Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το δικο μου ραντιαλ εχει τραβήξει ατέλειωτες ώρες δουλειάς τα τελευταια 3-4 χρόνια όπως γνωρίζουν οι πιο γνωστοί μου εδω μέσα λόγο φορητοτητας . Δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα (εκτός του λέιζερ το οποίο το διορθωσα αλλα δεν με βολεύει έτσι και αλλιώς ειδικα στην ύπαιθρο και στον ήλιο) . Το μονο που χρειάστηκε ήταν μια σχολαστική μέτρηση και καλιμπραρισμα στην αρχη (ρυθμίζονται ολα , 0-45 μοίρες στα σημεία που κλειδώνουν οριζόντια και κάθετα , ο πισω φραχτης του , βαθη , τα πάντα...) και σε διαστήματα (1-2 φορές το 2μηνο) ενα τσεκαρισμα στις ρυθμίσεις μιας και το δουλεύω μεσο ορο συνολικα 1 ωρα+ καθημερινά και στην ύπαιθρο . Μόνιμα το εχω μέσα στο αμάξι . Στο εργαστήριο έχω ενα Makita και σε σύγκριση των δυο σε σχέση το κόστος τους , τι δουλεια έχουν βγάλει , την φορητότητα και τις δυνατότητες τους θεωρω το parkside με τους δίσκους των 48 και των 60 δοντιων πολυ τίμιο στο σύνολο του .

Μηπως σε καποιο ειδικό θεμα θα μπορουσες να μας πεις πως κανεις αυτο το καλυμπραρισμα...??? πιστευω οτι θα ηταν πολυ χρησιμο...

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μηπως σε καποιο ειδικό θεμα θα μπορουσες να μας πεις πως κανεις αυτο το καλυμπραρισμα...??? πιστευω οτι θα ηταν πολυ χρησιμο...

όντως.

Όπως και στα Evolution και σε άλλα πιο ακριβά:
Κλειδώνεις τον δίσκο κάτω και βάζεις μια γωνιά να ακουμπάει στον φράκτη και στον δίσκο.
Ξεσφιγγεις τις βίδες του φράχτη και τον χτυπάς ελαφρά μέχρι να είναι σε 90 μοίρες με τον δίσκο, καθόλη, την διαδρομή του.

Σφίγγεις τις βίδες και τέλος

για τα πάντα έχει βίδες (περιγράφονται και στο manual) που ρυθμίζεις ότι θες.
το ευκολότερο όλων είναι με το μαγνητικό γωνιόμετρο που κολλάει πάνω στον δίσκο και σου δίνει με ακρίβεια δέκατου την γωνία.
το δικό μου πριν μερικούς μήνες που το πήρα από το bazar (ευχαριστώ Χρήστο) και το ρύθμισα με το μαγνητικό όργανο (ευχαριστώ ξανά Χρήστο) δεν έχει χάσει ακόμη... πάντα όμως κάνω μία δοκιμαστική κοπή για να είμαι σίγουρος.
η επαναληπτικότητα της κοπής είναι σταθερή, καθώς και το ευθύ κόψιμο κατά την κίνηση του radial από έξω προς τα μέσα.
για μένα το lazer είναι άχρηστο καθώς στο φως ημέρας που κόβω δεν φαίνεται, τον έλεγχο τον κάνω κατεβάζοντας τον δίσκο στην γραμμή κοπής, είναι και ο μόνος σίγουρος τρόπος.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

για τα πάντα έχει βίδες (περιγράφονται και στο manual) που ρυθμίζεις ότι θες.
το ευκολότερο όλων είναι με το μαγνητικό γωνιόμετρο που κολλάει πάνω στον δίσκο και σου δίνει με ακρίβεια δέκατου την γωνία.
το δικό μου πριν μερικούς μήνες που το πήρα από το bazar (ευχαριστώ Χρήστο) και το ρύθμισα με το μαγνητικό όργανο (ευχαριστώ ξανά Χρήστο) δεν έχει χάσει ακόμη... πάντα όμως κάνω μία δοκιμαστική κοπή για να είμαι σίγουρος.
η επαναληπτικότητα της κοπής είναι σταθερή, καθώς και το ευθύ κόψιμο κατά την κίνηση του radial από έξω προς τα μέσα.
για μένα το lazer είναι άχρηστο καθώς στο φως ημέρας που κόβω δεν φαίνεται, τον έλεγχο τον κάνω κατεβάζοντας τον δίσκο στην γραμμή κοπής, είναι και ο μόνος σίγουρος τρόπος.

Μεγαλη προσοχη.
Για να πεις πως εισαι καθετος με το μαγνητικο πρεπει να εχεις πρωτα παραλληλησει την επιφανεια του πριονιου με το εδαφος.
Αλλιως θα κοβεις οτι ναναι.

Γιαυτο το πλεον ενδεδειγμενο ειναι οπως λεει ο Αντουαν με μεταλλικη ορθη γωνια.

