Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Καλημέρα.
Ενα βασικο που χρειαζονται τα διαφορα σπρευ , ειναι οταν χρησιμοποιηθουν ,τα γυρναμε αναποδα και ψεκαζουμε μια-δυο μεχρι να βγαλει σκετο αερα.Τοτε το αποθηκευουμε.
Στην επομενη χρηση καλο κουνημα πριν και οκ.
Χιωτης με προλαβες ......
Οσο για τις μπαταριες τις επαναφορτιζομενες που αναφερθηκαν σε προηγουμενα ποστ,
προηγουμενη παραλαβη απο το καταστημα αυτο ηταν 950 mAh (δυο συσκευασιες)
και σε τεσσερις μηνες...καπουτ.(ανακυκλωση)....

Last edited:
Οπως είπαν τα παιδιά, όταν τελειώσετε ανάποδο φύσημα για να καθαρίσουν.
Αν, παρ’ όλα αυτά, εξακολυθείτε να έχετε πρόβλημα μην πετάτε τα spray γεμάτα.
Ρωτήστε στο κοντινό σας χρωματοπωλείο, πουλάνε και καπάκια χύμα. Εγώ παίρνω κι έχω καβάτζα 3-4 για τέτοιες περιπτώσεις.

Ισως δεν το ειπα καλα:
Το προβλημα ΔΕΝ ηταν το καπακι, αυτο που πατας. Για σιγουρια δοκιμασα 2 αλλα τετοια που ειχα αγορασει χυμα, οπως ειπε ο Μπαμπης.
Ηταν πιο μεσα το θεμα και ΕΚΕΙ εριξα το διαλυτικο, μεσα στην μικρη τρυπιτσα.
Ειχα στο μυαλο μου να ριξω και νιτρου, αν δεν εφτιαχνε, αλλα δεν χρειαστηκε.

Για αυτό και κάθε φορά που θα το χρησιμοποιείς θα το καθαρίσεις εκεί πριν και μετά την χρήση...
Έτσι θα μένει καθαρό και ανοιχτό το σημείο της τρύπας...

Μαλλον μπηκαμε στην Εποχη των Χαλασμενων Σπρέι 😛
Και 3ο που δεν δουλευε σημερα. Αχρωμο, σατινε parkside, το οποιο ειχε ανοιχτει πριν κανα χρονο και ειχε χρησιμοποιηθει τοτε, χρησιμοποιηθηκε παλι χωρις κανενα προβλημα πριν 3-4 μερες και σημερα δεν δουλευε.
Οποιος λυσει το μυστηριο κερδιζει ενα στουμπωμενο σπρέι 😁

Αρχές Οκτωβρίου αγοράστηκε το σετ δίσκων για το ραντιαλ της parkside
IMG_1068.jpg

Έγινε αλλαγή του δίσκου που είχε επάνω (24 δόντια) με αυτόν το σετ με 40
Αφού έγιναν κάποιες κοπές για δοκιμή δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα είπα να κόψω κάποια κομμάτια για την κατασκευή ενός μικρού τραπεζιού για το ρουτερimage-2021-10-31-13:26:10-440.jpg

Ότι ξυλεία υπάρχει είναι από ανακύκλωση δηλαδή ότι παλιά έπιπλα ντουλάπια έχουν αντικατασταθεί
Τα πόδια είναι από ένα καναπέ για παράδειγμα
Αφού κόπηκαν τα δυο πρώτα πόδια (ήταν να βγουν 2 κομμάτια ακόμα 2χ 40) στο τρίτο ενώ το κομμάτι γύρω στο ένα μέτρο είναι πιασμένο με τον αριστερό σφιγκτήρα ξαφνικά μαγκώνει ο δίσκος σπάει το κομμάτι ξύλου που είχε ακόμα λίγο για να κοπεί και πετάει το υπόλοιπο ξύλο από τον σφιγκτήρα
Ευτυχώς δεν είχα κάποια απώλεια λίγο το χέρι που κρατούσα το μεγάλο κομμάτι αλλά με το γάντι δεν κατάλαβα τιποτα
Μετά αφού το κοίταξα είδα ότι είχαν φύγει κάποιες άκρες από τα δόντια του δίσκου αυτά που λέει καρβιδιο η κάπως έτσι
Ένα από αυτά είχε μείνει πάνω στο κομμάτι που έσπασε
IMG_1065.jpg
IMG_1066.jpg

