Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

δεν νομιζω γιωργο μου ;)
οταν χαλασει τους πας το παλιο και το λιδλ σου στελνει αλλο ... σιγα μην κατσουν να ασχοληθουν και να το ανοιξουν και να το επισκευασουν οταν το μεροκαματο του μαστορα στοιχιζει δυο τρεις φορες το κοστος του εργαλειου για το λιντλ.
αρκει να μην φαινεται ανοιγμενο. αν για παραδειγμα οι βιδες ειναι φαγωμενες , βγαζει ματι οτι ειναι πειραγμενο το κομματι.

αλλωστε αν ειναι να σου βγαλει προβλημα θα στο βγαλει την πρωτη μερα. αν ειναι προβληματικο ή εχει αστοχιες κατασκευης απο τη μανα του.
αν ομως δεν τα "πειραξεις" και λιγο τα εργαλεια, θα σου βγαλουν προβλημα στα 2-3 χρονια χρησης
ο μπαταριας ζεστενοταν με το "καλημερα". ο εινχελ και ο στανλευ το ιδιο. ο budget εβραζε στο κιβωτιο μεσα σε λιγα λεπτα!
σιγα μην αντεχαν χωρις αλλαγη ή συμπληρωμα γρασσου αν δουλευαν για ωρα.
και προφανως αν ισχυει αυτο που λεει ο zidan περι ποιοτητας γρασου, τοτε ειναι θεμα χρονου να σε αφησει το εργαλειο.

η αληθεια ειναι οτι τους βαζω παραπανω γρασσο απο αυτο που θα εβαζε καποιος αλλος. ετσι κι αλλιως ακομα και στο γωνιακο που καλυπτω το μεγαλο γραναζι, εχει χωρο οταν τον δουλευεις γιατι εχει μεγαλο κενο καθως απο πανω του καθεται το πηνιο και επιπλεον το πεταει ολο περιφερειακα.

δεν ξερω, δεν μου εχουν βγαλει μεχρι στιγμης προβλημα τα φτηνα εργαλεια μου. ετσι κι αλλιως δεν δουλευουν καθημερινα για να φθαρουν πολυ και να χρειαστει η εγγυηση (αν δεν ειναι προβληματικα απο τη μανα τους)

Προσωπικά βάζω αυτο

(y)
Και εγώ αυτό βάζω σε οποιοδήποτε σύνδεσμο υπάρχει περιστροφή και τριβή.
Το είχα πάρει πριν χρόνια που κάθε τόσο άλλαζα φούσκες στους μπιλιοφόρους των ημιαξονίων σε ένα Nissan που είχα.
Δεν ξέρω αν αυτό και γενικά το γράσο χαλάει με τον καιρό πάντως εγώ το έχω αρκετά χρόνια.

• Like
Reactions: nickolas
δεν νομιζω γιωργο μου ;)
οταν χαλασει τους πας το παλιο και το λιδλ σου στελνει αλλο ... σιγα μην κατσουν να ασχοληθουν και να το ανοιξουν και να το επισκευασουν οταν το μεροκαματο του μαστορα στοιχιζει δυο τρεις φορες το κοστος του εργαλειου για το λιντλ.
αρκει να μην φαινεται ανοιγμενο. αν για παραδειγμα οι βιδες ειναι φαγωμενες , βγαζει ματι οτι ειναι πειραγμενο το κομματι.

αλλωστε αν ειναι να σου βγαλει προβλημα θα στο βγαλει την πρωτη μερα. αν ειναι προβληματικο ή εχει αστοχιες κατασκευης απο τη μανα του.
αν ομως δεν τα "πειραξεις" και λιγο τα εργαλεια, θα σου βγαλουν προβλημα στα 2-3 χρονια χρησης
ο μπαταριας ζεστενοταν με το "καλημερα". ο εινχελ και ο στανλευ το ιδιο. ο budget εβραζε στο κιβωτιο μεσα σε λιγα λεπτα!
σιγα μην αντεχαν χωρις αλλαγη ή συμπληρωμα γρασσου αν δουλευαν για ωρα.
και προφανως αν ισχυει αυτο που λεει ο zidan περι ποιοτητας γρασου, τοτε ειναι θεμα χρονου να σε αφησει το εργαλειο.

