Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλό φαίνεται το κολλητήρι, αλλά για μικρές κολλήσεις και όχι για πολλές επαναλαμβανόμενες. Σε χοντρά καλώδια ειδικά θα πέφτει γρήγορα η θερμοκρασία και δεν θα τα καταφέρνει. Το θέμα είναι η μύτη του, αν είναι όπως τις μύτες του ρεύματος parkside, θα είναι άχρηστο. Θα το πάρω και εγώ για δοκιμή, κυρίως για μικρές εργασίες εκτός εργαστηρίου.

Εδώ τα καρβουνακια. Θα έπρεπε να με προβληματιζει για κάτι άλλο αυτή η φθορά ή αστοχια υλικού;
46714e2007951e0b02859b5c775ad5e0.jpg

Τωρα που βλεπω την φωτο, δεν μπορει να συμβαινει αυτο! Δεν μπορει να γυρισει ο ροτορας ετσι οπως ειναι το "καμενο". Μηπως το καρβουνο εμεινε μεσα στη θηκη του?
Μην πεταξεις τα παλια καρβουνακια, γιατι σε περιπτωση (λεω τωρα) που δεν βρεις καινουργια με τα ιδια μεταλλικα ελασματα, μπορεις να κολλησεις τα παλια μεταλλικα ελασματα πανω στα καινουργια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Κατ'εμέ αστοχία υλικού.Λογικά το καρβουνάκι που λείπει θα είναι κάπου μέσα στο σασί του ρούτερ.
Δεν το βρήκα. Το άνοιξα για καθαρισμό. Αλλά και να έπεσε μέσα στο μοτέρ με 20.000 στροφές δεν νομίζω να έμενε κάτι...

Σωφρον πολύ καλή σκέψη να κρατήσω τα ελασματα.

Αυτός προφανώς ήταν ο κύριος λόγος που σταμάτησε να δουλεύει και μετά η σκόνη.Μου κάνει εντύπωση πως έφυγε από τον οδηγό-συρτάρι που μάλλον πρέπει να έχει και έπεσε κάπου μέσα. :hmmmm2:
Πιθανότερο είναι να σου έπεσε στο λύσιμο και να μην το κατάλαβες.

Αυτός προφανώς ήταν ο κύριος λόγος που σταμάτησε να δουλεύει και μετά η σκόνη.Μου κάνει εντύπωση πως έφυγε από τον οδηγό-συρτάρι που μάλλον πρέπει να έχει και έπεσε κάπου μέσα. :hmmmm2:
Πιθανότερο είναι να σου έπεσε στο λύσιμο και να μην το κατάλαβες.
Μολις εβγαλα το μαυρο πλαστικο απο πανω πεταχτηκε το ελατηριο. Δεν ειχε καρβουνακι μεσα στη θηκη. Να ειχε σπασει αλλα εμενε στη θεση του μεχρι να το ανοιξω; Μπορει. Αλλα δεν το βρηκα μετα...
Τουλαχιστον ειναι η μικροτερη ζημια που περιμενα να εχει αυτο το ρουτερ . Απο το να εχω καψει μοτερ, στραβωσει αξονα , χαλασει το ρουλεμαν. Του εχω πιει το αιμα. Αν μπορουσα να ανοιγω τρυπες στον τοιχο και να βιδωνω με αυτο θα το εκανα. Ειναι το πρωτο μου parkside.

Πολυ καλο το ηλεκτρικο καρφωτικο,δυνατο και ευχρηστο εβγαλε μπολικη δουλεια (σιτες και πηχακια σε τελαρα) χωρις προβληματα.
Δεν ξερω σε επαγγελματικη χρηση τι θα λεει αλλα για ερασιτεχνικη ειναι εξαιρετικο εργαλειο αν δεν θες να κουβαλας κομπρεσερ.

