Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Οπως και να´χει το θεμα με τα parkside, αν καποιος βαλει τα θετικα απο την μια και τα αρνητικα απο την αλλη, παντα σε θετικο απολογισμο θα καταληγει. Και οπως εχουμε πει ξανα, αυτα τα εργαλεια εχουν βαλει στο παιχνιδι μια μεγαλη μεριδα ερασιτεχνων, ανεξαρτητου ηλικιας, που διαφορετικα δυσκολα θα εμπαιναν στο παιχνιδι του DIY και της δημιουργιας. Για μενα αυτο το τελευταιο ειναι το πιο σημαντικο.

+1
διαβάζοντας αυτό το φορουμ ξεκίνησα με ένα δράπανο 20v πριν 3 χρόνια και απο τότε με τα Parkside και Powerfix έχω κάνει ένα σωρό δουλειές στο σπίτι και το εξοχικό. Το κυριότερο όμως είναι ότι με λίγα λεφτά έχω δοκιμάσει ένα σωρό εργαλεία για να βρω τι μου ταιριάζει, έτσι όταν ανέβω στην Premier League (Bosch, Dewalt κλπ) για το χομπι μου ξέρω που πρέπει να επενδύσω.

Λοιπόν,δοκίμασα σήμερα το τανκ ανάποδα στον παγκο και μου πέταξε την ταινία έξω κατευθείαν.Να το πάω πίσω να πάρω καινούριο ή υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω?

Λοιπόν,δοκίμασα σήμερα το τανκ ανάποδα στον παγκο και μου πέταξε την ταινία έξω κατευθείαν.Να το πάω πίσω να πάρω καινούριο ή υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω?

Τυχερουλη... θα δοκιμασεις και εσυ πολλα εργαλεια PARKSIDE να βρεις αυτο που σου ταιριαζει....ωπ σορυ να βρεις αυτο που θα δουλευει.
Και προτεινω να το επιστρεψεις και βεβαια να μας ποσταρεις τι θα γινει με το αλλο.

Τυχερουλη... θα δοκιμασεις και εσυ πολλα εργαλεια PARKSIDE να βρεις αυτο που σου ταιριαζει....ωπ σορυ να βρεις αυτο που θα δουλευει.
Και προτεινω να το επιστρεψεις και βεβαια να μας ποσταρεις τι θα γινει με το αλλο.
Έχω δοκιμάσει αρκετά ήδη και είναι η δεύτερη φορά που μου παρουσιάζει κάτι πρόβλημα.

Το θέμα όμως είναι ότι εδώ το πρόβλημα μου θα λυθεί άμεσα,σε αντίθεση με κάποια άλλα μεγάλα και γνωστά κατάστημα στα οποία μου βγάζουν το λάδι μέχρι να μου κάνουν μια αντικατάσταση.

Απλά επειδή αυτή η συζήτηση έχει επαναληφθεί πάρα πολλές φορές στο νήμα,με τα επιχειρήματα να είναι σωστά και από τις δύο πλευρές βάση της οπτικής του καθενός, προτείνω σε αυτούς που δεν τους κάνει η ποιότητα του Lidl να σταματήσουν λίγο να κριτικάρουν ώστε εμείς που έχουμε αποφασίσει ότι μας καλύπτουν τα συγκεκριμένα εργαλεία να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.Με όλο το σεβασμό, δεν βρίσκω λόγο παίδες να συνεχίσουμε αυτήν την "αντιπαράθεση" από την στιγμή που τα επιχειρήματα παραμένουν τα ίδια χιλιοειπωμένα .

