Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλημεραα !!

Στο ιταλικο εχει ωραια πραματα απο 20/08... PBS 600 B1

και διαφορα αλλα.. να δουμε τι θα φερει εδω !

108191_02_f.jpg

Ο Ταινιολειαντήρας θα έρθει σίγουρα.
Τώρα μακάρι να μας "χαρίσουν" και εδώ την σέγα με ένα 30άρι... (λογικά θα γίνει γιατί η προηγούμενη προσφορά στα 50 ευρλω το δισκοπρίονο ήρθε και φυσικά οι σέγες τους περίσσεψαν και τις 2 φορές που φέρανε)!

Βρε το ταινιολειαντηρα... Με 30 ξεμπερδευαμε και πηγαμε και δωσαμε 80-100 για skill και b&d.:guitarist:

Βρε το ταινιολειαντηρα... Με 30 ξεμπερδευαμε και πηγαμε και δωσαμε 80-100 για skill και b&d.:guitarist:

ομολογώ οτι δεν ξέρω κανέναν να έχει 2 ταινιολειαντήρες....μάλλον θα γίνω ένας από αυτούς αν όχι ο πρώτος αν την βάλει...

Εγω θα τον χτυπησω αν τον φερει παντως.. καπου διαβασα οτι βγηκε "σκυλι" ο προηγουμενος (Α1) που ειχε φερει.. αν σκεφτεις οτι ο φθηνοτερος βγαινει στα 60 (διπλασια λεφτα - skroutz) ..

Ο ταινιολειαντηρας ειναι απαιτητικο μηχανημα.
Δεν ξερω με 30 ευρω τι θα καταφερει του lidl.

Οτι καταφερνει και η σεγα, το δισκοπριονο, το φαλτσοπριονο. Θα μας πει οποιος το παρει και το δουλεψει.

Δεν είναι το ιδιο ποιοτικά σύντροφε...
Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, πάρτο για 1 μήνα δοκίμασε το, πήγαινε το πίσω και μετά πες μου αν είναι καλύτερο.

Φαίνεται η φτήνια του από μακρυά. Φυσικά άλλο 30 ευρώ και άλλο 100 ευρώ...

Ούτε κυκλωνικό φίλτρο, ούτε ξεχωριστή βάση (έχει μια σημασία), μικρότερο μοτέρ, λιγότερα εργονομικά χαρακτηριστικά (σταθερό χερούλι απουσίας επένδυσης στον τεντωτήρα), μικρότερη επιφάνεια λείανσης, απουσία βαλίτσας, αισθητά χαμηλότερη ποιότητα κατασκευής και ίσως βρω κι άλλα.
Για μένα δικαιολογείται αυτή η διαφορά... Βάλε στα συν ότι το παίρνεις και από μαγαζί που σίγουρα δεν μπορεί να πάρει εμπόρευμα σε τιμή του Lidl...

Ουτε ο δικος μου εχει ξεχωριστη βαση, ουτε κυκλωνικο φιλτρο, ουτε βαλιτσακι καθως εχει και σταθερη λαβη.
Φυσικα εχω ενα στιβαρο εργαλειο στα χερια μου, με δυναμη που γινετε αισθητη. Αλλα αλλο 30 και αλλο 70 . Και επιστρεφουμε στα λογια μας πως οτι πληρωνεις παιρνεις(συνηθως). Αλλα η κουβεντα γινεται για το λογω μηπως γινετε η δουλεια μας με το φτηνο?

Ότι γίνεται γίνεται αλλά σε πιο μεγάλο χρονικό διάστημα και με μεγαλύτερη καταπόνηση. Αν δεν είχα τον μαύρο και τον ντέκερ θα έπαιρνα τον parkside σίγουρα...
Αλλά στα εργαλεία που χρησιμοποιώ περισσότερο προσπαθώ να παίρνω κάτι καλύτερο πάντα...

