Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Η εμπειρία μας, οι γνώσεις μας, οι ανάγκες μας κ η τσέπη μας, μας οδηγούν στην μία ή την άλλη επιλογή.

:grandpa: Κ.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σωστά αλλά γιατί αυτή η αυτοματη κατάταξη όλων των κινέζικων προϊόντων σαν σκάρτα?
Τα κινητά τηλέφωνα του 2016 είναι εξαιρετικά τα περισσότερα. Υπάρχει κανένα Γερμανικό κινητό που να κοστίζει τα τριπλά και να έχει παρόμοια ποιότητα?

Δεν μπορεις να συγκρινεις κινητα με εργαλεια ή αυτοκινητα με εργαλεια. Το κινητο αποτελειται απο ηλεκτρονικα τα οποια οι κινεζοι αγοραζουν ετοιμα απο κορεα και ταιβαν. Ακομα και τα πλαστικα που ειναι το ευκολο κομματι δεν νομιζω οτι τα φτιαχνουν οι ιδιοι. Κανουν συναρμολογηση με την ποιοτητα που κανουν και το λιγοτερο κοστος που εχουν. Software ομως για τα κινητα δεν φτιαχνουν και παντα ειναι ενα βημα πισω σε αυτο.
Στο εργαλειο ομως εχουν προβλημα γιατι δεν μπορουν ή δεν θελουν να επενδυσουν στην ποιοτητα. Και επειδη εχω εμπειρια σε συγκεκριμενο θεμα με μεταλλο θα αναφερω το εξης: Το 2010 οι εταιρια μας λογω φορτου εργασιας κατασκευασε εκει με μεταλλο κινεζικο 2 γερανους λιμανιου STS (δεν λεω για που, αλλα για ελλαδα). Σε πληροφορώ οτι το κινεζικο μεταλλο αντιστοιχων προδιαγραφων ειχε τοσο ευκαμψια σε σχεση με το ευρωπαικο S355J2G3 που οταν το φορειο φορτωθηκε βγηκαν οι τροχοι απο τις ραγες και αρχισαν να πεφτουν οι κομμενες (κινεζικες) βιδες βροχη. Ο γερανος στοιχησε τα μισα λεφτα και για μοναδικη λυση αλλαχτηκαν οι βιδες και κολληθηκαν μπατσα λαμαρινες στις κινεζικες. Οι κινεζοι εχουν δικα τους μεταλλα αλλα ειναι κατωτατης ποιοτητας σε σχεση με τα ευρωπαικα. Οταν μου λες οτι πουλανε chrome-vanadium εγω σου λεω οτι δεν μπορουν να εχουν ουτε S355 χαλυβα της προκοπης που ειναι ο πλεον συνηθης χαλυβας ηλεκτρομηχανολογικων κατασκευων. Οι βιδες τους (Μ24, Μ30, Μ32+) παιζεις λαχειο να τις βιδωσεις στα αντιστοιχα παξιμαδια και για τον λογο οτι ειναι υλικο μαπα εχουν στα παξιμαδια και 20-25% μεγαλυτερο υψος. Αυτα για το κινεζικο μεταλλο. Για κατασκευη ας μη μιλησουμε.

Παιδια δεν μιλαμε για υπερκατασκευες κινεζων.
Τα γερμανοπολυγωνα τι να παθουν?
Ισα ισα αυτα ηταν και πολυ καλα φινιρισμενα.

Και για να το τραβηξω λιγο ακομη αν εγραφαν επανω FACOM θα τα πλασαρε ευκολα για κλειδια "ποιοτητος".

Παιδια δεν μιλαμε για υπερκατασκευες κινεζων.
Τα γερμανοπολυγωνα τι να παθουν?
Ισα ισα αυτα ηταν και πολυ καλα φινιρισμενα.

Και για να το τραβηξω λιγο ακομη αν εγραφαν επανω FACOM θα τα πλασαρε ευκολα για κλειδια "ποιοτητος".

Μπορει οπως λες να ειναι οκ, δεν διαφωνω. ουτε υπαρχει καποιος κινδυνος.
Αλλα για οποιους λενε οτι μεχρι τωρα εχουν κανει την δουλεια τους, εχω απορεία αν εχουν δοκιμασει το 32 σε 500Nm Μ22 ΒΙΔΑ ή εχουν δουλεψει απλως τα μικρα μεσα σε βιδες στο σπιτι.

