Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Με μπερδεψατε ρε παιδια με το ανεπαφο.
Δεν λεω οτι ειναι σαν τον ανιχνευτη καλωδιων κτλ.
Αλλα, σε σχεση με τον κλασικο μετρητη ρευματος (σαν αυτον που εχει π.χ. σημερα το lidl), που εχω 2-3 και τους εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες, τι πλεονεκτηματα εχει;

τον 125αρι το έχω καμποσα χρονια (προφανως παλαιοτερο μοντελο) και ποτε δεν με βολεψε...
ειναι πολυ μεγάλος για να τον δουλεψεις με το ένα χερι, και αντε τον ζυγίζεις και κανεις δουλεια, εκείνη η σκανδάλη ειναι απαγορευτική για δουλεια με το ένα χερι..
τον έχω με ελάχιστη χρηση και δεν τον δίνω μηπως και κάπου χρειαστεί, αφού ο 230αρης ειναι πολύ μεγάλος...

έχω βολευτει εναν 115 αγορασμενο από το AlexPack και ο κιορατας δεν λεει να πεθάνει να παρω ένα μικρο 125αρι, βεβαια με την συντήρηση που του κανω, μάλλον δεν θα χαλασει ποτε....

οταν λες συντηρηση? τι του κανεις?
παντως ο πιο ανετος ενος χεριου που εχω πιασει και σε μεγεθος και σε βαρος, τουλαχιστον για το δικο μου χερι ειναι ο budgett Φ115 του πρακτικερ των 16Ε του οποιου η αγορα επικειται.

Αλλα, σε σχεση με τον κλασικο μετρητη ρευματος (σαν αυτον που εχει π.χ. σημερα το lidl), που εχω 2-3 και τους εχω χρησιμοποιησει πολλες φορες, τι πλεονεκτηματα εχει;
Ουσιαστικά δουλεύει σαν ένα δοκιμαστικό χωρίς να χρειάζεται να το βάλεις βαθιά στην τρύπα της πρίζας οπως πχ το δοκιμαστικό. Αλλά μπορείς και πλησιάζοντάς το πολύ σε ένα καλώδιο, να δεις αν το διαπερνά ρεύμα.

Ειναι ελαχιστος σε μεγεθος και τσεκαρεις ευκολα (πχ. πανω στη σκαλα) εαν υπαρχει ρευμα στο ντουι. Απαντησα παραπανω.
Ειναι σαν ενα δοκιμαστικο κατσαβιδακι με ηχητικο σημα και λεντακι. Δεν συγκρινεται με τον κλασσικο μετρητη ρευματος που εχει οθονη, εχει πολλες λειτουργιες, ειναι μεγαλος, αβολος και με ακροδεκτες να ξεχυνονται σα μαλλια γριας μαγισσας.

Παρε ενα για να μην εξαντληθουν και μετα κανεις τις ερωτησεις. 5 ευρουδακια κανει. Δοκιμαστικο τασης λεγεται, ανεπαφο.

• Like
Reactions: mastroxalastis
ενώ ψήνομαι και για το μικρό 12βολτο SDS που το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον ως εργαλείο σαν μια καλή φορητή λύση για μικρομεσαία τρυπήματα σε μπετά όταν δεν υπάρχει κοντινή πρίζα για σοβαρό πνευματικό.

αν εχεις 18βολτη μπαταρια καλυτερα να προτιμησεις το αντιστοιχο 18βολτο
σιγουρα ειναι πιο δυνατο, ασχετα αν και τα δυο λενε δυναμη 1j , αλλα ειναι και ελαφρυτερο ! 1.2 κιλα το 18βολτο, 1.4 το 12βολτο (χωρις μπαταρια και τα δυο) και αυτο μαλλον εχει να κανει με το σχεδιασμο καθως στο 18βολτο ο μηχανισμος ειναι κατα μηκος ενω στο 12βολτο κανει γωνια αρα και γραναζια

