Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πολυ καλο φαινεται το 18βολτο πιστολι θερμοκολλας με 15 ευρω!!

Αν σου ειναι ευκολο Νικο, μετρησε τον ακριβη χρονο προθερμανσης. Ειναι 2 λεπτα παρα κατι, 2 λεπτα και κατι.
Το ρωταω απο περιεργεια καθως τα specs αναφερουν χρονο προθερμανσης ~1 λεπτο.

Ειναι πολυ σημαντικο που δεν σταζει και αν η ροη ειναι ομαλη και συνεχης οταν χρειαζεσαι, η τιμη ειναι super!

Να πω μονο οτι καποια18βολτα πιστολια σιλικονης εχουν μεγιστο χρονο εργασιας περιπου τον τριπλασιο απο το Parkside (1 ωρα) με την ιδια μπαταρια.
Ομως και η μια ωρα ειναι υπεραρκετη για τις περισσοτερες ερασιτεχνικες εργασιες. Αρκει βεβαια να διαρκει τοσο :)

Αν σου ειναι ευκολο Νικο, μετρησε τον ακριβη χρονο προθερμανσης. ......

Το μέτρησα (από εντελώς κρύο).
Με γεμάτη μπαταρία 2Αh το κόκκινο φωτάκι έγινε πράσινο ακριβώς στα 60"
Αλλά παίζει και να είναι ένας απλός χρονοδιακόπτης :p

Το λέω γιατί το ότι έγινε το λαμπάκι πράσινο, δεν λέει τίποτα αφού όταν πάτησα τη σκανδάλη δεν βγήκε η κόλλα. Ήταν κόκαλο.

Χρειάστηκε να περάσουν άλλα 15 με 20" για να αρχίσει να βγαίνει με κάποια κάπως μεγάλη πίεση στη σκανδάλη και μετά το 1 και 30" συνολικά όλα είναι ΟΚ

Edit:
Σίγουρα είναι χρονοδιακόπτης.
Το μέτρησα και ζεστό. Δηλαδή το έκλεισα και μετά από 3 λεπτά επανέλαβα τη διαδικασία και πάλι στα 60 sec έσβησε το λαμπάκι, ενώ το κολλητήρι ήταν ζεστό ;-)
Όμως, τη δεύτερη φορά η κόλλα άρχισε να ρέει κανονικά με το πάτημα της σκανδάλης αμέσως μόλις στα 60 δεύτερα. Ίσως να έτρεχε και πιο νωρίς, δεν το δοκίμασα.

Edit 2: Το άφησα αναμμένο (χωρίς να υπάρχει λόγος κανονικά) κάποια λεπτά να καίει. εντάξει, μια σταγονίτσα έσταξε.
Αν και λογικά σε πραγματικές συνθήκες το κλείνεις, οπότε δεν στάζει τίποτα.

Και ενα dremel που εχω, αν το αφησεις ωρα ανοιχτο, κατι λιγο σταζει. Νομιζα οτι δεν ηταν καλο, μεχρι που δοκιμασα και καποια αλλα 😛
Μια χαρα το ακουω το parky. Σημερα ετρεχα και δεν προλαβα να παω. Αν βρω αυριο, μαλλον θα το παρω.

Οντως ειναι το καλυτερο πιστολι σιλικονης και κατα τη δικη μου γνωμη, οχι μονο για τα λεφτα του, αλλα και γιατι οντως δεν σταζει. Καλυτερο απο τα Bosch και τα Steinel.
To μεγαλυτερο μοντελο το ειχαμε στο εργοστασιο στη Ρουμανια και ειχε καταπληκτικη ροη, περα απο το οτι δεν εσταζε με τιποτα. Δεν ξερω ομως τι κανει σε βαθος χρονου, 5ετιας πχ.

Επισης αυτο που δεν σταζει επισης καθολου (μα καθολου) ειναι το μικρο 4βολτο glue pen της Βosch, το οποιο ζεσταινεται σε ακριβως 15 δευτερολεπτα!!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: almaz
Kαλησπέρα και απο εμένα.
Αγόρασα πριν ενα μήνα περίπου το πολυεργαλειο που ειχε σε προσφορα (
) . Ειμαι εντελώς απειρος σε εργασίες με εργαλεια. Κατι τρύπες μονο στο σπιτι κτλ. Το πηρα για να έχω ενα εργαλειο που να τα κανει όλα μιας και δεν έχω απαιτήσεις.

Η πρωτη χρήση του ήταν αυτο το Σαββατοκυριακο μιας και ήθελα να κόψω την πλάτη απο ενα επιπλο τηλεορασης. Το επιπλο ειναι από ακακια και το παχος του ειναι περιπου 3 εκ. Υπηρχαν ήδη τρύπες για καλώδια που ειχαν γινει με ποτηροτρύπανο , αλλα ηθελα να φύγει ολη η πλατη για να χωραει ο ενισχυτης και να έχω πρόσβαση σε ολα τα καλωδια.

epiplo-tileorasis-masif-ksylo-vasi-trapezaki.jpg

Ανάμεικτες οι εντυπώσεις . Η δουλεια έγινε , αλλα
1)Η μπαταρία χρειάστηκε να φορτιστει ξανα κατα τη διαρκεια των κοψιματων. Δεν ξέρω πόση ωρα θα έπρεπε να διαρκει, αλλα μου φανηκε λίγο.
2)Η λάμα για την κοπή του ξύλου εσπασε στην μύτη και ευτυχως δεν ειχαμε κανενα ατύχημα, Τουλαχιστον έγινε προς το τέλος και κατάφερα να το τελειωσω.Δεν ξερω αν εκανα εγω κατι λαθος . Παρόμοιες λαμες που ξαναβρίσκουμε;
3) Μετα το κόψιμο προσπάθησα να τριψω , αλλα το πολυεργαλειο σταμάτησε να λειτουργει. Πατουσα το κουμπι και ακουγόταν ενα " μπιπ", αλλα δεν δουλευε. Μετα από ώρα και αφου επαιξα λίγο με τον διακόπτη on /off πηρε παλι μπρος.

Σας φαινονται φυσιολογικα αυτα ή να ψαξω αν κατι παει στραβα; Να το ζόρισα υπερβολικα;

Last edited:
Εγώ πάντως βρήκα ένα τελευταίο σήμερα και το πήρα. Όλο κ κάπου θα μου χρειαστεί

Καλησπέρα!! Πήρα σήμερα το πολυεργαλειο και ήθελα να ρωτήσω αν το έχει κανείς να μου πει αν σε όλα κάνει αυτό το τρίξιμο σαν να είναι χαλαρός ο άξονας. Όταν ακουμπάω με το δάχτυλο τον άξονα που μπαίνουν τα εξαρτηματα σταματάει ο θορυβος.

Kαλησπέρα και απο εμένα.
Αγόρασα πριν ενα μήνα περίπου το πολυεργαλειο που ειχε σε προσφορα (
) . Ειμαι εντελώς απειρος σε εργασίες με εργαλεια. Κατι τρύπες μονο στο σπιτι κτλ. Το πηρα για να έχω ενα εργαλειο που να τα κανει όλα μιας και δεν έχω απαιτήσεις.

Η πρωτη χρήση του ήταν αυτο το Σαββατοκυριακο μιας και ήθελα να κόψω την πλάτη απο ενα επιπλο τηλεορασης. Το επιπλο ειναι από ακακια και το παχος του ειναι περιπου 3 εκ. Υπηρχαν ήδη τρύπες για καλώδια που ειχαν γινει με ποτηροτρύπανο , αλλα ηθελα να φύγει ολη η πλατη για να χωραει ο ενισχυτης και να έχω πρόσβαση σε ολα τα καλωδια.

View attachment 186476

Ανάμεικτες οι εντυπώσεις . Η δουλεια έγινε , αλλα
1)Η μπαταρία χρειάστηκε να φορτιστει ξανα κατα τη διαρκεια των κοψιματων. Δεν ξέρω πόση ωρα θα έπρεπε να διαρκει, αλλα μου φανηκε λίγο.
2)Η λάμα για την κοπή του ξύλου εσπασε στην μύτη και ευτυχως δεν ειχαμε κανενα ατύχημα, Τουλαχιστον έγινε προς το τέλος και κατάφερα να το τελειωσω.Δεν ξερω αν εκανα εγω κατι λαθος . Παρόμοιες λαμες που ξαναβρίσκουμε;
3) Μετα το κόψιμο προσπάθησα να τριψω , αλλα το πολυεργαλειο σταμάτησε να λειτουργει. Πατουσα το κουμπι και ακουγόταν ενα " μπιπ", αλλα δεν δουλευε. Μετα από ώρα και αφου επαιξα λίγο με τον διακόπτη on /off πηρε παλι μπρος.