Αλλα για οποιους λενε οτι μεχρι τωρα εχουν κανει την δουλεια τους, εχω απορεία αν εχουν δοκιμασει το 32 σε 500Nm Μ22 ΒΙΔΑ ή εχουν δουλεψει απλως τα μικρα μεσα σε βιδες στο σπιτι.

Έχεις χίλια δίκια αλλά τα εργαλεία του lidl δεν είναι επαγγελματικά κια δύσκολα έως πολύ δύσκολα θα λύσουν βίδες σφιγμένες στα 500nm. Το πολύ κανένα μπουλόνι (αν βολέψει κιόλας) με 100-200 nm σφίξιμο να λύσουν και πολύ λέω. ;)

500nm δυναμη γιατι μας περασες...??? χαχαχαχααχα
Μπορει και να το αντεξει για 10φορες και την 11η να σπασει..μπορει και παραπανω...

Δεν προβλεπονται (και κυριως δεν λανσαρονται απο την Lidl ουτε απο εμας) για τετοια χρηση και για αυτο εχουν αντιστοιχη ποιοτητα και προβλεψη...
Οποιος λυνει παξιμαδια με τετοιες δυναμεις καθημερινά τοτε θα πρεπει να διαλεξει αντιστοιχα εργαλεια...

το παραδειγμα σου...παντως ειναι λιγο ατοπο...
δλδ ειναι σαν να λες σε καποιον που οδηγαει Almera για πηγαινε Θεσσαλονικη σε 3ωρες να δεις τι θα γινει...

Έχεις χίλια δίκια αλλά τα εργαλεία του lidl δεν είναι επαγγελματικά κια δύσκολα έως πολύ δύσκολα θα λύσουν βίδες σφιγμένες στα 500nm. Το πολύ κανένα μπουλόνι (αν βολέψει κιόλας) με 100-200 nm σφίξιμο να λύσουν και πολύ λέω. ;)

Μα η M22 που πιανει το 32 σφιγγει στα 450 περιπου. Αν εχει κολλησει και λιγο ή σκουριασει θελει πανω απο 500 για να λυσει. Αρα αν δεν μπορεις να λυσεις αυτη την βιδα, δεν εχεις 32. Αντιστοιχα για ολα τα αλλα. Αλλα στα μικρα ειναι μικρες οι ροπες και το ψευτικο αντεχει. Στα μεγαλα ειναι το θεμα.

μιας και εχω παρει το σετακι με τα 40 και εγω μπορω να πω οτι για ερασιτεχνικη χρηση αλλα και δουλειες μεχρι καποιο σημειο ζορισματος τις κανει..

οταν εκανα την αγορα,η σκεψη μου ηταν να τα εχω σαν <<δευτερα>> εργαλεια ή τα πρωτα που θα χρησιμοποιησω σε δουλειες οχι τοσο απαιτητικες καθως μεχρι τωρα εχω φροντισει καθε χρονο να αγοραζω καλα και αξιοπιστα εργαλεια ωστε να κανω ενα πληρες σετ γερμανοπολυγωνων ..

σαφως και δεν ειναι στιβαρα αυτα του lidl,απλα ξερεις οτι με 40 σετ δεν περνεις ή μαλλον ξερεις τι εργαλεια θα σου βγουν με τα συγκεκριμενα χρηματα..

σε βουλκανιζατερ φιλου ετυχε να θελει να ξεβιδωσει ενα μπουλονι το οποιο το αεροκλειδο το κλωτσαγε για καποιο λογο
εκει βεβαια υπαρχουν επαγγελματικα εργαλεια και πανακριβα
εβγαλε ενα γερμανικο facom και επι 5 λεπτα του εδωσε τοσες σφυριες με βαριοπουλα που ελεγα σε καθε σφυρια < τωρα θα σπασει,τωρα θα σπασει..>
το μπουλονι γυρισε εν τελει το δε εργαλειο στραβωσε το χερουλι κατα 2-3cm

το ξερω οτι το παραδειγμα που ανεφερα ειναι στο αλλο ακρο,αλλα κανεις δεν μπορει να πει οτι θα παρει καλα εργαλεια με τοσα λιγα λεφτα και μαλιστα απο τετοιου ειδους μαγαζια
σαν ερασιτεχνικα μεχρι ενα σημειο σαφως και αξιζει

Μα η M22 που πιανει το 32 σφιγγει στα 450 περιπου. Αν εχει κολλησει και λιγο ή σκουριασει θελει πανω απο 500 για να λυσει. Αρα αν δεν μπορεις να λυσεις αυτη την βιδα, δεν εχεις 32. Αντιστοιχα για ολα τα αλλα. Αλλα στα μικρα ειναι μικρες οι ροπες και το ψευτικο αντεχει. Στα μεγαλα ειναι το θεμα.

