Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μιχάλη, εννοείς κακώς να βάλεις κόλετ 1/4" ή κακώς να βάλεις μπιτάκια για ρούτερ ;

Εννοω οτι εγω δεν θα εβαζα ουτε κολετ ουτε φρεζακια 1/4", εστω και εαν η διαφορα ειναι αμελητεα.
Ιδιαιτερα σε ενα ερασιτεχνικο/bugdet εργαλειο και απο την στιγμη μαλιστα που το αναφερει και στο μανουαλ.

Eχω ενα ρουτερ bosch που παιρνει φρεζακια 1/4" (collet 1/4").
Eνω θα μπορουσα ισως να βρω ενα collet 6mm για να χρησιμοποιησω τα φρεζακια των 6μμ που εχω, προτιμησα να αγορασω νεα φρεζακια 1/4".

Προφανως Δημητρη μπορει να γινει οποιαδηποτε προσαρμογη στο ρουτερ και ενδεχομενως να δουλεψει, ομως αυτο δεν θα ηταν ουτε σωστο ουτε υπευθυνο να προταθει δημοσιως..

Αν βρεις κολλετ 1/4 στην ιδια εξωτερικη διαμετρο με το μαμα των 6mm τοτε δε θα εχεις κανενα προβλημα παντα με μπιτ 1/4.

Το νου σας στα μπερδεματα κολετ 1/4 και μπιτ 6 χιλιοστα μονο παιδια.

Αν βάλεις κοπτικό 6 mm σε κολετ 1/4 είναι όντως πρόβλημα, το αντίθετο δεν γίνεται, δεν χωράει.
Το να χρησιμοποιήσεις όμως συμβατό κολετ 1/4 σε μηχάνημα που από μαμά παίρνει κοπτικά 6 mm δεν το θεωρώ επικίνδυνο.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά κι από μένα. Για τους σφιγκτήρες τους μεγάλους που βγάζει αύριο το lidl, έχει κάποιος άποψη;

Re: Απάντηση: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλησπέρα και χρόνια πολλά κι από μένα. Για τους σφιγκτήρες τους μεγάλους που βγάζει αύριο το lidl, έχει κάποιος άποψη;

Xρονια πολλα!

Μια χαρα ειναι αρκει να γνωριζεις τα ορια τους (οπως σε ολους τους σφιγκτηρες σκανδαλης) και να μην εχεις απαιτησεις σαν να προκειται για σφιγκτηρες μαραγκου, τους βιδωτους.

Εχω ενα-δυο ζευγαρια αλλα θα παρω και αλλο ενα αυριο. Η ποιοτητα τους ειναι αποδεκτη και η τιμη τους σουπερ. Το ιδιο με τους μικροτερους, οι οποιοι ειναι και better value for money.

Για εμενα ειναι no go.
Παρε τους και δοκιμασε τους ομως να δεις αν σε καλυπτουν και αν δεν τους επιστρεφεις.

Σας ευχαριστώ παιδιά. Τους καλοβλεπω επειδή η τιμή τους είναι χαμηλή. Θα κάνω μια βόλτα αύριο από εκεί :)

Καλημερα παιδια.
Το πολυτριβειο για το οποιο ψηνομουνα, εχει τελειωσει στα Μελισσια.
Ειδε κανεις να εχει μπολικα πουθενα κοντα;

Καλησπερα, ρωτησα και χθες το βραδυ ειναι καταλληλο για χρηση σε τοιχο συμφωνα με την εμπειρια σας?

Και Πειραια ειδα ενα.

Φίλε pettakos κανενα τριβειο του είδους δεν ειναι καταλληλο για να τριψει τοιχο.
Εκει υπαρχουν εξειδικευμενα τριβεια που κοστίζουν τριψηφια νουμερα.

Σας ευχαριστώ παιδιά. Τους καλοβλεπω επειδή η τιμή τους είναι χαμηλή. Θα κάνω μια βόλτα αύριο από εκεί :)

Περασα απο το λιντλ σημερα και με ετρωηε να δοκιμασω τον σφικτηρα.
Μαγκωσα λοιπον ενα επιπεδο κομματι αλλα με ελαχισυη πλαγια πιεση εφυγε. Δυστυχως ειναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ.

Περασα απο το λιντλ σημερα και με ετρωηε να δοκιμασω τον σφικτηρα.
Μαγκωσα λοιπον ενα επιπεδο κομματι αλλα με ελαχισυη πλαγια πιεση εφυγε. Δυστυχως ειναι ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟΙ.

Ειπαμε οι σφιγκτηρες σκανδαλης δεν ειναι ιδιοι με τους σφιγκτηρες μαραγκου. Η χρηση τους ειναι διαφορετικη οπως και προφανως η δυναμη συσφιξης.

Οι αντιστοιχοι σφιγκτηρες σκανδαλης dremel που εχω -απο τους καλυτερους της αγορας και σε πολλαπλασια τιμη βεβαια- ειναι λιγο καλυτεροι στο σφιξιμο αλλα οι σφικτηρες του lidl ειναι best value for money.

Με λιγα λογια αξιζουν τα λεφτα τους με το παραπανω, εχω καμμια ντουζινα και μονο απαραδεκτοι δεν ειναι που λες.
Αν δεν αξιζαν, θα ειχα ηδη παει σε αλλη μαρκα προ πολλου, δεν θα τους αγοραζα ξανα και ξανα, ετσι δεν ειναι?

Διαφωνω.
Δεν μπορεσε να κρατησει τον εαυτο του πανω σε ενα μεταλλικο ραφι και με ελαχιστη προσπαθεια εφυγε.
Επισης δεν σου δινει την δυνατοτητα να τον σφιξεις καθως η "καστανια" του ειναι πολυ μακρυα.
Δεν δινει σε σφιξιμο και αν τον ζορισεις απλα θα σπασεις το ζερουλι του.

Εγω οφειλω να μεταφερω την αποψη μου.
Καμια σχεση με αυτους που ειχαμε φερει απο Λαρισα και φυσικα η μερα με την νυχτα με τους WOLFCRAFT PRO.

Για εμενα ειναι πεταμενα λεφτα.

Ειναι σαν να μιλαμε για διαφορετικα εργαλεια Κυριακο, τι να πω εκτος απο οτι τους δουλευω χρονια και δεν εχουν καμμια, μα καμμια σχεση με οσα περιγραφεις παραπανω.

Φερε μου οποιοδηποτε σφιγκτηρα σκανδαλης να τον ζορισω περαν των οριων του και να δεις τι ωραια που σπαει η πλαστικη του σκανδαλη, ειτε dremel ειτε wolfcraft να ειναι :))

Πήρα σήμερα κι εγώ το Δραπανοκατσαβιδο, όλες τις προηγούμενες φορές, που το είχαν και φθηνότερα, δεν το προλάβαινα.:bigcry:

Θέλω τη γνώμη όσων το έχουν.

Πατώντας την σκανδάλη ξεκινάει να λειτουργεί, με το που την αφήνω και σταματάει, εσωτερικά την ώρα του σταματήματος (φρενάρισμα), βγάζει φως/αστράφτει, λογικά απο την περιέλιξη..(?)
Εξωτερικά ΔΕΝ βγαίνει κάποιος σπινθήρας ή κάτι άλλο.
Το τράβηξα και ενα βιντεάκι και θα το ποστάρω κι αυτό σε λίγο.

Στην κανονική λειτουργία δεν κάνει κάτι μονο όταν σταματάει.

Είναι λογικό αυτό?
Το κάνει και σε σας?