Καλά έλεγε κάποιος ότι οι δίσκοι του Lidl είναι καλοί για ότιδηποτε άλλο εκτός από πριόνια
Αυριο πάνε για επιστροφή
Ευτυχώς που υπάρχει η απόδειξη στην εφαρμογή του Lidl plus
Αντικατάσταση έγινε με αυτόν
IMG_1064.jpg

IMG_1063.jpg
IMG_1067.jpg

Bosch

Επικινδυνο πραγμα. Δεν το εχω ξαναδει.
Στο παγκοπριονο που κοβω με τους δισκους parkside δεν μου εχει τυχει ποτε κατι τετοιο. Ακομα και σε σκληρη ξυλεια.

Μαλλον μπηκαμε στην Εποχη των Χαλασμενων Σπρέι 😛
Και 3ο που δεν δουλευε σημερα. Αχρωμο, σατινε parkside, το οποιο ειχε ανοιχτει πριν κανα χρονο και ειχε χρησιμοποιηθει τοτε, χρησιμοποιηθηκε παλι χωρις κανενα προβλημα πριν 3-4 μερες και σημερα δεν δουλευε.
Οποιος λυσει το μυστηριο κερδιζει ενα στουμπωμενο σπρέι 😁

Εχει ξεραθει το βερνικι μεσα στο σωληνακι της φιαλης. Φερε το απο εδω να το φυσηξουμε με πεπιεσμενο αερα αφου του ριξουμε ασετον :)

• Like
Reactions: nickmanak
Αρχές Οκτωβρίου αγοράστηκε το σετ δίσκων για το ραντιαλ της parkside
View attachment 187509

Έγινε αλλαγή του δίσκου που είχε επάνω (24 δόντια) με αυτόν το σετ με 40
Αφού έγιναν κάποιες κοπές για δοκιμή δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα είπα να κόψω κάποια κομμάτια για την κατασκευή ενός μικρού τραπεζιού για το ρουτερView attachment 187510

Ότι ξυλεία υπάρχει είναι από ανακύκλωση δηλαδή ότι παλιά έπιπλα ντουλάπια έχουν αντικατασταθεί
Τα πόδια είναι από ένα καναπέ για παράδειγμα
Αφού κόπηκαν τα δυο πρώτα πόδια (ήταν να βγουν 2 κομμάτια ακόμα 2χ 40) στο τρίτο ενώ το κομμάτι γύρω στο ένα μέτρο είναι πιασμένο με τον αριστερό σφιγκτήρα ξαφνικά μαγκώνει ο δίσκος σπάει το κομμάτι ξύλου που είχε ακόμα λίγο για να κοπεί και πετάει το υπόλοιπο ξύλο από τον σφιγκτήρα
Ευτυχώς δεν είχα κάποια απώλεια λίγο το χέρι που κρατούσα το μεγάλο κομμάτι αλλά με το γάντι δεν κατάλαβα τιποτα
Μετά αφού το κοίταξα είδα ότι είχαν φύγει κάποιες άκρες από τα δόντια του δίσκου αυτά που λέει καρβιδιο η κάπως έτσι
Ένα από αυτά είχε μείνει πάνω στο κομμάτι που έσπασε
View attachment 187511
View attachment 187512

Καλά έλεγε κάποιος ότι οι δίσκοι του Lidl είναι καλοί για ότιδηποτε άλλο εκτός από πριόνια
Αυριο πάνε για επιστροφή
Ευτυχώς που υπάρχει η απόδειξη στην εφαρμογή του Lidl plus
Αντικατάσταση έγινε με αυτόν
View attachment 187513

View attachment 187514
View attachment 187515

Bosch

Περίεργο είναι αυτό, ούτε και εγώ το έχω δει ή διαβάσει ποτέ μου.

Το αστείο είναι πως εχθές που δοκίμασα και τους τρεις δίσκους του πακέτου, έκοψαν μια χαρα, τόσο που σκέφτηκα πως κακώς αγόρασα τον Multimaterial της Bosch.