Τόσο πολύ? Εντύπωση μου κάνει!!!
Ενδιαφέρουσα θα είναι μία δοκιμή πάντως!

500nm δυναμη γιατι μας περασες...??? χαχαχαχααχα

Δεν προβλεπονται (και κυριως δεν λανσαρονται απο την Lidl ουτε απο εμας) για τετοια χρηση και για αυτο εχουν αντιστοιχη ποιοτητα και προβλεψη...
Οποιος λυνει παξιμαδια με τετοιες δυναμεις καθημερινά τοτε θα πρεπει να διαλεξει αντιστοιχα εργαλεια...

το παραδειγμα σου...παντως ειναι λιγο ατοπο...
δλδ ειναι σαν να λες σε καποιον που οδηγαει Almera για πηγαινε Θεσσαλονικη σε 3ωρες να δεις τι θα γινει...

Μη λεμε οτι θελουμε τωρα. Καθε βιδα εχει συγκεκριμενη ροπη συσφιξης. Αν το κλειδι δεν την αντεχει, τοτε ειναι αχρηστο. Τι πιστευεις οτι θα γινει αν πας να ξεσφιξεις μια Μ22 που ειναι σωστα σφιγμενη με 590 Nm και το κλειδι δεν αντεχει? Θα σπασει το κλειδι αλλα οχι στο σωμα, αλλα εσωτερικα μεσα στο πολυγωνο. Οχι σε επαγγελματικη χρηση, αλλα στην πρωτη βιδα.

Και επιδη δεν το θυμομουν καλα, 435 θελει η M20, η Μ22 θελει 590.

σε βουλκανιζατερ φιλου ετυχε να θελει να ξεβιδωσει ενα μπουλονι το οποιο το αεροκλειδο το κλωτσαγε για καποιο λογο
εκει βεβαια υπαρχουν επαγγελματικα εργαλεια και πανακριβα
εβγαλε ενα γερμανικο facom και επι 5 λεπτα του εδωσε τοσες σφυριες με βαριοπουλα που ελεγα σε καθε σφυρια < τωρα θα σπασει,τωρα θα σπασει..>
το μπουλονι γυρισε εν τελει το δε εργαλειο στραβωσε το χερουλι κατα 2-3cm

το ξερω οτι το παραδειγμα που ανεφερα ειναι στο αλλο ακρο,αλλα κανεις δεν μπορει να πει οτι θα παρει καλα εργαλεια με τοσα λιγα λεφτα και μαλιστα απο τετοιου ειδους μαγαζια
σαν ερασιτεχνικα μεχρι ενα σημειο σαφως και αξιζει

Αρα αν στραβωσε και το FACOM μηπως και αυτα ειναι λιγο ακαταλληλα???
Βεβαια η χρηση δεν ειναι η ενδεδειγμενη.

Αρα αν στραβωσε και το FACOM μηπως και αυτα ειναι λιγο ακαταλληλα???

Τι κρουστικη δυναμη που εδωσε με την βαριοπουλα δεν υπαρχει περιπτωση να την δωσεις με το χερι αλλα μονο με σωληνα προεκταση. Το κλειδι ομως σαν γερμανικο κλειδι δεν ανοιξε και σιγουρα αντεξε πολυ περισσοτερη απο την ονομαστικη του ροπη οταν τελικα ξεβιδωσε με αυτον τον τροπο.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

αν ειναι καταλληλα ή οχι για την συγκεκριμενη εργασια δεν ξερω καθως δεν ειναι η δουλεια μου για να εκφερω γνωμη
αλλα σε αυτο που λες συμφωνω 1000%

την παραθεση την εκανα για να πω οτι ο καθενας μας ξερει τι περνει απο το lidl και βεβαια δεν μπορουμε να εχουμε απαιτησεις πολλες για αυτο που κανουν

βεβαια να πω και το αλλο,
καποτε το lidl ειχε βγαλει ενα πιστολι σιλικονης με 3-4
εκεινη την περιοδο δουλευα σε χρωματοπωλειο και ειχαμε ΤΟ ΙΔΙΟ πιστολη σιλικονης στα 7,50 ......

