Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θα πω κάτι με επιφύλαξη,γιατί έχει περάσει καιρός κ δεν θυμάμαι καλά.Την προηγούμενη φορά που αγόρασα τα συγκεκριμένα πιστόλια,μέσα στις συσκευασίες νομιζω οτι είχαν κ έξτρα πλαστικές ροδέλες,σαν αυτές που έχουν τα πιστόλια για σαλάμι.Σε αυτήν την περίπτωση έχει νόημα που το παξιμάδι είναι πιο μέσα.Οι συσκευασίες που είχε προχθές,είχαν μέσα τις πλαστικές "ροδέλες "που λεω; Κ πάλι συγνώμη αν θυμάμαι λάθος...
Υπάρχουν και σε αυτήν την συσκευασια...

20220213_212617.jpg

• Like
Reactions: cyclades
Υπάρχουν και σε αυτήν την συσκευασια...

View attachment 193245
Αυτό ακριβώς έλεγα.Αν λοιπόν θες να βάλεις τον πλαστικο δαχτυλιο,τότε είναι σωστά το εσωτερικό παξιμάδι πιο μεσα κ κατ'επεκταση το πάσο πιο εξω.Κουλο,αλλά ειναι σωστο,καθώς ο πλαστικός δαχτυλιος είναι πολύ πιο χοντρός

• Like
Reactions: cyclades
Εμενα με χαλασε η αυξηση σε ολα τα σφολιατοειδη που ψηνουν στο φουρνο. Ετρωγα ζουμερα καλτσόνε με 0.89 το Νοεμβριο, απο νεο ετος το πηγαν 0.99 και μολις μπηκε ο φεβρουαριος ειναι πλεον στο 1.19. Ειδα γενικα οτι το lidl αυξησε αποτομα πολλα ειδη με χειρουργικη ακρίβεια αλλα και εντονες αυξησεις. Φυσικα η μπαλα πηρε και τα εργαλεια και αναλωσιμα που ολοι μισουμε και αγαπαμε και προβλεπω να συνεχιστει το φαινομενο.
*(sorry για το offtopic!).

Τώρα το κοίταξα γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει τον δακτύλιο.
Ο πλαστικός δακτύλιος στο παλαιό που έχω εγώ έχει μια πατούρα από την μία πλευρά που κουμπώνει στο παξιμάδι και από την τρύπα του χωράει ο άξονας.
Εσύ Κωστή που έχεις βάλει σαλάμια μήπως ξέρεις πώς πρέπει να πηγαίνει αυτός ο δακτύλιος ??
Μήπως όταν είναι να χρησιμοποιηθεί πρέπει να βγαίνει το παξιμάδι να μπαίνει ο δακτύλιος και το παξιμάδι στο τέλος να τον σφίγγει αφού κάθετε μέσα στην πατούρα.
Ή όπως είναι πάει και κουμπώνει επάνω στο παξιμάδι. Όλα εξαρτώνται από το πως πρέπει να είναι ο δακτύλιος όταν έρχεται σε επαφή με το σαλάμι.
Πως άραγε??

Δεν ειναι off topic ειναι σωστη παρατηρηση που αφορα γενικοτερα τις τιμες της αγορας (οχι μονο την Ελληνικη) και το Lidl δεν αποτελει εξαιρεση.

Εγω ειδα οτι οι σφιγκτηρες πηραν 1 ευρω επανω σε σχεση με την προηγουμενη παρτιδα. Μια αυξηση δηλαδη μεγαλυτερη του 10%.

