Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλορίζικα Γιώργο..
Για το χορτοκοπτικο είχα πολλές ενστάσεις όταν το είδα και δεν το πήρα αλλά μάλλον κάνει δουλίτσα σε μικρες καταστασεις.....
Το ψυγειακι το είχα δανειστεί παλιότερα από φίλο για διακοπες και είναι πολυ καλο...
Από Αθήνα-Κιλκίς και παλι πισω μια χαρά τα πήγε...αξιζει με το παραπάνω...

• Like
Reactions: almaz
καλοδουλευτα! :)
και εγω παραλαβες τελευταιων ημερων: χορτοκοπτικο, ανταλλακτικες μεσινεζες, ροζ με μυτουλες, γκαζοταναλες, γαλλικα κλειδια, πενσες, λιπαντικα σπρεϋ, πρεσα ακροδεκτων κλπ
καλοδουλευτο και το ψυγειο-φουρνακι σου
εχω ενα "μπαουλακι" παλιοτερο απο λιντλ, απλο οχι ρευματος που του βαζεις παγοκυστες απο τη καταψυξη σου και στα κραταει παγωμενα ολα για πολλες ωρες. πολυ πρακτικο και κανει δουλεια, αλλά αυτο που πηρες ειναι ακομα καλυτερο!

.....

κωστη εχω χρονια τωρα δεκαετια ισως ενα μικροτερο απο λιντλ το φλοραμπεστ και κανει δουλειαμε μολις 200 ή 200 κατι βατ
τουτο εδω θα κανει πολυ περισσοτερο και για πολυ μεγαλυτερους κηπους ακομα και 200 τμ σιγουρα

• Like
Reactions: almaz and KOSSTV
πριν 2μιση χρόνια πήρα το κολωνάτο δραπανο της parkside PTBM500 D4 το οποιο στον ένα χρόνο αντικαταστάθηκε γιατί το τσοκ σταμάταγε να γυρνα με την πιο απαλή πίεση στο αντικείμενο που θα τρυπουσα. το σταμάταγα ακόμα και με το χέρι... Η διάγνωση ήταν "φαγωμενο" καρε και έγινε η αντικατάσταση με συνοπτικές διαδικασίες.
προσφατα, ενα ακόμα χρόνο αργότερα και το δευτερο παρουσιάζει την ιδια συμπεριφορά... μίλησα πάλι με το σερβις και θα αντικατασταθεί εκ νέου, αλλά αυτή την φορά θα κρατήσω το χαλασμένο. επειδή πέρα από την συγκεκριμένη ζημιά δουλεύει οκ και σε καμία περίπτωση δεν θα το πετάξω ξέρει κάποιος αν ειναι κοστοβόρα η επισκευή του? γενικά επισκευάζονται?

Που έχει καρέ το κολωνάτο της Parkside; :(
Νόμιζα ότι το τσόκ μπαίνει σφηνωτά, σαν μόρσα.

Που έχει καρέ το κολωνάτο της Parkside; :(
Νόμιζα ότι το τσόκ μπαίνει σφηνωτά, σαν μόρσα.
ισχύει γαιτί το τσοκ ειναι κωνικό!!
μεταφέρω απλά την "διάγνωση" ...
για ποιο λόγο θα μπορούσε να το κάνει αυτό όμως?

Όταν αρχίζει να "πατινάρει" το τσοκ τι συμβαίνει ??
Σταματάει το τσοκ μόνο του και γυρίζει ο άξονας ??
Σταματάει το τσοκ μαζί με τον άξονα ??
Στην επάνω μεριά του άξονα που είναι οι τροχαλίες τι γίνεται εκεί ?? Τι γυρίζει και τι είναι σταματημένο ??

Ρε παίδες, χρειάζομαι ένα δράπανο .. να δουλεύει σωστά. Κοιτώ τα δράπανα που έχει αυτές τις ημέρες το lidl και δεν που πάει να την ξαναπατήσω. Ολοι μου λένε .. αγόρασέ το διότι έχει 3 χρόνια εγγύηση ! Εϊναι λόγος αυτός ?

