Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Last edited:
Αν θυμάμαι καλά, είχαμε πει ότι το έκκεντρο τριβείο μπαταριας 20V δεν αξίζει γιατί έχει πολλούς κραδασμούς.
Βέβαια στα 45 ευρώ αν είναι με την μπαταριά όπως φαίνεται στην φώτο ίσως και να αξίζει για ένα τρίψιμο στο τόσο

EDIT: Το οποίο υπάρχει μόνο στο φυλλάδιο και οχι στο site. μάλλον δεν θα το φέρει παντού

Πήγα σήμερα στο κατάστημα Νέου Κόσμου.
Είχε πολλά εργαλεία και κάποια με έκπτωση, είδα έναν ανοικτό τροχό και τον χάζεψα λιγάκι. Δεν μου έκανε κλικ και τον άφησα ξανά στο ράφι στην ησυχία του. Το ίδιο και τα υπόλοιπα εργαλεία που είχε, μάλλον έχω ξενερώσει με την φάση ή απεξαρτήθηκα 😆
Τελικά πήρα κάτι μπάρες δημητριακών και έφυγα με τον πάρα στην τσέπη!

Είναι σοβαρό γιατρέ μου;;; 😋

Είναι σοβαρό γιατρέ μου;;; 😋
Μπα, φυσιολογικό. Η ζημιά γίνεται με τα εργαλεία που βγαίνουν στο φυλλάδιο, μετά παίζει AV προπαγάνδα από την Πέμπτη και μέχρι την επόμενη Πέμπτη έχεις ψηθεί. Αυτά που εμφανίζονται από το πουθενά δεν σε ψήνουν το ίδιο 😋

Έχουμε τιμή για όταν έρθει Ελλάδα;
Δεν θυμάμαι πόσο το είχαν το συγκεκριμένο, θα το κοιτάξω όταν ξαναπάω.

αν δεν εχεις περιβολι, τοτε για μικρους κηπους πιο βολικο θα ηταν αυτο

στα 50€ αλλά με μπαταρια και φορτιστη , οχι σολο σαν το αλυσοπριονο
ουτε συντηρησεις αλυσιδας, τροχισματα, λαδωματα, τιποτα!
με το ενα χερι, ιδιαιτερα για κλαδεματα και για χωσιματα μεσα σε κλαδια ειναι πιο βολικη η σπαθοσεγα ενος χεριου. πιο ευκολοχρηστη. την χειριζεσαι μονο με το ενα χερι και βοηθα σε αυτο και η δαγκανα της.
λογικα πρεπει να ειναι και λιγο πιο ελαφρια. κοβεις στην αναγκη και σιδερα.
και νομιζω την ειχε φερει παλιοτερα.

βεβαια το αλυσοπριονο ειναι πιο καλο για μεγαλυτερη δουλεια. πιο γρηγορο.
μαλιστα σε τεστ, το 12βολτο αλυσοπριονο ηταν τοσο γρηγορο οσο και η μεγαλη σπαθοσεγα περφορμανς 20ν

Χρησιμο το αλυσοπριονακι, μοιαζει στο σουλουπι με το 12βολτο Stihl αυτη τη φορα μιας και η Bosch δεν εχει βγαλει ακομα.
Σε αυτη την τιμη ομως θα περιμενα να ειναι Brushless. 50-60 ευρω χωρις μπαταρια/φορτιστη δεν τα λες και λιγα για 12βολτο εργαλειο ποιοτητας parkside.

Aυτο που μου κανει εντυπωση ειναι η χαμηλη (?) ταχυτητα της αλυσιδας στα 5.8m/s σε συγκριση με τα 8m/s του Stihl. Η διαφορά μου φαινεται πολυ μεγαλη.
Το λεω γιατι απο τους σημαντικοτερους παραγοντες της αποδοσης ενος αλυσοπριονου ειναι και η ταχυτητα της αλυσιδας.

Ισως ο Kωστας (kosmous) μας διαφωτισει καλυτερα.

Για αυτο πρεπει να το βγαλει 20v 😁

Η σπαθοσεγα καλη, αλλα για μεγαλουτσικα κλαδακια ειναι λιγο της υπομονης.

Αλλο το 20βολτο που δεν ειναι ουτε μικρο, ουτε 1.2κιλα οπως ενα 12βολτο...

Δεν μπορεις ισως να φανταστεις την ευκολια ενος μικρου μεγεθους και βαρους αλυσοπριονου. Αν ειναι ισχυρο, εργονομικο και αξιοπιστο βεβαια, οπως το Stihl.

θα φερει την συσκευη λειανσης και διατρησης στα 23€ στην οποια περιλαμβανεται και η βαση και η επεκταση και διαφορα μπιτακια! ( και με εξαρτημα ευθειου τρυπηματος, ετσι δεν κινδυνευει να σπασει το τρυπανι απο μια λαθος γωνια )

φιλος που το εχει, μου εχει πει τα καλυτερα λογια για αυτο καθως ειναι απο τα εργαλεια που χρησιμοποιει πολυ συχνα
επειδη ο μεγαλος λειαντηρας (500w) που εχω ειναι βαρυς ογκωδης και δυσχρηστος και ενας μικρος της Krausmann που εχω, τα εχει ψιλοπαιξει αφου πρωτα μου εχει φαει τα συκωτια :) με το χειροτερο ολων οτι ξεσφιγκει πολλες φορες με αποτελεσμα να πεταει το μπιτακι ενω δουλευει (πολυ επικινδυνο οταν χρησιμοποιεις κοφτακι) , θεωρω επιβεβλημενη την αγορα του.
συνοδευομενη με το σετ απο εξαρτηματα στα 14 € εχεις σχεδον τα παντα.

με συνολο 37 € ειμαστε κομπλε απο ολα, οσο δηλαδη αγοραζεις τα ανταγωνιστικα του γυμνα!
μια αγορα που επιβαλεται. τουλαχιστον στα 23 €.

και με εξαρτημα ευθειου τρυπηματος, ετσι δεν κινδυνευει να σπασει το τρυπανι απο μια λαθος γωνια )
Νίκο, αυτό που λες δεν είναι για ίσιο τρύπημα, είναι βάση για να κάνεις δουλειές με κονδυλάκια όπως χάραξη ή φρεζαρίσματα.

δεν κανει και για τρυπημα?
ρωταω γιατι λεει και για διατρηση και επιπλεον φαινεται οτι εχει πτυσομενο σκελος

Last edited: