Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Φρόντισε ο μάστορας να κάνει αρκετά στενή την διατομή του σωλήνα που πάει στον νιπτήρα και συχνά πυκνά λόγω απορρυπαντικών βουλώνει...

εμένα όταν μειώνεται η ροή που τραβάει, ρίχνω νερό μέσα στο νιπτήρα/νεροχύτη και με το χέρι μου το σπρώχνω απότομα προς τα κάτω
1-2 φορές και ξεβουλώνει

τσάμπα :p

Να υποθέσω για απλό τρύπημα σε τοίχο-τούβλο για να βαλεις ενα ουπατ δεν έχει θέμα, ε?

Θα κανεις δουλεια σιγουρα. Τωρα αν και ποτε και μετα απο ποσα τρυπηματα θα τα τιναξει δεν ξερω. Μπορει και να το εχεις για χρονια. Σιγουρα 3 αφου εχει εγγυηση.

Σε τούβλο και σε μικρές διάμετρους δεν θα έχεις πρόβλημα. Σε μπετο ή μεγαλες διαμετρους καλο ειναι να μην το πάρα κάνεις. Τίμιο είναι για τα λεφτά του

Να υποθέσω για απλό τρύπημα σε τοίχο-τούβλο για να βαλεις ενα ουπατ δεν έχει θέμα, ε?

Θα βοηθησει πολυ να κανεις ενα προτρυπημα με ενα μικροτερο τρυπανακι (πχ. 3μμ) και μετα να τρυπησεις με το κανονικο τρυπανι των 6 η 8μμ.

Εγώ τώρα τελευταία ότι τρύπες κάνω σε τοίχο για μικρά ούπατ (μέχρι 8mm) τις κάνω με δεκάβολτο δραπανοκατσάβιδο και με τα τρυπάνια CYL-9 multiconstruction της bosch. Ειδικά με το 6mm τρυπάει άνετα. Κρούση χρειάστηκα μόνο σε μια περίπτωση ξετρυπήματος που έπεσα σε μπετό, όπου και έβαλα το ρεύματος.
Οπότε πιστεύω κι εγώ ότι στις περισσότερες περιπτώσεις θα ανταποκριθεί.

Κανενα θεμα δεν θα εχεις και αναλογα την χρηση θα σε συντροφευει για χρονια.
Επιπροσθετα μπορεις οποτε θελεις με 24 ευρω να αγορασεις και μια δευτερη μπαταρια και να εισαι καλυμενος.

θυμίστε μου ποια είναι η διαφορά του κολαούζου τις φιλιερας και του σπειροτόμου.
Γιατί πχ να μην πάρω το σετ κολαούζου/φιλιερας και οχι του σπειροτόμου/τριπανια (πέρα απο τον αριθμό των εξαρτημάτων)

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=60754
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=60756

θυμίστε μου ποια είναι η διαφορά του κολαούζου τις φιλιερας και του σπειροτόμου

κολαουζο,σπειροτομος = βολτες σε τρυπα.
φιλιερα = βολτες για να φτιαξεις βιδα.

κανονικα τα κολαουζα χειρος εχουν 3 κομματια το καθε σπειρωμα και τα περνας με την σειρα (κοβουν λιγο το καθενα και εξασφαλιζεται λιγοτερο ζορι και καθετοτητα) . Αυτα που ειναι 1 κομματι λεγονται μηχανης και εχουν μεγαλυτερη σκληροτητα και κανουν το σπειρωμα με 1 περασμα. Αυτα τα βζεις με σταθερη-καθολου προωση και περιστροφη σε σταθερα δραπανα με προσθετο τσοκ με ελατηριο. Αν τα πας με το χερι και πας στραβα απο την αρχη θα βγει και στραβο το σπειρωμα.

Αυτα του λιντλ δεν ξερω τι ειναι και δεν λενε και διαστασεις αλλα φαινεται να ειναι ενος πασου.

Θεωρητικα για να κανεις Μ12 σπειρωμα θελεις 10.2 τρυπανι. Απλα το ενα σετ εχει και τα τρυπανια (σωστες διαστασεις?) και το αλλο τις φιλιερες.

Last edited:
τα κολαούζα του λιντλ τα έχω από πέρσι και δουλεύουν μια χαρά για μένα, πολύ σπάνια χρήση, και τα τρυπάνια είναι σωστά, και είναι με ένα πέρασμα και με καλή τιμή.

περίμενα να βγάλει και την φιλιέρα και θα την χτυπήσω τώρα, απλά θα έχω καβάτζα και κολαούζα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

τα κολαούζα του λιντλ τα έχω από πέρσι και δουλεύουν μια χαρά για μένα, πολύ σπάνια χρήση, και τα τρυπάνια είναι σωστά, και είναι με ένα πέρασμα και με καλή τιμή.

περίμενα να βγάλει και την φιλιέρα και θα την χτυπήσω τώρα, απλά θα έχω καβάτζα και κολαούζα.

Καλημέρα,
ακριβώς ίδια κατάσταση και εγώ. Περίμενα και ήρθε η ώρα να πάρω την φιλιέρα.
Από τα κολαούζα και εγώ είμαι ευχαριστημένος αλλά με πολύ λίγη χρήση.

Με την χρήση τόσο της φιλιέρας όσο & του κολαόυζου θέλει & λιπαντικό, δυό φορές δεξιά το εργαλείο & μετά μια πίσω αριστερά, να κόβει το υλικό από το υπόλοιπο σώμα.
Όχι με ένα πάσσο να βγεί όλο το νέο σπείρωμα.

Με την χρήση τόσο της φιλιέρας όσο & του κολαόυζου θέλει & λιπαντικό, δυό φορές δεξιά το εργαλείο & μετά μια πίσω αριστερά, να κόβει το υλικό από το υπόλοιπο σώμα.
Όχι με ένα πάσσο να βγεί όλο το νέο σπείρωμα.
ty
το wd40 κάνει για λιπαντικό? (γιατί το χρησιμοποιώ για πάσα νόσο και πάσα μαλακία που λένε)

Καλησπέρα παλικάρια το Σπρέι που βγάζει την σκουριά πολύ καλο πήρα όμως και ενα ακόμη που λέει σπρέι σιλικόνης αυτό τη ακριβως κανει γιατι δεν εχω καταλαβει ..?

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα παλικάρια το Σπρέι που βγάζει την σκουριά πολύ καλο πήρα όμως και ενα ακόμη που λέει σπρέι σιλικόνης αυτό τη ακριβως κανει γιατι δεν εχω καταλαβει ..?
Λίπανση για πλαστικα, λάστιχα, πχ τώρα που χειμωνιαζει πέρνα μια τα λάστιχα από τις πόρτες του αυτοκινήτου για να μην κολλάνε από το κρύο.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Λίπανση για πλαστικα, λάστιχα, πχ τώρα που χειμωνιαζει πέρνα μια τα λάστιχα από τις πόρτες του αυτοκινήτου για να μην κολλάνε από το κρύο.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Σε μετζεσε πορτας μπορω να βάλω ?
Ευχαριστώ έχω και θέμα με τις πορτες αυτοκινητου..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σε μετζεσε πορτας μπορω να βάλω ?
Ευχαριστώ έχω και θέμα με τις πορτες αυτοκινητου..

Μπορείς αλλά, όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, στις περισσότερες περιπτώσεις το καλύτερο, και καθαρότερο, λιπαντικό είναι η ταπεινή βαζελίνη.