Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Είπα να δοκιμάσω τον ευθύ λειαντήρα που είχε σήμερα.
Να πω την αλήθεια απογοητεύτηκα. Από ροπή μου φάνηκε τελείως ψόφιος. Στις χαμηλές ιδίως στροφές τον σταματάς και με το χέρι για πλάκα . Στις πολλές στροφές ζωηρεύει λίγο αλλά οι δονήσεις είναι τόσες (ιδίως με τα προσαρτήματα του lidl που δεν είναι σωστά ζυγισμένα) που τον καθιστούν άχρηστο. Το dremel σε αντιστοιχία με το μέγεθός του μου φαίνεται πολύ πιο δυνατό. Μάλλον θα τον επιστρέψω μαζί με τα προσαρτήματα που πήρα και θα στραφώ προς αντίστοιχο αέρος. Για πείτε και ´σεις τη γνώμη σας.

Α να απαντήσω και στον φίλο από πάνω. Οι σπινθήρες βγαίνουν καθώς ακουμπούν τα καρβουνάκια πάνω στο ρότορα. Ως ένα σημείο είναι χαρακτηριστικό σε όλα τα brushed εργαλεία. Και στα δικά μου το ίδιο συμβαίνει.

Πήρα σήμερα κι εγώ το Δραπανοκατσαβιδο, όλες τις προηγούμενες φορές, που το είχαν και φθηνότερα, δεν το προλάβαινα.:bigcry:

Θέλω τη γνώμη όσων το έχουν.

Πατώντας την σκανδάλη ξεκινάει να λειτουργεί, με το που την αφήνω και σταματάει, εσωτερικά την ώρα του σταματήματος (φρενάρισμα), βγάζει φως/αστράφτει, λογικά απο την περιέλιξη..(?)
Εξωτερικά ΔΕΝ βγαίνει κάποιος σπινθήρας ή κάτι άλλο.
Το τράβηξα και ενα βιντεάκι και θα το ποστάρω κι αυτό σε λίγο.

Στην κανονική λειτουργία δεν κάνει κάτι μονο όταν σταματάει.

Είναι λογικό αυτό?
Το κάνει και σε σας?

Κι εδώ το Video

https://youtu.be/LBBcohAEknU

Μιχάλη
δεν ειναο σφικτηρας ο συγκεκριμένος, αλλιως πρεπει να λεγεται. Ισως συγκρατητηρας δε ξερω.
Επειδη ακουσα καλα λογια απο εσενα την προηγουμενη φορα πηγα να τωρα να δω αν αλλαξε κατι απο οσα ηξερα.
Δυστυχως και παλι ειναι επιεικώς απαραδεκτος.
Και την προηγουμενη φορα ειχαμε παει με τον wolfegolas μαζι και το ειδε και εκεινος.
Ας μας πει και καποιος αλλος τι ειδε αν τον πηρε.

Πήρα σήμερα κι εγώ το Δραπανοκατσαβιδο, όλες τις προηγούμενες φορές, που το είχαν και φθηνότερα, δεν το προλάβαινα.:bigcry:

Θέλω τη γνώμη όσων το έχουν.

Πατώντας την σκανδάλη ξεκινάει να λειτουργεί, με το που την αφήνω και σταματάει, εσωτερικά την ώρα του σταματήματος (φρενάρισμα), βγάζει φως/αστράφτει, λογικά απο την περιέλιξη..(?)
Εξωτερικά ΔΕΝ βγαίνει κάποιος σπινθήρας ή κάτι άλλο.
Το τράβηξα και ενα βιντεάκι και θα το ποστάρω κι αυτό σε λίγο.

Στην κανονική λειτουργία δεν κάνει κάτι μονο όταν σταματάει.

Είναι λογικό αυτό?
Το κάνει και σε σας?

Ετσι κανουν φιλε μου ολα τα εργαλεια με ψυκτρες και αυτο ειναι ενα απο αυτα!
Μην σε ανησυχεί.

Είπα να δοκιμάσω τον ευθύ λειαντήρα που είχε σήμερα.
Να πω την αλήθεια απογοητεύτηκα. Από ροπή μου φάνηκε τελείως ψόφιος. Στις χαμηλές ιδίως στροφές τον σταματάς και με το χέρι για πλάκα . Στις πολλές στροφές ζωηρεύει λίγο αλλά οι δονήσεις είναι τόσες (ιδίως με τα προσαρτήματα του lidl που δεν είναι σωστά ζυγισμένα) που τον καθιστούν άχρηστο. Το dremel σε αντιστοιχία με το μέγεθός του μου φαίνεται πολύ πιο δυνατό. Μάλλον θα τον επιστρέψω μαζί με τα προσαρτήματα που πήρα και θα στραφώ προς αντίστοιχο αέρος. Για πείτε και ´σεις τη γνώμη σας.