η αληθεια ειναι οτι τους βαζω παραπανω γρασσο απο αυτο που θα εβαζε καποιος αλλος. ετσι κι αλλιως ακομα και στο γωνιακο που καλυπτω το μεγαλο γραναζι, εχει χωρο οταν τον δουλευεις γιατι εχει μεγαλο κενο καθως απο πανω του καθεται το πηνιο και επιπλεον το πεταει ολο περιφερειακα.

δεν ξερω, δεν μου εχουν βγαλει μεχρι στιγμης προβλημα τα φτηνα εργαλεια μου. ετσι κι αλλιως δεν δουλευουν καθημερινα για να φθαρουν πολυ και να χρειαστει η εγγυηση (αν δεν ειναι προβληματικα απο τη μανα τους)
Νίκο και στους δύο επαναφορτιζόμενους που έχω από το lidl , κι επειδή τους δουλεύω αρκετά, το δικό τους γράσο έφαγε σουτ άμεσα κι έβαλα άλλο καλό γιατί όταν τους άνοιξα λόγω τις θερμοκρασίας που σήκωναν με το καλημέρα σας, και είδα ότι αυτό που είχαν είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε ήταν το ίδιο, ήταν διαβασμένο γράμμα ότι σύντομα θα με χαιρετούσαν. Άσε το άλλο, το ότι με το που ζεστένονταν, γίνονταν πολύ λεπτόρρευστο και μου το ξέρναγε περιμετρικά της κεφαλής.

το κλασικο πολυμετρο που τρεχει τωρα ειναι ωραιο. ειναι καλη κατασκευη, στιβαρη. καμια σχεση με τα φτηνιαρικα του ali + banggood.
εχω αγορασει τετοιο φτηνο κινεζο και η ποιοτητα κατασκευης θυμιζει παιχνιδακι.
απο βλακεια μου εκαψα ενα που ειχα χρονια και το παρκ θα το αντικαταστησει. μου αρεσει που εχει και μπαταρια μαζι και ακομα και σταυροκατσαβιδο. φαινεται πολυ προσεγμενο
Γράφω γενικά επι τις ευκαιρίας ως ηλεκτρονικός .

Τα πολύμετρα ερχονται ανα ποιότητες ,χαρακτηριστικά και κατα πόσο ασφαλή είναι σαν κατασκευές . Το να δουλεύεις ενα πολύμετρο τον 10Ε σε ενα Inverter ή σε καποιο κύκλωμα μοτέρ με απαιτήσεις ειναι λάθος στην πράξη , Ενδεικτικά θα πω για πολύμετρο που λαμπάδιασε γιατι πέρασαν 400V 20Α απο βλακεία του τεχνικού ενω είχε το κατάλληλο εργαλείο .

Ακόμα και τα απλά noname με 5E κανουν δουλειά αρκεί να μην παίζεις με πολλά αμπερ και να μην ψάχνεις ακρίβεια που στο τέλος επηρεάζει την χρήση (να μετρήσεις δηλ κανενα χαμηλό dc καποια αντισταση κλπ).

Απο εκει και περα τα περισσότερα πολύμετρα εχουν κυκλώματα προστασίας μεσα με ασφάλειες που τις αλλάζεις (κ παντα εχουμε καβατζα γιατι οταν καει δεν θα εχεις ). Γενικά ενα πολύμετρο τις τάξης των 40Ε ειναι μια χαρα (extech , Uni-t κλπ) για γενική χρήση . Οταν εχουμε 10 εταιρίες επώνυμες που εχουν πολύμετρα με 40Ε δεν δίνουμε 40Ε για noname απο το ali . Τα fluke και αλλες εταιρίες ανεβάζουν τις τιμές γιατί μιλάμε για ποιο ποιοτικές κατασκευές και για καλιμπραρισμένα μηχανήματα που έχουν σκοπό την ακρίβεια.

Πέρασα εχθές από τοπικό lidl και πήρα ένα παχύμετρο που έχει αυτή την εβδομάδα. Έχω χρόνια τώρα ένα της powerfix που είχε βγάλει παλιά και είναι αξιοπρεπέστατο τόσο από λειτουργία όσο και από κατασκευή και ήθελα να πάρω κι ένα δεύτερο να το έχω στο αυτοκίνητο που το χρειάζομαι. Μια λοιπόν που άνοιξα εχθές το κουτί στο σπίτι και μια που το γύρισα πίσω. Κατασκευή εντελώς της πλάκας (εντελώς όμως). Ένα άγριο σύρσιμο (δεν ήταν από τα βιδάκια καλιμπραρίσματος και τη βίδα του στοπ), κάτι τζόγους στη σιαγόνα, ένα φινίρισμα ανύπαρκτο και με γρέζια στη σιαγόνα λες και τα κομμάτια του τα έσερναν σε τσιμέντο και μέσα στη βρώμα. Πριν το δώσω στο ταμείο πήγα και άνοιξα άλλο ένα κουτί μήπως κι έπεσα στη περίπτωση αλλά είδα ότι και το άλλο ήταν ακριβώς το ίδιο. Καμία σχέση κατασκευαστικά με το παλιό της powerfix. Έφαγε επιστροφή.
Τελικά διαπιστώνουμε συνεχώς ότι πολλά εργαλεία όσο πάνε και τα σκαρτεύουν.

