Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Αυτό πάντως αυτή τη σύγκριση των τιμών στη Γερμανία και οπουδήποτε αλλού, δεν μπορώ να την καταλάβω.
Γραφετε κάποιοι, σαν να γνωριζετε το κόστος μεταφορικών, καύσιμα, μισθοί υπαλλήλων, βάρος προϊόντων, ΦΠΑ ή οτιδήποτε άλλο, το οποίο αυξάνει την τιμή τους.
Στα κάτω κάτω, μπορεί να είναι και απόφαση της εταιρίας για να αυξήσει τα κέρδη της.
Δεν μας αναγκάζει κανένας να αγοράσουμε από LIDL. Ιδιωτική επιχείρηση είναι!
Υπάρχουν εργαλεία και στα κινέζικα καταστήματα!

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Ρε παιδιά θα πω κάτι άσχετο με την συζήτηση για το συγκεκριμένο εργαλείο.
Τόσα χρόνια διαβάζω ....αυτό έχει 10€ παραπάνω αυτό 20€ παρακάτω εγώ με άλλα 30€ θα έπαιρνα εκείνο και διάφορα άλλα τέτοια περί τιμών και προσωπικότητας και φήμης του κάθε εργαλείου.
Και ρωτάω .... έχει τόσο μεγάλη σημασία τι εργαλείο θα αγοράσει κάποιος ερασιτέχνης ?? Και αν θα δώσει 20-30 ή 50€ πάρα πάνω ....?? Όλα τα χόμπυ έχουν τα έξοδά τους και η δική μου γνώμη είναι ότι με οτιδήποτε εργαλείο την δουλειά σου θα την κάνεις μπορεί κάποια λεπτά αργότερα αλλά θα την κάνεις.
Εδώ μέσα οι 95 είμαστε ερασιτέχνες και οι 5 επαγγελματίες ....τουλάχιστον έτσι νομίζω.
Εγώ έχω ένα φορτηγό εργαλεία και όλα είναι φτηνά εκτός από ένα metabo που είχα πάρει όταν ήμουν επαγγελματίας και αυτό γιατί δεν υπήρχαν και άλλα τότε.
Μέχρι σήμερα σε ότι έχω κάνει και έχω κάνει πολλά δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.
Σε αυτό το κομμάτι του forum όταν ξεκίνησε διάβαζα για κατασκευές -ιδέες και υλοποιήσεις κατασκευών και οι περισσότεροι είχαμε φτηνά εργαλεία.
Τα τελευταία χρόνια εκτός φωτεινών κατασκευαστικών εξαιρέσεων (και μπράβο σε αυτούς που τα κάνουν) αυτά που διαβάζω αφορούν συζητήσεις και συγκρίσεις για τις διάφορες μάρκες εργαλείων για ροπές και θερμοκρασίες .......
Τι κάθομαι και γράφω τώρα .....αλλά τέλος πάντων ...αυτά που σκεφτόμουνα ....τα είπα.
Και κάτι για το συγκεκριμένο θέμα .... τι με νοιάζει πόσο έχει το performance και αν είναι ακριβότερο από την Γερμανία ή από την Ιταλία.
Αν το έχω ανάγκη ...θα το πάρω και καθόλου δεν με ενδιαφέρει αν το τάδε είναι καλύτερο και σε παραπλήσια τιμή ....αν με ενδιέφερε θα έπαιρνα το τάδε χωρίς να το διαλαλώ.
Απλά τα πράγματα..... :cool:

Έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα από εδώ μέσα που αφορούν εργαλεία, κατασκευές και επισκευές, τρόπο και κόστος κατασκευής ή επισκευής, που θα βρω τα υλικά και τι ακριβώς υλικά χρειάζονται. Επίσης έχω μάθει τι δεν πρέπει να κάνω και μέχρι που και πως θα επέμβω, και το κυριότερο, πως γίνεται με ασφάλεια η επισκευή, που είναι το πιο σημαντικό.