το μαγνητικό δεν μετράει την σχετική γωνία από την επιφάνεια που το μηδενίζεις?
δηλ. το ακουμπάς στην επιφάνεια το μηδενίζεις και το κολλάς στον δίσκο, δεν θα σου δείξει την γωνία του δίσκου σε σχέση με την επιφάνεια?

εσένα σε ενδιαφέρει η καθετότητα ανάμεσα στην επιφάνεια και τον δίσκο, εάν το έδαφος χάνει τι σε απασχολεί?

Οπως το λέει ο Σωτήρης και ο Αντώνης περιληπτικά . Ο φραχτης ρυθμιζεται για την οριζόντια καθετότητα του δίσκου και οι δυο βιδες αλεν στο πίσω μερος του πριονιου για την καθετότητα του δίσκου στην επιφάνεια κοπής .
Για επιπλέον "ψιρισμα" οι οριζόντιες μοίρες 45 22,5 κλπ κλειδώνουν απο μια διάτρητη μαυρη λαμα απο κάτω η οποια μπορεί να μετακινηθεί ξεσφιγκοντας τις βιδες της και να την ρυθμίσεις .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεν μπορεί να είσαι ικανοποιημένος Βασίλη ....κάτι δεν θα έχεις προσέξει καλά .... μήπως το χρησιμοποιείς απλώς για να κόβεις ξύλα ???? πρέπει το συντομότερο να αναβαθμιστείς σε πιο επώνυμο εργαλείο :flipout::flipout:-bye-

Στο δικο μου φαλτσοπριονο του λιντλτο λειζερ μας αφησε χρονους νωρις αλλα ουτε καν ασχοληθηκα καθως παντα παταω το δισκο στην μολυβια που εχω σημαδεψει πριν κοψω.αλλο προβλημα δεν εχω ουτε με μοιρες ουτε τιποτα.η μονη αναβαθμιση ειναι που του εχω βαλει εναν δισκο με 48 δοντια.θεωρω οτι ειναι ιδανικος καθως και γρηγορα κοβω και καθαρες κοπες εχω!

Στο δικό μου χρειάζεται να κανεις μια δοκιμαστική κοπή για να είσαι σίγουρος ότι κόβει σωστά σε ότι γωνία και φάλτσο θες...πράγμα που το δέχομαι κρατώντας 150-200 στην τσέπη μου ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το δικο μου ραντιαλ εχει τραβήξει ατέλειωτες ώρες δουλειάς τα τελευταια 3-4 χρόνια όπως γνωρίζουν οι πιο γνωστοί μου εδω μέσα λόγο φορητοτητας . Δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα (εκτός του λέιζερ το οποίο το διορθωσα αλλα δεν με βολεύει έτσι και αλλιώς ειδικα στην ύπαιθρο και στον ήλιο) . Το μονο που χρειάστηκε ήταν μια σχολαστική μέτρηση και καλιμπραρισμα στην αρχη (ρυθμίζονται ολα , 0-45 μοίρες στα σημεία που κλειδώνουν οριζόντια και κάθετα , ο πισω φραχτης του , βαθη , τα πάντα...) και σε διαστήματα (1-2 φορές το 2μηνο) ενα τσεκαρισμα στις ρυθμίσεις μιας και το δουλεύω μεσο ορο συνολικα 1 ωρα+ καθημερινά και στην ύπαιθρο . Μόνιμα το εχω μέσα στο αμάξι . Στο εργαστήριο έχω ενα Makita και σε σύγκριση των δυο σε σχέση το κόστος τους , τι δουλεια έχουν βγάλει , την φορητότητα και τις δυνατότητες τους θεωρω το parkside με τους δίσκους των 48 και των 60 δοντιων πολυ τίμιο στο σύνολο του .

Η γνώμη σου Ηλία μετράει αφάνταστα και όσοι σε γνωρίζουμε ξέρουμε γιατί.:worshippy:
Αφήστε λοιπόν οι υπόλοιποι αυτό το κακόμοιρο νηματάκι καθαρό γι αυτούς τους φουκαριάρηδες που θέλουν να αγοράσουν κάποιο φτηνό εργαλείο να κάνουν την μικροκατασκευή ή επισκευή τους και αναπτύξτε τις ορέξεις σας στα τόσα άλλα υπέροχα νήματα του φόρουμ ανάλογα με τους τίτλους τους. -bye-

Έχετε όλοι σας μεγαλύτερη εμπειρία από μένα στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Εφόσον φυσικά μιλάμε για την έκδοση Β2 με "κατασκευαστή" την Ga-Po-Vertrieb GmbH. Έκανα τη ρύθμιση, όπως πολύ σωστά είπατε, με χρήση ορθής γωνίας. Έκοψε ευθεία στις 90. Ρυθμίζοντας τον δείκτη εκεί και πηγαίνοντας μετά για 45, έκοψε 44,2. Άρα ξανά μανά νέα ρύθμιση για τις 45.

Την μη σωστή λειτουργία του λειζερ δεν την βάζω στο παιχνίδι, αν και υποτίθεται ότι πλήρωσα για να την έχω, έτσι;

Πάντως ευθεία σε συρόμενη χρήση δεν έκοψε. Και αυτό ήταν το μεγαλύτερο μείον του.

