Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Παντως, εμενα ο διδυμος τροχος (αγορασμενος πριν 1-2 χρονια) δεν εχει σε καμια περιπτωση τοσο μεγαλο χοροπηδητο.
Αντιθετα, ακουμπησμενος σε παγκο, μου εκανε εντυπωση η σταθεροτητα του, ενω περιμενα μαλλον το αντιθετο.

Σχετικά με τον δίδυμο τροχό, ακολουθώντας τις συμβουλές σας, διαπίστωσα πως ο ένας δίσκος κουνιόταν πολύ, σαν να ήταν στραβός. Ο άλλος ήταν ΟΚ.
Οπότε συσκεύασα τον τροχό και τον πήγα πίσω, και μου τον άλλαξαν.

Ο δεύτερος που πήρα ήταν ... χειρότερος :flipout:

Κουνιούνται και οι δυο δίσκοι.
Είναι και στραβοί και παράκεντροι (ο ένας σίγουρα)

Οπότε σαν ανέβασα videάκια που δείχνουν τις βόλτες που κάνει ο τροχός.

https://youtu.be/yZH9oi7loFc

https://youtu.be/VucR7SymZ-8

https://youtu.be/rK4kePnjsHk

https://youtu.be/b_9ceYk-GAs

Φυσικά αν το βιδώσω γερά στον πάγκο όπως πρότεινε ο Κωστής δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Αλλά επειδή θέλω να μπορώ να τον μετακινήσω, εφάρμοσα αυτό περίπου που πρότεινε ο ph64 και αντί για σαμπρέλα έβαλα 4 ποδαράκια σορμποθάνης της Audioquest (υπολείμματα από τις υπερβολές που έκανα την εποχή του High End στον ήχο), και το πρόβλημα λύθηκε 100%
είδα στο ebay, τα ποδαράκια αυτά μεταχειρισμένα πουλιούνται 60 ευρώ! Δυο φορές το κόστος του τροχού που στηρίζουν :flipout:

20210119_170813.jpg

Για την ακρίβεια, το πρόβλημα εκεί είναι, δεν λύθηκε, απλώς χάθηκαν οι κραδασμοί και δεν με ενοχλεί αφού κάνω τη δουλειά μου.

Δεν ξέρω τι φταίει. Μάλλον οι δίσκοι πρέπει να είναι της πλάκας. Αλλά δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ άλλο. Για την εντελώς περιστασιακή χρήση που το χρειάζομαι είμαι ΟΚ :)

https://youtu.be/Ci6VIhK18_c

Δεν ξερω αν ολες οι συσκευασιες ειναι ετσι αλλα απο τα βιντεο οι δισκοι μου θυμησαν το τραγουδι..."αλλος για Χιο τραβηξε και αλλος για Μυτιλινη"...!!!
Απαραδεκτο....
Με την επισκευη το προβλημα διορθωθηκε οντως αλλα και παλι δεν δικαιολογηται αυτη η κατασταση...

Σε αυτο το πολυτριβειο 3 σε 1, ξερουμε τις διαστασεις/ανταλλακτικα του ορθογωνιου τριβειου (δηλαδη, οχι του στρογγυλου ή του τριγωνικου, του αλλου) ;

Aγγελε 186mmX92mm ειναι...το κακο ειναι οτι στο εμποριο δεν βρισκεις αυτην την διασταση και τα γυαλοχαρτα του Lidl ειναι για τον....

https://translate.google.gr/transla...S-200-C3-200-W/p100312003&prev=search&pto=aue

Αυτος εισαι!
Μπας και ξερεις και τα αλλα 2 εξαρτηματα τι διαστασεις εχουν;
Νομιζω εχει το leroy 186x92.

Θα τα μετρησεις και θα τα κοψεις ακριβως αμα χρειαστει...
Τα γυαλοχαρτα τι leroy τι λενε...;
Εννοω εχουν διαρκεια και το σμυριδι κραταει...;

Ελπιζω οτι για 1mm διαφορα δεν θα χρειαστει.
Αυτα δεν ξερω, γενικα καποια χειρος που εχω χρησιμοποιησει δεν πολυ-κρατανε, αλλα τη δουλεια σου την κανεις. Ηταν και με νερο το τριψιμο, οποτε ισως τα "ελιωσε" κι αυτο (παρολο που ηταν νερου).
Καποια αλλα τριγωνικα πολυεργαλειου κρατησαν λιγο καλυτερα.
Γενικα, για την τιμη τους μια χαρα ειναι.
Ισως για επαγγελματιες, με τρελα τριψιματα, να μην συμφερουν, βεβαια.

Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σχετικά με τον δίδυμο τροχό, ακολουθώντας τις συμβουλές σας, διαπίστωσα πως ο ένας δίσκος κουνιόταν πολύ, σαν να ήταν στραβός. Ο άλλος ήταν ΟΚ.
Οπότε συσκεύασα τον τροχό και τον πήγα πίσω, και μου τον άλλαξαν.

Ο δεύτερος που πήρα ήταν ... χειρότερος :flipout:

Κουνιούνται και οι δυο δίσκοι.
Είναι και στραβοί και παράκεντροι (ο ένας σίγουρα)

Φυσικά αν το βιδώσω γερά στον πάγκο όπως πρότεινε ο Κωστής δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Αλλά επειδή θέλω να μπορώ να τον μετακινήσω, εφάρμοσα αυτό περίπου που πρότεινε ο ph64 και αντί για σαμπρέλα έβαλα 4 ποδαράκια σορμποθάνης της Audioquest (υπολείμματα από τις υπερβολές που έκανα την εποχή του High End στον ήχο), και το πρόβλημα λύθηκε 100%
είδα στο ebay, τα ποδαράκια αυτά μεταχειρισμένα πουλιούνται 60 ευρώ! Δυο φορές το κόστος του τροχού που στηρίζουν :flipout:

Για την ακρίβεια, το πρόβλημα εκεί είναι, δεν λύθηκε, απλώς χάθηκαν οι κραδασμοί και δεν με ενοχλεί αφού κάνω τη δουλειά μου.

