To γερμανικο την εχει 69, αρα το πιθανοτερο στην Ελλαδα 79.
Εχει και αλλες διαφορες
190 vs 170 mbar αναροφηση.
30 vs 23 lt καδο
6 vs 4 μετρα καλωδιο
3 vs 1.8 μετρα σωληνα αναροφησης.
+ καποια εξαρτηματα εξτρα, και λεει και για μοτερ χαμηλου θορυβου.
PNTS1500
https://www.lidl.de/de/parkside-nas...kingPageSize=36&searchTrackingOrigPageSize=36
PNTS 1400
https://www.lidl.de/de/parkside-nas...kingPageSize=36&searchTrackingOrigPageSize=36
Και πάλι σε αυτήν την τιμή έχει αρχίσει και πλησιάζει "κανονικές" σκούπες.
Αυτό το video το έχεις δει που κάνει "και καλά τεστ" και στα 3 μοντέλα ?
την έχω πάρει και την δουλεύει η γυναίκα, παραπάνω από αρκετά μπορώ να πω, μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάτι στραβό.Για τη Κουζινομηχανή ξερουμε κατι; Αξιζει; Σκαφτομαι να την αγορασω. http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=61477
Εγώ αν ήταν να δώσω 140 θα έπαιρνα την WD4 με πρίζα ή την WD5 χωρίς πρίζα.
Τεράστια διαφορά στην αναρρόφηση αλλά και στην κατανάλωση ενέργειας.
Να μην μιλήσω και για τον θόρυβο που είναι σημαντικά χαμηλότερος.
Και πως το μετράς πραγματικά αυτό?Παιζει ρολο το διπλασιο μηκος του σωληνα αναροφησης. Σημαντικο δεν ειναι τα 2 δευτερα διαφορα για μενα αλλα αν η 1500 ρουφαει πιο δυνατα ή οχι.
Για δωσε link WD4 με υποδοχη εργαλειου? Βρισκω μονο την απλη την οποια και εχω απορριψει σαφως καθολου ως VFM.
Βλεπω πολλα μειον σε αυτη. Καδος 20lt που μολις γεμισει ο μισος καλυπτει και το φιλτρο. Σωληνα μονο 2.2 μετρα, που σημαινει οτι αν πας να κοψεις με δισκοπριονο/ρουτερ πανω σε παγκο εχεις χασει 1 m μεχρι το εργαλειο και μετα περιοριζεσαι να τραβας και την σκουπα αν φτανει. Πρεπει η σωληνα να ειναι μακρια να μπαινει πανω στον ωμο σε καποιες περιπτωσεις, αλλιως οι ραβδωσει φρακαρουν πανω στον παγκο ή το κομματι.
Οσο για την καταναλωση 1000 με μοτερ 1600 πραγματικα δεν καταλαβαινω τι σημαινει αυτο και μου φαινεται σουπερ μουφα. Εχουν βαλει μοτερ 1600 για να παρω σκουπα 1000? οτι ρουφαει σαν 1600 που ειναι αλλα στην ουσια καταναλωνει 1000? Δηλαδη αν βαζανε μοτερ 600 θα καταναλωνε 0?
Και απο που εξαγεται οτι εχει καλυτερη αναροφηση? lt/min δεν βλεπω να λενε ουτε mbar. Aρα?
Και τιμη 110-120 χωρις εργαλειο δηλαδη πανω απο διπλασια τιμη απο αυτη του Lidl με 49 ευρω.
Και πως το μετράς πραγματικά αυτό?
Για το ενάμισι μέτρο σωλήνα παίρνεις ένα λάστιχο πράσινο αντίστοιχο Φ και το προσαρμόζεις. Για όλα τα άλλα ναι.
Όσο για την πρίζα θα μπορεί να πάρει 1800 watt εργαλείο?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Με συγχωρείς αλλά τώρα είδα ότι η WD4 με πρίζα δεν υπάρχει πλέον.
Μόνο η WD3 με πρίζα υπάρχει και η αρχική της τιμή είναι τα 120 ευρώ (σίγουρα ένα 10% πιο κάτω άνετα).