Η διαφορα τιμης του ταινιολειαντηρα ειναι τεραστια απο τον ανταγωνισμο, οσα και μειονεκτηματα να βρουμε.

Εγω ειχα στο προγραμμα τον πρασινο bosch αλλα με τετοια τιμη που βγαινει ο parkside δεν υπαρχει περιπτωση να μην τον δοκιμασω. Καθεται και αναποδα σε παγκο με ειδικο σφιγκτηρακι, κατι που θεωρω απαραιτητο και πολυ χρησιμο.

Τα περισσοτερα parkside που εχω δοκιμασει, για να μην πω σχεδον ολα, δεν με εχουν απογοητευσει. Το αντιθετο μαλιστα.

Παρεμπιπτοντως εαν καποιος θελει μινι τριβειο για μικροδουλειες και μοντελισμο, υπαρχει ενα της Proxxon με 30 ευρω.

T1T2uqXxVbXXXXXXXX_!!0-item_pic.jpg

http://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασι...-εργαλεία/proxxon-tριβείο-mini-ps-13-2859410/

Η διαφορα τιμης του ταινιολειαντηρα ειναι τεραστια απο τον ανταγωνισμο, οσα και μειονεκτηματα να βρουμε.

Εγω ειχα στο προγραμμα τον πρασινο bosch αλλα με τετοια τιμη που βγαινει ο parkside δεν υπαρχει περιπτωση να μην τον δοκιμασω. Καθεται και αναποδα σε παγκο με ειδικο σφιγκτηρακι, κατι που θεωρω απαραιτητο και πολυ χρησιμο.

Τα περισσοτερα parkside που εχω δοκιμασει, για να μην πω σχεδον ολα, δεν με εχουν απογοητευσει. Το αντιθετο μαλιστα.

Παρεμπιπτοντως εαν καποιος θελει μινι τριβειο για μικροδουλειες και μοντελισμο, υπαρχει ενα της Proxxon με 30 ευρω.

T1T2uqXxVbXXXXXXXX_!!0-item_pic.jpg

http://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασι...-εργαλεία/proxxon-tριβείο-mini-ps-13-2859410/

Εννοείται αυτό Μιχάλη.
Τα έξτρα πάντα πληρώνονται φυσικά και στο λέω εγώ που κατέχω τα περισσότερα από τα εργαλεία του Lidl...

Ότι γίνεται γίνεται αλλά σε πιο μεγάλο χρονικό διάστημα και με μεγαλύτερη καταπόνηση. Αν δεν είχα τον μαύρο και τον ντέκερ θα έπαιρνα τον parkside σίγουρα...
Αλλά στα εργαλεία που χρησιμοποιώ περισσότερο προσπαθώ να παίρνω κάτι καλύτερο πάντα...

Πως μπορεις να τα ξερεις αυτα χωρις να πιασεις το εργαλειο στα χερια σου; Εχω ενα παναθλιο ταινιολειαντηρα μαρκας Praktyl, σε αυτο το μηχανημα φαινεται η προχειροτητα του χωρις να το βαλεις καν στο ρευμα (εαν θυμαμαι καλα τον ειχα παρει απο Leroy με 25ευρω) φυσικα ηξερα τι επερνα. Αυτο το μηχανημα δεν ξερω τι θα το κανω, παντως δεν μπορει να δουλευυτει, βγαζει τοσο θορυβο και κραδασμο που στο τελος τον εκλεισα και ετριψα με το χερι. Για τετοια ποιοτητα μιλαμε. Εδω απο εικονα αυτο που βλεπω ειναι μακραν καλυτερο.
Υποψην οτι δειχνει και σετ γυαλοχαρτα με 2ευρω.
Προβλεπω οτι θα γινει πολεμος παλι εαν φερουν λιγα κομματια.