Προσυπογράφω και εγώ,ο μετρητής αποστάσεων είναι μια χαρά,αξιοπιστος και χρήσιμος
Πω πω άσχετος που πρέπει να ειμαι :)
Πήρα σήμερα το θερμόμετρο ,τον ανιχνευτή και το μετρητή.
Αν σας πω ότι είπα από μέσα μου "καλά ρε φούστη μου...σε μαθηματικούς απευθύνονται " όταν αρχισα να σκαλίζω τον μετρητή !
Ευτυχώς που έχει αυτό το μαγικό κουμπάκι (το C) και τα μηδενίζει όλα :D

• Haha
Reactions: Χιωτης
Πηγα στου Αλιμου τωρα το απογευμα και ειδα πολλα και διαφορα..αλλα πηρα λιγα...

20210520_193541.jpg

Ειδα επισης τον γωνιακο τροχο οπου ειχε φερει πανω απο 30 κομματια τουλαχιστον....μου προξενησε εντυπωση που υπηρχαν τοσοι...
Ειναι καταρχην μικροτερος απο τον προηγουμενο...ισως 5 ποντους πιο κοντος....ειχε ενα ανοικτο και τον επεξεργαστηκα λιγο και ειναι περιπου ιδιος με τον προηγουμενο...οποτε ειναι καλη αγορα...
Τελικα κρατηθηκα ομως και δεν τον πηρα...αυριο ισως μου γυρισει το ματι και παω να τον παρω γιατι τωρα που το σκεφτομαι εαν κανει κανα 6μηνο να τον ξαναβγαλει και εχω μεινει απο καποιον απο τους 2 παλιους θα σιχτηριζω....!!!!..Εξαλλου 1,5 παραγγελια σουβλακια ειναι...!!!!

Την αλλη εβδομαδα ισως παρω καποιους δισκους 76mm που ο Μιχαλης ανεφερε και απεδειξε οτι ειναι εξισου καλοι με τολυς Bosch..

Last edited:
κακως δεν τον πηρες κωστη. αφου θα τον παρεις που θα τον παρεις, θα ταλαιπωρηθεις να ξαναπηγαινεις :)
απο τα 50€ και πανω θα βρεις κατι αντιστοιχο και χωρις τον προφυλλακτηρα του και την εγγυηση του
εγω αν το ξαναβγαλει με μειωμενη το καλοκαιρι (γιατι εχει φερει παντου δεκαδες και θα του μεινουν αρκετοι μαλλον) θα παρω αλλον ενα

• Haha
Το μόνο που έχει επιπλέον, πέραν της ευκολίας, είναι ότι βρίσκεις το σημείο διακοπης ενός καλωδίου χωρις να το τρυπησεις ή κοψεις.

• Like
Νικόλα μου με την τροχομανία που έχεις προσωπικά αμφιβάλω αν δεν θα έχεις πάρει 1-2 πριν να αγοράσεις κι αυτόν το καλοκαίρι

Αφού είσαι τροχολάγνος γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; :LOL::LOL::LOL:

οταν λες συντηρηση? τι του κανεις?
γρασαρισμα τα γραναζια της κεφαλής, καθάρισμα το σώμα το ροτορα, καθαρισμα το εσωτερικό απο σκονες και βρωμιες που κολλαγαν το διακόπτη, καρβουνακια...
τον ανοιγω μια φορά τον χρόνο (?) και βλέπω τι χρειάζεται να του κάνω
παντως ο πιο ανετος ενος χεριου που εχω πιασει και σε μεγεθος και σε βαρος, τουλαχιστον για το δικο μου χερι ειναι ο budgett Φ115 του πρακτικερ των 16Ε του οποιου η αγορα επικειται.
αυτό...
του AlexPack ήταν πολυ φτηνός αλλά εχει αποδειχθεί παλικαρι...! το leroy έχει σε προσφορα ναν metabo φ125, 850W ονομαστική ισχυ με κοστος 55€ τον οποιο γλυκοκοιτάω μιας και στο χερι μου έκατσε καλα

