και ανοίγω τρύπες σε ξύλο και φρεζαρίσματα.

Προς το παρών μια χαρά αποτελέσματα έχω. Ουτε αποκλίσεις ουτε τίποτα. Βέβαια δεν είμαι απαιτητκός να παίζω με τα χιλιοστά.

Attachments

• δριλ1.jpg
    δριλ1.jpg
    91.1 KB · Views: 219
Last edited:

Και αναρωτιομουν αν πλεον οι γερμανοι δεν φορανε πλεον 41...

Οι Γερμανοί μάλλον όχι. Στο Ισπανικό και το Ιταλικό φέρνουν τα ίδια παπούτσια με εδώ αλλα συνήθως αρχίζουν απο 41.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

μερσι μποκου αμι -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@KYR Εγω του εβαλα το στρογγυλο που εχει για τα μεταλα να κοψω κατι προγκες και μου τσαμπουκαλεψε κανα 2 δοντια χωρια που ψιλομασαγε να τις κοψει.. οποτε λεω μηπως βρω κανα εξαρτημα ειδικα για μεταλο ωστε να αντεχει..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

μερσι μποκου αμι -bye-

@KYR Εγω του εβαλα το στρογγυλο που εχει για τα μεταλα να κοψω κατι προγκες και μου τσαμπουκαλεψε κανα 2 δοντια χωρια που ψιλομασαγε να τις κοψει.. οποτε λεω μηπως βρω κανα εξαρτημα ειδικα για μεταλο ωστε να αντεχει..

Απ´τα εξαρτήματα τα δικά του μην περιμένεις πολλά πράγματα... Θα κοιτάς τι χρειάζεσαι και θα παίρνσις της Bosch.
Μερικές φορές κάποιες εταιρίες έχουν κάποις special εξαρτήματα που λες "μακάρι να τα έπαιρνε και το δικό μου". Με το κατάλληλο ανταπτοράκι όλα γίνονται.
Εγώ προχθές πήρα και το ανταπτοράκι της Dremel κι έτσι χρησιμοποιώ εξερτήματα παντός καιρού... :smile:

Εδώ ένα απ´τα special που σου λέω... Κι εδώ

Fein_MultiMaster_Profil-Schleifset.jpg

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεια απο Lidl - Aξιολογηση, σχολια, προσφορες

μερσι μποκου αμι -bye-

Παρε και φωτο

IMG_20150306_153812.jpg