Τέλος να ξαναπώ πως έχω πάμπολλα εργαλεία από το Lidl και μάλιστα η Parkside κατέχει την μερίδα του λέοντος στα ράφια μου. Η γνώμη που έχω σχηματίσει είναι πως, αν τα θέλεις για να δουλεύουν σε αραιά διαστήματα είναι πάρα πολύ vfm. Αν θέλεις να τους πιεις το αίμα (όπως έκανα στο τανκ) θα σ´αφήσουν χρόνους. Το συρόμενο είναι ένα εργαλείο που εκ των πραγμάτων "χαλαρώνει" ανάμεσα" στις κοπές. Οπότε, αν πέσεις σε καλό κομμάτι είναι μια χαρά (και μη μου πει κανείς ότι θεωρεί ότι τα Parkside έχουν καλύτερο QC από οποιοδήποτε "κανονικό" επώνυμο). Ε, εγώ δεν έπεσα. Μήπως θα πρέπει να το αποκρύψω; Ή μήπως θα πρέπει να είμαι χαρούμενος; Και επαναλαμβάνω σε αυτά τα εργαλεία κρίνουμε ίδιες παρτίδες, ίδιους "κατασκευαστές". Οποιαδήποτε άλλη σύγκριση είναι άτοπη. Tο διαπίστωσα ιδίοις όμμασι στο πολυεργαλείο PMFW 310 C2 σε σχέση με το δικό μου PMFW 280 A2.

Παιδια, τα εργαλεια του Lidl δεν ειναι για επαγγελματικη χρηση, μην εχουμε τρελες απαιτησεις απο τα μηχανηματα. Εδω για τα πρασινα η Bosch αναφερει οτι δεν προοριζονται για επαγγελματικη χρηση! Το radial του Lidl κοστιζει 100 ευρω και το πιο φτηνο Bosch το PCM 8 κοστιζει 350 ευρω, δηλαδη 350 % διαφορα στη τιμη. Τα εργαλεια του Lidl τα θεωρω πολυ τιμια για την τιμη τους.
Θα πρεπει καποια στιγμη να αναφερουν και οι φιλοι που εχουν φαλτσοπριονα Bosch και Metabo κ.α. εαν καλιμπραρουν το μηχανημα και μετα απο ποσες ωρες χρησης. Ολα τα μηχανηματα απο τα π.χ. 100 ευρω μεχρι 100.000 καποια στιγμη θελουν καλιμπραριμα, άλλα μετα απο 100 κοπες και άλλα μετα από 1000 κοπές! Το ορθο ειναι, οπως κανουν πολλοι, πριν απο καθε εργασια να τσεκαρουμε σε ενα ρεταλι πως κοβει το μηχανημα.
Επισης μην επαναπαυεστε με την ορθοτητα της καθε γωνιας που εχετε στην κατοχη σας, μπορει απο καποιο χτυπημα ή απο αδεξιο χειρισμο να εχει χασει τις 90 μοιρες!

Αν έχουμε αγοράσει από το lidl κάποιο εργαλείο πριν 1 μήνα και το έχουμε ανοίξει και το έχουμε δουλέψει. Μπορούμε να το γυρίσουμε πίσω γιατί δεν μας αρέσει;

Νομίζω πως η διάρκεια αυξήθηκε από τον 1 μήνα στους 3. Ρωτήστε και εσείς για μεγαλύτερη σιγουριά.

Τα εργαλέια του lidl είναι ερασιτεχνικά, οπότε δεν μπορείς να τους "πιεις το αίμα" και αν σε κάποια εργαλεία του lidl μπορείς και το κάνει, είναι εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Τα εργαλεία του lidl είναι για αραιά και πού χρήση.
Απο εκέι και πέρα εάν έχεις απαιτήσεις πας ή σε μπλε ή σε κίτρινα και τελείωσε η υπόθεση

Εχω αναφερθεί και στο παρελθόν , σεγα-ραντιαλ και το παλμικο κατσαβιδι 18v τους έχω πιει το αίμα καθημερινα και ειναι σκυλιά . Τα τριβεια-πολυεργαλεια-τύπου ντρεμελ και τα χειρός ειναι για ελαφρια χρήση . Τα αναλώσιμα μακρια .

Έχει κανένας καμιά σπαθοσέγα 18V να την αγοράσω ....γιατί δεν βλέπω να ξαναβγαίνει 18V και θέλω να είναι συμβατή με τις μπαταρίες των άλλων.
Αλλά μάλλον καλύτερα είναι να περιμένω αυτή της σειράς 20V και στην ανάγκη ξανά αγοράζω και τα υπόλοιπα στα 20v.
Ελπίζω αυτή την φορά να καταλήξει η Parkside στις μπαταρίες των 20V για να ησυχάσουμε.

Έχω ξανακάνει την ερώτηση χωρίς απάντηση....έχει κανείς πληροφορία για πότε θα φέρουν τα ρούτερ?