• Like
Reactions: nickmanak
Τώρα το κοίταξα γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει τον δακτύλιο.
Ο πλαστικός δακτύλιος στο παλαιό που έχω εγώ έχει μια πατούρα από την μία πλευρά που κουμπώνει στο παξιμάδι και από την τρύπα του χωράει ο άξονας.
Εσύ Κωστή που έχεις βάλει σαλάμια μήπως ξέρεις πώς πρέπει να πηγαίνει αυτός ο δακτύλιος ??
Μήπως όταν είναι να χρησιμοποιηθεί πρέπει να βγαίνει το παξιμάδι να μπαίνει ο δακτύλιος και το παξιμάδι στο τέλος να τον σφίγγει αφού κάθετε μέσα στην πατούρα.
Ή όπως είναι πάει και κουμπώνει επάνω στο παξιμάδι. Όλα εξαρτώνται από το πως πρέπει να είναι ο δακτύλιος όταν έρχεται σε επαφή με το σαλάμι.
Πως άραγε??
Μενει μόνο το εσωτερικό παξιμάδι,ο δαχτυλιος μπαίνει με την πατουρα προς το σαλάμι,κ κατόπιν το δεύτερο παξιμάδι μέσα στην "θηκη" του δακτυλίου. Γυρνώντας το δαχτυλιο κ το πίσω παξιμάδι,ρεγουλαρεις κ σφίγγεις.

Αν είναι έτσι όμως αλλάζει λίγο το πράγμα.
Αυτό σημαίνει ότι το πιστόλι προορίζεται για μαστόρους που ξέρουν πως θα το ρυθμίσουν για κάθε περίπτωση (ούτε εγώ ήξερα για τα σαλάμια)
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει εξ αρχής ο άξονας να είναι μέσα ούτως ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα σε κάποιον που θα βάλει φύσιγγες αλουμινίου που μπορεί να τρυπήσουν. Για τις απλές πλαστικές φύσιγγες δεν ξέρω αν τρυπάνε από την βίδα.
Συγνώμη παιδιά αν γινόμαστε κουραστικοί ...αλλά πρέπει να βρούμε μια άκρη με αυτό το εργαλείο.

Αυτό σημαίνει ότι το πιστόλι προορίζεται για μαστόρους που ξέρουν πως θα το ρυθμίσουν για κάθε περίπτωση (ούτε εγώ ήξερα για τα σαλάμια)
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει εξ αρχής ο άξονας να είναι μέσα ούτως ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα σε κάποιον που θα βάλει φύσιγγες αλουμινίου που μπορεί να τρυπήσουν. Για τις απλές πλαστικές φύσιγγες δεν ξέρω αν τρυπάνε από την βίδα.
Συγνώμη παιδιά αν γινόμαστε κουραστικοί ...αλλά πρέπει να βρούμε μια άκρη με αυτό το εργαλείο.
Το πιστόλι σαφώς κ είναι για μαστορους ΚΑΙ για σαλάμια.Γι αυτό κ δίνει τα 2 ρουξουνια που είναι για σαλάμια .Δεν κάνει όμως για τα κλασικα και ευρέως διαδεδομένα 600ml σαλάμια,αλλά για τα λιγότερο δημοφιλή 400ml.Κ φυσικά για τις 280ml φύσιγγες. Θα το πω όμως πάλι,για μενα το πιστόλι στα 5e είναι δώρο, με δεδομένη την ποιότητα του.

Εαν λες για αυτους...
..σκεφτομαι να παρω εναν να δοκιμασω....τον κοκκινο που "κοβει" λιγο καλυτερα μαλλον...

Εξαλλου 10 ευρω εχει μονο.......γιατι στην αγορα o συγκεκριμενος τυπος ειναι πανακριβος...
Ειναι αρκετα φτηνος βεβαια δε ξερω ποση δουλεια κανει θα το δοκιμάσω αν τον βρω.

Βρήκα στην αποθήκη μου το χαρτάκι οδηγιών για το πιστόλι σιλικόνης. Νομίζω ότι λύνονται όλες οι απορίες.....

Attachments

• 20220214_142831.jpg
    20220214_142831.jpg
    2.7 MB · Views: 96
Μπράβο Μάνο !!!
Και η καρφίδα είναι για καθάρισμα στα μεταχειρισμένα ακροφύσια σιλικόνης ή για κάτι άλλο ??

Ακριβώς για τον λόγο αυτόν είναι.

Το πιστολι το έχω από την πρωτη στιγμή που το έβγαλε το Lidl πριν μερικά χρόνια.