Last edited:
Νομίζω ότι τα σχόλια που βοηθάνε στο συγκεκριμένο νήμα είναι αυτά που προσφέρουν λύσεις .... για όσους λοιπόν έχουν πρόβλημα με τον ταινιολειαντήρα και θέλουν να τον κρατήσουν και να μην τον επιστρέψουν ... έχω ασχοληθεί λίγο με το θέμα και έχω προτείνει μια λύση αποκατάστασης εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.php/117926-%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-Lidl-A%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82?p=1057977233&viewfull=1#post1057977233

Οσοι εχετε πρόβλημα με τον ταινιολειαντηρα και την ταινια δοκιμάστε και ταινια κάποιας άλλης εταιρίας (κάποια καλύτερης ποιότητας) . Έχω διαπιστώσει ότι πολλες ταινίες parkside ειναι στραβοκολλημενες . Τις βάζω πανω στον B&D και σε σχέση με τις ταινίες BOSCH τις πετάει αρκετα έξω ή αρκετα μέσα . Έρχονται με την ρύθμιση στον B&D αλλα χρειαζονται μεγάλο εύρος ρύθμισης . Πολυ καλές και όχι ακριβές ταινίες ειναι οι Bosch .

Οσοι εχετε πρόβλημα με τον ταινιολειαντηρα και την ταινια δοκιμάστε και ταινια κάποιας άλλης εταιρίας (κάποια καλύτερης ποιότητας) . Έχω διαπιστώσει ότι πολλες ταινίες parkside ειναι στραβοκολλημενες . Τις βάζω πανω στον B&D και σε σχέση με τις ταινίες BOSCH τις πετάει αρκετα έξω ή αρκετα μέσα . Έρχονται με την ρύθμιση στον B&D αλλα χρειαζονται μεγάλο εύρος ρύθμισης . Πολυ καλές και όχι ακριβές ταινίες ειναι οι Bosch .

Αυτο που λες μπορει να το διαπιστωσει ευκολα γυρνωντας την ταινια μπρος πισω. Θα πρεπει να την πεταει-σπρωχνει απο την αλλη πλευρα.

Έχω δοκιμάσει αρκετά ήδη και είναι η δεύτερη φορά που μου παρουσιάζει κάτι πρόβλημα.

Το θέμα όμως είναι ότι εδώ το πρόβλημα μου θα λυθεί άμεσα,σε αντίθεση με κάποια άλλα μεγάλα και γνωστά κατάστημα στα οποία μου βγάζουν το λάδι μέχρι να μου κάνουν μια αντικατάσταση.

Απλά επειδή αυτή η συζήτηση έχει επαναληφθεί πάρα πολλές φορές στο νήμα,με τα επιχειρήματα να είναι σωστά και από τις δύο πλευρές βάση της οπτικής του καθενός, προτείνω σε αυτούς που δεν τους κάνει η ποιότητα του Lidl να σταματήσουν λίγο να κριτικάρουν ώστε εμείς που έχουμε αποφασίσει ότι μας καλύπτουν τα συγκεκριμένα εργαλεία να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.Με όλο το σεβασμό, δεν βρίσκω λόγο παίδες να συνεχίσουμε αυτήν την "αντιπαράθεση" από την στιγμή που τα επιχειρήματα παραμένουν τα ίδια χιλιοειπωμένα .

Το οτι αυτη την στιγμη μιλαμε για Parkside δεν νομιζω οτι εχει καμμια σχεση για το τι πρεπει να κανεις σε αυτη την περιπτωση. Αν ηταν δηλαδη αλλη μαρκα τι ακριβως θα εκανες? Αυτο το θεμα δεν εχει οπτικη ουτε μαρκες. Αφου το εργαλειο δεν δουλευει σωστα (τσεκαρε και την ταινια) το να το πειραξεις για να δουλεψει δεν ειναι λυση. Το σημειο ομως που μπαινει το ονομα Parkside στην συζητηση ενος εργαλειου που εχει προβλημα ειναι οτι ολοι οι προηγουμενοι ταινιολειαντηρες εκαναν το ιδιο και τωρα το κανει και η επομενη σειρα. Αρα παντα λογικα δεν μιλαμε για ενα ελαττωμα 1-5% που συμβαινει φυσιολογικα σε μια γραμμμη παραγωγης αλλα για μονιμη σχεδιαστικη ή κατασκευαστικη ανεπαρκεια υλοποιησης αυτου του εργαλειου. Αυτο δεν ειναι θεμα αντιπαραθεσης αλλα λογικης.
Και σε ρωταω αν το επομενο που θα αλλαξεις εχει και αυτο προβλημα, ποσες φορες εισαι διατεθημενος να πας μεχρι να βρεις ενα σωστο?

