Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Φέρνουν και κανένα σετ με μύτες (για τρύπημα και βίδωμα) ταLidl?

Έχετε και κάποιο άλλο σετ καλής ποιότητας να προτείνετε ?
Όσο πιο πλήρες γίνεται…

Την αλλη εβδομαδα φερνει αυτο σετ μυτες στα 8 ευρω...το οποιο καλοβλεπω λογω των κατσαβιδολαμων...

Υπαρχει βεβαια σε εφαμιλλη το ποιοτικοτερο σετακι της Bosch το οποιο σε αρχικο σταδιο Σπυρο ισως προτιμουσα...

Είναι νεότερο από το δικό μου εγώ έχω το PABS 12 B2.
Πήρα μια μπαταρία από τις νέες 12V που βγάζει και με κάτι μικροκοψιματάκια στα πλαστικά μπήκε κανονικά αλλά έχει ανάποδη πολικότητα. Στο δικό σου μπορεί να μην είναι ανάποδα και μπορεί να μπαίνει χωρίς κοψίματα.
Η πολικότητα αλλάζει εύκολα ή στην μπαταρία ή στο τρυπάνι ανάλογα αν έχεις και άλλες μπαταρίες ή φορτιστές αυτό θα το δούμε στην συνέχεια.
Αν λοιπόν δεν βρίσκεις στο σέρβις την μπαταρία του πάρε μία από τις νεότερες και θα βρούμε την λύση στην πορεία.
Καλημέρα, εγώ έχω το pabs 12 A1, το πρώτο που βγήκε, με παλιού τύπου μπαταρία και με την γνωστή πατέντα των κοπών βάζω και τις νεώτερες μπαταρίες Χ12. Τις ίδιες βάζω και στον ασύρματο προβολέα led που πήρα πριν λίγο καιρό, χωρίς πρόβλημα.
Τι εννοείτε όμως ανάποδη πολικότητα; Τις άλλαξαν πάλι;

Last edited:
Καλώς ήλθες :)
Στο δικό μου το Β2 το (+) της μπαταρίας όταν κουμπώνει επάνω στο εργαλείο αντιστοιχεί στο (-) του εργαλείου. Οπότε ή πρέπει να αλλάξω την πολικότητα στην μπαταρία αλλάζοντας τα καλώδια ή την θέση στα λαμάκια της μπαταρίας στην περίπτωση που θέλω να κρατήσω και την παλιά μπαταρία και τον φορτιστή ή να αλλάξω τα καλώδια στο εργαλείο και στον φορτιστή ή με νέο φορτιστή να περάσω πλέον στις μπαταρίες 12V αυτό στην περίπτωση που αποκτήσω και άλλα 12 βολτα εργαλεία.
Εάν στο δικό σου το Α1 ταιριάζει η πολικότητα εξ αρχής είσαι τυχερός :)

Την αλλη εβδομαδα φερνει αυτο σετ μυτες στα 8 ευρω...το οποιο καλοβλεπω λογω των κατσαβιδολαμων...

Υπαρχει βεβαια σε εφαμιλλη το ποιοτικοτερο σετακι της Bosch το οποιο σε αρχικο σταδιο Σπυρο ισως προτιμουσα...

Κωστη το φτηνο σετακι της Bosch -οπως αυτο που εβαλες στο λινκ- μου φαινεται ακριβως το ιδιο ποιοτικα με τα σετακια μυτων που βγαζει το Λιντλ,.

Κατα συμπτωση, το πρωτο πρωτο post αυτου του νηματος που ανοιξε πριν 7 χρονια, αναφερεται ακριβως στο ιδιο σετακι του Lidl, το οποιο εχει αποσπασει πολυ καλα σχολια απο τα μελη μας!