όμως αυτό που δείχνεις είναι τρομακτικό.
Αλλά μήπως υπάρχει κάτι ιδιαίτερο που το προκάλεσε;

Είναι πιθανό να συνάντησε ο δίσκος κάποιο μέταλλο εντός του ξύλου και να έσπασαν τα δόντια και μετά να μάγκωσε;
Αν όχι, είναι πραγματικά επικίνδυνοι και θα τους δώσω και εγώ πίσω.

Η παραπάνω εικόνα σπασμένου δοντιού δείχνει ότι μάλλον συνάντησε κάτι δυνατό και σταθερό,ενδεχόμενος σίδερο,για να έσπασαν κομμάτια έτσι..
Με το δισκοπριονο έχω κόψει σκληρή ξυλεια αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν το είδα Αντώνη...Είναι εντυπωσιακό οσο και επικυνδινο παντως το κοψιμο των μυτων του δίσκου..!!!

στη πρωτη φωτο, εχει σπασει ο ιδιος ο δισκος ψηλα στη φωτο. περα απο τα δοντια.
αυτο σημαινει οτι βρηκε μαλλον προκα που ηταν εσωτερικα και δεν την ειχες δει.
πως αλλιως να εξηγηθει στο σπασιμο?

και για να πεταξει το ξυλο απο το σφιγκτηρα ηταν χοντρο το ζορι!
εδω σε γωνιακο τροχο σε βαση με 12.000 σαλ με πολυδοντο δισκακι Φ125 που μου το εχει μαγκωσει μια δυο φορες παλιοτερα, (οχι βεβαια σε προκα, αλλά το ιδιο το ξυλο λογω πολλων στροφων) και παλι ουτε το κουνησε απο το πλευρικο σφιγκτηρα, ουτε κανενα δοντι ξεκολλησε

Το ξύλο ήταν σκληρό αναμφίβολα αλλά σίγουρα καθαρό από καρφιά συνδετήρες
Συγκεκριμένα ήταν 1.40 κομμάτι από πλατη παλιού καναπε
Εδώ ρετάλακι κι που έμεινε
Νικόλα οχι δόντι συνολικα 6 δοντια ξεκόλησαν 3+3 εν σειρα και βρηκα το ενα μονο καρφωμενο στο ξύλo!
Το αστειο ειναι οτι η δουλεια τελειωσε με το performance που ειχα συσκευασει για το χωριο!
IMG_1071.jpg
IMG_1070.jpg

Last edited:
Το ότι έφυγαν τα βιδια από το δίσκο είναι πολύ σοβαρό. Νομίζω ότι, όχι απλά να τα επιστρέψεις αλλά να τους εφιστησεις και την προσοχή για την συγκεκριμένη παρτίδα δίσκων.
Παρόλο που δουλεύω δίσκους του λιντλ, δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο.

Σόφρων,αρκετά ακουμπησαμε σε λαδάδες...άσε που όλο ακούω για Θήβα κλπ. :cool:
Ναι περιξ της Θηβας φτιαχνει γνωστος του χωρου αλλά δεν το "κρυβει" ... τετοια βαζω στο τρακτερ.
Τι γίνεται εκεί ρε παιδιά;
Μαϊμουδιά να υποθέσω;
Ξέρουμε μάρκα ή μάρκες λιπαντικών;

Το ξύλο ήταν σκληρό αναμφίβολα αλλά σίγουρα καθαρό από καρφιά συνδετήρες
Συγκεκριμένα ήταν 1.40 κομμάτι από πλατη παλιού καναπε
Εδώ ρετάλακι κι που έμεινε
Νικόλα οχι δόντι συνολικα 6 δοντια ξεκόλησαν 3+3 εν σειρα και βρηκα το ενα μονο καρφωμενο στο ξύλo!
Το αστειο ειναι οτι η δουλεια τελειωσε με το performance που ειχα συσκευασει για το χωριο!
View attachment 187526
Από την περιγραφή της κατάστασης, ένα ενδεχόμενο είναι να αποκολλήθηκε πρώτη μία από τις οδοντώσεις του δίσκου που ανέφερες πως βρέθηκε σφηνωμένη στο ξύλο, και οι υπόλοιπες να βρήκαν πάνω της κόντρα. Η σκληρότητα της οδόντωσης και η επιφάνεια που καταλάμβανε στο ξύλο εμπόδισαν την κανονική κοπή, καθώς αντί να τέμνουν τις ίνες του ξύλου, έσπρωχναν το ξένο υλικό σε μεγαλύτερο βάθος συμπιέζοντας το ξύλο.
Σε κάθε περίπτωση η ίδια η αποκόλληση της οδόντωσης είναι επικίνδυνη.