Last edited by a moderator:
Αυτο που λες μπορει να το διαπιστωσει ευκολα γυρνωντας την ταινια μπρος πισω. Θα πρεπει να την πεταει-σπρωχνει απο την αλλη πλευρα.

Και αν ειναι μεγαλυτερη η διάμετρος της ταινίας κάπου στο κέντρο σε σχέση με τις άκρες-πλευρές πως συμπεριφέρεται ; Σκέψου το ...

Το οτι αυτη την στιγμη μιλαμε για Parkside δεν νομιζω οτι εχει καμμια σχεση για το τι πρεπει να κανεις σε αυτη την περιπτωση. Αν ηταν δηλαδη αλλη μαρκα τι ακριβως θα εκανες? Αυτο το θεμα δεν εχει οπτικη ουτε μαρκες. Αφου το εργαλειο δεν δουλευει σωστα (τσεκαρε και την ταινια) το να το πειραξεις για να δουλεψει δεν ειναι λυση. Το σημειο ομως που μπαινει το ονομα Parkside στην συζητηση ενος εργαλειου που εχει προβλημα ειναι οτι ολοι οι προηγουμενοι ταινιολειαντηρες εκαναν το ιδιο και τωρα το κανει και η επομενη σειρα. Αρα παντα λογικα δεν μιλαμε για ενα ελαττωμα 1-5% που συμβαινει φυσιολογικα σε μια γραμμμη παραγωγης αλλα για μονιμη σχεδιαστικη ή κατασκευαστικη ανεπαρκεια υλοποιησης αυτου του εργαλειου. Αυτο δεν ειναι θεμα αντιπαραθεσης αλλα λογικης.
Και σε ρωταω αν το επομενο που θα αλλαξεις εχει και αυτο προβλημα, ποσες φορες εισαι διατεθημενος να πας μεχρι να βρεις ενα σωστο?
Τι εννοείς,αν και το δεύτερο βγεί μάπα θα πάρω πίσω τα λεφτά μου.

Προβλεπω αλλη μια α...επιτυχια της parkside! :flipout:

Μην συγκρινετε καποιοι τα παλια σας parkside με τα νεα και λετε « το εχω δεκα χρονια και δεν εχει παθει τιποτα», τα καινουργια ουτε δεκα μηνες και αυτοι οι μηνες στο ραφι!
:helmet::music-smiley-006::violent-smiley-008:

εγω θα συμφωνησω απολυτα με νεκταριο.

εγω προσωπικα στο lidl εχω ριξει ακυρο σε ολα του τα προιοντα γενικα κι οχι μονο στα εργαλεια του. και ναι ημουν απο αυτους που περιμεναν στην ουρα το πρωι.

οτι πηρα κατα τον πρωτο χρονο λειτουργιας του lidl βγηκε σουπερ, απο κει και μετα βαρεθηκα να κανω επιστροφες.

προτιμω πλεον να στηριξω μια Σπ. πατση η οποιοδηποτε αλλο εργαλειομαγαζο.

:ernaehrung004:

Εγω παλι εχω παρει σχεδον ολα τα εργαλεια που εχει βγαλει το Lidl και δεν εχει χρειαστει να επιστρεψω κανενα.
Τυχη? Μπορει. Κατανοηση στα μικροθεματακια επειδη γνωριζω ακριβως τι αγοραζω? Μπορει. Παντως σκαρτα γενικως δεν ειναι.

