Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

τελευταια επιστρατευσα μια παλια σκουπα καλη που υπηρχε και καθοταν , την triathlon της φιλιπς. ετσι το εργαστηρι απεκτησε και σκουπα! :)
βαρια και ογκωδης δεν την ηθελε ουτε η μανα μου ουτε η κυρα. και την εβαλα με κυκλωνικο-ιδιοκατασκευη και στο φαλτσοπριονο. κανει δουλεια, αν και χανει λιγο.
ετσι την επομενη φορα μαλιστα θα τις βαλω πατεντουλα απο κουτακι μπυρας (που θα κοπει κατα μηκος) να ρουφαει το πριονιδι που πεφτει στο σημειο που αυτο σκαει απο την κοπη για να δουλευω το φαλτσοπριονο μεσα στο εργαστηρι χωρις να χανει καθολου.

Σωστος....και καλοδουλευτο.
Αλλα... η λεξη κλειδι σε αυτα που εγραψες ηταν η "αυλη".
Περισσοτερο εννοουσα "δεν εχω που να το δουλεψω" 🙂
Άγγελε σε αυτή την τιμή είναι καλή περίπτωση, έστω και για εισαγωγικό.
Είναι γεγονός οτι το πριονίδι το πετάει παντού σαν τρελό και η σακούλα που έχει δεν κάνει τίποτα απολύτως.
Ακόμη και σκούπα να προσαρμόσεις στο σημείο της σακούλας παλι το πριονίδι δεν το μαζέυει παρά ελάχιστο.
Αυτη την περίοδο προσπαθώ να κάνω μια απλή κατασκευή απο ΚΠ, ενα πράγμα σαν κουτί.
Μια βάση ΚΠ 10αρι, δυο πλαϊνα και ενα κομμάτι στο πίσω μέρος απο 4αρι και δένουν μεταξύ τους με μικρές γωνιές.
Στο πίσω μέρος έκανα και μια τρύπα ώστε να βγαίνουν οι συρρόμενοι οδηγοί.
Με την σκούπα να δουλεύει μεσα στο κουτί το πριονίδι περιορίζεται δραστικά και δεν γεμίζει ο τόπος.

Τώρα μένει να το δούμε με τον Κυριάκο μήπως και καταφέρουμε να δουλέψει με τον 216mm δίσκο της Dewalt

• Like
Reactions: mastroxalastis
Έρχονται και πάλι εργαλεία από Δευτέρα. :)

Λίγα πράγματα, αλλά κάποια πολύ ενδιαφέροντα όπως αυτά τα σετάκια.

2021-04-03_21-12-56.jpg

(για όσους δεν έχουν αγοράσει ήδη κωνικά τρυπάνια είναι ευκαιρία)

(Αυτά πάνω δεξιά, κάτω από τα χρυσά, που λέει 4 τεμάχια, τι κάνουν; :rolleyes: )

Λοιπόν τα κωνικά τρυπάνια δεν αξίζουν, ή μάλλον αξίζουν για 5-6 τρυπήματα. μετά τέλος.
σου βγάζουν το λάδι για να τρυπήσουν ή να ανοίξουν περισσότερο μια ήδη υπάρχουσα τρύπα.
Μιλάω για χρήση με εργαλείο χειρός. όχι με κολωνάτο. δεν ξέρω αν συμπεριφέρονται διαφορετικά στη ροπή του.
Άσε που άμα τα ζορίσεις για να διεύρυνση τρύπας, γλιστράνε από τις δαγκάνες του δραπάνου μιας και το στέλεχος
δεν είναι εξάγωνο. Εγώ προσωπικά θα ψάξω να βρω με εξάγωνο στέλεχος που να μπαίνουν και στο παλμικό.

Για τα άλλα σετάκια εργαλείων δεν έχω κάποια άποψη.

Και τα κάτω αριστερά που είναι 5 τεμάχια που χρησιμεύουν;
Γιώργο να υποθεσω 5-6 τρυπήματα σε μέταλλο;

Ακριβώς. πάχους 1,5 έως 3 χιλ. το πολύ. επαναλαμβάνω με δράπανο μπαταρίας και όχι με κολονάτο.
Εκεί η ροπή είναι διαφορετική και η ταχύτητα είναι με λίγες στροφές. στο χέρι λίγο δύσκολο να το καταφέρεις.

τα 5 κατω αριστερα ειναι για να τρωνε με το πλαι. εχω παρει απο banggood. πολυ χρησιμα

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: centaur
Τα τρυπάνια για τάπες (δεύτερα από δεξιά) να τα πάρετε όποιος δεν τα έχει. Είναι πολύ χρήσιμα.