Τον Α1 ταινιολειαντηρα της parkside τον έχω και ειναι καλός , δεν ειναι στην κλάση του B&D αλλα ενα-δυο σκαλιά πιο κάτω . Παρεμπιπτόντως δούλεψα στο τέρμα τον B&D για μια ωρα+ με 60αρι γυαλοχαρτο σε κατι βαμμενα δοκαρια και δεν έκανε κιχ . Έχω δουλέψει καμία ωρα και τον parkside στο παρελθον αλλα τον είδα ότι αρχησε και ζοριζοταν , ότι πληρώνεις παίρνεις . Γενικα ειναι καλός , VFM .

Πως μπορεις να τα ξερεις αυτα χωρις να πιασεις το εργαλειο στα χερια σου; Εχω ενα παναθλιο ταινιολειαντηρα μαρκας Praktyl, σε αυτο το μηχανημα φαινεται η προχειροτητα του χωρις να το βαλεις καν στο ρευμα (εαν θυμαμαι καλα τον ειχα παρει απο Leroy με 25ευρω) φυσικα ηξερα τι επερνα. Αυτο το μηχανημα δεν ξερω τι θα το κανω, παντως δεν μπορει να δουλευυτει, βγαζει τοσο θορυβο και κραδασμο που στο τελος τον εκλεισα και ετριψα με το χερι. Για τετοια ποιοτητα μιλαμε. Εδω απο εικονα αυτο που βλεπω ειναι μακραν καλυτερο.
Υποψην οτι δειχνει και σετ γυαλοχαρτα με 2ευρω.
Προβλεπω οτι θα γινει πολεμος παλι εαν φερουν λιγα κομματια.

Το λες και μόνος σου. Επειδή έχω πολλά εργαλεία ξέρω κάτι παραπάνω σε ότι αφορά την διαφορά ποιότητας που έχουν τα φτηνά με τα πιο ακριβά. Όπως λέει όμως και ο Ηλίας από κάτω που έχει δουλέψει και τα 2, ο Μαύρος υπερισχύει με μικρή έως υπαρκτή διαφορά. Εγω ειδικά που αγοράζω μετά μανίας ακατέργαστα ξύλα, είναι από τα εργαλεία που χρησιμοποιώ συχνότερα, οπότε δεν θα έπαιρνα με την καμία τον Parkside. Γι αυτούς που περιστασιακά τρίβουν κομματάκια ξύλου άντε και καμιά παλέττα είναι οκ, για άλλους που τρίβουν με τις ώρες (2-3 ώρες την μέρα και καμιά φορά για 4-5 μέρες συνεχόμενα) δεν νομίζω να είναι κατάλληλος ο Parkside και αυτό όχι από θέμα αντοχής αλλά από άποψη χρόνου περάτωσης εργασίας και εργονομίας.

Επίσης τα γυαλόχαρτα Παναγιώτη σίγουρα θα είναι ποιότητας όπως αυτά που έφερε πριν από κάτι μήνες που σκίζονταν στα 2 λεπτά χρήσης (με τον ταινιολειαντήρα θα είναι λίγο παραπάνω ο χρόνος ζωής τους βέβαια). Εγώ έτριψα 40 σανίδια 10 x 2.5 χ 3.7 m και το γυαλόχαρτο είναι σχεδόν σαν καινούριο. Πολύ αμφιβάλλω ότι τα συγκεκριμένα γυαλόχαρτα θα έχουν το 1/2 της αντοχής του black and decket. Εδώ τα Bosch βγαίνουν σχεδόν 2-3 ευρώ το ένα.

