costas1965
AVClub Fanatic
Πέμπτη 10/11.... ψιλιπράγματα....http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?id=1620 :frown:
Για κράτα (οικονομικές) δυνάμεις. Τον Δεκέμβριο θα έχει λένε, πολλά εορταστικά σετάκια.
Πέμπτη 10/11.... ψιλιπράγματα....http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?id=1620 :frown:
Για κράτα (οικονομικές) δυνάμεις. Τον Δεκέμβριο θα έχει λένε, πολλά εορταστικά σετάκια.
Κώστα έχεις κονέ, εσωτερική πληροφόρηση;
Λίγα πράγματα............
Εγω το μονο που περιμενω ειναι η σκουπα με την πριζα εργαλειου. Νομιζω οτι αξιζει τα λεφτα της και θα κανει καλη δουλεια. Γιατι αντιστοιχα watt με πριζα και καδο 30lt Inox ξεκινανε απο 140+ ευρω
Συμφωνώ σχεδόν με όλα όσα διάβασα...
1. όσο πιο πολλά watt και όσο πιο καλή η ποιότητα της σέγας τόσο πιο κάθετη η τομή
2. τα πριονάκια είναι το 50% της δουλειας (ότι σέγα και να έχεις αμα βαλεις πριόνι αντάρτικο δεν κόβεις ίσια)
3. σε πολύ μεγάλα πάχη δεν χρησιμοποιείς σέγα
4. η παλινδρόμηση έχει την τάση να διώχνει το πριόνι λοξά. Δοκιμάζω με σέγες 20ετίας (μακίτα-μπος) χωρίς παλίνδρόμηση (με το ίδιο πριόνι) και με μια σέγα καινούργια (μπος) και το χωρίς παλινδρόμηση κόβει πιο κάθετα
Αυτα λέει η δική μου εμπειρία χωρίς να σημαίνει οτι είναι 100% σωστά. Προτείνω συναντηση σέγας (ότι έχει ο καθένας) για να βγουν συμπεράσματα.
Προχθές αγόρασα το σετ με 24 τα γερμανοπολύγωνα, φαίνεται ποιοτικό , ελπίζω να μην είναι μάπα το καρπούζι
Δεν φαινονται οι φωτογραφιες.Θα συμφωνήσω κι εγώ, με μία μικρή ένσταση στο τελευταίο. Ενα πολύ καλής ποιότητας εργαλείο, εφ'όσον χρησιμοποιηθεί σωστά δεν παρουσιάζει το φαινόμενο της μη κάθετης κοπής. Μου έκανε εντύπωση που το ανέφερες, οπότε σήμερα που είχα ρεπό πετάχτηκα στο πατρικό μου για κάτι δουλειές και επι τη ευκαιρία το δοκίμασα πάνω σε μια κατασκευή που δουλεύω όποτε βρω χρόνο τον τελευταίο καιρό.
Λοιπόν, έχουμε και λέμε... Δοκάρι πεύκο 5x15 vs Festool Carvex με μακρουλή λάμα να το περνάει πέρα για πέρα.
![]()
Πρώτα έκανα μία κοπή χωρίς παλινδρόμηση και χωρίς να στρίβω τη σέγα, να δω πως θα το πάει. Σα ζεστό βούτυρο το έκοψε και απολύτως κάθετα από την αρχή ως το τελος της κοπής.
![]()
![]()
Τωρα άλλη μία με την παλινδρόμηση στην δεύτερη (μεσαία) σκάλα και "γράφοντας" καμπύλες. Και πάλι σαν ζεστό βούτυρο και απολύτως κάθετα σε όλο το μήκος της κοπής.
![]()
![]()
![]()
Σε μαλακό ξύλο τουλάχιστον, μία πολύ καλή σέγα θεωρώ ότι δεν θα εχει θεμα να κόψει κάθετα, αρκεί βέβαια το χέρι να την κατευθύνει σωστά με την κόψη το πριονιού και όχι πλαγίως, καθώς και με δύναμη-ταχύτητα τόση ώστε να κοβει άνετα. Το παραπάνω δε χρειάστηκε να το πάω και ιδιέταιρα αργά.
Εννοείται ότι κλωτσήματα στην αρχή ή στο τέλος δεν έχει, ακίδες δεν πετάει λόγω του πολύ καλού splinter guard και η αναρρόφηση από τη σκούπα είναι άψογη. Τραβάει τα ροκανίδια μόλις αυτά δημιουργηθούν, και σε συνδυασμό με το strobe light που παίζει στην ίδια συχνότητα με τη λάμα δίνει στον χειρηστή μία πεντακάθαρη εικόνα του που ακριβώς πάει η λάμα, σαν να είναι σταματημένη.
Μιλάμε βέβαια για εργαλείο στο τελείως άλλο άκρο από αυτό του Lidl όσον αφορά τον σχεδιασμό, την ποιότητα κατασκευής, τα features και βέβαια την τιμή που λίγο-πολύ είναι δεκαπλάσια. Συνεπώς οποιασήποτε σύγκριση είναι άτοπη. Τη μικρή δοκιμή την έκανα περισσότερο μιας και αναφέρθηκαν εργαλεία επαγγελματικά bosch & makita τα οποία είναι πιο κοντά στην festool ως επαγγελματικά.
Για καρπουζι καλα ειναι, για σοβαρη δουλεια οχι...υπογραφω!
Νεκτάριε τα έχεις δοικιμάσει? Είναι χρωμίου-βαναδίου...
