Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

teodor_ch

AVClub Addicted Member
Με πρωτη σκεψη θα ελεγε κανεις το Μεταμπο. Ομως εαν το δουμε πιο προσεκτικα εχουμε τα εξης:

-H performance σειρα ειναι η εκλεκτη σειρα και εχει και 5 χρονια πραγματικης/ουσιαστικης εγγυησης. 3 χρονια δινει το Μεταμπο.
-Το μοτερ του parkside ειναι brushless που σημαινει περισσοτερη ροπη και περισσοτερη διαρκεια εργασιας με τις μπαταριες. Το μεταμπο ειναι με καρβουνακια.
-Το parkside φτανει τις 1750 στροφες που εγγυωνται σαφως γρηγοροτερη και ευκολοτερη διατρηση εναντι μονο 1400 στροφων του Μεταμπο.
-Οι μπαταριες της Parkside X 12 V Team ειναι φτηνες, οι μπαταριες 2Αh της Μεταμπο κοστιζουν ~50 ευρω
-Επενδυοντας στην 12βολτη σειρα της Parkside, υπαρχουν πολλα αξιολογα εργαλεια για να επιλεξει κανεις χωρις να χρειαζεται αλλος φορτιστης/μπαταρια.

H ποιοτητα της Metabo δεν αμφισβητειται, ομως καλο ειναι να εξετασουμε ολα τα δεδομενα.

Συμφωνώ σε όλα εκτός απο τα χαρακτηριστικά που δίνει το lidl γιατί δε γνωρίζουμε αν είναι σωστά.

Προσωπικά θα διάλεγα το παρακάτω στα €100 γιατί και 1 χρόνο εγγύηση να έχει σίγουρα θα κρατήσει περισσότερο :p
Στα χαρακτηριστικά έχει λιγότερη ροπή και λιγότερες στροφές αλλά η bosch δίνει 20mm διάτρηση στο ξύλο έναντι 19mm του λιντλ.
Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 19 mm σε ξύλο / 10 mm σε ατσάλι

Drilling diameter​

Max. drilling diameter in wood20 mm
Max. drilling diameter in steel10 mm

Με την ευκαιρία χτές κατάφερα και έκαψα τον μικρό ρυθμιζόμενο γωνιακό τροχό του λιντλ κατασκευής 2016 όταν έτρωγα μπετό σε 1τμ επιφάνεια για 2-3 χιλιοστά βάθος με έναν bormann δίσκο ο οποίος είναι απίστευτος σε αντοχή. Αν και τον φέρνει ξανά τον τροχό και όντως τον χρειάζομαι μία φορά το χρόνο δεν θα τους κάνω τη χάρη και θα δοκιμάσω την τύχη μου σε άλλη εταιρία αν βρώ ρυθμιζόμενο σε παραπλήσια τιμή.

Για την ιστορία, δεν τον πίεζα, έκανα διαλείμματα αναγκαστικά γιατί δεν έβλεπα τίποτα απο τη σκόνη στα 40 εκατοστά (εννοείται φορούσα και γυαλιά με λάστιχο να μήν περνάει τίποτα στα μάτια) και μια στιγμή μου ήρθε ελάχιστα μία μυρωδιά καμένου γιατί φορούσα τη μάσκα με ενεργό άνθρακα και νόμισα ότι ήταν η ιδέα μου. Ο τροχός δεν είχε ζεσταθεί ούτε στο μεταλλικό μέρος ούτε φυσικά στη λαβή με το κουμπί αλλά έκαιγε στο μοτέρ. Σε σημείο να βγαίνουν καπνοί και να μή γυρίζει πλέον. Εννοείται φορούσα και γάντια οπότε τη λίγη θερμότητα που ερχόταν δεν την ένιωθα.
Τον άνοιξα στα πολύ γρήγορα, καθάρισα το μοτέρ απο κάτι κολλημένα κομμάτια και δουλεύει αν και πετάει πολλές σπίθες. Θα μπορούσα να έχω βάλει ανάποδα τα καρβουνάκια γιατί τον είχα για πέταμα και απλά έπαιξα στα γρήγορα. Μπορεί και να έχει λιώσει η μόνωση απο το πηνίο.