Εγω τον αγορασα για φιλο ο οποιος μου ειπε να τον δοκιμασω πρωτα οπως και το εκανα ηδη.
Μου φανηκε πολυ καλος, με σχετικα ησυχο μοτερ και νορμαλ ροπη για 500 watt. Δεν αγορασα τα αναλωσιμα του lidl, τον δοκιμασα με τα δικα μου bits των 6μμ.
Δεν παρατηρησα ιδιαιτερη ταλαντωση στον αξονα και οι δονησεις στις υψηλες στροφες δεν μου φανηκαν υπερβολικες. Οι χαμηλες στροφες ειναι ..πολυ χαμηλες για σωστη λειτουργια.

Αχρηστο σιγουρα δεν ειναι το μηχανημα και η ροπη του ειναι σαφως μεγαλυτερη απο το Bosch GRO ειτε απο οποιοδηποτε dremel, ρευματος η μπαταριας.
Δεν ξερω εαν εχεις δουλεψει αλλο ευθυ λειαντηρα, αλλα οι διαφορες με τους επωνυμους δεν ειναι μεγαλες σε θεματα κραδασμων στις υψηλες στροφες.
Τα αναλωσιμα τους, τα περισσοτερα εαν θυμαμαι καλα, αν και οπως πολυ σωστα λες δεν ειναι καλα ζυγισμενα, κανουν δουλιτσα.

Ισως αγορασω και εγω εναν καθως η τιμη του ειναι μοναδικη και η αποδοση του θα ελεγα αρκετα ικανοποιητικη για ερασιτεχνικη εργασια.

Μιχάλη να σου πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει άλλον ευθύ λειαντήρα. Την σύγκριση με το dremel την έκανα σε αναλογία με το μέγεθός του.
Εκτιμώ πολύ τη γνώμη σου και την εμπειρία σου και μιας και παίρνει το οκ από εσένα θα του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία γιατί σαν εργαλείο έχω στο μυαλό μου δυο τρεις περιπτώσεις που θα μου φανεί πολύ χρήσιμο.
Πες μου και τη γνώμη σου γι´αυτές τις ράσπες https://www.banggood.com/10Pcs-Rota...-p-1169255.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN
Φαντάζομαι κάνουν για τον λειαντήρα. Είχα δοκιμάσει τις αντίστοιχες στο dremel και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Μασάγανε το ξύλο με λαιμαργία.

Eχω τις μικρες ρασπες και εγω απο banggood που φαινεται οτι κανουν δουλεια, δεν ειμαι σιγουρος ομως για την μακροζωια τους καθως τις εχω χρησιμοποιησει 3-4 φορες μονο και σε μαλακο ξυλο.

To ιδιο ισχυει φανταζομαι και για τις μεγαλυτερες των 6μμ που νομιζω οτι κανουν και για τον ευθυ λειαντηρα αν και δεν αναγραφουν στροφες λειτουργιας.

Thanks, αλλα τζιφος, τελειωσανε κι εκει.

Ουτε στο μετρο Δουκισσης Πλακεντιας ειχε. Ισα που προλαβα το τελευταιο χαρακτικο μπαταριας.

Last edited:
Μιχάλη οφείλω να ομολογήσω ότι τοποθετείς τα πράγματα ακριβώς με την σωστή τους οπτική γωνία όσον αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία εργαλείων και αναλωσίμων (Parkside) ....ευτυχώς γιατί έτσι αποφεύγουμε μερικά "ξεσπάσματα" μου.

Η αληθεια ειναι Νικο οτι δεν ειναι ευκολο πραμα να ειμαστε παντα αντικειμενικοι καθως η υποκειμενικη μας οπτικη εχει την ταση να παρεμβαινει εντονα στην κριση μας, χωρις να το θελουμε η χωρις να το καταλαβαινουμε... :)

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ειπαμε οι σφιγκτηρες σκανδαλης δεν ειναι ιδιοι με τους σφιγκτηρες μαραγκου. Η χρηση τους ειναι διαφορετικη οπως και προφανως η δυναμη συσφιξης.

Οι αντιστοιχοι σφιγκτηρες σκανδαλης dremel που εχω -απο τους καλυτερους της αγορας και σε πολλαπλασια τιμη βεβαια- ειναι λιγο καλυτεροι στο σφιξιμο αλλα οι σφικτηρες του lidl ειναι best value for money.