Αγόρασα πριν κάποια χρόνια ένα κρουστικό δράπανο Parkside. Στα 2 -2.5 χρόνια χάλασε, πήρα το Service και μου έστειλαν καινούριο. Το κράτησα και αυτό 3 χρόνια και προχθές πήρε φωτιά !

Να ξανακάνω την ίδια αγορά με την ελπίδα ότι θα χαλάσει πριν τα 3 χρόνια ? Κοροιδευόμαστε ?
Οπως αναφέρθηκε για λίγο απ όλα το Bosch GSB 13 RE είναι οτι πρέπει . Ελαφρύ , Made in Russia (απλά το αναφέρω ) εχει κρούση (με αγάπη βιδώνεις κιόλας αν κατεβάσεις στροφές ) και ερχετε με βαλιτσάκι που χωράει και πράγμα μεσα (αν σε ενδιαφέρει φυσικά , μόνιμα μέσα εχω βύσματα , βίδες , τρυπάνια και ενα πριονάκi ) , Το εχω χρησιμοποιήσει επαγγελματικά αρκετά σε κολώνες χωρίς πρόβλημα (δεν ζεστένετε εύκολα, εχει φάει σκόνη αρκετή ) . Εχουν περάσει 3 απο τα χέρια μου και τα 2 καβατζόθηκαν απο μαστορια γνωστούς σε φάση "πάρε τα λεφτά δεν στο επιστρέφω " . Δεν είναι οτι ποιο δυνατό εχω δουλέψει και δεν θεωρώ επειδή ειναι μπλέ πως ποιοτικά διαφέρει απο τα πράσινα αλλα σαν τιμή /χρηστικότητα (μαζι με την επέκταση εγγύησης ) τα πάει πολυ΄καλά για ρεύμα .

Ολα εχουν να κάνουν με τη χρήση που θες φυσικά , γιατί αν ειναι περιστασιακή προφανώς το μεγαλύτερο θα σε βολέψει σε κάτι ποιο χοντρό ας πούμε (οπως και αντίστοιχα εγώ λογο αρκετής χρήσης κοιταζω το βάρος )

Αν θυμηθώ αύριο θα σας βγάλω φωτό ενα θηρίο πνευματικό να μου πείτε αν το γνωρίζει κανένας σαν εργαλείο

Last edited:
πριν 2μιση χρόνια πήρα το κολωνάτο δραπανο της parkside PTBM500 D4 το οποιο στον ένα χρόνο αντικαταστάθηκε γιατί το τσοκ σταμάταγε να γυρνα με την πιο απαλή πίεση στο αντικείμενο που θα τρυπουσα. το σταμάταγα ακόμα και με το χέρι... Η διάγνωση ήταν "φαγωμενο" καρε και έγινε η αντικατάσταση με συνοπτικές διαδικασίες.
προσφατα, ενα ακόμα χρόνο αργότερα και το δευτερο παρουσιάζει την ιδια συμπεριφορά... μίλησα πάλι με το σερβις και θα αντικατασταθεί εκ νέου, αλλά αυτή την φορά θα κρατήσω το χαλασμένο. επειδή πέρα από την συγκεκριμένη ζημιά δουλεύει οκ και σε καμία περίπτωση δεν θα το πετάξω ξέρει κάποιος αν ειναι κοστοβόρα η επισκευή του? γενικά επισκευάζονται?
Το ίδιο κάνει και το δικό μου που και που (δεν είναι parkside). Στην μπροστινή τροχαλία έχει μια τρύπα και μέσα της είναι μια ακέφαλη βίδα που κουμπώνει την τροχαλία με τον άξονα. Βγάζεις την βίδα, ευθυγραμμίζεις την τρύπα της τροχαλίας με την εγκοπή που έχει ο άξονας και μετά ξαναβάζεις την βίδα και την σφίγγεις. Έτσι σταματάει το πατινάρισμα.

Την Πεμπτη φερνει βενζινοκινητο χορτοκοπτικο στα 100 ευρω. Αντιστοιχα κυβικα δυναμη σε sthil κλπ ξεκινανε απο 350 για την αυλη στο χωριο και μικρο καθαρισματα δεν θα ειναι μια χαρα?