Δε ξέρω αν έλιωσε κάποιο πλαστικό ή αν έχει κακό σύστημα εξαερισμού και με τη σκόνη μπούκωσε. Όταν σταματούσα τον άφηνα να γυρίζει χωρίς φορτίο για να δροσίζεται αλλά προφανώς δεν ήταν αρκετό.
Τώρα που το σκέφτομαι δεν θα αγοράσω άλλον ακόμα και θα τον κρατήσω για όσο αντέξει μιας και δεν τον χρειάζομαι συχνά.

ψάρι

Established Member
28 October 2018
107
Με πρωτη σκεψη θα ελεγε κανεις το Μεταμπο. Ομως εαν το δουμε πιο προσεκτικα εχουμε τα εξης:

-H performance σειρα ειναι η εκλεκτη σειρα και εχει και 5 χρονια πραγματικης/ουσιαστικης εγγυησης. 3 χρονια δινει το Μεταμπο.
-Το μοτερ του parkside ειναι brushless που σημαινει περισσοτερη ροπη και περισσοτερη διαρκεια εργασιας με τις μπαταριες. Το μεταμπο ειναι με καρβουνακια.
-Το parkside φτανει τις 1750 στροφες που εγγυωνται σαφως γρηγοροτερη και ευκολοτερη διατρηση εναντι μονο 1400 στροφων του Μεταμπο.
-Οι μπαταριες της Parkside X 12 V Team ειναι φτηνες, οι μπαταριες 2Αh της Μεταμπο κοστιζουν ~50 ευρω
-Επενδυοντας στην 12βολτη σειρα της Parkside, υπαρχουν πολλα αξιολογα εργαλεια για να επιλεξει κανεις χωρις να χρειαζεται αλλος φορτιστης/μπαταρια.

H ποιοτητα της Metabo δεν αμφισβητειται, ομως καλο ειναι να εξετασουμε ολα τα δεδομενα.
Επιπλέον των παραπάνω που γράφει ο χιώτης, αν δεν κάνω λάθος αυτο το 12βολτο το lidl το δίνει 80€ με τα ξυλοτρύπανα και τις κατσαβιδόλαμες. Και αυτά (τα παρελκόμενα) δεν είναι τα φτηνά του.
Αν υπολογίσεις κάνα 15αρι~20άρικο για δαύτα, το δραπανακι με την μπαταρία βγαίνει 60-65€.

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,512
Βριλήσσια
Bαλε κι αλλα ~10 ευρω το αρχοντικο πανινο βαλιτσακι, ανεβαινει κι αλλο η αξια του δραπανου. Το αλλο ερχεται χυμα σε χαρτοσυσκευασια :)

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
12,794
Αθηνα

Σοφε γέροντα τα έγραψες σωστά...έχετε δίκιο...
Όντως βάζοντας στην εξίσωση όλα τα παραπάνω συν τα παρελκόμενα η αγορά του Parkside perfonmance είναι καλύτερη...😉

nickmanak

AVClub Enthusiast
10 January 2013
869
Β. Ελλαδα
Απορω γιατι σας αρέσει η κινεζο-metabo. Ειναι το ιδιο χάλι με την κινεζο-Black & Decker και την κινεζο-AEG. Τσιμπάτε από τα ιστορικά ονόματα της μάρκας και ενδεχομένως να απογοητευτείτε στο τελος!

Bakalakos

AVClub Enthusiast
7 October 2014
806
Καλαμάτα
Του τα μετέφερα και η απόφαση δικιά του πλέον, σας ευχαριστώ εκ μέρους του.

