Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ηλια την πατησα το χειμωνα που μας περασε κ ενω το ειχα ρυθμισει κ ηταν σωστο στο -45° δεν μου περασε καν απο το μυαλο να κανω εναν ελεγχο κ στο +45° πριν ξεκινησω να κοψω. Θεωρησα οτι αφου ειναι δεξια σωστο θα ειναι κ αριστερα..

Το αποτελεσμα ηταν τα ξυλα που εκοψα στο +45° (τα μισα ξυλα δλδ) βγηκαν λιγο κατω απο 44°. Οπως καταλαβαινεις τα ξυλα αχρηστευτηκαν για τη συγκεκριμμενη κατασκευη κ μπηκαν στην ακρη για επομενη

Αυτο εγινε οχι με το συρομενο που εχει την αλλη εβδομαδα αλλα με το απλο του λιντλ. Κ ρωτησα γτ πλατη κ βαση (που ειναι απο κατω ο μηχανισμος με τη μπιλια που καθεται στις μοιρες) ειναι στην ουσια ολοιδια

Γιάννη για να σου δώσω το μέγεθος του καλιμπραρισματος που έκανα (ολίγον μανιακος με την ακρίβεια...) , καλιμπραρησα μέχρι και τον φράχτη με τις 4 αλενοβιδες που εχει .
Όχι ότι έχανε πολυ αλλα και αυτα τα δέκατα της μοίρας με "έτρωγαν" ...
Πάντως γενικα αξίζει για τα λεφτα του το radial κατα πολυ σε σχέση με το απλο .

Γιάννη εγώ σπάνια κόβω μοίρες. Αλλά γιατί αφού κόβεις +45 και μετά - 45 δεν γυρνάς απλά τα ξύλα ώστε να μην ρυθμίζεις και να ελαχιστοποιεις τα λάθη;

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιάννη εγώ σπάνια κόβω μοίρες. Αλλά γιατί αφού κόβεις +45 και μετά - 45 δεν γυρνάς απλά τα ξύλα ώστε να μην ρυθμίζεις και να ελαχιστοποιεις τα λάθη;

Ηταν μακρια κ δεν ειχα περιθωριο στο τοιχο :))

Επιβεβαιωνω και εγώ ότι δεν έχει δεύτερο δίσκο μέσα. Δεύτερο δίσκο είχε το δισκοπριονο χειρός μέσα μήπως μπερδεύεσαι με αυτό.

Μπορει να κανω λάθος. Θα το τσεκάρω μολις ευκαιρήσω.

Το συρομενο το πηρα το 2015 ,δεν εχει δευτερο δισκο το εχω δουλεψει αρκετα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.χανει περιπου μιση μοιρα στην καθετη κοπη.μονο προβλημα που μου εβγαλε ειναι οτι τι λειζερ καπου δεν κανει μαλλον επαφη και πολλες φορες δεν αναβει αλλα δεν το χρησιμοποιω κιολας.
αλλαξα το δισκο με 48 δοντια και η διαφορα ειναι τεραστια .

Βασίλη εχει στο πίσω μερος 2 αλενοβιδες που ρυθμίζουν τα τερμα 0 και 45 μοίρες .

μονο προβλημα που μου εβγαλε ειναι οτι τι λειζερ καπου δεν κανει μαλλον επαφη και πολλες φορες δεν αναβει αλλα δεν το χρησιμοποιω κιολας.

Μαλλον και σε σενα ο διακοπτης θα φταιει, ειχα και εγω αυτο το προβλημα και εβγαλα τελειως των διακοπτη, τωρα απλα μπαινοβγαζω την μια μπαταρια.

Ηλια ευχαριστω θα το δω .
Amilo ναι ο διακοπτης ειναι απλα δεν το δουλευω το λειζερ ,απλα ακουμπαω το δισκο εκει που εχω σημαδεψει που θα κοψω και μου ειναι
πιο βολικο.

