Με πρωτη σκεψη θα ελεγε κανεις το Μεταμπο. Ομως εαν το δουμε πιο προσεκτικα εχουμε τα εξης:
-H performance σειρα ειναι η εκλεκτη σειρα και εχει και 5 χρονια πραγματικης/ουσιαστικης εγγυησης. 3 χρονια δινει το Μεταμπο.
-Το μοτερ του parkside ειναι brushless που σημαινει περισσοτερη ροπη και περισσοτερη διαρκεια εργασιας με τις μπαταριες. Το μεταμπο ειναι με καρβουνακια.
-Το parkside φτανει τις 1750 στροφες που εγγυωνται σαφως γρηγοροτερη και ευκολοτερη διατρηση εναντι μονο 1400 στροφων του Μεταμπο.
-Οι μπαταριες της Parkside X 12 V Team ειναι φτηνες, οι μπαταριες 2Αh της Μεταμπο κοστιζουν ~50 ευρω
-Επενδυοντας στην 12βολτη σειρα της Parkside, υπαρχουν πολλα αξιολογα εργαλεια για να επιλεξει κανεις χωρις να χρειαζεται αλλος φορτιστης/μπαταρια.
H ποιοτητα της Metabo δεν αμφισβητειται, ομως καλο ειναι να εξετασουμε ολα τα δεδομενα.
Μέγιστη διάμετρος διάτρησης: 19 mm σε ξύλο / 10 mm σε ατσάλι
Drilling diameter
Max. drilling diameter in wood 20 mm Max. drilling diameter in steel 10 mm
Επιπλέον των παραπάνω που γράφει ο χιώτης, αν δεν κάνω λάθος αυτο το 12βολτο το lidl το δίνει 80€ με τα ξυλοτρύπανα και τις κατσαβιδόλαμες. Και αυτά (τα παρελκόμενα) δεν είναι τα φτηνά του.Με πρωτη σκεψη θα ελεγε κανεις το Μεταμπο. Ομως εαν το δουμε πιο προσεκτικα εχουμε τα εξης:
-H performance σειρα ειναι η εκλεκτη σειρα και εχει και 5 χρονια πραγματικης/ουσιαστικης εγγυησης. 3 χρονια δινει το Μεταμπο.
-Το μοτερ του parkside ειναι brushless που σημαινει περισσοτερη ροπη και περισσοτερη διαρκεια εργασιας με τις μπαταριες. Το μεταμπο ειναι με καρβουνακια.
-Το parkside φτανει τις 1750 στροφες που εγγυωνται σαφως γρηγοροτερη και ευκολοτερη διατρηση εναντι μονο 1400 στροφων του Μεταμπο.
-Οι μπαταριες της Parkside X 12 V Team ειναι φτηνες, οι μπαταριες 2Αh της Μεταμπο κοστιζουν ~50 ευρω
-Επενδυοντας στην 12βολτη σειρα της Parkside, υπαρχουν πολλα αξιολογα εργαλεια για να επιλεξει κανεις χωρις να χρειαζεται αλλος φορτιστης/μπαταρια.
H ποιοτητα της Metabo δεν αμφισβητειται, ομως καλο ειναι να εξετασουμε ολα τα δεδομενα.
Σοφε γέροντα τα έγραψες σωστά...έχετε δίκιο...Με πρωτη σκεψη θα ελεγε κανεις το Μεταμπο. Ομως εαν το δουμε πιο προσεκτικα εχουμε τα εξης:
Αν μπορουσα θα σου έβαζα διπλό like.Κ να συμπληρώσω,οσα εργαλεία του lidl μου χάλασαν έως τώρα,ήταν ζημιές σε διακόπτες,γρανάζια, ρουλεμάν κ πότε δεν έτυχε να μου χαλάσει μοτέρ.Ισως γιατί τα "περιφερειακα" των φθηνων εργαλειων είναι πιο κακής ποιοτητας;Αυτό για τα περι μοτέρ κ καρβουνακια....Στην ίδια τιμή δεν υπάρχει περίπτωση να έπαιρνα Parkside αντί για Metabo, ούτε για τις 1750 στροφές ούτε για τα καρβουνάκια.