Με λιγα λογια αξιζουν τα λεφτα τους με το παραπανω, εχω καμμια ντουζινα και μονο απαραδεκτοι δεν ειναι που λες.
Αν δεν αξιζαν, θα ειχα ηδη παει σε αλλη μαρκα προ πολλου, δεν θα τους αγοραζα ξανα και ξανα, ετσι δεν ειναι?

Διαφωνω.
Δεν μπορεσε να κρατησει τον εαυτο του πανω σε ενα μεταλλικο ραφι και με ελαχιστη προσπαθεια εφυγε.
Επισης δεν σου δινει την δυνατοτητα να τον σφιξεις καθως η "καστανια" του ειναι πολυ μακρυα.
Δεν δινει σε σφιξιμο και αν τον ζορισεις απλα θα σπασεις το ζερουλι του.

Εγω οφειλω να μεταφερω την αποψη μου.
Καμια σχεση με αυτους που ειχαμε φερει απο Λαρισα και φυσικα η μερα με την νυχτα με τους WOLFCRAFT PRO.

Για εμενα ειναι πεταμενα λεφτα.

Δεν βρισκεστε να το ξεδιαλυνεται....:2thumb22sup:

Κυριακο επειδη πηρα την προηγουμενη φορα 2 κομματια σου λεω οτι η χρηση τους ειναι αυστηρα για συγκρατηση ....
Εχω συγκρατηση πλαστικο ,ξυλο και φυλλο αλουμινιου να κολληθει η να χωνευτει καπου ωστε να με βοηθησει να τελειωσω την δουλεια μου....

Μιχάλη οφείλω να ομολογήσω ότι τοποθετείς τα πράγματα ακριβώς με την σωστή τους οπτική γωνία όσον αφορά την συγκεκριμένη κατηγορία εργαλείων και αναλωσίμων (Parkside) ....ευτυχώς γιατί έτσι αποφεύγουμε μερικά "ξεσπάσματα" μου.

Νίκο θα συμφωνήσω. Νομίζω οτι ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράσει την άποψή του με βάση την προσωπική του εμπειρία και βεβαίως να ανταλλάξει απόψεις χωρίς βέβαια να το κάνει με αγένεια και εμμονές. Οποιαδήποτε ξεσπάσματα και προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν προσφέρουν τίποτα στο φόρουμ. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ο Μιχάλης μου εμπνέει σεβασμό χωρίς να τον ξέρω προσωπικά. Είναι πάντα ευγενικός και καλοπροαίρετος και πρόθυμος να βοηθήσει.

Εκει στα lidl πρεπει να ξαναδουνε την πολιτικη logistics τους: Σε 4 καταστηματα ΟΛΑ τα εργαλεια της εβδομαδας διαθεσιμα κατα 10αδες, εκτος απο το πολυτριβειο που δεν ειχε κανενα. Αναμενομεν ισως, γιατι ηταν πρωτη φορα, αλλα και παλι...

για σας...Εχει κανεις σας το πολυτριβειο της parkside,μπορει καπιος να δει αν η ορθογωνια βαση (τριβιο)ειναι στραβια(δεν ειναι καθετη)
η μονο σε μενα ειναι ετσι?
αν την παρω στα χερια και την βαλω σε καθετη θεση βλεπω μια σε καθε πλευρα λακουβα να το πω στην ακρη εκει που παταει το γυαλοχαρτο κοντα στο κλιπ συσφυξεις.
αν ειναι μονο σε μενα εχω ελπιδες να το επιστρεψω?

Να και μια φωτογραφια για να σας δειξω σε ποιο σημειο λεω οτι εχει προβλημα...
https://ibb.co/0rpKZLn

για σας...Εχει κανεις σας το πολυτριβειο της parkside,μπορει καπιος να δει αν η ορθογωνια βαση (τριβιο)ειναι στραβια(δεν ειναι καθετη)
η μονο σε μενα ειναι ετσι?
αν την παρω στα χερια και την βαλω σε καθετη θεση βλεπω μια σε καθε πλευρα λακουβα να το πω στην ακρη εκει που παταει το γυαλοχαρτο κοντα στο κλιπ συσφυξεις.
αν ειναι μονο σε μενα εχω ελπιδες να το επιστρεψω?

Να και μια φωτογραφια για να σας δειξω σε ποιο σημειο λεω οτι εχει προβλημα...
https://ibb.co/0rpKZLn

Καλως τον!
Γιατι δεν βαζεις μια φωτογραφια απο το ιδιο το εργαλειο που πιστευεις οτι εχει το προβλημα για να καταλαβουμε τι ακριβως συμβαινει?

θα βγαλω μετα οταν παω σπιτι...πεζει να μου το αλλαξουν αν ειναι προβλημα?