Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Δεκαπεντε λεπτα συνεχους λειτουργιας υπο πιεση (να κοβεις συνεχως δηλαδη) δεν ειναι και λιγο για ενα ενεργοβορο εργαλειο. Mιλαμε για 2Αh μπαταρια.
Η αποδοση αυτη ανεβαινει κατα 15-20% αν το εργαλειο ειναι brushless.

Για 4αρα μπαταρια ισχυει λιγο πολυ ο διπλασιος χρονος.
Το νούμερο των 15λεπτων είναι σούπερ. Το έχεις δει στην πράξη;Δεν έχω την σπαθοσεγα ,αλλά πχ στο δισκοπριονο χειρος,που είναι ενεργοβόρο εργαλείο,οι χρόνοι αυτοί ούτε για πλάκα.Ακομα κ με την 4αρα μπαταρια.

3 4αρες μπαταρίες μου έβγαζαν μια μέρα (7-8 ώρες) Κλάδεμα 13-18 ελιών. Λαίμαργα ως κορμό 7-9 εκατοστά κόψιμο.

Αν έβαζα και στο πτυσσόμενο αλυσοπρίονο δεν έφτανε ούτε για μισή μέρα

Την κάναμε την "μπαζα" μας και σήμερα...
Ένα τριβειο τοίχου,ενα σετ βαση κολωνατου δραπανου με μεγκενη,2 σετ σπαθολαμες,σετ παξιμάδια και ένα σετ ροδέλες...!!!
20220117_154750.jpg

Το τριβειο θα τσεκαριστει δέοντος και θα αναφέρω τι και πώς...

Last edited:
@KOSSTV
Αν τυχον δοκιμασεις τη βαση δραπανου ως το σαββατο, ποσταρε τη γνωμη σου γιατι με ενδιαφερει. Εγω τρυπαω μονο μεταλλα οποτε δεν ξερω ποσο στιβαρη θα ειναι.

Το νούμερο των 15λεπτων είναι σούπερ. Το έχεις δει στην πράξη;Δεν έχω την σπαθοσεγα ,αλλά πχ στο δισκοπριονο χειρος,που είναι ενεργοβόρο εργαλείο,οι χρόνοι αυτοί ούτε για πλάκα.Ακομα κ με την 4αρα μπαταρια.

Ναι το εχω δει με τις δικες μου σπαθοσεγες Ryobi και Bosch με 2Ah μπαταριες και μιλαμε για κλαδεμα μικρων κλαδιων.
Οπως ειπα και παραπανω, ο χρονος εξαρταται απο το παχος των κλαδιων που κοβεις. Αν ολα ειναι των 8εκ. διαμετρου, ο χρονος μειωνεται..

@KOSSTV
Αν τυχον δοκιμασεις τη βαση δραπανου ως το σαββατο, ποσταρε τη γνωμη σου γιατι με ενδιαφερει. Εγω τρυπαω μονο μεταλλα οποτε δεν ξερω ποσο στιβαρη θα ειναι.

Η συγκεκριμενη θα παει δωρο στο πατερα μου αλλα συντομα θα εχω νεα της....

• Like
Reactions: nickmanak
Η σπαθοσεγα ειναι εκα κλικ πιο κατω σε εργονοβορο εργαλειο απο το δισκοπριονο..
Αλλα οπως σου λεει και ο Μιχαλης το παχος/διαμετρος και το ειδος του ξυλου κανονιζουν κατα πολυ την διαρκεια...
Τα 15λεπτα ως χρονος εμενα μου φενεται πολυ αρκετος οταν της Bosch η 2ah παει γυρω στο 20λεπτο σε γενικη κοπη.....

Την κάναμε την "μπαζα" μας και σήμερα...
Ένα τριβειο τοίχου,ενα σετ βαση κολωνατου δραπανου με μεγκενη,2 σετ σπαθολαμες,σετ παξιμάδια και ένα σετ ροδέλες...!!!
View attachment 191429

Το τριβειο θα τσεκαριστει δέοντος και θα αναφέρω τι και πώς...
Πήρα και γω τις λαμες. Swiss made γραφει πάνω και δεν ξερω πως μεταφραζεται στην lidlικη γλώσσα για τι απο πισω γράφει made in China!!:unsure::cautious:😤

Πήρα και γω τις λαμες. Swiss made γραφει πάνω και δεν ξερω πως μεταφραζεται στην lidlικη γλώσσα για τι απο πισω γράφει made in China!!:unsure::cautious:😤

Swiss made είναι το ψευδώνυμο του Κινέζου που τις έφτιαξε… 😅

Καλησπέρα έχω χάσει τον παρακάτω φορτιστή μπαταρίας του πολυεργαλειου.
Υπάρχει περίπτωση να τον βρω από Ελλάδα;
Ευχαριστώ.
Ένα τηλέφωνο στο Huston service και θα σου πουν αν έχει διαθέσιμο

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ Β1 ΚΑΙ Α1 ; ΕΧΩ ΤΙΣ Α1 ΚΑΙ Α2 ΑΠΟ ΤΗΝΞ ΠΑΛΙΑ ΣΕΓΑ.... ΓΙΑ ΤΗΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΘΑ ΧΡΙΑΣΤΩ Β1 Η Β2;

Χρησιμοποίησε τις παλιές, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Κι εγώ στην παλιά σπαθοσέγα χρησιμοποιούσα και Α και Β μπαταρίες.
Και η Performance δουλεύει και με τις Α και με τις Β.

