Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

το λιντλ βγαζει παρομοιο σετακι στα 3/8 που νομιζω οτι εχει λιγο μεγαλυτερα καρυδακια αλλά εχει να το φερει πολυ καιρο
μεχρι να το φερει, εγω ισως παρω και τουτο το σετ, οπότε καποια νουμερα θα αλληλοκαλυπτονται με τα δυο υπαρχοντα και άλλα θα φτανουν σε πολυ μεγαλυτερα νουμερα. και για ο,τι μου λειπει θα υπαρχουν και μεμονομενα (ο νταγιοπουλος -και αλλοι- φερνει πολλα σε διαφορες διαστασεις)

δεν με πειραζει που δεν ειναι χρωμιου-βαναδιου, και το κινεζικο που εχω τοσες δεκαετιες, απο χαλυβα ειναι
Οχι μονο να μη το παρεις αλλα μολις το δεις να φυγεις σαν να εισαι αλεργικος.

Θα σου σπασουν τα νευρα οι καστανιες.

Αθλιο.

Στο σετάκι αυτό της Πέμπτης, βγαίνουν τα μπιτάκια από το σωληνάκι που έχουν στην βάση τους; Μπορούν δηλαδή να μπουν στην κλασσική εξάγωνη υποδοχή 1/4" σε άλλους αντάπτορες;

Σωστα ειναι ενσωματωμενα...μην ξεχναμε οτι μιλαμε για αυτοκινητο οπου υπαρχουν επιμαχα σημεια δυσπροσητα και μπορει ευκολα να φυγει το bit....

Στο σετάκι αυτό της Πέμπτης, βγαίνουν τα μπιτάκια από το σωληνάκι που έχουν στην βάση τους; Μπορούν δηλαδή να μπουν στην κλασσική εξάγωνη υποδοχή 1/4" σε άλλους αντάπτορες;
Πρέπει να έχει και αντάπτορα για εξάγωνη υποδοχή ...

Πρέπει να έχει και αντάπτορα για εξάγωνη υποδοχή ...
Απλά θα προτιμούσα κάτι που να δέχεται αλλά και να δίνει τα μπιτάκια του σε άλλους αντάπτορες - για το εργαστήρι, όχι για το αμάξι. Δεν είναι θέμα οικονομίας, είναι θέμα μην χαθώ με ένα σωρό εργαλεία και τα αποκλειστικής χρήσης αναλώσιμα του καθενός. Οπότε πάω πάσο.

Άσχετο με το θέμα - πέρασα σήμερα και πήρα το σετ με τα ψαλίδια, με την λογική και ένα να βγει καλό, το κρατάω και δίνω τα υπόλοιπα στην φαμίλια. Τελικά, και τα 4 μου φάνηκαν καλά. Μέχρι τώρα έκανα δουλειά με ένα φτηνό από το πλαίσιο που ήταν της ταλαιπωρίας.

Εντοπισα τυχαια το πρωι καρυδακια της Facom σε 1/4 στα οποια τα μπιτακια ειναι αφαιρουμενα, αλλα αφορουν μονο Αλλεν.
https://www.facom-tools.gr/index.php?route=product/category&path=542
Επειδή μάλλον κάτι μου διαφεύγει και δεν το καταλαβαίνω.
Ποιος ο λόγος να αφαιρείται το bit πάνω από το καρυδάκι;
Εφόσον κάποιος έχει απλά bit του 1/4" (ποιος δεν έχει;) τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρει ένα καρυδάκι που από την μία θα έχει προσαρμογή του 1/4" για τα bits και από την άλλη θα προσαρμοζεται πάνω στην κάστανα που επιθυμεί 1/4" ή 3/8" ίσως και 1/2".
Επιπλέον υπάρχει και η λύση της καστάνιας 1/4" που κουμπώνει απευθείας το bit πάνω σε αυτήν.
Έτσι δεν είναι πιο εύκολο και ανέξοδο;

Last edited:
  • Like
Reactions: lazarefa and KOSSTV
Επειδή μάλλον κάτι μου διαφεύγει και δεν το καταλαβαίνω.
Ποιος ο λόγος να αφαιρείται το bit πάνω από το καρυδάκι;
Εφόσον κάποιος έχει απλά bit του 1/4" (ποιος δεν έχει;) τότε το μόνο που χρειάζεται είναι να πάρει ένα καρυδάκι που από την μία θα έχει προσαρμογή του 1/4" για τα bits και από την άλλη θα προσαρμοζεται πάνω στην κάστανα που επιθυμεί 1/4" ή 3/8" ίσως και 1/2".
Επιπλέον υπάρχει και η λύση της καστάνιας 1/4" που κουμπώνει απευθείας το bit πάνω σε αυτήν.
Έτσι δεν είναι πιο εύκολο και ανέξοδο;
νομιζω οτι αυτο γινεται για λογους efficiency...Κανενας επαγγελματιας δεν εχει ορεξη να παιδευται με βαλε βγαλε, και διαφορετικη καστανια