Καλημέρα. Τσεκάρετε επίσης στο κωλονάτο το λουρί μήπως γλιστράει και το σύστημα σύσφιξης του μοτέρ γιατί αν δε κρατάει το μοτέρ τεντωμένο όπως πρέπει θα πατινάρει το λουρί στη τροχαλία λόγω χαλαρώματος και το τσοκ θα σταματάει με το παραμικρό ζόρι. Στο δικό μου, ένα 350άρι (όχι πάρκου) που έλεγα ανέκαθεν ότι δεν είναι για ζόρια όταν έκανα επέμβαση στο τερματικό του μοτέρ και του έβαλα και λίγο φαρδύτερο λουρί, άλλαξε εντελώς συμπεριφορά και πάει πλέον πολύ δυνατά.

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης
@Amaretos

Καλημέρα, δε θα έμπαινα καν σε διαδικασία σύγκρισης με stihl. Εάν είχα ένα μικρό κήπο θα το αγόραζα με κλειστά μάτια σε αυτή την τιμή.

Το μόνο που σκέφτομαι είναι το service, δεν γνωρίζω αν μετά από μερικά χρόνια (μετά το πέρας της 3ετιας) θα βρίσκεις ανταλλακτικά.

Αν δεν είχα αγοράσει σχετικά πρόσφατα ένα σχετικά οικονομικό McCulloch θα αγόραζα αυτό.

Ενδιαφερομαι για την Parkside Bάση γωνιακού τροχού που εχει την αλλη Πεμπτη. Ξερω οτι μοιαζει με ψευτικο πλαστικο παιχνιδι αλλά χρειαζομαι να κοψω μερικα λεπτα στραντζαριστα για μια μικρη κατασκευη. Θα κανω περιστασιακη χρηση 3-4 φορές το ετος. Αν το εχει δουλεψει κανεις απο εσας θα ηθελα μια γνωμη και καποιες λεπτομερειες για το ποιες διαστασεις μπορει να κοψει. Εχω 1 τροχο 115mm και εναν 180mm, θα μπορεσουν να προσαρμοστουν αυτοι;

346223_1.jpg

Ενδιαφερομαι για την Parkside Bάση γωνιακού τροχού που εχει την αλλη Πεμπτη. Ξερω οτι μοιαζει με ψευτικο πλαστικο παιχνιδι αλλά χρειαζομαι να κοψω μερικα λεπτα στραντζαριστα για μια μικρη κατασκευη. Θα κανω περιστασιακη χρηση 3-4 φορές το ετος. Αν το εχει δουλεψει κανεις απο εσας θα ηθελα μια γνωμη και καποιες λεπτομερειες για το ποιες διαστασεις μπορει να κοψει. Εχω 1 τροχο 115mm και εναν 180mm, θα μπορεσουν να προσαρμοστουν αυτοι;

346223_1.jpg
Την είχα πάρει και εγώ για στραντζαριστά (με 125 τροχό, αλλά και ο 115 θα κουμπώσει μια χαρά) και δούλεψε άψογα. Θα παιδευτείς λίγο να την σετάρεις αλλά αξίζει (καλά...μην φανταστείς ότι θα φας μία μέρα ούτε ότι χρειάζεται αρχιτεκτονικό σχέδιο 😆 ). Άλλωστε ότι ανάλογο αγοράσεις θα είναι σχεδόν ιδίων προδιαγραφών και θα σου κοστίσει πιο πολλά. Είναι λίγο "πακέτο" το βγάλε/βάλε/ρύθμισε ξανά τον τροχό αλλά αν έχεις 2ο-3ο-4ο τροχό τον αφήνεις μόνιμα πάνω και είσαι κομπλέ.

Last edited by a moderator:
Τον έχω χρησιμοποιήσει αρκετά.
Ότι είπε ο Νίκος επάνω.
Καλύτερα ο τροχός να μένει μόνιμα επάνω ... εγώ έχω πάρει πακέτο και τον τροχό 125.
Το ύψος κοπής είναι τόσο όσο να ακουμπήση το σώμα του γωνιακού στην βάση.