Σας φαινονται φυσιολογικα αυτα ή να ψαξω αν κατι παει στραβα; Να το ζόρισα υπερβολικα;
1.) Απόλυτα φυισολογικό , μιλάμε για μπαταρίες και όχι ρεύμα . Γιαυτό καλό είναι να έχεις παραπάνω μπαταρίες.
2.) Λογικό , μιλάμε για ακακία , και όχι πεύκο ή έλατο . Βάζω και ένα ποσοστό λάθους χειρισμού , δεν πιέζουμε τη λάμα , αφήνουμε το μηχάνημα να κάνει τη δουλειά . Αν την πιέσουμε μπορεί να σπάσει ή να κόψει στραβά αλλά πιο γρήγορα δεν θα κόψει.
3.) Μπορεί να οφείλεται σε προβληματικό διακόπτη ή σε υπερθέρμανση του κινητήρα . Αν και μάλλον έχει προβληματικό διακόπτη.
όλα αυτά τα εργαλεία είναι για απλές χρήσεις περιορισμένης διάρκειας . Για τρίψιμο κλπ να προτιμάς ρεύματος , και γενικά να προτιμάς ρεύματος , ( Για το τελευταίο θα ξεσηκωθούν σφοδρές αντιδράσεις από .......μερίδα του φόρουμ .........χαχά )

χαχαχα, ειναι αληθεια οτι θα προτιμουσα χιλιες φορες εργαλεια μπαταριας ας ειναι και Parkside απο εργαλεια ρευματος ας ειναι Βosch και Μακιτα!!

Για το επιπλο συμφωνω με τον φιλο Βαγγελη παραπανω.
Η ακακια ειναι σκληρο ξυλο, τα 3εκ. δεν ειναι λιγα και τα Parkside δεν ειναι για πολλα πολλα, ειναι ομως μια τιμια, VFM λυση και με αριστη εγγυηση αν χρειαστει.
Θα προσθεσω οτι η λαμα παιζει πααααρα πολυ σημαντικο ρολο στην κοπη και πιθανον η δυσκολια που αντιμετωπισες να οφειλεται μερικως σε αυτην.

Να αγορασεις λαμες Bosch, με λιγα δοντια αν θελεις γρηγορη κοπη και με περισσοτερα δοντια αν θελεις καλυτερη ποιοτητα κοπης.
Δες απο το λινκ παρακατω τι υπαρχει και διαλεξε μια λαμα στα 150μμ μηκος, οχι μεγαλυτερη για το συγκεκριμενο εργαλειο που εχεις. Οι δυο πρωτες επιλογες ειναι καλες.

Καλησπέρα!! Πήρα σήμερα το πολυεργαλειο και ήθελα να ρωτήσω αν το έχει κανείς να μου πει αν σε όλα κάνει αυτό το τρίξιμο σαν να είναι χαλαρός ο άξονας. Όταν ακουμπάω με το δάχτυλο τον άξονα που μπαίνουν τα εξαρτηματα σταματάει ο θορυβος.
Το εχω πάρει και εγώ λόγω σπαθοσεγας και πολυεργαλειου που δεν έχω αλλά αν είχα την απόδειξη ίσως το επέστρεφα. Δεν είμαι σίγουρος αν θα με καλύψει. Για μπαταρία έχει φέρει 4ah ίσως βολευει

Oποτε μάλλον του εβαλα δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι για την λάμα πρέπει να ευθύνομαι εγώ .

Ψάχνοντας χθες για την απόδειξη μήπως χρειαστεί , δεν την βρήκα. Η γυναίκα μου είχε ύποπτο ύφος όταν την ρώτησα , οποτε μπορεί και να την πετάξε. Ξέρει κανείς τι πολιτική έχει το Lidl σε τέτοια περίπτωση;
Η αγορά έγινε με κάρτα,αλλά πως να αποδείξεις ότι αγόρασες το συγκεκριμένο προϊόν και όχι οτιδήποτε άλλο...