Bλεπω οτι φερνει και ενα 3.6βολτο επαναφορτιζομενο κολλητηρι το lidl. Μια χαρα μου φαινεται, θα το παρω.
Εβγαζε μεχρι προσφατα ενα κολλητηρι με ΑΑ μπαταριες, 1.5 βολτ.

http://www.lidl-hellas.gr/el/prosfores.htm?articleId=1325

Έχω πάρει το παλιό με τις ΑΑ.
Με δεδομένο ότι είναι εργαλείο που χρησιμοποιώ σε καταστάσεις ανάγκης, μ' έβγαλε αρκετές φορές ασπροπρόσωπο.
Η μύτη του είναι λεπτή, καμμιά σχέση με το ηλεκτρικό.

Έχω πάρει το παλιό με τις ΑΑ.
Με δεδομένο ότι είναι εργαλείο που χρησιμοποιώ σε καταστάσεις ανάγκης, μ' έβγαλε αρκετές φορές ασπροπρόσωπο.
Η μύτη του είναι λεπτή, καμμιά σχέση με το ηλεκτρικό.

Οντως το μικρο ΑΑ, παρ'ολους τους περιορισμους του, το εχω δουλεψει αρκετα. Και οι μπαταριες κρατανε καλα!
Το 10βολτο πιστευω θα ειναι ακομα καλυτερο και ιδανικο για τις απλες μικροκολλησεις/επισκευες που ειναι και οι περισσοτερες για εναν ερασιτεχνη.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μετα απο μερες που ειχα παρατηρησει προβλημα στη λειτουργια του ρουτερ σημερα βρηκα χρονο να το ανοιξω. Επειδη ηταν αναποδα στον παγκο ειχε μπουκωσει και δεν γυρνουσε το μοτερ. Ενα φλιτζανι ψιλη σκονη εβγαλα απο μεσα. Το ρουλεμαν που φοβομουν οτι χαλασε γυρναει αψογα. Και λεω να ανοιξω και απο πανω να δω τα καρβουνακια μετα απο 5 χρονια. Και τι να δω; Το ενα καρβουνακι σχεδον αθικτο , το αλλο εξαφανισμενο και να εχει μεινει μονο το συρμα και το ελατηριο!
Γνωριζει καποιος αν υπαρχουν συμβατα καρβουνακια στην αγορα; Μην φεσωθω τζαμπα μεταφορικα απο το service για τοσο μικρο ποσο.

Εαν εισαι ακομα σε εγγυηση παρε απο το σερβις....

Γιατί το service δεν στέλνει ότι ανταλλακτικό ζητήσεις ....πρέπει να είσαι στην εγγύηση ??

Γιατί το service δεν στέλνει ότι ανταλλακτικό ζητήσεις ....πρέπει να είσαι στην εγγύηση ??
δεν ξερω. Το μοντελο παντως εχει αντικατασταθεί. Δεν γνωρίζω αν εχουν ανταλλακτικά για παλιότερα μοντέλα ή αν παίρνει τα ίδια ανταλλακτικά με το νεότερο . Αλλα σκοπός ειναι να αποφύγω να πληρώσω μεταφορικά που κοστίζουν περισσότερο απο το ανταλλακτικό...

Ψάξε για καρβουνάκια στα ιμιτασιόν είδη αυτοκινήτων ή όπου σε κατευθύνουν ....και βρες κάτι σε αυτές τις διαστάσεις περίπου και μεγαλύτερα να είναι το ένα θα χρειασθείς το κόβεις στις διαστάσεις του άλλου ...περνάς το σύρμα-αγωγό μέσα από το ελατήριο και το κολλάς στην παλιά βάση.

Ψάξε για καρβουνάκια στα ιμιτασιόν είδη αυτοκινήτων ή όπου σε κατευθύνουν ....και βρες κάτι σε αυτές τις διαστάσεις περίπου και μεγαλύτερα να είναι το ένα θα χρειασθείς το κόβεις στις διαστάσεις του άλλου ...περνάς το σύρμα-αγωγό μέσα από το ελατήριο και το κολλάς στην παλιά βάση.