Μια ερώτηση τώρα γιατί το γλυκοκοίταζα και εγώ το μικρό αν και έχω το κλασικό 12v με το αποσπώμενο τσοκ, στο σετ έχει μια μπαταρία η δυο;

MAN0S

Senior Member
14 August 2018
594
Στην ίδια τιμή δεν υπάρχει περίπτωση να έπαιρνα Parkside αντί για Metabo, ούτε για τις 1750 στροφές ούτε για τα καρβουνάκια.
Κι ας μου καεί σε μια βδομάδα… 😂
Αν μπορουσα θα σου έβαζα διπλό like.Κ να συμπληρώσω,οσα εργαλεία του lidl μου χάλασαν έως τώρα,ήταν ζημιές σε διακόπτες,γρανάζια, ρουλεμάν κ πότε δεν έτυχε να μου χαλάσει μοτέρ.Ισως γιατί τα "περιφερειακα" των φθηνων εργαλειων είναι πιο κακής ποιοτητας;Αυτό για τα περι μοτέρ κ καρβουνακια....

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,512
Βριλήσσια
Αν μπορουσα θα σου έβαζα διπλό like.Κ να συμπληρώσω,οσα εργαλεία του lidl μου χάλασαν έως τώρα,ήταν ζημιές σε διακόπτες,γρανάζια, ρουλεμάν κ πότε δεν έτυχε να μου χαλάσει μοτέρ.Ισως γιατί τα "περιφερειακα" των φθηνων εργαλειων είναι πιο κακής ποιοτητας;Αυτό για τα περι μοτέρ κ καρβουνακια....

Σου ετυχε να σου χαλασει ποτε καποιο parkside της σειρας performance και μαλιστα brushless? Ποιο?
Ρωταω απο περιεργεια γιατι προκειται για την προσεγμενη και πιο ακριβη σειρα με τα 5 χρονια εγγυηση. Μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο καλαθι.

MAN0S

Senior Member
14 August 2018
594
Σου ετυχε να σου χαλασει ποτε καποιο parkside της σειρας performance και μαλιστα brushless? Ποιο?
Ρωταω απο περιεργεια γιατι προκειται για την προσεγμενη και πιο ακριβη σειρα με τα 5 χρονια εγγυηση. Μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο καλαθι.
Οχι, πότε κ κανένα brushless δεν μου έχει χαλάσει.Διοτι δεν εχω αγοράσει κανενα,αφου δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα λεφτά για parkside.Θα δώσω κάτι παραπάνω κ θα πάω σε επώνυμο.Απο τα "φθηνα" parkside ειμαι μια χαρά ευχαριστημένος.Οσο όμως είναι φθηνά.Δες τώρα τι λέει σαν πλεονέκτημα η performance σειρα:Brushless μοτέρ.Τι να το κάνω το brushless μοτέρ,όταν πχ ο διακοπτης με το πλακετακι που έχει πάνω μου χαλάσει;Πραγματικο παράδειγμα αυτό που γράφω,2 εργαλεια πεταξα ετσι.Προχθες αγόρασα δραπανοκατσαβιδο 18v makita από το eshop 55e.Ενας ανταπτορας μπαταριας πχ από parkside ή einhell σε makita κάνει 20e.Κ δουλεύεις makita,όχι φθηνό εργαλείο.Φιλικα πάντα.Τελος δεν ανήκω στους haters των parkside, το αντιθετο μάλιστα.Απλα τα parkside δεν είναι πια,τα οικονομικά εργαλεία που ήξερα.

Last edited:

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,512
Βριλήσσια
Οχι, πότε κ κανένα brushless δεν μου έχει χαλάσει.Διοτι δεν εχω κανενα αγοράσει κανενα,αφου δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα λεφτά για parkside.Θα δώσω κάτι παραπάνω κ θα πάω σε επώνυμο.

Σεβαστη η αποψη να παει καποιος σε επωνυμο εργαλειο, δεν το συζηταμε. (y)

Αλλο αυτο ομως και αλλο το να εξισωνουμε την απλη σειρα με την performance, ειδικα οταν δεν την εχουμε δοκιμασει.
Ουτε εγω την εχω δοκιμασει, για αυτο δεν προτρεχω να την εξισωσω με την απλη σειρα που οντως χωλαινει ποιοτικα.

Εαν το εκανα, θα εβαζα στην ιδια κατηγορια την bormann με την bormann pro την πρασινη σειρα bosch με την μπλε, τα Black and Decker με τα Dewalt και την Ryοbi με την Μιlwaukee επειδη τα φτιαχνει η ιδια εταιρεια. Δεν παει ετσι ομως, ετσι δεν ειναι?

