Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

update, το δραπανάκι στέγνωσε και δουλεύει άψογα χωρίς να κάνω κάτι! Εργαλεία λέμε!
Αυτό είναι το πρόβλημα με αυτά Νικόλα...τα παντρεύεσαι. Δεν χαλάνε... :cool: :ROFLMAO:

Μπαταρίες για τα τρυπάνια κλπ του lidl βρίσκουμε αλλού?
Ψάχνω μερικές για ένα parkside που ήδη έχω, 10.8volt νομίζω.
Γιάννη πες μου πιο είναι να δω αν έχουμε το ίδιο να σου πω τι θα κάνεις με τις νέες μπαταρίες 12V.

PARKSIDE PABSW 10.8 A1 ειναι το μοντελο.

η μπαταρια ειναι η 10,8V 1.3Ah.

Last edited:
Είναι νεότερο από το δικό μου εγώ έχω το PABS 12 B2.
Πήρα μια μπαταρία από τις νέες 12V που βγάζει και με κάτι μικροκοψιματάκια στα πλαστικά μπήκε κανονικά αλλά έχει ανάποδη πολικότητα. Στο δικό σου μπορεί να μην είναι ανάποδα και μπορεί να μπαίνει χωρίς κοψίματα.
Η πολικότητα αλλάζει εύκολα ή στην μπαταρία ή στο τρυπάνι ανάλογα αν έχεις και άλλες μπαταρίες ή φορτιστές αυτό θα το δούμε στην συνέχεια.
Αν λοιπόν δεν βρίσκεις στο σέρβις την μπαταρία του πάρε μία από τις νεότερες και θα βρούμε την λύση στην πορεία.

Τσιμπησα το ασυρματο κολλητηρακι σημερα.
Ωραιο και βολικο φαινεται. Ζεσταινει πολυ γρηγορα (αρχιζει να λιωνει το καλαι σε λιγοτερο απο 30"), σαφως πιο γρηγορα απο ενα ηλεκρικο φτηνο που εχω.
Η μονη, ισως, ενσταση οτι δεν πρεπει να κραταει και παρα πολυ η μπαταρια.
Απο εντελως γεματη, εκανα τις κολλησεις στην φωτο (5-6 cm συρμα του 1mm ισως, αντε λιγο παραπανω, κανα λεπτο το κουμπι) και μετα εκανε κανα τεταρτο στη φορτιση για να ξαναπαει φουλ.
Για μερικες κολλησουλες της στιγμης, βεβαια, ειναι υπεραρκετο.

20210430_220222.jpg

Ο φορτιστης του λεει 5v - 1.700mΑ. Ο φορτιστης του κινητου μου λεει 9v - 1,67A ή 5v - 2A (λιγο περιεργο αυτο). Φορτιζουν και τα δυο και με τους δυο φορτιστες, αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι κανει.

Γενικα, για τα λεφτα του μια χαρα μου φαινεται.

η σειρα performance εχει αρχισει να ξεφευγει! :)

εν αναμονη του εξαιρετικου brushless κρουστικου δραπανοκατσαβιδου που εχει οχι μονο 80 νμ ροπη (!) , οχι μονο κοινα παρτς με μιλγουοκι (!!) , αλλά και τσοκ της Rohm (!!!)
δειτε την ακριβεια στη λειτουργια του στο 4:35-4:55
βεβαια ειναι βαρυ. με μπαταρια και λαβη ξεπερνα τα 2.5 κιλα, αλλά τα 80 νμ ροπης αποζημειωνουν...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Πραγματικα εξαιρετικη η ΜΗ εκκεντροτητα. Κανενα parkside απο οσα εχω δεν ειναι τοσο...ευθυβολο.

Τα 50€ που λεει ειναι καλη τιμη, αν ισχυσει και εδω, χωρις μπαταρια. Με μπαταρια (δεν ελπιζω) ειναι κλοπη.

Last edited:
  • Like
Reactions: nickolas
Rohm ειναι αυτη... γνησια γερμανικα βιομηχανικα παρτς για σωστες δουλιες!
μου κανει εντυπωση που η παρκ εβαλε rohm . αν ο αξονας ειναι κοινος με aeg, τοτε καλα εκανε και εβαλε rohm. η aeg φτιαχνει καλα εργαλεια
αν φαινεται εντυπωσιακο με ενα απλο μπιτακι, σκεψου να εδειχνε και κανα ευθυβολο τρυπανι

Τε παίδες, πολύ ωραίο εργαλείο και μπράβο τους αλλά μην πανηγυρίζουμε και για το αυτονόητο όμως.