Τα εργαλεια του lidl πρεπει να συγκρινονται με τα υπολοιπα ερασιτεχνικα/bugdet εργαλεια και προφανως οχι με τα επαγγελματικα.
Δεν ειναι δυνατον να περιμενει κανεις ποιοτητα Μακιτα και Βosch απο ενα super bugdet εργαλειο και ομως αυτο φαινεται να συμβαινει!

Προφανως και ισχυει το 'οτι πληρωνεις, παιρνεις' και με αυτο τον γνωμωνα πρεπει να γινεται μια κριτικη, εαν θελουμε να ειμαστε σωστοι.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγω παλι εχω παρει σχεδον ολα τα εργαλεια που εχει βγαλει το Lidl και δεν εχει χρειαστει να επιστρεψω κανενα.
Τυχη? Μπορει. Κατανοηση στα μικροθεματακια επειδη γνωριζω ακριβως τι αγοραζω? Μπορει. Παντως σκαρτα γενικως δεν ειναι.

Τα εργαλεια του lidl πρεπει να συγκρινονται με τα υπολοιπα ερασιτεχνικα/bugdet εργαλεια και προφανως οχι με τα επαγγελματικα.
Δεν ειναι δυνατον να περιμενει κανεις ποιοτητα Μακιτα και Βosch απο ενα super bugdet εργαλειο και ομως αυτο φαινεται να συμβαινει!

Προφανως και ισχυει το 'οτι πληρωνεις, παιρνεις' και με αυτο τον γνωμωνα πρεπει να γινεται μια κριτικη, εαν θελουμε να ειμαστε σωστοι.

Σωστος!
Αλλα μην περιμενει κανεις να κανει και επαγγελματικη δουλεια με τα budjet εργαλεια. Δουλεια σε αντοχη χρησης, ποιοτητας αποτελεσματος, ακριβεια λειτουργειας. Επι το πλειστον αυτο συμβαινει.

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

προτιμω πλεον να στηριξω μια Σπ. πατση η οποιοδηποτε αλλο εργαλειομαγαζο.

:ernaehrung004:

Σπύρου πατση...... Το συνδικάτο τον παλιών εμπόρων - μάγκες που ψάχνουν να σε δαγκώσουν χωρίς αύριο με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως ο καραισκος.

Σόρυ για το όφ τοπικ αλλά όσες φορές έχω πάει Σπύρου πατση γιατί και καλά μόνο εκεί θα βρω αυτό που ψάχνω έχω βγάλει φλικτρες.
Ενδεικτικο του πόσο καλοί έμποροι είναι ότι κλείνουν συνέχεια μαγαζιά και ανοίγουν ροζ σπιτάκια

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σωστος!
Αλλα μην περιμενει κανεις να κανει και επαγγελματικη δουλεια με τα budjet εργαλεια. Δουλεια σε αντοχη χρησης, ποιοτητας αποτελεσματος, ακριβεια λειτουργειας. Επι το πλειστον αυτο συμβαινει.

Προφανεστατα. Οποιος κανει αυτο το λαθος, τον εχει πιει απο τα αποδυτηρια.
Τα parkside αλλωστε ειναι και διατιθενται ως εραστιτεχνικα εργαλεια με ολη τη σημασια της λεξης και της τιμης.

Και αν ειναι μεγαλυτερη η διάμετρος της ταινίας κάπου στο κέντρο σε σχέση με τις άκρες-πλευρές πως συμπεριφέρεται ; Σκέψου το ...

Αυτο που λες ειναι αδυνατον να γινει οταν τυλιγεις μια λουριδα ενος υλικου μη ελαστικου. ξεκιναει ως επιπεδο και για να εχει μεγαλυτερη διαμετρο μονο στο κεντρο θα επρεπε να εχει εξ' αρχης καμπυλη πραγμα που δεν γινεται. Το μονο που μπορει να γινει ειναι στραβη κολληση στο κλεισιμο οπου καταληγει η μια πλευρα να εχει την μικροτερη διαμετρο και σταδιακα να μεγαλωνει μεχρι την αλλη πλευρα που θα εχει την μεγαλυτερη διαμετρο. Να ξεκιναει μικρη να μεγαλωνει και να ξαναμικραινει και να θελεις να το κανεις δεν μπορεις.

