Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μια κουβεντα ακομη, για οικιακη και ερασιτεχνικη χρηση συνηθως τα νουμερα που δουλευουμε ειναι μικρα. Νομιζω 17-19 αντε 21 αμα λαχει κατι. Επειδη τα μεγαλα νουμερα θα ειναι σε περιεργες κατασκευες μπορει και καποια ρακορ ή πλαστικα με ρου lidl θα γινει δουλεια με επιφυλαξη στη φθορς της βιδας. Τα νουμερα της συγκεκριμενης συλλογης που φτανουν μεχρι 40 δεν τα βρισκεις στο σπιτι, οποτε τι να τα κανει ενας ερασιτεχνης? μονο για συλλογη. Αν τα παρει καποιος για επαγγελματικη χρηση, δεν θελω να τον ξερω.
Αλλα και παλι, επειδη εχω απηυδηση απο τη ποιοτητα των εργαλειων τελευταια απο lidl, δεν πιστευω οτι τα κλειδια αυτα κανουν ακομη και για ερασιτεχνικη χρηση. Μονο για ξεσφιγμα νεων βιδων που σφιχτηκαν απο τα ιδια καθως και αλλα ψιλολογια.
Οσο για το facom της περιπτωσης που αναφερθηκε, ειχαμε απο τη μια μή ενδειδειγμενη χρηση και απο την αλλη αντεξε!
Τελος παντων επειδη τα συζηταμε συνεχεια, το lidl προσφερει και vfm εργαλεια αλλα και σκουπιδια!
Οποιος θελει να αξιοποιησει σωστα τα λεφτα του με λιγα λεφτα παραπανω ισως και τα ιδια παιρνει λιγοτερα κλειδια επωνυμης εταιριας που θα τα δουλεψει σιγουρα και θα τα εχει για δεκαετιες χωρις φθορα.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μπορει οπως λες να ειναι οκ, δεν διαφωνω. ουτε υπαρχει καποιος κινδυνος.
Αλλα για οποιους λενε οτι μεχρι τωρα εχουν κανει την δουλεια τους, εχω απορεία αν εχουν δοκιμασει το 32 σε 500Nm Μ22 ΒΙΔΑ ή εχουν δουλεψει απλως τα μικρα μεσα σε βιδες στο σπιτι.
εγώ ψάχνω στο σπίτι μου να βρω μία βίδα Μ22 και δεν βρίσκω πάντως, το ίδιο και στο απολύτως ερασιτεχνικό μου εργαστήριο για το οποίο προορίζονται τα απολύτως ερασιτεχνικά εργαλεία του lidl...δεν έχω καν Μ22 διάσταση σε βίδα...
αντιθέτως ο μηχανικός φίλος μου με το συνεργείο έχει δει αρκετές αλλά δεν έχει εργαλεία λιντ, το ίδιο και όταν φτιάχναμε το depot του μετρό στις 3 γέφυρες το 1995 τα συνεργεία στερέωναν κάτι τεράστια I-beams στις βάσεις τους με κάτι εξωτικά τεράστια αερόκλειδα και μετά με ειδικά πολύ μεγάλα δυναμόκλειδα, το ίδιο και στο αεροδρόμιο με την hocktief το 1999 ή στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Καλατράβα για τους αγώνες 2004 και πάει λέγοντας...

αλλά αυτές οι συγκρίσεις τι θέση έχουν εδώ μέσα στο νήμα του lidl?

Προσωπικά κλειδί lidl μικρότερα μεγέθη απο αυτού του σετ...δεν εχω καταφέρει να σπάσω...το ίδιο και με τα σετ καστάνιας που εχω δεν ειναι lidl αλλα ειναι αντίστοιχου budget...

Και έχουν περάσει αρκετή δοκιμή...σε μοτο είτε συντήρηση είτε ξεσφιγκοντας βίδες έως και 40ετων με Σκουριές κτλ...λόγω ανακατασκευής ολοκληρωτικής παραπανω απο μιας μοτο...