Το χρησιμοποίησα πρωτη φορα για να στοκάρω μια σίτα που έβαλα το καλοκαίρι στο εξοχικο και έκανε τη δουλειά του μια χαρά.

Στην έκδοση εκείνη η βιδα ήταν στο άκρο της ντιζας. Όταν ξαναπάω θα δω πως προσαρταται το πλαστικο για σαλάμια.

• Like
Reactions: osatosa
Να προσθέσω ότι το σύρμα στην καρφιδα είναι αρκετά χοντρό και σκληρό,οπότε δεν λυγίζει εύκολα σε ξεραμενες σιλικόνες.

Ωραιος Μανο..σωστός..
..και εν πραξη το χαρτάκι οδηγιών...
20220214_064505.jpg
20220214_064356.jpg
20220214_064855.jpg
20220214_064909.jpg
Να πως όμως τα περισσότερα σαλαμια δεν χωράνε στο συγκεκριμένο πιστολι καθώς είναι πιο μακριά και 500-600γρ..

20220214_064703.jpg

Τα σαλαμια κόβονται με φαλτσετα ακριβώς εκεί όπου είναι το μεταλλικο δέσιμο απο καθε πλευρά ώστε να μπει στο μεγαλο πλαστικό έξτρα ρουξουνι...
Δεν έχει καμία απόλυτος όμως σημασία καθώς όπως φενεται στις φωτο το πλαστικό πρόσθετο στεφανι είναι για να προωθεί καλύτερα τα φυσίγγια είτε πλαστικά είτε μεταλλικά..

Η καρφιδα είναι για καθάρισμα Νίκο όπως το λες η την αφήνεις πάνω στην σιλικόνη εαν θες να την ξαναχρησιμοποιησεις...

Το συγκεκριμένο πιστολι θελει επεξεργασία λοιπον απο τον οποιοδηποτε ώστε να πάρει μαζί με τα παρεγκόμενά του 100% τις δυνατότητες του...

Βλέπω λοιπόν ότι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στο να αξιοποιηθεί σωστά ένα εργαλειο με την ιδέες και σκέψεις μας...και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτο...!!!

Έχεις δίκιο...αλλα μόνο στην περίπτωση του σαλαμιου....που ομως δεν μπαίνει στο συγκεκριμένο..
Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να μπει έτσι.

Σωστός Κυριάκο,το πλαστικό ο Κωστής το έχει ανάποδα. Το συγκεκριμένο πιστόλι,όπως είπα κ πιο πριν δεν κάνει για 600αρια σαλάμια.Αν είχε λίγους πόντους ακόμα,θα ήταν απλά ΤΕΛΕΙΟ.Βεβαια,τα κολαρα είναι ποιοτικά κ ταιριαζουν στα μεγάλα σώματα,οπότε όποιος θέλει,μπορεί να κάνει παντρεματα,όπως έκανα κ εγω στην φωτο.

Attachments

• 20220214_161319.jpg
    20220214_161319.jpg
    4.5 MB · Views: 65
  • Like
Reactions: osatosa and KOSSTV
Κωστή το έχεις βάλει ανάποδα το πλαστικο.
Κωστη, σε ολες τις περιπτωσεις (φωτο) ειναι ολα λαθος τοποθετημενα ... και μεταλλο και πλαστικο
Σωστός Κυριάκο,το πλαστικό ο Κωστής το έχει ανάποδα.
Εχετε δικιο....ειναι λάθος βαλμενα....ενδεχομενως απο κεκτημενη ταχυτητα....
Το καταλαβα αμεσως τωρα που πηγα κατω,λεω δεν μπορει να κανω λαθος κι ομως εκανα απο βιασυνη,και εβαλα μια σιλικονη σε χρηση..

Χαίρομαι που με την επιμονή και έστω και με τους διαξιφισμούς :D ... αναπτύξαμε εκτενώς την υπόθεση πιστόλι σιλικόνης και ελπίζω να βοηθήσαμε και πάρα πολλούς φίλους που μας διαβάζουν.
Και εγώ πάντως έμαθα την υπόθεση "σαλάμι" που δεν την είχα χρησιμοποιήσει.
Καλή μας συνέχεια :cool: