Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Του λιγότερο το κάγκελο έγινε σήμερα.
Εγώ κάνω αποτοξίνωση δεν πέρασα ούτε απέξω αυτήν την εβδομάδα (δεν τελείωσε ακόμη) αλλά ούτε την προηγούμενη!

Αν και τον τροχό τον ήθελα εδώ και καιρό, θα προσπαθήσω να αντισταθώ όμως!
Το καλοκαίρι θα τον πάρω παρέα με το Νικόλα με έκπτωση :cool:

'''''''. ..... Επισης, δοκιμαζοντας διαφορα καλωδια συσκευων σε λειτουργια (τηλεορασεις κτλ), δεν ανεβηκε ποτε η ενδειξη, παρα ΜΟΝΟ στον φουρνο μικροκυματων, που πηγε στα 0,137Α.
Αυτο ειναι φυσιολογικο;

Πρέπει να μετρήσεις μόνο το ένα από τα δυο καλώδια (ή τη φάση ή τον ουδέτερο)
Μήπως πας να τα μετρήσεις μαζί;

2021-05-27_22-46-56.jpg

Εγώ έχω φτιάξει μια μίνι προέκταση με χωριστά τα καλώδια ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω την αμπεροτσιμπίδα

Αγαπητέ Νίκο ...επειδή ότι λέω και λόγω της ηλικίας δεν είναι αβάσιμο ούτε το κάνω για εντυπωσιασμό τράβηξα μια σειρά βιντεάκια τα οποία θα ανεβάσω αργότερα και θα γίνει και μια ανάλυση περί εκκεντρότητας των δραπανοκατσάβιδων.
Θα ήθελα πολύ να δω και το δικό σου να δω πως το έκανες.:cool:

• Like
Reactions: panoss1
Πρέπει να μετρήσεις μόνο το ένα από τα δυο καλώδια (ή τη φάση ή τον ουδέτερο)
Μήπως πας να τα μετρήσεις μαζί;

View attachment 181594

Εγώ έχω φτιάξει μια μίνι προέκταση με χωριστά τα καλώδια ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω την αμπεροτσιμπίδα
Σωστος. Δεν το ηξερα αυτο. Μπλεξιμο, τωρα.
Για πες παραπανω για την προεκταση :)

Το οτι δειχνει και "στη νεκρα" 20mA ειναι φυσιολογικο λες;

Edit: Να φανταστω οτι πηρες μια "μπαλαντεζα" μικρη, ανοιξες το εξωτερικο καλυμα και ξεχωρισες τα 3 καλωδια καλωδια μεσα, ωστε να μπορεις να βαζεις στην τσιμπιδα μονο το ενα; Ή κατι τετοιο;

Last edited:
Να τι ξεχασαμε σημερα, να πουμε για την αμπεροτσιμπιδα που λεγαμε τις προαλλες!

Θελεις αυτο που εφτιαξα και εγω
q5AL2Cqh.jpg

Σωστος. Δεν το ηξερα αυτο. Μπλεξιμο, τωρα.
Για πες παραπανω για την προεκταση :)

Το οτι δειχνει και "στη νεκρα" 20mA ειναι φυσιολογικο λες;

Edit: Να φανταστω οτι πηρες μια "μπαλαντεζα" μικρη, ανοιξες το εξωτερικο καλυμα και ξεχωρισες τα 3 καλωδια καλωδια μεσα, ωστε να μπορεις να βαζεις στην τσιμπιδα μονο το ενα; Ή κατι τετοιο;

Για δες, σε βοηθάει αυτή η φωτογραφία της μπαλαντέζας που έφτιαξα;

unnamed.jpeg

Για τα 20mA ... δεν ξερω, μάλλον δεν θα έπρεπε να δείχνει κάτι.

Η αμπεροτσιμπιδα λαμβανει απο μακρια ηλεκτρομαγνητικο πεδιο απο ρευματοφορα καλωδια και δινει ενδειξεις. Το ιδιο παθαινει αν την πατε κοντα σε μοτερακι την ωρα που δουλευει.

• Like
Reactions: mastroxalastis
Αυτη, ομως, δεν "παιζει" καθολου. 0,020 μολις την αναβεις, καμια αλλαγη με την μετακινηση.

Για να δούμε λοιπόν και λίγο την υπόθεση "έκκεντρο τσοκ"
Πρώτα από όλα το σχόλιο δεν αφορά μόνο τα δραπανοκατσάβιδα Parkside για τα οποία γίνεται πολύς λόγος αλλά όλα τα δραοανοκατσάβιδα φτηνά και ακριβά γιατί στο παρελθόν έχω διαβάσει εδώ ή αλλού και για ακριβά μοντέλα.
Για να δούμε λοιπόν αν ένα τσοκ γυρίζει έκκεντρα το κοιτάζουμε πρώτα από όλα σκέτο κλειστό και χωρίς τίποτα επάνω. Το μάτι εστιάζει στο κέντρο του τσοκ και όχι στο πλαστικό συνήθως περίβλημα το οποίο 9 στις 10 φορές θα δείχνει παράκεντρο.
Τα βίντεο αφορούν το 1 από τα 2 12V Parkside που πέρασαν σήμερα από τα χέρια μου αλλά και το δεύτερο είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.