Κι ας μου καεί σε μια βδομάδα…![]()
Αν μπορουσα θα σου έβαζα διπλό like.Κ να συμπληρώσω,οσα εργαλεία του lidl μου χάλασαν έως τώρα,ήταν ζημιές σε διακόπτες,γρανάζια, ρουλεμάν κ πότε δεν έτυχε να μου χαλάσει μοτέρ.Ισως γιατί τα "περιφερειακα" των φθηνων εργαλειων είναι πιο κακής ποιοτητας;Αυτό για τα περι μοτέρ κ καρβουνακια....
Οχι, πότε κ κανένα brushless δεν μου έχει χαλάσει.Διοτι δεν εχω αγοράσει κανενα,αφου δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα λεφτά για parkside.Θα δώσω κάτι παραπάνω κ θα πάω σε επώνυμο.Απο τα "φθηνα" parkside ειμαι μια χαρά ευχαριστημένος.Οσο όμως είναι φθηνά.Δες τώρα τι λέει σαν πλεονέκτημα η performance σειρα:Brushless μοτέρ.Τι να το κάνω το brushless μοτέρ,όταν πχ ο διακοπτης με το πλακετακι που έχει πάνω μου χαλάσει;Πραγματικο παράδειγμα αυτό που γράφω,2 εργαλεια πεταξα ετσι.Προχθες αγόρασα δραπανοκατσαβιδο 18v makita από το eshop 55e.Ενας ανταπτορας μπαταριας πχ από parkside ή einhell σε makita κάνει 20e.Κ δουλεύεις makita,όχι φθηνό εργαλείο.Φιλικα πάντα.Τελος δεν ανήκω στους haters των parkside, το αντιθετο μάλιστα.Απλα τα parkside δεν είναι πια,τα οικονομικά εργαλεία που ήξερα.Σου ετυχε να σου χαλασει ποτε καποιο parkside της σειρας performance και μαλιστα brushless? Ποιο?
Ρωταω απο περιεργεια γιατι προκειται για την προσεγμενη και πιο ακριβη σειρα με τα 5 χρονια εγγυηση. Μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο καλαθι.
Οχι, πότε κ κανένα brushless δεν μου έχει χαλάσει.Διοτι δεν εχω κανενα αγοράσει κανενα,αφου δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω τόσα λεφτά για parkside.Θα δώσω κάτι παραπάνω κ θα πάω σε επώνυμο.
Ε,δεν σε πιάνω πουθενά.Κοιτα να δεις, εχω ενα Huyndai Santa Fe το oποιο προτιμησα απο αλλα ακριβοτερα τζιποειδη , λογω πολυ πλουσιοτερου εξοπλισμου και χώρων![]()
Απόδειξη ότι στα 80 είναι πανάκριβο, είναι από τη στιγμή που την ίδια περίοδο το ίδιο εργαλείο στα Lidl Γερμανίας πωλείται 60 ευρώ (είχε μπει πρόσφατα το λινκ), και μάλιστα απευθυνόμενο σε καταναλωτές με γερμανικούς μισθούς... Τι να λέμε τώρα παιδιά. Έχουν χάσει τη μπάλα οι τύποι των Lidl με τα εργαλεία (κι όχι μόνο, δυστυχώς) τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο στην Ελλάδα.Ολα καλα κ ωραια τα λες.Κ ολοι μας εχουμε γνωμη που ειναι σεβαστη.Στην τελικη,κανείς μας δεν εχει μετοχες στη μια ή την αλλη εταιρεία, ωστε να λειτουργει με πονηρα κινητρα.Εγω το βλεπω σαν απλός ερασιτέχνης.Εκει που απευθύνονται δηλ τα parkside.Στα 80e λοιπόν το performance,για μενα είναι πανάκριβο, όταν το αντίστοιχο makita έχει 90.Ειναι σαν να μου λέει κάποιος να πάρω το πιο μεγάλο,φουλ εξοπλισμένο κ πολυτελές φιατ ή χιουνται που κάνει 50.000e.Ε,όχι στα λεφτά αυτά θα πάρω μια mercedes ή bmw ή audi. Κ ας μην είναι τα top ή πιο φουλ εξοπλισμένα μοντέλα.