Και με 40 ευρώ παίρνεις όλη τη σειρά μέχρι το 32 ενώ σε κατάστημα μόνο το Νο.30 κοστίζει 28 ευρώ! Και είναι σκέτο "drop forged" δηλ. σφυρήλατος χάλυβας χωρίς άλλα στοιχεία (πλήν σιδήρου και άνθρακα) στο κράμα.
Και με την ευκαιρία, να μια μικρή διδακτική ιστορία:
Πήρα ένα γερμανοπολύγωνο σκέτο Νο.28 από το Δασκαλάκη στη Μεσογείων που γράφει απλά "drop forged" (ούτε χρωμίου-βαναδίου, ούτε τίποτα άλλο δεν γράφει) και το πλήρωσα 11,50 ευρώ μετά από την "έκπτωση".
Το ήθελα για να αλλάξω μια μπαταρία μπανιέρας και το Νο. 28 το πήρα δοκιμάζοντας σε μία μπαταρία στο κατάστημα. Στο σπίτι όμως έπεφτε μικρό και στην Grohe αλλά και σε μια Ideal Standard καθώς και σε μια No Name.
Πήγα την άλλη μέρα στο μαγαζί και ζήτησα να το επιστρέψω. Περιμένοντας βλέπω μια ταμπέλα στο ταμείο "δεν γίνονται επιστροφές χρημάτων" (καθώς και μία άλλη "δεν δεχόμαστε φθαρμένα χαρτονομίσματα"!!!). Όταν φτάνω στην ταμία μου λέει "να δούμε τι θα πεί ο. κ. Δημήτρης" (Δασκαλάκης). Λέω "ΟΚ να δούμε τι θα πεί και ο κ. Δημήτρης" . Τελικά ο κ. Δημήτρης μου είπε ότι δεν το δέχεται γιατί "έκανα τη δουλειά μου και το επιστρέφω". Βγάζω τις 2 μπαταρίες (που είχα αφαιρέσει με κάβουρα) και του λέω να βάλει το 28 να δεί αν ταιριάζουν. Μετράει και λέει ότι το σωστό νούμερο είναι 30. Αλλά το Νο. 30 κοστίζει 28 ευρώ!!! Φυσικά δεν το πήρα και πήρα ένα πιστωτικό 11,50 ευρώ μέχρι νά βρώ κάτι να αγοράσω από το συγκεκριμένο κατάστημα.
Είναι μεγάλη επιχείρηση (Α.Ε. με 3 μαγαζιά), και φέρεται σαν μικρομπακάλικο της γειτονιάς!!!
Και αναρωτιέμαι: Υπάρχει κανένας λόγος να προτιμήσει κανείς ένα Έλληνα έμπορο που η υπηρεσία που προσφέρει είναι να εισάγει προϊόντα από το εξωτερικό και τα πουλάει με παλιομοδίτικο τρόπο? Δουλειά σε πωλητές δίνει και το Lidl που επίσης πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και φόρους.
Δεν θα είχα αντίρρηση να αγοράσω ακριβότερα από ένα Έλληνα παραγωγό για το καλό της χώρας. Άλλο όμως παραγωγός και άλλο έμπορος...
ΥΓ Το όνομά μου είναι στη διάθεση των διαχειριστών στην περίπτωση που φοβηθούν επειδή αναφέρω όνομα εταιρείας. Στο κάτω-κάτω είναι γεγονότα και δικές μου απόψεις...
Αξια σε ποσοτητα γιατι οπως γραφω σε ποιοτητα κοστιζουν οσο αξιζουν.Εξαιρετικός.
Εγώ να προσθέσω πως τα κλειδιά του με έχουν εξυπηρετήσει όσες φορές τα έχω χρειαστεί.
Αυτό το σετ δε είναι το πλέον πλήρες και τα 40 ευρώ που κοστίζει δεν αντιπροσωπευουν την πραγματική του αξία.
Δεν το πιστεύω Νεκταριε.
Ειλικρινά.
Καλη η ιστορια σου αλλα με 11,5 και 30 παιρνεις gedore, facom, stawhille κλειδι επωνυμα και με @@. Τωρα αν επεσες σε μπακαλη και σου πουλησε τα κλειδια ιδιας ή κατωτερης ποιοτητας lidl σε τετοια τιμη, λυπαμαι εχασες!
Εγω ειπα την αποψη μου εχοντας δοκιμασει τα παλιοτερα κλειδια που ηταν καλα για τα λεφτα τους, αλλα οχι τελεια. Εκεινα ηταν καποιας γνωστης φιρμας, ινδιας αν δεν κανω λαθος και οχι κινεζικα.
Τωρα το σετ το μεγαλο το εριξα μια ματια και μου φανηκαν χειροτερα. Δεδομενου οτι γενικοτερα εχει ριξει τη ποιοτητα στη πλειαδα εργαλειων το lidl, μαντευω σχεδον σιγουρα οτι αυτο το σετ ειναι κινεζος και πως σε πιθανο ζορισμα ή απαιτητικη εργασια θα δειξουν τη... Ζημια που θα σου κανουν. Επισης,μοπως προαναφερα, εμμεσος πλην σαφως, με 40 ΔΕΝ αγοραζεις κλειδια μεχρι τετοια μεγεθοι, ας ειναι και παραγγελια ενος κοντεινερ.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Αξια σε ποσοτητα γιατι οπως γραφω σε ποιοτητα κοστιζουν οσο αξιζουν.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.