Αν περιμένεις ότι budget σκούπα (όπως του Lidl) με μεγάλο σωλήνα να τραβάει ικανοποιητικά το έχεις χάσει το παιχνίδι. Αυτά που σου έγραψα, στα έγραψα γιατί είχα την 1400 και μετά πήρα την WD6.
Καμία σχέση στην αναρρόφηση και στον θόρυβο, όχι ότι με την WD3 θα στεναχωρηθείς. Απλά η 6άρα έχει και κάποιες άλλες ευκολίες.
Είναι οδηγία της Ε.Ε αυτό με την κατανάλωση των σκουπών και σε καμία περίπτωση δεν είναι μούφα. Πλέον αν κοιτάξεις και στις σκούπες για οικιακή χρήση τα μοτέρ από 2.000 και 2.500 W πέσανε στα 600-1000 W με την ίδια αναρροφητική ισχύ. Απλά έχουν μετατρέψει τον κάδο σε κυκλωνικό και είναι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Εγώ τουλάχιστον με την WD6 που είναι 1300 Watt, έχω δει τεράστια διαφορά ακόμα και από σκούπες 2000 Watt.
Αν έχεις κάποιος φίλος σου δοκίμασε για να καταλάβεις την διαφορά. Από εδώ ότι και να λέμε είναι λίγο.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Βασίλη η Karcher που έχω γράφει μέγιστο 2100 Watt.
Τον βαθμο απόδοσης εννοεί στη διαφορά των watt Γιάννη...
Γιάννη η karcher βγάζει και ένα άλλο μοντέλο το A 2534 pt διαθέτει ενσωματωμένη έξοδο ρεύματος, η οποία επιτρέπει τη σύνδεση φορητών ηλεκτρικών εργαλείων και οδηγίες χρήσεις.
http://www.karcher.gr/gr/Press/Loca...vacuum_cleaners/A_2504A_2554_Me_A_2534_pt.htm
https://s4.kaercher-media.com/documents/manuals/int/1.723-501.0_BTA_int_59631080_000.pdf
Και ο κανονισμός http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2013:192:0001:0023:EL:PDF
Δεν υπαρχει οδηγια να αναγραφονται airwatts στις σκουπες. η οδηγια ειναι το πως να υπολογιζονται, και για να γινει αυτο θα πρεπει να μετρησεις τον ογκο αερα και το υψος στηλης νερου κατα την αναροφηση.
Αυτα η karcher δεν τα γραφει ενω τα ξερει αλλα γραφει τα airwatt που τα γραφουν μονο Αμερικη. Αντιθετα ολοι οι ευρωπαιοι δινουν ογκο αερα και πιεση λειτουργιας.
Και εγω αναρωτιεμαι γιατι? οταν εχεις ανωτερο προιον κανεις σκονη τον ανταγωνισμο γραφοντας ολα τα στοιχεια.
Μπορω λοιπον να πω οτι η b&d ειναι δυνατοτερη απο την PNTS1500 που ειναι δυνατοτερη απο την 1400 αλλα δεν μπορω να πω τιποτα για την KARCHER περαν οτι δεν μου δινει τα στοιχεια που θελω για μια σκουπα με διπλασια τιμη.
Περαιτερω και τριπλοκυκλωνικο σουπερ καδο να φτιαξεις πρεπει να καταλαβεις οτι η ισχυς ειναι ενα απολυτο μεγεθος που δεν επιδεχεται επεμβασεων. Αν ενα μοτερ καταναλωνει 1000watt τοτε κανει την δουλεια 1000watt. Aν ειναι μοτερ 1600 watt και δουλευει μονιμα στα 1000 το μονο κερδος που εχεις ειναι οτι εχεις παρει ενα μεγαλυτερο μοτερ που ζοριζεται πολυ λιγοτερο και κανει λιγοτερο θορυβο.
Η συγκριση που μου γραφεις της wd6 με σκουπα 2000 (σπιτιου προφανως) ειναι παντελως ακυρη γιατι μιλας για σκουπα που εχει σχεδιαστει για να εχει σακουλα (και προφανως ειχε), μικροτερου μεγεθους σε ογκο με 2-3 φιλτρα μικροινων και HEPA.