Μαλλον αναπτυχθηκε υψηλη θερμοκρασια κατα την κοπή και η κακη ποιοτητα υλικων και συναρμογης του δισκου προκαλεσε ξεκολλημα στα δοντια.

Σε καθε περιπτωση θα πρεπει να τους το παει πισω και να επιδειξει το προβλημα γιατί μπορεί να υπάρξουν χειρότερα και από κάποιον που μπορεί να κάνει κακη η λανθασμενη χρήση...
Μιλάμε για καινούργιο προϊόν...
Και αυτο γιατι η απάντηση ότι προορίζονται για ερασιτεχνική χρήση δεν στεκει μετα απο τέτοιο περιστατικό αφού δισκος μπήκε και όλας σε εργαλείο (parkside) όπου πρόοριζοταν...Είναι περίεργος τι θα πουν πάντως...
Εγώ βλέποντας τα παραπάνω μάλλον θα πάρω καινούργιο δίσκο της Bosch για το δισκοπριονο ρεύματος της Parkside γιατί δεν αξίζει για μια φορά στο τοσο να παίζεις κορώνα γράμματα...

Σε καθε περιπτωση θα πρεπει να τους το παει πισω και να επιδειξει το προβλημα γιατί μπορεί να υπάρξουν χειρότερα και από κάποιον που μπορεί να κάνει κακη η λανθασμενη χρήση...
Μιλάμε για καινούργιο προϊόν...
Και αυτο γιατι η απάντηση ότι προορίζονται για ερασιτεχνική χρήση δεν στεκει μετα απο τέτοιο περιστατικό αφού δισκος μπήκε και όλας σε εργαλείο (parkside) όπου πρόοριζοταν...Είναι περίεργος τι θα πουν πάντως...
Εγώ βλέποντας τα παραπάνω μάλλον θα πάρω καινούργιο δίσκο της Bosch για το δισκοπριονο ρεύματος της Parkside γιατί δεν αξίζει για μια φορά στο τοσο να παίζεις κορώνα γράμματα...
Παρομοίως κι εγώ, με την πρώτη ευκαιρία.
Μπερδεύτηκα με τόσους βέβαια και δεν ξέρω ποιον τελικά.
Και ο μπλε που πήρε ο φίλος καλός φαίνεται

Αν τον πάει στα ταμεία παίζει να μην δώσει σημασία ο υπάλληλος και να χαθεί μαζί με τις άλλες επιστροφές.
Προσωπικά θα τον κράταγα και θα έστελνα mail με τις φωτογραφίες στα LIDL Ελλάδος και Γερμανίας. Και θα έκανα αυτά που θα μου απαντούσαν.
Τώρα αν πλησιάζει τους 3 μήνες, ok στον ταμία.
Αλλα και πάλι, κράτημα των αποδείξεων (που και πότε το έδωσες πίσω) και mail στα LILD. Και ενημέρωση στον ταμεία ότι θα το κάνεις, μην τον βάλει στο σορό με τα υπόλοιπες επιστροφές

Πολύ ανησυχητικό περιστατικό και επειδή έχω κι εγώ το rantial και το δισκοπρίονο με δίσκους της parkside μπαινω σε σκέψεις για αλλαγή.
Κάτι βέβαια που ήθελα ετσι κι αλλίως να κάνω τους επόμενους μήνες.
Με τους παλιούς δίσκους μάλλον θα ακουλουθήσω το παράδειγμα του Νίκου (αν θυμάμαι καλά) και θα γεμίσω το σπίτι ρολόγια :)

Όπως κι αν έχει νομίζω οτι άκρη δεν πρόκειται να βγεί απο κάποιο κατάστημα αφού αμφιβάλλω αν οι κοπέλες στο ταμείο μπορούν να αντιληφθούν το σοβαρό της κατάστασης. Ίσως σε τηλεφωνική επικοινωνία με το service.

Έχει κάποιος να προτείνει δοκιμασμένους δίσκους για το radial και το δισκοπρίονο της parkside;