Πέρασα εχθές από τοπικό lidl και πήρα ένα παχύμετρο που έχει αυτή την εβδομάδα. Έχω χρόνια τώρα ένα της powerfix που είχε βγάλει παλιά και είναι αξιοπρεπέστατο τόσο από λειτουργία όσο και από κατασκευή και ήθελα να πάρω κι ένα δεύτερο να το έχω στο αυτοκίνητο που το χρειάζομαι. Μια λοιπόν που άνοιξα εχθές το κουτί στο σπίτι και μια που το γύρισα πίσω. Κατασκευή εντελώς της πλάκας (εντελώς όμως). Ένα άγριο σύρσιμο (δεν ήταν από τα βιδάκια καλιμπραρίσματος και τη βίδα του στοπ), κάτι τζόγους στη σιαγόνα, ένα φινίρισμα ανύπαρκτο και με γρέζια στη σιαγόνα λες και τα κομμάτια του τα έσερναν σε τσιμέντο και μέσα στη βρώμα. Πριν το δώσω στο ταμείο πήγα και άνοιξα άλλο ένα κουτί μήπως κι έπεσα στη περίπτωση αλλά είδα ότι και το άλλο ήταν ακριβώς το ίδιο. Καμία σχέση κατασκευαστικά με το παλιό της powerfix. Έφαγε επιστροφή.
Τελικά διαπιστώνουμε συνεχώς ότι πολλά εργαλεία όσο πάνε και τα σκαρτεύουν.
μην ξεχνάς οτι αυτά ειναι καθαρό φασόν . Τα παχύμετρα κανονικά ειναι εργαλεία που πάνε παρέα με καλιμπράρισμα στο χρόνο (οπως και τα δυναμομετρα ) . Ειναι τοσο φασόν που εαν δεν βγάλεις την μπαταρία την τρώει (και δεν αχολούνται να αλλαξουν το σχεδιο )

Αυτό που με χάλασε ήταν το κατασκευαστικό κομμάτι, εντελώς τραγικό.

Αυτό που με χάλασε ήταν το κατασκευαστικό κομμάτι, εντελώς τραγικό.

επειδη το κλασικο daniu το πορτοκαλι ειχε ξεφυγει στη τιμη πηρα το νεο μοντελακι της στα 9.5 €
εξαιρετικο κομματι για την τιμη του και στα σπεκς εχει καλυτερη ακριβεια απο το πορτοκαλι!

παρεμπιπτόντως η τιμη του πορτοκαλι (που το εχουν καποια παιδια εδω και τους εχει βγει πολυ καλο) επανηρθε στα φυσιολογικα επιπεδα των 14 € (ειχε ξεφυγει στα 20+ περιπου)

https://www.banggood.com/DANIU-150m...sg7&click_id=1gCZ1RrB6DZe12I&cur_warehouse=CN

Νίκο βλέπεις την κινούμενη σιαγόνα να έχει τζόγο? (ένας απειροελάχιστος σε αυτά τα κόστη είναι αποδεκτός). Η αποστολή από τον Αλή είναι με tracking?

Tην Πεμπτη που μας ερχεται, μεταξυ αλλων, το Lidl φερνει και εναν μετρητη υγρασιας για ξυλα και μπετον.

346225_7.jpg

Το ειχα παρει πριν καποια χρονια για να μετραω την υγρασια στα ξυλα για την ενεργειακη ξυλοσομπα και κανει πραγματικα πολυ καλη δουλεια.
Οι τιμες που δινει ειναι αξιοπιστες καθως ειναι ιδιες με ενα αλλο μετρητη υγρασιας που εχω ( εναν Γαλλικο).