Τώρα αν κάποιος κανιβαλιζει τα εργαλεια του τι να πω...αυτους τους λενε και σιδηροφαγους στην πιάτσα...καταφέρνουν και facom να σπάσουνε...
παντα υπαρχει τρόπος να αποφύγεις κακοποίηση εξοπλισμού...βίδας και σώματος που ειναι η βιδα...

Μην ξεχνάμε οτι σε εταιριες μιας και αναφερθήκατε (μιας και εγω βρίσκομαι σε βιομηχανικό περιβάλλον) βλέπεις κακοποίηση εργαλειων απο μάστορες μιας και δεν ειναι δικά τους...έσπασε facom 200ιων ευρω να του...τι τον νοιάζει παραγγέλνει άλλο...οταν το πληρώνεις το πονάς και το σκέφτεσαι...
Over and out απο εμενα...το θέμα εχει αναπτυχθεί πολλάκις...με πολλα εργαλεια...
Όπως στα παντα υπάρχουν πολλές απόψεις...

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

εγώ ψάχνω στο σπίτι μου να βρω μία βίδα Μ22 και δεν βρίσκω πάντως, το ίδιο και στο απολύτως ερασιτεχνικό μου εργαστήριο για το οποίο προορίζονται τα απολύτως ερασιτεχνικά εργαλεία του lidl...δεν έχω καν Μ22 διάσταση σε βίδα...
αντιθέτως ο μηχανικός φίλος μου με το συνεργείο έχει δει αρκετές αλλά δεν έχει εργαλεία λιντ, το ίδιο και όταν φτιάχναμε το depot του μετρό στις 3 γέφυρες το 1995 τα συνεργεία στερέωναν κάτι τεράστια I-beams στις βάσεις τους με κάτι εξωτικά τεράστια αερόκλειδα και μετά με ειδικά πολύ μεγάλα δυναμόκλειδα, το ίδιο και στο αεροδρόμιο με την hocktief το 1999 ή στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον Καλατράβα για τους αγώνες 2004 και πάει λέγοντας...

αλλά αυτές οι συγκρίσεις τι θέση έχουν εδώ μέσα στο νήμα του lidl?

Ναι αλλα στα 40 ευρω που εδωσε καποιος τα 3 τελευταια κλειδια ειναι το μισο κοστος. Αρα οχι και πολυ vfm αν τελικα δεν κανουν δουλεια.
Αν ομως βρεις μια βιδα M20 ή M22 δεν θα πας στο σετακι σου να χρησιμοποιησεις το κλειδι? Και τοτε (αναρωτιεμαι αλλα δεν ξερω γιατι δεν τα εχω δοκιμασει) θα μπορεσεις να την ξεβιδωσεις ή θα μασιξει και θα πας να αγορασεις αλλο? Αυτο λεμε, δεν λεμε να στησεις αεροδρομιο ουτε να μονταρεις μερα νυχτα. Λεμε, αυτες τις 2,3, 10 βιδες που μπορει να βρεθουν στα επομενα χρονια μπροστα σου, θα μπορεσει να τις βγαλει περα? Γιατι αυτες τις βιδες οπου τις βρεις το πιθανοτερο θα ειναι σφιγμενες σωστα και οχι "ερασιτεχνικα".

Καλό είναι πάντως να αφήσουμε τις θεωρίες και να λέμε κάτι μόνο αν το έχουμε δοκιμάσει.
Κάποιος που ρωτάει κάτι περιμένει απάντηση από κάποιον που το έχει δοκιμάσει.
Όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις. :ernaehrung004:

ναι αυτό σου λέω και εγώ, στο σπίτι μου και στο απολύτως ερασιτεχνικό περιβάλλον ενός σπιτιού, δεν υπάρχει τέτοια βίδα Μ20-22, και εκεί απευθύνεται το σετάκι του λιντλ, ακόμη και εάν έχει νούμερα που δεν υπάρχουν σε ερασιτεχνικά περιβάλλοντα.
εάν ποτέ συναντήσω βίδα >17-18 ´και δεν με καλύπτει το φτηνό κινέζικο (σπάσει κουρευτεί κλπ) θα αγοράσω το συγκεκριμένο νούμερο σε επώνυμο ή θα δανειστώ ένα.