Τέλος το Lidl τελευταία μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες ποσότητες, οπότε μην ανησυχείς για την διαθεσιμότητα ;-)

Χρησιμοποίησε κανείς τα προστατευτικά μετάλλου (σπρέυ αστάρι + χρώμα σε ένα) της Baufix? Δοκίμασα το γκρι σε ένα παλιό πλυντήριο που επισκευάζω (με άνοιγμα για τα απορρυπαντικά στο πάνω μέρος, και το καπάκι είχε πολύ σκουριά γύρω γύρω στο άνοιγμα). Κάνει πολύ ώρα να στεγνώσει και μετά δε γυαλοχαρτίζει σωστά, θέλει πολύ υπομονή... Δυστυχώς ήμουν στη δουλειά ταυτόχρονα (έτρεχα να ψεκάσω και ξανά πίσω χαχα) και δεν μπόρεσα να βγάλω φωτό.

Χρησιμοποίησε κανείς τα προστατευτικά μετάλλου (σπρέυ αστάρι + χρώμα σε ένα) της Baufix? Δοκίμασα το γκρι σε ένα παλιό πλυντήριο που επισκευάζω (με άνοιγμα για τα απορρυπαντικά στο πάνω μέρος, και το καπάκι είχε πολύ σκουριά γύρω γύρω στο άνοιγμα). Κάνει πολύ ώρα να στεγνώσει και μετά δε γυαλοχαρτίζει σωστά, θέλει πολύ υπομονή... Δυστυχώς ήμουν στη δουλειά ταυτόχρονα (έτρεχα να ψεκάσω και ξανά πίσω χαχα) και δεν μπόρεσα να βγάλω φωτό.

Εγώ έχω πάρει ένα σπρεύ μαύρο και το έχω χρησιμοποιήσω λίγο σε μία πόρτα που έβαψα με το πιστόλι γιατί της έκανα μια δαχτυλιά...
Καλό μου φάνηκε μιας και χρησιμοποιώ κατά κόρον χρώμα με αστάρι μαζί (παίρνω παπαγάλος chassis lack).
Είναι πιο ματ στην όψη από το απλό βερνικόχρωμα λόγω του ασταριού.

Με το σβουράκι που δοκίμασα να το τρίψω σε κάποια σημεία, έφευγε αμέσως. Μήπως δεν στέγνωσε καλά όμως αυτό που έκανες εσύ?

Σε 2 καινούργιες μικρές καγκελόπορτες(1 Χ 1 μέτρο) βαμμένες 2 χέρια αστάρι πρώτα με πινέλο, χρησιμοποίησα 4 κουτιά πράσινο, που γράφει σφυρήλατο. Δεν γυαλοχαρτάρισα, δεν βγαίνει το χρώμα, το αποτέλεσμα μου φαίνεται καλό αλλά και το βάψιμο δεν το έχω καθόλου. Η γυναίκα μου τις τελείωσε.

Σε 2 καινούργιες μικρές καγκελόπορτες(1 Χ 1 μέτρο) βαμμένες 2 χέρια αστάρι πρώτα με πινέλο, χρησιμοποίησα 4 κουτιά πράσινο, που γράφει σφυρήλατο. Δεν γυαλοχαρτάρισα, δεν βγαίνει το χρώμα, το αποτέλεσμα μου φαίνεται καλό αλλά και το βάψιμο δεν το έχω καθόλου. Η γυναίκα μου τις τελείωσε.

Πάντως νομίζω ότι το σφυρήλατο σε σπρέυ ήταν πολύ ακριβό. 5 ευρώ το κουτάκι όταν το hammerite έρχεται με 10-12 ευρώ το κουτί που σίγουρα είναι περισσότερο και ποιοτικότερο...

Καλημερα,
παιδια τα φωτα σας παρακαλω, η πλανη PEH 30 A1
main.jpeg

του λιντλ λεει τιποτα για ευκαιριακη και μονον χρηση...παλετες, αφαιρεση βερνικιου κλπ...
Να τη περιμενω;
Η πρεπει να μαζεψω για επωνυμο;
Επισης, το Σκαπτικό δράπανο με καλέμι PBH 1500 A1 λεει οντως, ακομη, για οσους το χρησιμοποιησαν;
108020_04_f.jpg

ευχαριστω.