αλλο παραδειγμα,φετος εκανα καποια μεροκαματα σε κατασκευαστικη εταιρεια,συγκεκριμενα μας ηθελαν για κατι κατεδαφισεις..
ο εργοδοτης ηταν λιγο <<σφιχτος>> στην τσεπη,οταν επρεπε να σπασουμε ενα τσιμεντενιο στηθαιο 40μ μηκος επι 1μ υψος θελαμε ενα κομπρεσερ

μας αγορασε απο το lidl ενα parkside ,το δουλεψαμε ολη μερα ,οχι για να το τεσταρουμε αλλα επειδη δεν μας επερναν τα χρονικα περιθωρια,
η δουλεια εγινε με επιτυχια
το εργαλειο το κηδεψαμε με τιμες,καθως μας αφησε 2 μετρα πριν το τελικο σταδιο,δεν ειχαμε απαιτηση απο τη συγκεκριμενη εταιρεια,απλα δεν εκανε για τη συγκεκριμενη δουλεια που το θελαμε

οτι πληρωνεις περνεις απλα το θεμα ειναι για τι δουλεια θελεις να παρεις εργαλειο απο το Lidl

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τι κρουστικη δυναμη που εδωσε με την βαριοπουλα δεν υπαρχει περιπτωση να την δωσεις με το χερι αλλα μονο με σωληνα προεκταση.

επειδη ημουν μπροστα,ειχε σωληνα κοντο περιπου 1μ απο οικοδομη
για οποιον γνωριζει ειναι πατοσωληνες (τις βαζουμε στο καλουπι κατω απο τα δοκαρια)
επειδη συνηθως ειναι 2μετρες την εχει στο μετρο κομενη για τετοιες δουλειες

Jks13 από το Lidl θα αγοράσεις εργαλεία για ερασιτεχνική χρήση κ για αυτό θα πρέπει να τα δουλέψεις.
Ο κάθε ερασιτέχνης δεν θα πρέπει να έχει τις απαιτήσεις με τα λίγα χρήματα που θα διαθέσει να πάει κ να βγάλει επαγγελματικό μεροκάματο με αυτά κάθε μέρα.

Κ εγώ παιδί της βαριάς βιομηχανίας είμαι πάνω από 28 χρόνια (βλ. στήσιμου γερανού Ρόκας στην Ελευσίνα πριν περίπου 12 χρόνια ) κ για τον εξοπλισμό στα συνεργεία μας έχουμε μόνο Facom, Hazet κ Knipex Crome/Vanadium.

Όμως για το ξυλουργικό εργαστήριο μου, για μια μικρή επισκευή στο αμάξι ή στην μπανιέρα, τα εργαλεία από το Lidl με έχουν εξυπηρέτησει αφάνταστα.

Παππούς Κώστας.

Κωστα επειδη εσυ εχεις μηχανηματα τα οποια εχουν τετοιες βιδες και μπορεις να κανεις την δοκιμη ειναι εφικτο?

Κυριάκο
μία βίδα αν δεν λύνει εύκολα, με λίγο ζέσταμα ή με λίγη καράμπα ή με χτύπημα με το σφυρί στο κεφάλι της βίδας ή του παξιμαδιού μπορεί να λύσει πολύ πολύ πιο εύκολα.
Αν χρειαστεί να χαλάσω ή να εξαντλήσω το κλειδί θα προτιμήσω να την κόψω με τον τροχό ή με έναν παξιμαδοκόφτη ή με τακίμι οξυγόνου / ασετυλίνης παρά να βασανίζομαι εγώ κ το κλειδί.
Το έχει κάνει κ ο μέγας Αλέξανδρος στο παρελθόν!

Ναι Κώστα δεν αντιλέγω.
Απλά για να δοκιμαζαμε τα κλειδιά του λιντλ το λέω.

Δεν έχω όμως γερμανοπολύγωνα ή καρυδάκια από το Lidl καρδιά μου.
Ήμουν (υπερ)πλήρης από αυτά, λόγω του άλλου μου καπέλου, πολύ πριν έρθει το Lidl στο Ellada.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από το Lidl έχω (κ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος) το φαλτσοπριονο, μια πλανη, ενα διπλο δραπανοκατσαβιδο, μυτούλες για το δραπανοκατσαβιδο κ μικροκοκοψίνια.