Amilo ναι ο διακοπτης ειναι απλα δεν το δουλευω το λειζερ ,απλα ακουμπαω το δισκο εκει που εχω σημαδεψει που θα κοψω και μου ειναι
πιο βολικο.
Μαλλον απο το πριονιδι θα μαζευει ο διακοπτης μεσα στης επαφες και δεν κανει καλη επαφη, το κακο ειναι οτι δεν μπορω να των ανοιξω για να το καθαρισω. Καποια στιγμη θα κοιταξω να βρω με προστατευτικο καλυμμα, σε μενα με βολευει το laser αν και κανω και εγω αυτο που λες αλλα χαρη στο laser κερδιζω λιγο χρονο απο το να κατεβαζω των δισκο να δω αν θα κοψει εκει που θελω. Ξεχασα να πω μια αλλη λεπτομερια που μου κανει της τελευταιες μερες, εχετε προβλημα αφου απασφαλιζεται των δισκο στο κατεβασμα να κατεβαινει με δυσκολια σαν καπου να πιανεται; Κατι μου λεει οτι εχει θεμα το προστατευτικο καπακι του δισκου.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μαλλον απο το πριονιδι θα μαζευει ο διακοπτης μεσα στης επαφες και δεν κανει καλη επαφη, το κακο ειναι οτι δεν μπορω να των ανοιξω για να το καθαρισω. Καποια στιγμη θα κοιταξω να βρω με προστατευτικο καλυμμα, σε μενα με βολευει το laser αν και κανω και εγω αυτο που λες αλλα χαρη στο laser κερδιζω λιγο χρονο απο το να κατεβαζω των δισκο να δω αν θα κοψει εκει που θελω. Ξεχασα να πω μια αλλη λεπτομερια που μου κανει της τελευταιες μερες, εχετε προβλημα αφου απασφαλιζεται των δισκο στο κατεβασμα να κατεβαινει με δυσκολια σαν καπου να πιανεται; Κατι μου λεει οτι εχει θεμα το προστατευτικο καπακι του δισκου.

Γνωστά προβλήματα και τό laser και το προστατευτικό τού δίσκου

https://www.youtube.com/watch?v=dZNHDtcaTXk

https://www.youtube.com/watch?v=nQfc13QJa3Q

Σπρέι λαδιου σιλικονης στις 3 βιδες του μαύρου μεταλλικου μέρους που παίζει τον ρόλο μοχλού για να σηκώσει τον προφυλακτηρα . Τσεκαρέ μήπως θέλουν σφιξιμο και οι βιδες .

ξερει κανεις αν τα φυλλα λειανσης του τριβειου κανουν στο dremel mm40;

Κάνουν αλλά λόγω των τρυπών θα σου φάει μία ώρα αρχίτερα την πλάκα λείανσης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οταν το είχα εγώ, είχα θέμα με τον διακόπτη και έπρεπε σχεδόν κάθε φορά να τον ανοίγω για φύσημα...
Επίσης και με το κατέβασμα είχα ένα θεματάκι αλλά αφού έριξα λίγο αντισκωριακό και χαλάρωσα λίγο τις βίδες σύσφιξης, φτιάχτηκε αρκετά.

Παιδιά αν πάει κάποιος για το φαλτσοπριονο και δει ότι έχει και ξεχωριστό πακέτο για δίσκους ας το γράψει εδώ να πεταχτω να πάρω ένα πακετάκι αφού συνήθως του έχει πολύ φθηνά και καλό είναι να υπάρχουν.

Παιδιά αν πάει κάποιος για το φαλτσοπριονο και δει ότι έχει και ξεχωριστό πακέτο για δίσκους ας το γράψει εδώ να πεταχτω να πάρω ένα πακετάκι αφού συνήθως του έχει πολύ φθηνά και καλό είναι να υπάρχουν.

Δεν τους έχει δυστυχώς. Κάποτε τους είχε στο ebay στα 18 ευρώ περίπου (+4 μεταφορικά).

Σήμερα που δούλευα το συρόμενο, διαπίστωσα ότι το λέιζερ κάποια στιγμή σταμάτησε να δουλεύει. Η αλήθεια είναι οτι απογοητεύτηκα αλλά μακάρι να είναι απλώς ο διακόπτης όπως είπατε. Τελικά κοίτα να δεις τύχη,το forum δίνει απαντήσεις πριν προλάβω να κάνω τις ερωτήσεις !!!

ImageView.ashx

Κανονικα για αυτο το μικρο προβλημα θα επρεπε να ειχε καπακι οπως στην φωτο, οποιος θελει θα βρει στα ηλεκτρονικα καταστηματα ακριβο δεν ειναι και σε γλυτωνει απο προβληματα.