Επισης βλεπω οτι φερνει και ενα ανεπαφο δοκιμαστικο τασης με 6 ευρω. Δεν εχω το συγκεκριμενο αλλα αυτα τα οργανα ειναι εξαιρετικα χρησιμα, οσο και απλα.

Υπαρχουν και φτηνοτερα απο 3 ευρω στην πιατσα, αλλα του Lidl φαινεται προσεγμενη κατασκευη και οι παρομοιες κοστιζουν απο τα διπλα και πανω.
Δοκίμασα το μετρητή σε κάτι ξύλα που έχω στην αυλή… Δε ξέρω αν δουλεύει σωστα, όλο 0% δείχνει…

μια χαρα το βλεπω. καθολου τζογος!
μαλιστα με την ευκαιρια τωρα μετρησα 2 ρουλεμαν σε μια θερμοκρασια που πλησιαζει τους 30 C στην αποθηκη (οροφη τσιγκος)
το ενα μου το εβγαλε 23.04 το αλλο 47.06
η daniu φτιαχνει προσεγμενα εργαλεια και σε αυτη τη τιμη το δικο μου και με το κουτακι-θηκη του και μπαταρια ολα μαζι με τα μεταφορικα ουτε 11 €, ειναι αστερι!

παλια , πριν καμια εικοσαετια ειχα και κλασικο facom και wurth με ρολοι. φυσικα ανωτερα ως κατασκευες και πιθανα ακριβεια, αλλά τουτο εδω αν μου ελεγαν τοτε οτι κανει το 1/10 της τιμης των επωνυμων θα γελαγα. ειναι εξαιρετικο για τα λεφτα του!
για την αποστολη δεν ξερω, το ειχα παραγγειλει 10 μαρτη, ειχε ερθει αρχες απριλη το αργοτερο αλλά δεν θυμαμαι πότε ακριβως

α ναι ! στην καρτελα με τις παραγγελιες μου διπλα εχει ενα κουμπι που λεει τρακινγκ ναμπερ και μου βγαζει ενα οκταψηφιο νουμερο :)

Last edited:
  • Like
Reactions: Zidan
Οπως πολυ σωστα εγραψε και ο Zidan το γρασο στον τροχο πρεπει να μπαινει μεχρι τη μεση της σκαφης, μερικοι τροχοι εκει εχουν μια γραμμη.
Δεν πρεπει να αναμειγνυεις διαφορετικες ποιοτητες γρασου, θα πρεπει να βγει το παλιο και να μπει το νεο.
Επιπλεον, οταν ανοιγουμε τη κεφαλη ενος τροχου μπορει να βλεπουμε οτι το γρασο βρισκεται περιμετρικα και οχι στο κεντρο, ομως με τις θερμοκρασιες που αναπτυσονται κατα τη λειτουργεια, το γρασο κυκλοφορει κανονικα.
Το υπερβολικο γρασο ποτε δεν εκανε καλο

το θεμα ειναι τι θεωρειται υπερβολικο...
αυτο που λετε για την γραμμη στη σκαφη ειναι ευκολο . οκ.
στο κιβωτιο του δραπανου?
ολα στο περιπου ειναι νομιζω. εγω παντως, πες απο βλακεια μου και βαρεμαρα, δεν βγαζω τα παλαια που ετσι κι αλλιως ειναι λιγη ποσοτητα, απλα συμπληρωνω.
θα παθει λες καμια ζημια? να τα βγαλω απο την αρχη και να βαλω νεα? παντως μεχρι τωρα δεν εχω δει καποιο προβλημα

Κατ'αρχήν Νίκο σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σχετικά με το παχύμετρο. Με έψησες και θα πέσει παραγγελία :)

Όσο για το γράσο, έχει απόλυτο δίκιο ο @Σωφρον που γράφει ότι δεν πρέπει να αναμιγνύουμε διαφορετικά γράσα. Θέλει βγάλσιμο το παλιό και εκ νέου γέμισμα. Από τη στιγμή που θα ξέρουμε τι γράσο έχουμε βάλει θα μπορούμε μετά να συμπληρώσουμε όταν χρειαστεί με το ίδιο.

Δοκίμασα το μετρητή σε κάτι ξύλα που έχω στην αυλή… Δε ξέρω αν δουλεύει σωστα, όλο 0% δείχνει…
Δοκιμασε τον σε ενα κλαδι απο ζωντανο δεντρο. Εαν δειχνει παλι μηδεν προφανως εχει θεμα ο αισθητηρας και πρεπει να το πας πισω.