σε επαγγελματικά περιβάλλοντα που υπάρχουν τέτοιες διαστάσεις, δεν υπάρχουν εργαλεία λιντλ

οπότε όλοι είναι ευχαριστημένοι, και οι ερασιτέχνες και οι επαγγελματίες.

Καλό είναι πάντως να αφήσουμε τις θεωρίες και να λέμε κάτι μόνο αν το έχουμε δοκιμάσει.
Κάποιος που ρωτάει κάτι περιμένει απάντηση από κάποιον που το έχει δοκιμάσει.
Όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις. :ernaehrung004:

+1000

Εχθές έβγαλα τον κοτσαδορο απο αυτοκίνητο του πατερά μου και αν θυμάμαι καλά χρησιμοποίησα ή Ν21 ή 24. Πιστέψτε με έβαλα πολύ δύναμη μέχρι να ξεβιδώσει (με τα 2 χέρια και κόντρα τα πόδια σε σταθερό σημείο). Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση είναι ότι κούμπωσε πολύ καλά το κλειδί στο παξιμάδι, σε σχέση με κάτι παλιά κλειδιά που έχει ο πατέρας μου και έχουν αρκετό τζόγο. :a0210:

Εχθές έβγαλα τον κοτσαδορο απο αυτοκίνητο του πατερά μου και αν θυμάμαι καλά χρησιμοποίησα ή Ν21 ή 24. Πιστέψτε με έβαλα πολύ δύναμη μέχρι να ξεβιδώσει (με τα 2 χέρια και κόντρα τα πόδια σε σταθερό σημείο). Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση είναι ότι κούμπωσε πολύ καλά το κλειδί στο παξιμάδι, σε σχέση με κάτι παλιά κλειδιά που έχει ο πατέρας μου και έχουν αρκετό τζόγο. :a0210:

Τι...και δεν εσπασε...???

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

εγω μικρός είχα σπάσει ένα gedore(99%) 13 ή 15 (νομίζω 15) ,χωρίς να κάνω και τπτ υπερβολικό...
Made in india μαντευω, η μαυρη "συνεργασια" της gedore

Καλησπέρα στην παρέα,εχει παρει κανεις το πιστόλι ζεστης σιλικόνης και τα στικς σιλικόνης που εχει την Πέμπτη;αξίζουν;

Καλησπέρα στην παρέα,εχει παρει κανεις το πιστόλι ζεστης σιλικόνης και τα στικς σιλικόνης που εχει την Πέμπτη;αξίζουν;

Εαν μιλας για το pnkp 105 a1, κανει μονον για χειροτεχνιες.

parkside-heissklebepistole-pnkp-105-a1-zoom--2.jpg

το καλο ειναι το PHP 500 B2, που με εχει βγαλει (ερασιτεχνικα) ασπροπρόσωπο.

parkside-heissklebepistole-php-500-b2--3.jpg

Δες το και δοκιμασε.

λοιπον εντυπωσεις απο το κομπρεσσερακι ελαστικων.

απο τις 7 λιμπρες ανεβηκε στις 20 μεσα σε ενα λεπτο και εφτασε στις 35 μεσα σε 4. (σε λαστιχο 13αρι) Ισα ισα που ο κορμος εγινε χλιαρος και το λαστιχο παροχης λιγο παραπανω ακομα.
Υπαρχει βεβαια η οδηγια να μην δουλυτει πανω απο 5 λεπτα συνεχομενα.

Αλλα το ενσωματωμενο μανομετρο δειχνει οτι θελει.. περιπου 5-7 λιβρες παραπανω

Εαν μιλας για το pnkp 105 a1, κανει μονον για χειροτεχνιες.

parkside-heissklebepistole-pnkp-105-a1-zoom--2.jpg

το καλο ειναι το PHP 500 B2, που με εχει βγαλει (ερασιτεχνικα) ασπροπρόσωπο.

parkside-heissklebepistole-php-500-b2--3.jpg

Δες το και δοκιμασε.
Την πεμπτη εχει το πρασινο. μαλιστα ειναι νεοτερο. PHP 500 D2