Ο φίλος μου Giannisx4 αγόρασε τον τορνο που είχε χθες το Lidl και πηγα από εκεί να τον δουμε παρέα.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από έναν τακο παλετας του έφτιαξα αυτό το ποτηρακι.

IMG_20220118_134136.jpg
IMG_20220118_134139.jpg

Τα θετικά:
Πολυ μικρό κόστος κτήσης.
Ρυθμιζομενες πληρως ηλεκτρονικά στροφές μέσω περιστροφικου διακόπτη.
Στιβαρη κουκουβάγια.
Υπαρξη face plate.
Αρκετή δυναμη από το μοτερ.

Αρνητικά.
Αλουμινενιο tool rest.
Πολυ μικρό σπειρωμα στον άξονα για βρεθεί τσοκ.
Δεν έχει έστω ΜΤ1 στην κουκουβάγια να δεχθεί τσοκ για τρυπάνια.
Θα ξεπεραστεί με δημιουργία σπειρωματος σε τορνο αλλά δεν θα είναι ευκολη η εναλλαγή τους.

Και πάλι με 90 ευρώ παιρνεις κατι με τις ίδιες δυνατότητες με τον Proxxon.
Η ανεκτίμητη αξία είναι η εισαγωγή που σου κανει στον κόσμο του τορνου.

Ο φίλος μου Giannisx4 αγόρασε τον τορνο που είχε χθες το Lidl και πηγα από εκεί να τον δουμε παρέα.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο από έναν τακο παλετας του έφτιαξα αυτό το ποτηρακι.

View attachment 191473
View attachment 191474

Τα θετικά:
Πολυ μικρό κόστος κτήσης.
Ρυθμιζομενες πληρως ηλεκτρονικά στροφές μέσω περιστροφικου διακόπτη.
Στιβαρη κουκουβάγια.
Υπαρξη face plate.
Αρκετή δυναμη από το μοτερ.

Αρνητικά.
Αλουμινενιο tool rest.
Πολυ μικρό σπειρωμα στον άξονα για βρεθεί τσοκ.
Δεν έχει έστω ΜΤ1 στην κουκουβάγια να δεχθεί τσοκ για τρυπάνια.
Θα ξεπεραστεί με δημιουργία σπειρωματος σε τορνο αλλά δεν θα είναι ευκολη η εναλλαγή τους.

Και πάλι με 90 ευρώ παιρνεις κατι με τις ίδιες δυνατότητες με τον Proxxon.
Η ανεκτίμητη αξία είναι η εισαγωγή που σου κανει στον κόσμο του τορνου.
Θα φέρνεις τον Χρηστάκι να κάνουμε κατασκευές!

• Like
Reactions: enduras1
Κυρ. εσύ που τον είδες γράψε περισσότερα για πιθανή τοποθέτηση τσοκ στον άξονα και τρυπανιού στην κουκουβάγια.

Νικ για να μπει τσοκ στην κουκουβάγια πρεπει να βρεθεί ντιζα ίδιου σπειρωματος και να παει μηχανουργειο ώστε να τορνιριστει και να ανοιχθεί σπειρωμα για να μπει κάποιο τσοκ.
Αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε σε πρωτη φάση.
Τώρα αναφορικά για τσοκ με σιαγωνες στην πλευρα του μοτερ εκεί πιστευω είναι δυσκολο καθώς το σπειρωμα είναι μικρό και σίγουρα δεν υπάρχει αντίστοιχα μικρό έτοιμο.
Μόνο με μουφα αν γίνει δουλειά αλλά και πάλι πρεπει να βρεθεί ελαφρυ και μικρό τσοκ για να μην επιβάρυνει το μοτερ του.
Να φανταστείς το face plate είναι πουπουλο αλουμινενιο.

Λες να κανουν τα τσοκ της Proxxon που ειναι Μ16?
Το πλαστικο με τις 4 σιαγωνες εχει 30 ευρω και το ατσαλινο με τις 3 σιαγωνες εχει 45 ευρω, δεν ειναι ακριβα.

Σπείρωμα στην κουκουβάγια;
Τι κατασκευή είναι αυτή; Μια φωτογραφία, αν γίνεται, θα βοηθούσε να καταλάβουμε κι εμείς.