Βλεπω οτι γραφεις και για την 1400 οτι την ειχες και θα δεχτω βεβαιως οτι η συγκριση σου ειναι εγκυρη. Αλλα ποσo εχει η wd6?
και στα 100+ ευρω η wd3 με πλαστικο καδο 17lt?
Ας το πούμε λίγο διαφορετικά γιατί δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε σκούπες που κάνουν 4 φορές πάνω με τις σκούπες του lidl.
Υπάρχει καμία σκούπα στα 50-60 ευρώ που είναι τα αντίστοιχα της lidl 1400, για υγρά/στερεά και να δουλεύει 'έστω και όχι πολύ καλά' με ηλεκτρικά εργαλεία (Παγκοπρίονο, τριβείο, ρούτερ...) ??
Η ότι και να πάρεις σε αυτά τα λεφτά είναι για πέταμα και δεν θα κάνεις δουλειά γιατί .... δεν ξέρω τι ???
Ισχυει οτι πρεπει να αναγραφουν τα watt που καταναλωνουν για λογους εξοικονομησης ενεργειας, και ξαφνικα ολες οι σκουπες γινανε 900watt στην πραξη ή στα χαρτια.
Η σκουπα λοιπον η WD4 ειναι 1100 watt και αυτοι μπορουν να λενε οτι θελουν. Ειναι αλλο να λες το μοτερ οτι ειναι 1600 και αλλο η πραγματικοτητα του να εχεις μοτερ 1100 και να λες οτι αποδιδει σαν αντιστοιχο αλλης σκουπας με 1600 μοτερ.
To μοτερ δηλαδη ειναι συγκεκριμενο. Το αν μια σκουπα επωνυμη αποδιδει λιγο καλυτερα σε σχεση με αλλη με το ιδιο μοτερ ειναι αλλο πραγμα. Και το καλυτερα ειναι σχετικο. Δεν μπορει να λες οτι καταναλωνεις 1000 και αποδιδεις καλυτερα απο τον αλλον που καταναλωνει 1600 (γιατι η b&d ειναι επωνυμη). Ειναι τεραστια διαφορα που δεν την πιστευω. Φυσικα μπορεις να λες 220airwatt και αντε να βρει ο αλλος τι σημαινει αυτο.
Ολο πλαστικο και παει πανω απο 200 ευρω. Και ο τι περιεργο δεν εχει το μαγικο μοτερ 1600 σε 1000. εχει το "κανονικο" 1600 και οπως θα δεις εδω
http://www.karcher.gr/gr/Press/Loca...vacuum_cleaners/A_2504A_2554_Me_A_2534_pt.htm
αναφερει και τα 70lt/sec ογκο αναροφησης. Εδω βεβαια συμφερει, αλλα ειμαι σιγουρος οτι η wd4 δεν εχει ουτε τα μισα.
Aντιστοιχα στα ιδια και λιγολιγοτερα λεφτα περιπου τοσο αποδισει και lavor trenta xe αλλα με ανοξειδωτο καδο.
http://en.lavorwash.com/products/view/trenta-xe
Η οδηγία ισχύει για τις σκούπες σπιτιού και όχι για τις εργαστηρίου γι αυτό και δεν το γράφει. Εδώ να σου πω ότι έχω πιάσει στα χέρια μου την μικρή γκρι (σαν κουτί παπουτσιών στο μέγεθος) που είναι μόλις 900 w και έχω σηκώσει ένα κουτί 2 κιλών. Την πήρε γνωστή και είναι πολυ ευχαριστημένη. Υπάρχει και στο internet το βίντεο αν θες να το δεις.
Μία δοκιμή θα σε πείσει για να καταλάβεις την διαφορά που έχουν. Η ισχύς του μοτέρ δεν λέει απολύτως τίποτα για μένα. Σημασία έχει η απόδοση. Είναι τυχαίο που τα περισσότερα επώνυμα εργαλεία εκτός από τα Watt εισόδου γράφουν και τα watt εξόδου? Όχι μάλλον. Επίσης δεν έχω καταλάβει γιατί ένα μικρότερο μοτέρ να ζορίζεται περισσότερο από ένα μεγαλύτερη με μικρότερη απόδοση?