• Like
Reactions: nickolas
Πάντως από νερό ή φαγητό μπορεί να ξεμεινουμε αλλά απο τροχούς και δραπανα δεν πρόκειται να ξεμεινουμε ούτε σε 20 χρόνια με τέτοια καβάτζα που έχουν κάποιοι εδώ μέσα ;)

Μπορείς να δεις εαν βγαίνει ο προφυλακτήρας...;
το απογευμα που τον χρησιμοποιησα, ηταν το μονο που δεν τσεκαρα
βουρτισα, εκοψα, τροχισα ολα μια χαρα
κατι με χαλαει, στην αισθηση, η βιδωτη λαβη ... καπως θα πρεπει να τη βελτιωσω
για ψιλοπραγματα τον κρατας με το ενα χερι, αλλα με δυσκολια

Εχω τον bavaria 115 που ειναι ιδιοι. Τον ειχα αγορασει γιατι ειναι ο πιο μικρος τροχος που υπαρχει.
Στα 3 - 4 χρονια που τον εχω εχει τριψει (γυαλοχαρτο) πολλες κατασκευες

• Like
Reactions: nickolas
κακως δεν τον πηρες κωστη. αφου θα τον παρεις που θα τον παρεις, θα ταλαιπωρηθεις να ξαναπηγαινεις :)
απο τα 50€ και πανω θα βρεις κατι αντιστοιχο και χωρις τον προφυλλακτηρα του και την εγγυηση του
εγω αν το ξαναβγαλει με μειωμενη το καλοκαιρι (γιατι εχει φερει παντου δεκαδες και θα του μεινουν αρκετοι μαλλον) θα παρω αλλον ενα
Ποια τιμη υπολογιζεις να παει με μειωμενη το καλοκαιρι; Αν παει στα 20 θα παρω 1 και ας καθεται στο κουτι.

Καλησπέρα σε όλους.

Ο πολυανιχνευτης πιστεύετε αξίζει για εντοπισμό ρεύματος;
Κυρίως θα το χρησιμοποιήσω σε περίπτωση που κάνω κάποια τρύπα στον τοίχο του σπιτιού.
Είναι αξιόπιστο το 50mm βάθος η θα τα «ανατινάξουμε» όλα στο σπίτι ; :)

Σίγουρα θα αγοράσω και τον μετρητή αποστασεων οπως και το πολυμετρο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γενικά για τοίχο δεν κανουν οι ανιχνευτές τοσο φτηνοί , το μονο οικονομικό που δουλεύει καποιες φορές και εχω βρει ειναι το πολύμετρο Extech EX310. Γενικά με ρελε κλπ τρυπάς στα τυφλά (ας πουμε οταν τρυπάω σε περίεργο σημείο εχω βρει σε καλώδια αρκετές φορές και το προλαβα καθως τρυπάω σιγά σιγά και σπρώχνω να δω εαν εχει ελαστικότητα )

το ανέπαφο δοκιμαστικό δεν το εχω πιάσει του λιντλ αλλα εχω δουλέψει πολλα και ειναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ . Ειδικα αν το περνάς πρώτα απο ρευμα να δεις οτι δουλεύει για μενα αν ασχολείστε με ρεύμα αυτό και μονωμένο κλεμοκατσαβιδο ειναι στανταρακι (5Ε facom ) . Η αμπεροτσιμπίδα ειναι ενα πολύμετρο που μπορεί να μετρήσει και αμπερ " παραλληλα " και οχι σε σειρά σαν εργαλείο δεν το συνιστώ μπροστά σε ενα πολύμετρο .