Δεν ξέρω τι φταίει. Μάλλον οι δίσκοι πρέπει να είναι της πλάκας. Αλλά δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ άλλο. Για την εντελώς περιστασιακή χρήση που το χρειάζομαι είμαι ΟΚ :)
]

Nik, αυτα τα συντομα βιντεακια σου με τρελαινουν :flipout:
Να τσεκαρεις εαν πατανε καλα οι πετρες, μπορει να εχουν στραβοπατησει
Γενικα κανενας τροχος δεν στεκεται εκει που θα τον τοποθετησεις.
Εαν δεν τον σταθεροποιησεις δεν θα μπορεις να δουλεψεις. Δεν ειναι αναγκη να τον βιδωσεις, μπορεις να τον σταθεροποιησεις με ενα νταβιδι.

@Αγγελε μαλλον δεν θα κανουν για εμενα...αμα ειναι να αλλαζεις καθε 2 φυλλα η καθε μια πορτα δεν συνφερει συγουρα..

@Θαναση συγουρα και με ενα νταβιδι μπορει να κανει δουλεια αλλα το να περασει βιδα με παξιμαδι μαζι με ροδελα δεν θα του ειναι πολυ χρονος να το αποπροσαρμοζει και να το προσαρμοζει..θα παρει 100% συγκρατησης...φυσικα να κανει οτι εκεινον τον βολευει...

Σιγουρα, Κωστη, αν τα χρησιμοποιεις για βαρια χρηση και εχουν, οντως, σημαντικη διαφορα με αλλα.
Απο την αλλη, δεν ειμαι ειδικος, ουτε εχω τοσο μεγαλη εμπειρια.
"Τσαμπα" ειναι, δεν χανεις τιποτε να τα δοκιμασεις.

Εαν παω καποια στιγμη θα παρω τιμης ενεκεν να δοκιμασω για να δω τι παιζει....βεβαια αμα εχεις δοκιμασει Sia ,Smirdex,Bosch και 3Μ τα υπολοιπα σου φενονται καπως...αλλα ας υπαρχουν για δευτερες δουλειες....
Δεν ξερω τι εννοεις με το βαρια...ισως εννοεις επιμονα μαλλον...αλλα ενα γυαλοχαρτο η εχει καλο σμυριδι,τριβει και κραταει η δεν εχει...αμα ειναι να το περνας 2-3 φορες πανω-κατω σε ενα σημειο(να προοριζεται για αυτο),ειτε ξυλο,ειτε τοιχο,ειτε σιδερο ειτε αλλη επιφανια και μετα δεν εχει τιποτα απλως δεν αξιζει...για αυτο ρωταω...

Δεν εχω εμπειρια ρε συ Κωστη, για να σου πω ποσο πολυ κραταει, σε σχεση με αλλα.
Χωρις να εχω πραγματικο μετρο συγκρισης, μου φαινεται οτι δεν κρατανε και παρα πολυ. Αλλα απο την αλλη, για τα λεφτα τους, και την χρηση που τους κανω, δεν τα θεωρω σοβαρο εξοδο. Οποτε τα παιρνω.

Επισκέφθηκα σήμερα το λιδλ, τι το ήθελα;
Δυο διάδρομοι γεμάτοι με εργαλεία και αναλώσιμα. Πολλά εργαλεία όμως :vollkommenauf::vollkommenauf:
Όσα διαφήμιζαν τόσο καιρό τα έβγαλαν όλα μαζί στα ράφια και έπαθα ταράκουλο

Με το μαλακό Γιώργο, ότι σε αγχώνει απέφευγέ το :D :D

Κώστα, για μένα είναι καλά τα γυαλόχαρτα του Leroy.
Αυτά που βγάζει η Dexter (και τα σπρώχνει κατά κόρον) αντέχουν. Εμένα συνήθως πρώτα χαλάει το υπόστρωμα που έχει για να πιάνει στο velcro και μετά η επιφάνεια τριβής.
Το μόνο κακό που έχουν είναι οτι έχουν τυποποιημένα grid (40 - 80 - 120 -180) και ακόμα χειρότερα τυποποιημένες διαστάσεις.
Το να τα κόψεις στις διαστάσεις που θέλεις είναι μια λύση, αν όμως είναι μικρότερα τι κάνεις;

Όπως και να' χει πάντως θεωρώ τα smirdex ανώτερα.

Δυο διάδρομοι γεμάτοι με εργαλεία και αναλώσιμα. Πολλά εργαλεία όμως :vollkommenauf::vollkommenauf:

Σε ποιο πηγες?
Τα κοπτικα του ρουτερ ηθελα να παρω αλλα δε καταφερα να παω.

θα μας αρρωστησουν οι γερμανοι παλι ;)
παντως στη πατρα σε ενα που πηγα, ειχε μονο τα του φυλλαδιου

Που πηγες στου Αλιμου...;Εγω δεν πηγα εν τελη...
Εκει συνηθως βρισκεις/εβρισ κεςκαι απο προηγουμενες προσφορες..μιλαω προ lockdown...