Με αυτο που περιγραφεις θα μπλεξει ! Το μονο που μπορει να κανει καποιος ειναι να κοψει περιμετρικα το μεταλλικο ελασμα (χωρις να πειραξει ελατηριο και συρμα) ωστε να χωραει με ανεση μεσα στη θηκη του εργαλειου και μετα κολλαει το παλιο μεταλλικο ελασμα πανω στα καινουργιο.
Στα μαγαζια με ειδη αυτοκινητων δεν πουλανε καρβουνακια. Καρβουνακια πουλανε στα ειδη κειγκαλεριας/χρωματοπολεια και στα καταστηματα με εργαλεια.
(το σκισαμε το thread)

Δεν ξέρω αν κάτι άλλαξε αλλά καρβουνάκια όταν θέλαμε συνήθως για δυναμό και μίζες ...εκεί τα αγοράζαμε και με τον τρόπο που είπα τα φέρναμε στα μέτρα μας αν δεν υπήρχε στο μέγεθος που θέλαμε.
Το καρβουνάκι (γενικού τύπου) συνήθως είναι ένα κομμάτι υλικό (το κάρβουνο) και μέσα είναι πακτωμένος ο χάλκινος αγωγός ο οποίος συνδέεται στην βάση με διάφορους τρόπους. Άντε να έχει και κάποιο ελατήριο ενσωματωμένο ... αλλά ποιο καλά είναι να χρησιμοποιήσεις το ελατήριο από το παλαιό.
Ποιο μεταλλικό έλασμα εννοείς να κόψει περιμετρικά ... προφανώς έχεις στο μυαλό σου κάποιον συγκεκριμένο τύπο ο οποίος πρώτα από όλα θα πρέπει να μπαίνει στην βάση του εργαλείου .... εκεί είναι το δύσκολο.

:2thumb22sup:

Αυτο εγινε. Σε καταστημα με εργαλεια και σιδηρικα βρηκα παρομοιες διαστασεις σε καρβουνακι , μαρκας felisati. Η διαφορα στο παχος για 1 mm και στο σχεδον διπλασιο μηκος ελατηριου και συρματος. Φαγωθηκε απο την μια πλευρα με γυαλοχαρτο ωστε να κινειται ανετα στην θηκη. Κοπηκε το συρμα στις διαστασεις του parkside.Περασα το ελατηριο του parkside και κολληθηκε στο παλιο ελασμα.

Κοστος 5 . Δουλεια 10 λεπτων ( με δυσκολεψε να κραταω το ελατηριο και να κολλαω) και το εργαλειο πεταει! Μαλιστα με τρομαξε η ταχυτητα του στην σκαλα 4 , χωρις φορτιο. Ειχα καιρο να το ακουσω μαλλον να δουλευει σωστα :p

Τωρα δεν εχω δικαιολογια να παρω το makita mt :bigcry:

Εδω να σημειωσω οτι διστάζω να το βαλω κατω απο το τραπεζι παλι. Αν και ειναι πολυ χρησιμο. Δεν ηταν εκτενης η χρηση του ετσι και ομως εγινε πολυ γρηγορα η "ζημια" με τα πριονιδια και το φθαρμενο καρβουνακι. Αλλες μαρκες που εχουν προδιαγραφες για να μπαινουν σε παγκο τα ρουτερ τους λογικα αντιμετωπιζουν το προβλημα της σκονη που πεφτει μεσα στο μοτερ με καποια προστασια. Πχ στα makita ειδα ενα αξεσουαρ σαν μεταλλικη πλακα με κλιση που το βιδωνεις πανω στο μοτερ οταν το βαζεις σε παγκο.

Μπορείς να φτιάξεις από λάστιχο ή σαμπρέλα "καπέλο - προφυλακτήρα" αλλά κ κάθε φορά που τελειώνεις να βάζεις για λίγο την σκούπα. Το ρούτερ στο τραπέζι ανάποδα είναι μεγάλη ευκολία. Έχεις κ τα δυο σου χέρια διαθέσιμα για να ελέγχεις καλύτερα την όλη εργασία κ το υπό επεξεργασία κομμάτι.

Κώστα, άσχετο με τόπικ, τι έκανες τελικά με το τραπέζι το Ferm? Σε ρωτάω γιατί είμαι σε φάση στησίματος εργαστηρίου (καλά που το θυμήθηκα) και μια απ τις σκέψεις είναι να πάρω το Ferm. Η άλλη λύση είναι να κάνω κάτι τελείως απλό, με ένα κουτί MDF και έναν φράχτη με σφιγκτήρες.