• Like
Reactions: nikfor
Λοιπόν τα κωνικά τρυπάνια δεν αξίζουν, ή μάλλον αξίζουν για 5-6 τρυπήματα. μετά τέλος.
σου βγάζουν το λάδι για να τρυπήσουν ή να ανοίξουν περισσότερο μια ήδη υπάρχουσα τρύπα.
Μιλάω για χρήση με εργαλείο χειρός. όχι με κολωνάτο. δεν ξέρω αν συμπεριφέρονται διαφορετικά στη ροπή του.
Άσε που άμα τα ζορίσεις για να διεύρυνση τρύπας, γλιστράνε από τις δαγκάνες του δραπάνου μιας και το στέλεχος
δεν είναι εξάγωνο. Εγώ προσωπικά θα ψάξω να βρω με εξάγωνο στέλεχος που να μπαίνουν και στο παλμικό.

Για τα άλλα σετάκια εργαλείων δεν έχω κάποια άποψη.
Μα από το lidl δεν έχουν στρογγυλό στέλεχος πως σου γλυστρανε;
Όσο για διάρκεια ζωής με εξαίρεση ότι μετά το πρώτο δεύτερο τρύπημα δεν μπορούν να ανοίξουν την αρχική τρύπα εγώ είχα καλύτερα αποτελέσματα και διάρκεια στην διεύρυνση αρκεί να κρατήσεις τιε στροφές χαμηλά ώστε να μην καούν.

Για το γλυστρημα δεν φταιει το τρυπανι Γιωργο, φταιει το τσοκ του δραπανου σου :)

Βεβαια τα τρυπανακι με εξαγωνο στελεχος κρατανε καλυτερα λογω σχηματος.

Μα το καργάρω όσο δεν πάει. πόσο πια, με τσιμπίδα πρέπει να το σφίγγω ;

Εντάξει δεν έχουν ακριβώς κυλινδρικό στέλεχος αλλά ούτε και εξάγωνο. Πιστεύω με το εξάγωνο θα σφίγγουν καλύτερα και δεν θα γλιστράνε.

Ωραια πραγματα.....μακαρι να εχει συνεχεια....!!!

Παω για τα τρυπανια με τις ταπες και για τον λειατηρα τοιχου....ισως και για κανα παντελονι ακομη μιας και εχουν βγει καλα....

Στιγμιότυπο οθόνης (44).png

Γιωργο εγω δεν εχω αντιμετωπισει θεματα απο τα κωνικα τρυπανια...και σε ξυλα αλλα και σε σιδερο....

Last edited:
Μα το καργάρω όσο δεν πάει. πόσο πια, με τσιμπίδα πρέπει να το σφίγγω ;

Εντάξει δεν έχουν ακριβώς κυλινδρικό στέλεχος αλλά ούτε και εξάγωνο. Πιστεύω με το εξάγωνο θα σφίγγουν καλύτερα και δεν θα γλιστράνε.

Mα δεν ειπα οτι κανεις κατι λαθος εσυ. Εαν το τσοκ δεν ειναι καλο, οσο και να το σφιγγεις, θα εχει θεμα.
Συνηθως αυτο ειναι συμπτωμα των budget δραπανων αλλα το εχω πετυχει και σε επωνυμα εργαλεια με αυτοματο τσοκ.

Τα τρυπάνια για τάπες (δεύτερα από δεξιά) να τα πάρετε όποιος δεν τα έχει. Είναι πολύ χρήσιμα.
Γνωρίζουμε διαστάσεις; Θα με ενδιέφερε να ειχε μέγεθος 10mm ή 11mm στην τάπα που δημιουργεί.

Μιχάλη makita έχω αλλά κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτό που λες. το τσοκ πρέπει να έχει πρόβλημα γιατί πολλές φορές γλυστράνε και τα τρυπάνια.
Αυτό πάντως δεν αναιρεί την άποψή μου για τα κωνικά του Lidl. Κώστα μπορεί να έχω πέσει σε ελλατωματική παρτίδα, τι να πω..

Ωραια πραγματα.....μακαρι να εχει συνεχεια....!!!

Παω για τα τρυπανια με τις ταπες και για τον λειατηρα τοιχου....ισως και για κανα παντελονι ακομη μιας και εχουν βγει καλα....

View attachment 179019

Ωραίος λειαντηρας, ελπίζω να είναι και αξιόπιστος.
Μισή τιμή σε σχέση με έναν Stayer που είχα στο στόχαστρο επειδή έχω τριψηματα όταν φτιάξει ο καιρός...