Παραβιάζεις τον 2ο νόμο του Carnot με αυτά που λες. Αυτό που μπορεί να ισχύει όμως είναι ότι το μοτέρ των 1000 Watt μπορεί να αποδίδει 700 Watt (διόλου περίεργο σε σκούπα) ενώ το μοτέρ των 1400 Watt να αποδίδει 500 W (ειδικά και με τον μεγάλο σωλήνα που τον βάζεις σαν πλεονέκτημα.
Και η WD6 έχει σακούλα επίσης και η σύκριση έγινε ΜΕ σακούλα και τις 2. Του σπιτιού είχε 2.200 Watt περίπου.
Τελος την ίδια σύγκριση θα μπορούσαμε να κάνουμε με τα εργαλεία μπαταρίας Parkside και τα μπλε Bosch. Είναι το ίδιο? Γιατί τα δευτερα κοστίζουν έως και 3 φορές πάνω?
Το inox του κάδου έχει ποιότητες ξέρεις. Πιάσε της Parkside και πιάσε και της Karcher, να δούμε την διαφορά.
Η μέρα με την νύχτα.
Και μπορώ να σου βρω 1002 λόγους να πάρεις την Karcher αν θέλεις και όχι από εμένα που έχω και άκρη για καλύτερες τιμές.
Την WD2 να πάρεις είναι καλύτερη από την PNTS 1400.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι με 60 ευρώ σκούπα δεν παίρνεις.... Μία καλή κοστίζει πάνω από 100 ευρώ αλλά δεν είναι κάτι που θα χαλάσει γρήγορα και αν λάβεις υπόψιν σου το γεγονός ότι προφυλάσσεις και την υγεία σου τότε τα αξίζει τα παραπάνω που ζητάει.
Η Black and decker είναι φασόν Γιάννη αν δεν το πρόσεξες... Όπως και τα πλυστικά τους.
Αν ήσουν κοντά θα σου έλεγα να έρθεις να δεις την διαφορά μ´νος σου.
Δικαίωμα σου φυσικά να πιστεύεις ότι θες, αλλά η αλήθεια είναι μία.
Νικόλα θα σε μαλώσω.Δεν υπάρχει δεύτερος νόμος του Carnot,στο δεύτερο θερμοδυναμικό νόμο φαντάζομαι αναφέρεσαι ο οποίος ουδέ μια σχέση δεν έχει με ηλεκτροκινητήρες.
Καταρχήν δέχομαι επειδή το λες και είναι και αναμενόμενο ότι η Wd6 που είναι 1300watt θα είναι καλύτερη από μια lidl με 1500w. Έχει όμως και 230 ευρώ και όχι 80.
Θεωρώ όμως ότι σε σχέση με αυτά που προσφέρει μια σκούπα ότι του lidl είναι καλύτερη επιλογή στα ίδια λεφτά με μια wd3.
Για το μοτέρ τώρα. Όταν αναγράφεται μόνο μια ισχύς τότε αυτή οφείλει να είναι η ισχύς συνεχούς λειτουργίας και αν όχι να διευκρινιζεται τι είναι. Ένα μοτέρ 1500 s6 μπορεί να δουλέψει διακοπτομενα τραβωντας 7 αμπερ. Συνεχόμενα πάει στα 1200w και 5.5 αμπερ. Άρα έχει πολύ μεγάλη σχέση πόσο μεγάλο είναι το μοτέρ. Όταν η σκούπα γεμίσει μισή και ο όγκος πριονιδιου μεγάλος το μοτέρ θα αρχίσει να τραβάει πιο πολλά αμπ και το αν θα καεί εξερταται για πόσο και πόση ώρα θα ξεπεράσει την ονομαστική του.
Δεν μου αρεσουν ομως τα μαρκετινιστικα κολπα.
π.χ.
η WD6 εχει μοτερ 1300 (ετσι λεει). που μαλλον ειναι πανω απο 1800.
η WD4 η πιο μικρη εχει 1600 που ομως καταναλωνει μονο 1000.
ποιο ειναι καλυτερο?
Σε αυτες δεν αναγραφει ογκο αερα, αλλα στην νεα που ειναι 1600 w και εχει αλλο target group τα γραφει τα 70lt/min.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.