(off topic) Υπάρχει κάποιος τρόπος να μετρήσουμε μέχρι πόσα αμπέρ μπορεί να μας δώσει σε φορτίο ένας τύπος μπαταρίας;
Ανοιξα την μπαταρια απο το dremelοειδες parkside που ειχα παρει πριν 4 περιπου χρονια καθως οι μπαταριες εφτασαν στο τελος τους.
Το ανοιγμα της μπαταριας ειναι πανευκολο καθως ξεβιδωνεις μονο 4 βιδες (Philips PH1) και μετα υπαρχει ενα συμμαζεμενο αυτονομο πακετακι απο 8 επαναφορτιζομενες μπαταριες ΝιΜΗ 1.2v. των 1000μΑω. Δεν ειναι μπαταριες λιθιου.
Σε μια επομενη φαση θα συναρμολογησω ενα πανομοιοτυπο πακετακι με μπαταριες ΝιΜΗ Εneloop των 2000μΑω. Αξιζει τον κοπο διοτι το ντρεμελοειδες parkside ηταν πολυ καλο. Τωρα θα εχω και διπλασιο χρονο λειτουργιας.
![]()
ΠΡΟΣΟΧΗ, ανοιξα και το δικο μου σημερα, ειδα προσεκτικα τις μπαταριες, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΑ, ειναι 4/5 ΑΑ, αυτο σημαινει οτι ειναι λιγο πιο κοντες αλλα στο ιδιο παχος. Δεν προκειται να χωρεσου δυο μπαταριες στην σειρα. Ακομη και να χωρουσαν μιλαμε για 8 μπαταριες που εχουν καποιο κοστος. Δεν ξερω ποσο κοστιζει η ποσο θα κοστισει η νεα εκδοση του αλλα δεν προκειται να δωσω αλλα 15ευρω για μπαταρια (το πηρα μεταχειρισμενο με 15ευρω). Δοκιμασα με μια Lipo 3 στοιχιων 1000mAh και χωραει μια χαρα. Θελει μονο καποια πατεντα για να ακουμπανε οι επαφες της.
Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΠΑΘΟΣΕΓΑΣ
Χθες και σήμερα μπήκε σε λειτουργία η σπαθόσεγα για το project της βουκαμβίλιας.
Τα αποτελέσματα απογοητευτικά για τέτοιου είδους δουλειά. Τα περισσότερα κλαριά ήταν χλωρά από μέσα και το πιο βασικό ταλαντεύονταν πολύ, τόσο ώστε να τα παρατήσω και να πιάσω το κλαδευτήρι και το πριόνι χειρός. Σε διακλαδώσεις όπου το πάχος ξεπερνούσε τους 3-4 πόντους διάμετρο, το εργαλείο μπορούσε να πιάσει, αλλιώς τίποτα.
ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ
Ενώ λοιπόν είχαμε απογοητευθεί πλήρως και εγώ και το εργαλείο, η συμβία μου μας υπέδειξε ένα φυτό με πολύ κοφτερά φύλλα (σπαθοειδή) και κορμό διαμέτρου 4-10 εκατοστά, προς εξόντωση.
Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΠΑΘΟΣΕΓΑΣ
Το εργαλειάκι αναθάρρησε μετά την ήττα από τη βουκαμβίλια. Επετέθη στον κορμό σάν να έκοβε βούτυρο. Εντός τριλέπτου το μεταμόρφωσε σε τακτοποιημένα κυλινδράκια έτοιμα να παραχωθούν στο πρώτο τυχερό τζάκι που θα βρεθεί στο δρόμο τους.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Για μικρούς κορμούς το εργαλείο είναι ταμάμ.
Το χρησιμοποίησα με τη λάμα ξύλου που είχε εντός της βαλίτσας, η οποία τα πήγε μια χαρά.
Ευελπιστώ να το τεστάρω και σε σε κοπή σωλήνων πλαστικού/μετάλλου κάποια στιγμή.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Η λάμα κόβει ΠΟΛΥ. Χρειάζεται αδιάσπαστη προσοχή όπως και με όλα τα ηλεκτρικά κοπτικά εργαλεία.
Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΠΑΘΟΣΕΓΑΣ
Χθες και σήμερα μπήκε σε λειτουργία η σπαθόσεγα για το project της βουκαμβίλιας.
Τα αποτελέσματα απογοητευτικά για τέτοιου είδους δουλειά. Τα περισσότερα κλαριά ήταν χλωρά από μέσα και το πιο βασικό ταλαντεύονταν πολύ, τόσο ώστε να τα παρατήσω και να πιάσω το κλαδευτήρι και το πριόνι χειρός. Σε διακλαδώσεις όπου το πάχος ξεπερνούσε τους 3-4 πόντους διάμετρο, το εργαλείο μπορούσε να πιάσει, αλλιώς τίποτα.
ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ
Ενώ λοιπόν είχαμε απογοητευθεί πλήρως και εγώ και το εργαλείο, η συμβία μου μας υπέδειξε ένα φυτό με πολύ κοφτερά φύλλα (σπαθοειδή) και κορμό διαμέτρου 4-10 εκατοστά, προς εξόντωση.
Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΣΠΑΘΟΣΕΓΑΣ
Το εργαλειάκι αναθάρρησε μετά την ήττα από τη βουκαμβίλια. Επετέθη στον κορμό σάν να έκοβε βούτυρο. Εντός τριλέπτου το μεταμόρφωσε σε τακτοποιημένα κυλινδράκια έτοιμα να παραχωθούν στο πρώτο τυχερό τζάκι που θα βρεθεί στο δρόμο τους.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Για μικρούς κορμούς το εργαλείο είναι ταμάμ.
Το χρησιμοποίησα με τη λάμα ξύλου που είχε εντός της βαλίτσας, η οποία τα πήγε μια χαρά.
Ευελπιστώ να το τεστάρω και σε σε κοπή σωλήνων πλαστικού/μετάλλου κάποια στιγμή.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Η λάμα κόβει ΠΟΛΥ. Χρειάζεται αδιάσπαστη προσοχή όπως και με όλα τα ηλεκτρικά κοπτικά εργαλεία.
Το είχα πεί, για λεπτά κλαδιά δεν κάνει, θέλει σταθερό κορμό, χωρίς ταλαντώσεις. Γι´αυτού του είδους τα κλαδέματα χρησιμοποιώ το Bosch ΚΕΟ που έχει ειδικό εξάρτημα για να μαγκώνει το κλαδί.
Βρε παρε ενα γιαπωνεζικο πριονι να δεις τη υγεια σου...
http://avclub.gr/forum/showthread.php/113735-Tι-παραλάβαμε-σήμερα?p=1057387307#post1057387307
Μπάμπη !!!!! Έχεις τόσα πολλά εργαλεία .... !!!! Τελικά πρέπει να είσαι σπουδαίος μάστορας και ας λένε μερικοί .....
Ναι βρε Μπάμπη, αλλά 1) άλλο το κόστος των 40 ευρώ του Parkside και άλλο του ΚΕΟ και 2) Πόσο κρατάει η μπαταρία του ΚΕΟ; Δούλεψα από 2,5 ώρες Κυριακή και Δευτέρα.
Παλικαρια καλημερα,
αυτοι οι δισκοι δισκοπροιονου χειρος ειναι βελτιωμενοι σε σχεση με τον μαμα που εχει το αντιστοιχο δισκοπροιονο χειρος της Lidl?
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=33953
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.