Εδώ το εργαλείο με το τσοκ επάνω:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και εδώ χωρίς το τσοκ επάνω στην υποδοχή για bit.

Εδώ με τρυπάνι επάνω στο τσοκ

Εδώ το βλέπουμε με ένα bit Bosch κοντό

Και εδώ με bit Parkside κοντό

Στην συνέχεια βλέπουμε τοποθετημένο επάνω ένα μακρύ bit parkside και εδώ αρχίζει η συνήθης ψευδαίσθηση ότι το τσοκ είναι έκκεντρο

Και με ένα άλλο μακρύ που βλέποντας το πας το εργαλείο για αλλαγή αλλά και το επόμενο το ίδιο θα δείξει.

Βέβαια μην νομίσει κάποιος ότι ακόμα και με αυτό που φαίνεται στο τελευταίο βίντεο όταν αρχίσει να βιδώνει θα κουνιέται το χέρι του πέρα - δώθε.
Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά bit δεν φωλιάζουν σφιχτά στην υποδοχή του τσοκ αλλά κατα την διάρκεια του βιδώματος το bit κεντράρεται από μόνο του γιατί η πίεση είναι κάθετη στον άξονα του.
Τουλάχιστον αυτό έχω δει στην πράξη.

Συμπέρασμα:
Πριν καταλήξουμε ότι κάποιο τσοκ είναι έκκεντρο και αρχίσουμε τις αλλάγές του εργαλείου ας προσέξουμε λίγο περισσότερο τα σημεία που μπορεί να δείχνουν την πραγματική κατάσταση.
Ευχαριστώ για την προσοχή και την υπομονή σας :cool: :love:

Τελικα ξηλώθηκα κι εγώ χθες. Τσίμπησα τροχό, 2 σετ δίσκων και το μικρό sds. Τροχός και 1 σετ δίσκων αγοράστηκε για λογαριασμό μου από συνάδελφο που στήθηκε στην ουρά από τις 8 το πρωί. Το sds και το δεύτερο σετ δίσκων (κοπής το πρώτο και λείανσης το δεύτερο) αγοράστηκε από μένα το απόγευμα γύρω στις 7 όπου στο κατάστημα που πήγα είχε αρκετά και τροχούς και δραπανοκατσαβιδα και sds δράπανα. Άδικα αγχώθηκα τελικά. Ο τελικός λογαριασμός στα 63 ευρώ. Ευτυχώς δεν παίζουν εργαλεία την επόμενη εβδομάδα.

Σίγουρα το βίντεο αποδεικνεύει ότι δεν πρέπει να κοιτάμε το πλαστικό μέρος. Για το αν είναι έκκεντρο δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Προσωπικά κατάλαβα πόσο χάλια εργαλεία είχα (Parkside) όταν ο σιδεράς μου έβαλε τρυπανόβιδα στο δικό του επαγγελματικό που δε θυμάμαι μάρκα και τη βίδωσε σε στραντζαριστό με τη μία χωρίς να την κρατάει.

Πιο εύκολο για εμάς που δεν το βλέπουμε απο κοντά θα ήταν να βάλεις στο τσοκ ένα μολύβι/στυλό ~5 εκατοστά και να το ακουμπήσεις σε χαρτόνι καθώς γυρνάει.

Αυτη, ομως, δεν "παιζει" καθολου. 0,020 μολις την αναβεις, καμια αλλαγη με την μετακινηση.
Οταν βαζεις την αμπεροτσιμπιδα πανω απο ενα καλωδιο συσκευης που ειναι στην πριζα, τα μαγνητικα πεδια των δυο εσωτερικων καλωδιων αλληλοαναιρουνται και ετσι διαβαζεις μετρηση (σχεδον) μηδενικη. Αυτο εννοεις οτι συνεβη? Αυτο ειναι λογικο.

Περνα το ΣΚ να σου δωσω την αμπεροκαλωδιοκατασκευη μου για να τσεκαρεις αν λειτουργει η αμπεροτσιμπιδα σου.

Βέβαια μην νομίσει κάποιος ότι ακόμα και με αυτό που φαίνεται στο τελευταίο βίντεο όταν αρχίσει να βιδώνει θα κουνιέται το χέρι του πέρα - δώθε.
Αυτό συμβαίνει γιατί πολλά bit δεν φωλιάζουν σφιχτά στην υποδοχή του τσοκ αλλά κατα την διάρκεια του βιδώματος το bit κεντράρεται από μόνο του γιατί η πίεση είναι κάθετη στον άξονα του.
Τουλάχιστον αυτό έχω δει στην πράξη.

Συμπέρασμα:
Πριν καταλήξουμε ότι κάποιο τσοκ είναι έκκεντρο και αρχίσουμε τις αλλάγές του εργαλείου ας προσέξουμε λίγο περισσότερο τα σημεία που μπορεί να δείχνουν την πραγματική κατάσταση.
Ευχαριστώ για την προσοχή και την υπομονή σας
εχοντας ενα 12βολτο με προβληματικο τσοκ (στο αφαιρουμενο μονο) θα πω οτι με τρυπανι 5μμ ειναι εμφανες το προβλημα και μαλιστα εχω δει και τις επιπτωσεις στο τρυπημα. οτι δεν παιρνω εντελως στρογγυλη τρυπα, και βλεπω τα τρυπανια να κανουν τοξο και ισως να σπανε απο αυτον τον λογο