Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ξέρεις από τα χαρακτηριστικά του την μεγαλύτερη διάμετρος σε τρυπάνι για μπετό που υποστηρίζει; Επίσης το επίσημο service τους Αθήνα είναι το Houston;

Last edited:
Ξέρεις από τα χαρακτηριστικά του την μεγαλύτερη διάμετρος σε τρυπάνι για μπετό που υποστηρίζει; Επίσης το επίσημο service τους Αθήνα είναι το Houston;

Δεν θυμάμαι αλλά αποκλείεται να είναι 16άρι.
Θα πάρεις πρώτα την εξυπηρέτηση πελατών τηλέφωνο και αυτοί θα σε καθοδηγήσουν.

10αρι και αν!
Σίγουρα το 16αρι ίσως ήταν υπερβολή αλλά ήθελα να περάσω άνετα μερικά Καλώδια από έξω μέσα, αλλά και το 10αρι και αν μου φαινετε λίγο,κρουστικο δράπανο είναι τουλάχιστον μέχρι 13αρι θα πρέπει να υποστηρίζει.

Σίγουρα το 16αρι ίσως ήταν υπερβολή αλλά ήθελα να περάσω άνετα μερικά Καλώδια από έξω μέσα, αλλά και το 10αρι και αν μου φαινετε λίγο,κρουστικο δράπανο είναι τουλάχιστον μέχρι 13αρι θα πρέπει να υποστηρίζει.

Υποστηρίζει όσο είναι το τσοκ του αλλά μετράνε και τα watt.
Εσύ 1000άρι θέλεις με αυτά που κάνεις.

ΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΔΡΑΠΑΝΟ PSBM 500 A1
IAN: 78322

Ιδιότητες

Κινητήρας 500 Watt με μεγάλο αριθμό περιστροφών
Συμπαγής σχεδιασμός με μικρό βάρος
Για κάθε χρήση, για διάτρηση, τρύπημα και βίδωμα
Αδιαβάθμητη ρύθμιση ροπής στρέψης από περ. 50–3000 min-1
Ταχυτσόκ διπλού κάλυκα
Εργονομική λαβή-soft
Με επιπλέον χειρολαβή και οδηγό βάθους διάτρησης
3 m καλώδιο
Απορροφούμενη ισχύς: 500 W
Μέγιστος αριθμός στροφών: 3000 min-1
Μέγιστος αριθμός κρούσεων: 48000 min-1
Μέγιστη ροπή στρέψης: περ. 7,5 Nm
Μέγιστη διάτρηση: 20 mm σε ξύλο, 13 mm σε μπετόν, 10 mm σε ατσάλι
Συσκευασία παράδοσης: Κρουστικό δράπανο 1-ταχύτητας PSBM 500 A1 με πρόσθετη χειρολαβή και οδηγό βάθους διάτρησης
Βάρος: περ. 1,85 kg

Αυτα είναι τα χαρακτηριστικά του.

Φιλε,με κανενα δραπανο δεν παμε 16 μπετο κατευθείαν.Εκει βαζουμε sds και πνευματικα.
Αν ξεκίναγες με μικροτερα νουμερα,δεν θα ειχες πρόβλημα κανενα.
Το δε 16αρη τρυπανι που εχεις,πρεπει να είναι ειδικο,για να μπαινει σε αυτό το τσοκ.

Οι καπνοι είναι απ την υπερθερμανση του βερνικιού της περιέλιξης.
Πηγαινε το να στο αλλαξουν

Προς θεού δεν πήγα καρφωτά με το 16αρι είχα τρυπήσει με 8αρι πρώτα. Όντως ήταν πίσω πιο μικρό για να μπαίνει στο τσοκ.

Προς θεού δεν πήγα καρφωτά με το 16αρι είχα τρυπήσει με 8αρι πρώτα.

Οπως και να'χει το θεμα, το εργαλειο ειναι μεχρι μαξιμουμ 13μμ σε μπετον, ασχετως προτρυπηματος.

Στο service θα το καταλαβουν αμεσα οτι τραβηξε ζορι παραπανω απο οτι επρεπε αλλα ισως κανουν τα στραβα ματια.

Πες τι εγινε τελικα.

Και παλι,πολυ είναι.
Εχθες σε μικρα ουπατ 12αρια,απο 8 τρυπανι σε 12 κλωτσαγε.

Το ξερω πως είναι δυσκολο να εχεις πολλα νουμερα σε τρυπανια μακρια...η άλλη λυση είναι κανεις δυο μικρότερες τρυπες...