Ουτε εγω ανηκω στους haters της Parkside, oμως πριν λιγο καιρο μπηκα στον κοπο και αγορασα ενα 4βολτο δραπανο επειδη ΔΕΝ πιστευα οτι ειχε ροπη 10Νm oπως διαφημιζε. Kαι πραγματι μετα απο δοκιμες καταληξαμε οτι η ροπη δεν ξεπερνουσε τα 5Νm. Μεγαλο το φαουλ της Parkside να παραποιησει τοσο εξοφθαλμα τα specs του συγκεκριμενου δραπανου, εστω και αθελα της απο αβλεψια, αλλα πιστευω οτι ηταν μια μεμονωμενη περιπτωση. Εστειλα γραμμα στα κεντρικα της για αυτο το θεμα.

Εαν παρ'ελπιδα τα Performance αποδειχθουν πατατα, θα ειμαι απο τους πρωτους που θα τα στιλητευσω. Μεχρι τοτε ομως ας μην τους αφαιρεσουμε το τεκμηριο της αθωoτητας :)

MAN0S

Senior Member
14 August 2018
594
Last edited:

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
36,512
Βριλήσσια
Kαι 120 ευρω να κοστιζε, το Μακιτα θα προτιμουσα επειδη εχω αρκετα 12βολτα εργαλεια της Μακιτα, και την μαρκα την γνωριζω καλα.

Oμως αυτο δεν σημαινει οτι το Μακιτα θα αποδωσει καλυτερα απο το brushless parkside. Ουτε σημαινει οτι το performance δεν αξιζει τα λεφτα του.

MAN0S

Senior Member
14 August 2018
594
Ολα καλα κ ωραια τα λες.Κ ολοι μας εχουμε γνωμη που ειναι σεβαστη.Στην τελικη,κανείς μας δεν εχει μετοχες στη μια ή την αλλη εταιρεία, ωστε να λειτουργει με πονηρα κινητρα.Εγω το βλεπω σαν απλός ερασιτέχνης.Εκει που απευθύνονται δηλ τα parkside.Στα 80e λοιπόν το performance,για μενα είναι πανάκριβο, όταν το αντίστοιχο makita έχει 90.Ειναι σαν να μου λέει κάποιος να πάρω το πιο μεγάλο,φουλ εξοπλισμένο κ πολυτελές φιατ ή χιουνται που κάνει 50.000e.Ε,όχι στα λεφτά αυτά θα πάρω μια mercedes ή bmw ή audi. Κ ας μην είναι τα top ή πιο φουλ εξοπλισμένα μοντέλα.

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,512
Ολα καλα κ ωραια τα λες.Κ ολοι μας εχουμε γνωμη που ειναι σεβαστη.Στην τελικη,κανείς μας δεν εχει μετοχες στη μια ή την αλλη εταιρεία, ωστε να λειτουργει με πονηρα κινητρα.Εγω το βλεπω σαν απλός ερασιτέχνης.Εκει που απευθύνονται δηλ τα parkside.Στα 80e λοιπόν το performance,για μενα είναι πανάκριβο, όταν το αντίστοιχο makita έχει 90.Ειναι σαν να μου λέει κάποιος να πάρω το πιο μεγάλο,φουλ εξοπλισμένο κ πολυτελές φιατ ή χιουνται που κάνει 50.000e.Ε,όχι στα λεφτά αυτά θα πάρω μια mercedes ή bmw ή audi. Κ ας μην είναι τα top ή πιο φουλ εξοπλισμένα μοντέλα.
Απόδειξη ότι στα 80 είναι πανάκριβο, είναι από τη στιγμή που την ίδια περίοδο το ίδιο εργαλείο στα Lidl Γερμανίας πωλείται 60 ευρώ (είχε μπει πρόσφατα το λινκ), και μάλιστα απευθυνόμενο σε καταναλωτές με γερμανικούς μισθούς... Τι να λέμε τώρα παιδιά. Έχουν χάσει τη μπάλα οι τύποι των Lidl με τα εργαλεία (κι όχι μόνο, δυστυχώς) τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο στην Ελλάδα.