Last edited:
Για την αμπεροτσιμπιδα, περισσοτερο δεν ρωτησα "πως δουλευει", τι πατας κτλ. Αυτα θα τα λεει το manual.
Εννοουσα, κυριως, που ειναι χρησιμη. Και με ποιον τροπο.
Θυμαμαι οτι την μνημονευουμε εδωμεσα καποιες φορες.

Για το ανεπαφο...με πεισατε (δεν ηθελα και πολυ).
Αν το προλαβω, αυριο.

Επίσης μιας και το είδα το τροχάκι που εχει την αλλη εβδομάδα βγαίνει μαζι με μπαταρία 38Ε ενω παλαιοτερα το σετ εβγαινε 40Ε .

Νομίζω για εμας που δεν κόβουμε με τροχό οτι ειναι οκ για κοπές σε κανάλια ή σωλήνες κλπ οταν εχουμε μικρή αναγκη για βάθος . Απο αναλώσιμα ξερουμε εαν υπάρχουν δισκάκια για διαφορετικά υλικά ?

Ποια τιμη υπολογιζεις να παει με μειωμενη το καλοκαιρι; Αν παει στα 20 θα παρω 1 και ας καθεται στο κουτι.

δεν ειναι σιγουρο οτι θα ριξει την τιμη το καλοκαιρι γιατι ειναι νεο μοντελο ακομα.
λογικα καπου στα 22 €...
και στα 30 μια χαρα τιμη ειναι , εγω θα τον πληρωνα ανετα 35-40 ευρω.
απλα αν τον φερει στα 20-22 ειναι πλεον χαζο να μην τον παρει κανεις και ας καθεται...
σιγουρα θελει ανοιγμα και γρασσο (οπως εκανα και στον μπαταριας). απο εκει και μετα δεν προκειται να βγαλει καποιο προβλημα, ειναι πολυ δυνατο κομματι και αν του συμπληρωσεις γρασσο δεν πιστευω να αντιμετωπισει κανενα προβλημα. γενικα το γρασσο ειναι το μυστικο για ολα τα εργαλεια. και λιγο φυσημα με τον αερα και ειναι μια χαρα!
ειναι αισθητα ελαφρυτερος απο τον εινχελλ 1010, δυνατοτερος και φυσικα ρυθμιζομενος.
τι αλλο να ζητησει κανεις σε αυτη τη τιμη?

Νικόλα μου με την τροχομανία που έχεις προσωπικά αμφιβάλω αν δεν θα έχεις πάρει 1-2 πριν να αγοράσεις κι αυτόν το καλοκαίρι

Αφού είσαι τροχολάγνος γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; :LOL::LOL::LOL:

ε ναι... :LOL: θελω ακομα το μικρο budget που ειναι μικρο και ελαφρουλι για να το δουλευω με ενα χερι, και εναν μεγαλο 230 ακομα. σιγα-σιγα ομως γιατι τωρα θα παθω οξεια καβουρίαση επειδη πρεπει να μαζεψω κανα φραγκο για κανα περφορμανς και μπαταρια κινητου που τα εχει ψιλοφτυσει η υπαρχουσα :)
περιμενω ειτε το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο περφορμανς ειτε το πιστολετο μπαταριας, οποιο ερθει πρωτο

Επίσης μιας και το είδα το τροχάκι που εχει την αλλη εβδομάδα βγαίνει μαζι με μπαταρία 38Ε ενω παλαιοτερα το σετ εβγαινε 40Ε .

Νομίζω για εμας που δεν κόβουμε με τροχό οτι ειναι οκ για κοπές σε κανάλια ή σωλήνες κλπ οταν εχουμε μικρή αναγκη για βάθος . Απο αναλώσιμα ξερουμε εαν υπάρχουν δισκάκια για διαφορετικά υλικά ?
Βγαινουν και καποια για αλλα υλικα, εκτος μεταλλικων.
Επισης, στα κινεζικα βρισκεις και τροχακια φτερου, που ειναι πανχρησιμα για μικρες, γρηγορες δουλιτσες.