Εάν στο δικό σου το Α1 ταιριάζει η πολικότητα εξ αρχής είσαι τυχερός :)

Τελικά δεν έχω το pabs 12, έχω το pbsa 12, αυτό με το αφαιρούμενο τσοκ. Μάλλον γι' αυτό ταιριάζουν οι μπαταρίες (μετά την κοπή του οδηγού βέβαια)

IMG_20210501_144337.jpg

Attachments

• IMG_20210501_143939.jpg
    IMG_20210501_143939.jpg
    90.9 KB · Views: 26
Μιχαλη θα το παρω να το δοκιμασω να δω εαν ειναι εφαμμιλο της Bosch...
Μακριες κατσαβιδoλαμες 90mm εχει Milwuakee παντως..

• Like
Reactions: Χιωτης
Μακριες κατσαβιδωλαμες 90mm εχει Milguakee παντως..
Ειναι πολυ καλες αλλα δεν εχουν καλο μαγνητη

εγω παντως οταν χρειαστω κατι μακρυ, εχω αυτο το σετ που εχει αγορασει και ο μπαμπης και κανω τη δουλεια μου ανετα και ειναι και φτηνο

δυσκολα να χρειαστεις μυτη παλμικου μακρια. την δουλεια την κανεις και με ενα δραπανοκατσαβιδο ή απλο κατσαβιδι αν θελεις κατι μακρυ. αν εχεις δηλαδη να ξε-βιδωσεις μια υπαρχουσα βιδα σε σπειρωμα.
αλλιως αν εχεις να βαλεις χοντρη βιδα σε καποιο ξυλο και χρειαστεις παλμικο, συνηθως οι κοντες κανουν την ιδια δουλεια (και καλυτερα)

Last edited:
Είναι άριστες οι μύτες της Milwaukee που έβαλε ο Κωστής. Τις χρησιμοποιώ συνεχώς
Όσο για το μαγνητισμό, έχω πάρει με 3 ευρώ από το Leroy αυτό, και μαγνητίζω ή απομαγνητίζω όποια μύτη θέλω

111.jpeg

κι εγω το εχω αυτο αλλα και μαγνητες πανω στα προβληματικα σετ με μυτες και κατσαβιδολαμες που εχω ... αλλά
εαν το bit δεν εχει το κραμα για μενει μαγνητισμενο οτι και να κανεις σου σπαει τα νευρα εαν δεν μπορει να κρατησει ισια πχ (λεω τωρα, δεν θυμαμαι) μια 5αρα Μ4

μια φορά για ένα δευτερόλεπτο αρκεί.
Αλλά και το ανάποδο είναι εντυπωσιακό γιατί μερικές φορές δεν θέλεις το μαγνητισμό
Είναι πολύ πολύ βολικό γκατζετάκι

Η κυρια χρηση της μακριας κατσαβιδολαμας ειναι να φτανει σε σημεια τετοια οπου το σωμα του εργαλειου,οποιο και να ειναι αυτο, εμποδιζει...

Υπαρχει και ανταπτορας για αυτην την δουλεια..

εγω παντως οταν χρειαστω κατι μακρυ, εχω αυτο το σετ που εχει αγορασει και ο μπαμπης και κανω τη δουλεια μου ανετα και ειναι και φτηνο

δυσκολα να χρειαστεις μυτη παλμικου μακρια. την δουλεια την κανεις και με ενα δραπανοκατσαβιδο ή απλο κατσαβιδι αν θελεις κατι μακρυ. αν εχεις δηλαδη να ξε-βιδωσεις μια υπαρχουσα βιδα σε σπειρωμα.
αλλιως αν εχεις να βαλεις χοντρη βιδα σε καποιο ξυλο και χρειαστεις παλμικο, συνηθως οι κοντες κανουν την ιδια δουλεια (και καλυτερα)

παντως και οι μακριες χρειαζονται..
Σε κατι ποδαρικα επιπλου που δοκιμασα, μονο μακριες χωρουσαν. ουτε καν κοντες πανω σε λεπτο ανταπτορα
και πολλες φορες οι βιδες ειναι σε τετοιο σημειο που η μυτη τις φτανει μονο με κακη γωνια. πχ μεντσεσε σε ντουλαπι που εχει μπει χαμηλα
για τον λογο αυτο εχω μια 30 σχεδον εκατοστα, για να μειωσω την γωνια.