Παιδια,δεν εχετε τροχισει μεγαλα διαμαντια με τροχουδακι για να μπουν σε μικρα τσοκ,απο ανατολικα δραπανα?

Η κεραια στο avatar,μηπως είναι από Θερμοπύλες?:a0210:

Last edited:
ΟΤΕ είναι αλλά νομίζω ότι είχα δει και πινακίδα στην είσοδο για την ΕΡΤ λόγο τον δορυφορικών εκπομπών στο εξωτερικό τώρα δεν είμαι και 100% σίγουρος. (συγγνώμη και στα παιδιά για το off topic)

Λοιπόν Πάνο μετά την καπνίλα το βάζω στην πρίζα κανονικά το δράπανο? Δεν κινδυνεύω να με τινάξει στον αέρα ε ?

Last edited:
Το εκαψες πετά το στην ανακύκλωση και τέλος. Τα δέκα λεπτά τέτοιο ζόρι σε ηλεκτρικό εργαλείο δεν είμαι λίγος χρόνος.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σήμερα δοκίμασα για δεύτερη φορά το ηλεκτρικό δράπανο τον 20 ευρώ, την πρώτη φορά με διαμαντοτρυπανο φ8 200 mm ξετρυπησα ένα τοίχο με τούβλο άνετα. Σήμερα όμως τα χρειάστηκε ξετρυπησα τσιμεντένιο τοίχο 300mm με φ16 τρυπάνι μισό τρύπημα από έξω και μισό από μέσα τον τοίχο, στο τρύπημα κόλλαγε πολύ και ζοριζόταν στο τέλος μύρισε πολύ και έβγαλε καπνούς και ζεστάθηκε όλα αυτά με δέκα λεπτά δουλειάς. Απογοητεύτηκα βέβαια για τα λεφτά του δεν περίμενα κάτι περισσότερο, τώρα λογικά έφαγε τα καρβουνάκια; Στο τέλος μετά τους καπνούς που έβγαλε δεν γύριζε και με κέφι και στον αέρα, να το πάω στο service;

Με αυτά (σ.σ. παραπάνω που περιγράφεις) που ζήτησες από το δραπανάκι δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από το να το κάψεις.... Απλά το τερμάτισες ....Όχι μόνο αυτό των 20 ευρώ αλλά και οποιοδήποτε επώνυμο να βάλεις στα ίδια watt ή και παραπάνω (700, 750, ή και 850 watt) το ίδιο αποτέλεσμα θα πάρεις.... Όπως σου έγραψαν και προηγουμένως κανονικά για αυτή την δουλεία σε μπετό θέλεις πιστολέτο (πνευματικό) ή αν πας σε δράπανο απλό 1000+ watt με μεγάλα αποθέματα ροπής και καλό - επώνυμο τρυπάνι, για να μην πάθεις τα ίδια.

Ειχα το πνευματικό μπαταρίας 18V του lidl αλλα δεν ειχα μεγάλο τρυπάνι για την τρύπα που ήθελα για αυτο δεν το πήρα. Αν έβαζα σε αυτο ενα τετράκωπο 16αρι θα ειχα το ίδιο προβλημα;

Τετράκοπο και απλό δεν υπάρχει.
Μόνο σε SDS θα βρεις, αλλά και στην περίπτωση που υπάρχει πάλι δεν το σηκώνει αυτό το δράπανο.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Με αυτά (σ.σ. παραπάνω που περιγράφεις) που ζήτησες από το δραπανάκι δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από το να το κάψεις.... Απλά το τερμάτισες ....Όχι μόνο αυτό των 20 ευρώ αλλά και οποιοδήποτε επώνυμο να βάλεις στα ίδια watt ή και παραπάνω (700, 750, ή και 850 watt) το ίδιο αποτέλεσμα θα πάρεις.... Όπως σου έγραψαν και προηγουμένως κανονικά για αυτή την δουλεία σε μπετό θέλεις πιστολέτο (πνευματικό) ή αν πας σε δράπανο απλό 1000+ watt με μεγάλα αποθέματα ροπής και καλό - επώνυμο τρυπάνι, για να μην πάθεις τα ίδια.

Πάντως αυτό που έχω εγώ είναι 800W, και τρυπάει μέχρι 25 χιλιοστά σε τσιμέντο. Ένα 500W δεν μπορεί να χειριστεί 16 χιλιοστά;
Μήπως είναι περισσότερο θέμα κατασκευής παρά ισχύος;