Ναι σε αυτό ίσως να έχεις ένα δίκιο.
Πάνω στην καστάνια που μπαίνει το καρυδάκι να μπαίνει και το bit.
Οπότε η κασετίνα του lidl είτε απευθύνεται σε επαγγελματίες ή όσοι την αποκτήσουν αναβαθμίζονται σε επαγγελματίες 😀

Πάντως για να επανέλθω στο θέμα, την είχα πάρει πέρσι και μου φάνηκε αρκετά χρήσιμη και για τα χρήματα της νομίζω ότι είναι vfm.
Θα την πάρω πάλι αύριο για να την έχω και στο νησί μιας που δεν διαθέτω καθόλου καρυδάκια πέραν από 2-3 σκόρπια χωρίς καστάνια.

• Like
Reactions: nikfor and KOSSTV
Ουτε εγω καταλαβα τι προσπαθει να κανει η Facom. Και απο οτι ειδα τα πουλαει ξεχωριστα για καθε μεγεθος αλλεν.

Πολλά και διάφορα την άλλη βδομάδα στα εργαλεία του Lidl

Λίγα πράγματα από από ηλεκτρικά εργαλεία: Ηλεκτροκόλληση inverter και δυο παλμικά / Έκκεντρα τριβεία , αλλά πάρα πολλά εργαλεία χειρός και οδηγοί.

Προβολέας, πένσα ακροδεκτών, οδηγός για καβίλιες, πριτσιναδόρος, παχύμετρο, γωνιόμετρο, κατσαβίδια ηλεκτρολόγου, κοπίδια, μπαταρίες, ραφιέρες ... χαμός! :)

Το σετ καστάνιας που φερνει την επόμενη εβδομάδα γνωρίζετε τις ίντσες είναι;
Σήμερα έχει το σετ στις 1/4" κι έλεγα αν της επόμενης εβδομάδας είναι μεγαλύτερη να κάνω υπομονή.

Παντα 1/4 φερνει φιλε μου, πολυ σπανια εχω δει αλλα μεγεθη.
Δειτε παιδια και το "φωτιζομενο τσιμπιδακι φρυδιων" , οι κυράδες μας θα το εκτιμησουν! Ομως μπορουμε και εμεις να το δουλεψουμε για να πιανουμε μικροαντικειμενα, για κολλησεις σε πλακετες κλπ.
https://www.lidl-hellas.gr/p/prosop...home-diafora-idi-manikiour-pentikiour/p119412

Attachments

• 354061_9-1.jpg
    354061_9-1.jpg
    6.1 KB · Views: 43
  • Like
Reactions: mikemtb
Παντα 1/4 φερνει φιλε μου, πολυ σπανια εχω δει αλλα μεγεθη.
Δειτε παιδια και το "φωτιζομενο τσιμπιδακι φρυδιων" , οι κυράδες μας θα το εκτιμησουν! Ομως μπορουμε και εμεις να το δουλεψουμε για να πιανουμε μικροαντικειμενα, για κολλησεις σε πλακετες κλπ.
https://www.lidl-hellas.gr/p/prosop...home-diafora-idi-manikiour-pentikiour/p119412

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Θα προτιμήσω την σημερινή τότε.

• Like
Reactions: nickmanak
Καλημέρα. Απόψεις για τον ταινιολειαντήρα που φέρνει την άλλη βδομάδα? Μπορεί να στερεωθεί και ανάποδα για να γίνει πάγκου?

Καλημέρα. Απόψεις για τον ταινιολειαντήρα που φέρνει την άλλη βδομάδα? Μπορεί να στερεωθεί και ανάποδα για να γίνει πάγκου?

Τον χρησιμοποιώ συνέχεια.
Ναι, μπορεί να στηριχθεί ανάποδα με τους ειδικούς σφιγκτήρες που έχει μεσα το κουτί
Είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Έχει πολλή δύναμη.

Όμως να ξέρεις, είναι πολύ θορυβώδης

unnamed.jpeg