Αυτο που λες ειναι αδυνατον να γινει οταν τυλιγεις μια λουριδα ενος υλικου μη ελαστικου. ξεκιναει ως επιπεδο και για να εχει μεγαλυτερη διαμετρο μονο στο κεντρο θα επρεπε να εχει εξ' αρχης καμπυλη πραγμα που δεν γινεται. Το μονο που μπορει να γινει ειναι στραβη κολληση στο κλεισιμο οπου καταληγει η μια πλευρα να εχει την μικροτερη διαμετρο και σταδιακα να μεγαλωνει μεχρι την αλλη πλευρα που θα εχει την μεγαλυτερη διαμετρο. Να ξεκιναει μικρη να μεγαλωνει και να ξαναμικραινει και να θελεις να το κανεις δεν μπορεις.

Δεν ειναι αδυνατο αλλα ειναι δυσκολα κατανοητό .
Να σου δώσω ενα άλλο ενδεχόμενο πιο απλο λοιπόν . Αν δεν ειναι κάθετα κομμένη στο ρόλο και ειναι όπως στην πρόχειρη φωτο απο κάτω πως θα συμπεριφερθεί όπως και να την γυρίσεις ; Σε συνδιασμο και με την καμπύλη που έχουν τα ραουλα του ταινιολειαντηρα ; Σκέψου και αυτο γιατι απο ότι καταλαβαίνω δεν έχεις δουλέψει ποτε ταινιολειαντηρα και δεν ξέρεις ότι τα ραουλα έχουν μια μικρη καμπύλη , αλλα έχεις άποψη .
Οταν προτείνω δοκιμη άλλης ταινίας την προτείνω γιατι ειναι ενα απο τα ενδεχόμενα που έχω αντιμετωπίσει στην πράξη και όχι στην θεωρεία .
https://ibb.co/b7MO9G

Για τους ταινιολειαντηρες που βγαινει η ταινια,
μην τη ψαχνετε πολυ. Ειναι ελατωματικοι.
(Φυσικα δεν ειναι και εκπληξη .....)

Ρε καταλαβαίνεται Ελληνικά ή όχι ???
Το έχω γράψει δέκα φορές ...δεν κάνετε τον κόπο να το διαβάσετε .... έχουν λάθος στράβωμα τα μάγουλα του μπροστινού ράουλου. Πάμφθηνα εργαλεία είναι που τα εξαρτήματα κατασκευάζονται από 100 διαφορετικούς κατασκευαστές και κάποιος στο τέλος τα μοντάρει.
Άμα δεν θέλετε να δώσετε λεφτά για κάτι καλύτερο και θέλετε να το παίζετε μάστορες ... ε τότε αποδείξτε το. Λύστε το μπροστινό σύστημα και στραβώστε λίγο προς τα δεξιά δηλ προς την κόκκινη βίδα τα στηρίγματα του ραουλου και τελειώσατε... Το θέμα είναι το μπροστινό ράουλο να πάρει μια μικρή κλήση ούτως ώστε να μην πετάει την ταινία έξω. Ξέρω αυτό έπρεπε να το έχει κάνει ο κατασκευαστής ...ε ωραία ...δεν το έκανε ... δώστε το πίσω και τελειώσαμε πάρτε τα λεφτά σας και πάρτε bosch ...θα ασχοληθούμε κανα δυό βδομάδες με το θέμα.
Και αυτές οι Π@π@ριές περί του όλα είναι άχρηστα ...το είπατε μια φορά δυο φορές ...φτάνει .... εγώ τα έχω όλα και κάνω μια χαρά δουλειά μου... σήμερα όλη μέρα κλάδευα 5-10 πόντους κορμούς με την 18V σπαθοσέγγα ...καπνούς έβγαζε το πριόνι αλλά δεν τα παιξε.
Ο άνθρωπος πιο πίσω έγραψε ότι αν δεν αγόραζε αυτά τα εργαλεία που είναι φτηνά ...δεν θα είχε καν ασχοληθεί με τις κατασκευές. Δηλαδή τι προσπαθείτε να του πείτε ...ότι είναι ηλίθιος και πρέπει να πάρει bosch ... σας βαρέθηκα ρε μάγκες ...όλο φούμαρα και τουπέ ...