Oποτε μάλλον του εβαλα δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι για την λάμα πρέπει να ευθύνομαι εγώ .

Ψάχνοντας χθες για την απόδειξη μήπως χρειαστεί , δεν την βρήκα. Η γυναίκα μου είχε ύποπτο ύφος όταν την ρώτησα , οποτε μπορεί και να την πετάξε. Ξέρει κανείς τι πολιτική έχει το Lidl σε τέτοια περίπτωση;
Η αγορά έγινε με κάρτα,αλλά πως να αποδείξεις ότι αγόρασες το συγκεκριμένο προϊόν και όχι οτιδήποτε άλλο...
Εγω εχω απο lidl app αλλα δε ξερω εαν μπορω καπως απο την εξυπηρετηση να με βοηθησουν. Λογικα δε μπορεις να κανεις κατι.

Καλησπέρα σε όλους
Μήπως γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που να έχει φέρει το μπορντουροψάλιδο μπαταρίας?
Στο φυλλάδιο αναφέρει ότι "το προιόν δεν διατίθεται σε όλα τα καταστήματα", και πράγματι στα δύο Lidl της Θέρμης που κοίταξα χθες δεν υπήρχαν.
Ευχαριστώ

Καλησπέρα σε όλους
Μήπως γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που να έχει φέρει το μπορντουροψάλιδο μπαταρίας?
Στο φυλλάδιο αναφέρει ότι "το προιόν δεν διατίθεται σε όλα τα καταστήματα", και πράγματι στα δύο Lidl της Θέρμης που κοίταξα χθες δεν υπήρχαν.
Ευχαριστώ
Συνήθως στη Σίνδο έβρισκα ό.τι ήθελα. Δεν κάνεις τον κόπο να τηλ στην εξυπηρέτηση πελατών?

• Like
Reactions: ψάρι
Εγώ έψαχνα το πιστόλι θερμοκολλας αλλά δεν το βρήκα ούτε τον προβολέα ούτε το σκουπάκι, Κερατσίνι Δραπετσώνα Πειραιά που είδα. Αντίθετα σε όλα είχε πάρα πάρα πολλά τριβεία.

Εγώ έψαχνα το πιστόλι θερμοκολλας αλλά δεν το βρήκα ούτε τον προβολέα ούτε το σκουπάκι, Κερατσίνι Δραπετσώνα Πειραιά που είδα. Αντίθετα σε όλα είχε πάρα πάρα πολλά τριβεία.
Και εγώ στο χαλανδρι δε το είδα αλλά το είχε Κερατέα. Βέβαια σπάνια μου χρειάζεται και δε το πήρα

Στο lidl Μελισσιων πηρα πριν λιγο το τελευταιο (!) πιστολι θερμοκολλησης. Ελπιζω να βγει καλο.
Απο τα αλλα ειχε πολλα, μαλλον απο ολα.

• Like
Reactions: nickolas
εχω τρια ρευματος (το τεταρτο το εδωσα) και πηρα και αυτο.
ενα σταινελ με δυνατη κολλα, ενα του λιντλ μεγαλο με διαφανη κολλα και ενα του λιντλ μικρο για 7αρια, περισσοτερο για διακοσμηση αλλα και αν δεν θελω υψηλες θερμοκρασιες μιας και ειναι χαμηλης θερμοκρασιας με γρηγορη μαλιστα θερμανση.

μπορει να μην του φαινεται, αλλα το συγκεκεριμενο οταν το χρειαστεις ειναι πολυ εξυπηρετικο!
και αυτο γιατι πολλες φορες θα το χρειαστεις για δουλειες σε μερη απομακρυσμενα, στα οποια θα χρειαστει να τραβας μακριες μπαλαντεζες. και θα πρεπει να σου εχει και καλο καιρο να μπορεις να μην ειναι οι μπαλαντεζες μεσα στα νερα. ενω με τουτο δουλευεις παντου και γρηγορα
για 15 ευρω, δεν το συζηταμε, ειναι απαραιτητο

• Like
Reactions: nikfor