Φανταζομαι οτι το πιεζεις για να βυθιστουν λιγο μεσα στο ξυλο μεσα οι ακιδες.

• Like
Reactions: tom152
το θεμα ειναι τι θεωρειται υπερβολικο...
αυτο που λετε για την γραμμη στη σκαφη ειναι ευκολο . οκ.
στο κιβωτιο του δραπανου?
ολα στο περιπου ειναι νομιζω. εγω παντως, πες απο βλακεια μου και βαρεμαρα, δεν βγαζω τα παλαια που ετσι κι αλλιως ειναι λιγη ποσοτητα, απλα συμπληρωνω.
θα παθει λες καμια ζημια? να τα βγαλω απο την αρχη και να βαλω νεα? παντως μεχρι τωρα δεν εχω δει καποιο προβλημα
Το προβλημα δεν το βλεπεις ευκολα ... αλλά μια και καλη και θα ειναι αργα
Γενικα το γρασο το αλλαζεις εαν εχει γινει "τσιχλα" ή εαν τα γραναζια ειναι στεγνα

εγω παντως για το πορτοκαλι πηγαινα καθ'υποδειξη των παιδιων εδω. στο banggood.
(το πρασινο ειναι ακριβοτερο αλλά καλυτερης ακριβειας) επειδη δεν εχει παραπονεθει κανεις απο daniu και στην τυχη στο αλι επεσα πανω σε αυτο. τωρα αν το δοκιμασμενο πορτοκαλι ειναι καλυτερο (μαλλον θα ειναι αφου ειναι 50% ακριβοτερο) δεν το γνωριζω. αν το 5€ ευρω που τα χωριζει δεν σου λεει πολλα, ισως καλυτερα να προτιμησεις το πορτοκαλι που ξερουμε οτι εχει βγει καλο στο χρονο και στις μετρησεις
...

θαναση ναι... οταν ανοιξα το σταγιερ του μακαριτη, που ειχε βγαλει ποιος ξερει ποση δουλεια στα ταξιδια του και ειχαν περασει τουλαχιστον 20 χρονια απο τοτε που το χρησιμοποιουσε, το γρασο του (skf σιγουρα) ηταν σαν καινουριο ! βλακεια μου ισως που του συμπληρωσα λιθιου. παντως ενα χρονο τωρα δουλευει μια χαρα

Βάλε μια σταγόνα νερό σε μια σανίδα, άπλωσέ την και βάλε και τις 2 ακίδες να ακουμπάνε στο βρεγμένο. Πρόσεξε να μην δείχνει η οθόνη το σήμα του λουκέτου. Αν και πάλι δείχνει 0% γύρισέ το.
Σε δοκιμές που έκανα μου έδειξε σημεία του τοίχου που υπήρχε υγρασία και υγρασία σε ξύλα που είχα ρίξει πριν ελάχιστο νερό για δοκιμή. Το αγόρασα περισσότερο για να βρίσκω τα δοκάρια/σανίδες που έχουν μέσα ρετσίνι, αλλά δυστυχώς κάποια που μέτρησα και ξέρω ότι έχουν ρετσίνι μου τα έβγαλε μηδέν. Τελικά το κράτησα γιατί είναι φτηνό και ωραίο γκατζετάκι που ίσως φανεί χρήσιμο αλλού.

• Like
Reactions: tom152 and KOSSTV
Βάλε μια σταγόνα νερό σε μια σανίδα, άπλωσέ την και βάλε και τις 2 ακίδες να ακουμπάνε στο βρεγμένο. Πρόσεξε να μην δείχνει η οθόνη το σήμα του λουκέτου. Αν και πάλι δείχνει 0% γύρισέ το.
Σε δοκιμές που έκανα μου έδειξε σημεία του τοίχου που υπήρχε υγρασία και υγρασία σε ξύλα που είχα ρίξει πριν ελάχιστο νερό για δοκιμή. Το αγόρασα περισσότερο για να βρίσκω τα δοκάρια/σανίδες που έχουν μέσα ρετσίνι, αλλά δυστυχώς κάποια που μέτρησα και ξέρω ότι έχουν ρετσίνι μου τα έβγαλε μηδέν. Τελικά το κράτησα γιατί είναι φτηνό και ωραίο γκατζετάκι που ίσως φανεί χρήσιμο αλλού.
Άρα οι μετρήσεις του στα ξύλα δεν είναι σωστές, από ο,τι καταλαβαίνω.
Που αλλού θα μπορούσε να είναι χρήσιμο;