Δεν ειναι αδυνατο αλλα ειναι δυσκολα κατανοητό .
Να σου δώσω ενα άλλο ενδεχόμενο πιο απλο λοιπόν . Αν δεν ειναι κάθετα κομμένη στο ρόλο και ειναι όπως στην πρόχειρη φωτο απο κάτω πως θα συμπεριφερθεί όπως και να την γυρίσεις ; Σε συνδιασμο και με την καμπύλη που έχουν τα ραουλα του ταινιολειαντηρα ; Σκέψου και αυτο γιατι απο ότι καταλαβαίνω δεν έχεις δουλέψει ποτε ταινιολειαντηρα και δεν ξέρεις ότι τα ραουλα έχουν μια μικρη καμπύλη , αλλα έχεις άποψη .
Οταν προτείνω δοκιμη άλλης ταινίας την προτείνω γιατι ειναι ενα απο τα ενδεχόμενα που έχω αντιμετωπίσει στην πράξη και όχι στην θεωρεία .
https://ibb.co/b7MO9G

Το σχημα που δειχνεις ειναι απολυτως σωστο και φυσικα ασχετο με το προηγουμενο που εγραψες περι καμπυλοτητας. Αν φερεις τα ακρα και τα κολλησεις τοτε θα δημιουργησεις εναν τελειο κυκλο με ακριβως ιδιες διαμετρους στα ακρα και στο κεντρο. Δεν καταλαβαινω που βλεπεις λαθος.
Στην πραγματικοτητα οταν θελεις να εχεις μεγαλυτερο μηκος κολληματος πραγματι κανεις λοξα τις κοπες για να το μεγαλωσεις.
Η καμπυλη στο ραουλο εννοεις πως προυποθετει ταινια με μεγαλυτερη διαμετρο στο κεντρο? παλι δεν καταλαβαινω.

TN.jpg

Για να δημιουργηθει το σχημα που εχεις στο μυαλο σου θα πρεπει το μαχαιρι να κοβει την ταινια εναλλαξ με αρνητικη και θετικη αποκλιση απο την καθετη, πραγμα που δεν γινεται εκτος και αν το ρυθμισεις να στριβει στο κοψιμο εναλλαξ. Πραγμα εντελως ηλιθιο ακομα και για την parkside.
Γι' αυτο και το λαθος στις ταινιες μπορει να γινει μονο στο κολλημα που θα δωσει ταινια με μικρη και μεγαλη διαμετρο στα 2 ακρα.

Και εχεις δικιο...η αποψη μου ειναι μηχανικου και οχι χρηστη ταινιολειαντηρα.

Νομίζω ότι το Νήμα πρέπει να καθαρίσει από άστοχες παρεμβάσεις και να περιοριστεί σε αυτό που λέει ο τίτλος ¨"Εργαλεία lidl -Αξιολόγηση σχόλια , προσφορές" . Το να μπαίνουν σφήνες του στυλ "πάρε Bosh τι το θες το lidl κλπ " και δεν βοηθούν και στην τελική είναι και offtopic και θα έπρεπε να διαγράφονται αβλεπί . Αν έχουμε προσωπική άποψη για τα εργαλεία του lidl τη γράφουμε , αν όχι , μένουμε απέξω .