• Like
Reactions: enduras1
για την τιμη πανηγυριζουμε :)
αλλο με τετοια χαρακτηριστικα και τετοια εξαρτηματα σε τετοια κατηγορια τιμης, δεν υπαρχει

Μπαμπη, δεν εχω κανενα "ακριβο" δραπανο. Φανταζομαι οτι τα dewalt, bosch μπλε κτλ, ολα ετσι θα ειναι. Βασικα, το θεωρω αδιανοητο να μην ειναι, στις τιμες τους.
Αν το parky καταφερει να τα πλησιασει πολυ, με (ακομα) σημαντικα χαμηλοτερη τιμη, αξιζει. Αν αυξησει τις τιμες και αρχισει να τα πλησιαζει πολυ και σε αυτο...ε, καλα να παθει.

Για την τιμή, όπως και για τη συνολική εικόνα του εργαλείου συμφωνώ.
Για το έκκεντρο όμως διαφωνώ, είναι σαν το ανέκδοτο με τον πόντιο κολυμβητή που πήγε στους ολυμπιακούς αγώνες κι όλοι πανηγύριζαν που δεν πνίγηκε. :p

Πάντως και το "απλό" (όχι κρουστικό) 20βολτο δραπανοκατσάβιδο performance που είχε κυκλοφορήσει πέρσι τον Απρίλιο και αγόρασα, Rohm τσοκ έχει, οπότε μάλλον είναι στάνταρ εξοπλισμός τα εν λόγω τσοκ στα εργαλεία της σειράς Performance.

• Like
Reactions: nickolas
παντως στα 50 ευρω, αλλο κρουστικο δραπανο με 80 νμ ροπη δεν υπαρχει ουτε στα ονειρα!
και μαλιστα με rohm κρουστικο τσοκ!

λαζαρε ναι μαλλον ειναι στανταρντ αν και στη γερμανικη ιστοσελιδα μονο στο κρουστικο ειδα να αναφερεται σε rohm
το απλο νομιζω ειναι με 60 νμ ή κανω λαθος?

Καλα και ωραια αλλα να δουμε σε τι τιμη θα παιξει το συγκεκριμενο αν ερθει στας Ελλαδας....
Γιατι απο οσο θυμαμαι το απλο ειχε ερθει 60 ευρω με μπαταρια...ας με διορθωσει αν κανω λαθος ο Λαζαρος...

Σωστά 60 ΝΜ το δίνει η εταιρεία. Πάντως σε μια δοκιμή που είχα δει στο youtube στο κανάλι For work and fun ανάμεσα στο δικό μου (απλό) και στο νέο κρουστικό με τα 80ΝΜ ροπής, δεν φαινόταν ιδιαίτερα η όποια διαφορά στην απόδοση σε διάτρηση και βίδωμα, και μάλιστα ο δοκιμαστής του βίντεο επισήμανε αρκετές φορές πόσο πιο βαρύ είναι το νέο κρουστικό από το απλό. Φυσικά αν κάποιον τον ενδιαφέρει αρκετά η λειτουργία κρούσης, είναι μονόδρομος η αγορά του σε Performence σειρά.
Μακάρι πάντως να το φέρουν σύντομα και Ελλάδα και ακόμα καλύτερα αν το φέρουν χωρίς μπαταρία/φορτιστή για να παίζει γύρω στο 50άρικο.

Κώστα στα 70 έφεραν πέρσι το απλό μαζί με μπαταρία/φορτιστή. Τουλάχιστον έχουν 5 έτη εγγύηση τα συγκεκριμένα.

κωστη 60-70 € με μπαταρια και φορτιστη μια χαρα τιμη ειναι για το απλο! κανα 25αρι κανει η μπαταρια με φορτιστη
μη ξεχναμε οτι ειναι brushless. και με 5 χρονια εγγυηση
τωρα αν το κρουστικο βγει κομπλε στα 75-80 περιπου με δυαρα, θα ειναι μια χαρα

• Like
Reactions: lazarefa
Ειναι λιγο απιθανο να το φερει €50 γυμνο.
Αν του Λαζαρου το ειχε €70 κομπλε, αυτο πρεπει να ερθει €80, μην πω €90 κομπλε. Και αφου φορτιστης+μπαταρια ειναι €25, δεν εχει καμια λογικη να το δινει €50 γυμνο.

• Like
Reactions: KOSSTV