Δυστυχώς θα συμφωνιπσω, από τεχνικό forum που ευελπιστούσαμε να γίνουμε έχουμε καταντήσει οδηγός αγοράς.
Mπαμπη όταν το 95% ειναι ερασιτέχνες πως να υπάρχει διευρυμένη τεχνική ανάλυση για διάφορα θέματα...;
Δεν εύκολο σαν ερασιτέχνης ο άλλος να δώσει πληροφορίες...το σκέφτεται..
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί αναφέρονται σε διάφορες αγορές μόνο... για αυτο έχουμε κατάληξη όπου έχουμε καταλήξει..θα δείξει...

Εγώ πάντως συνεχίζω τα 80 ευρώ να τα θεωρώ πολλά...Κατά πόσο δε όταν μιλάμε για ερασιτεχνικές εργασίες...
Θα το σκεφτόμουν πολύ...Γιατί υπάρχουν πολλά 12ν σε χαμηλωτερη τιμή και αξίολογα..

Last edited:
Να ξαναβάλω το λινκ με €100 για το ΜΠΛΕ bosch 12v GSR με δύο μπαταρίες και φορτιστή? :geek:

Ας το βάλω :p

Θα συμφωνήσω για τα επιμέρους εξαρτήματα.
Στο μικρό σκαπτικό ρεύματος στις 2 ώρες που έσπαγα ελαφρομπετό άρχισε να κολλάει η σκανδάλη. ΟΚ, το έλυσα και το έφτιαξα αλλά έλεος!

Καλημέρα σας τι κάνουμε με μπαταρία για το παραπάνω τρυπάνι είναι κρίμα έχει δουλέψει λίγο;;;
b5b0d4d99d84897178dcb334480a426a.jpg
da3f07ad3c82c46aa463d6f2bb8bf4d1.jpg

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν κάποιος ρωτάει για να αγοράσει κάποιο εργαλείο και τον ενδιαφέρει το φτηνότερο και καλύτερο κατά την γνώμη των άλλων ....υποβάλει την ερώτηση στο "Ερωτήσεις για εργαλεία και αναλώσιμα".
Αν θέλει γνώμη για Parkside όσον αφορά την εμπειρία άλλων για την χρήση και τις δυνατότητες του εργαλείου ερωτά εδώ. Την τιμή την ξέρει και ή την αποδέχεται και τον ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα ή δεν το συζητάει καθόλου.
Γι΄αυτό έχουμε τόσα νήματα εδώ για να υπάρχει τάξη και εύκολη εύρεση της πληροφορίας.
Αν γίνομαι κατανοητός ....καλώς έχει αν όχι συνεχίστε όπως θέλετε να ξέρετε όμως ότι οι περισσότεροι κουράζονται ....και ας μην το γράφουν. :cool:

• Sad
Reactions: panoss1
Καλημέρα σας τι κάνουμε με μπαταρία για το παραπάνω τρυπάνι είναι κρίμα έχει δουλέψει λίγο;;;
b5b0d4d99d84897178dcb334480a426a.jpg
da3f07ad3c82c46aa463d6f2bb8bf4d1.jpg

Στάλθηκε από το YAL-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κάτι μπορούμε να κάνουμε ....ξεκίνα από εδώ και συνεχίζουμε για απορίες
https://avclub.gr/index.php?threads/returned-from-the-dead.141376/page-55#post-1058831259

Να το φτιάξεις το συγκεκριμένο γιατί είναι πολύ καλό και εμένα με εξυπηρετεί χρόνια τώρα. :cool:

Last edited:
Παιδια να ρωτήσω κατι γιατι εχω μεινει πισω. Ολα αυτα τα δραπανοκατσαβιδα
που αναφερθηκαν, μαζι και το performance, εχουν σκανδαλη ελεγχου μεταβλητης ταχυτητας?

Όταν κάποιος ρωτάει για να αγοράσει κάποιο εργαλείο και τον ενδιαφέρει το φτηνότερο και καλύτερο κατά την γνώμη των άλλων ....υποβάλει την ερώτηση στο "Ερωτήσεις για εργαλεία και αναλώσιμα".
Αν θέλει γνώμη για Parkside όσον αφορά την εμπειρία άλλων για την χρήση και τις δυνατότητες του εργαλείου ερωτά εδώ. Την τιμή την ξέρει και ή την αποδέχεται και τον ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα ή δεν το συζητάει καθόλου.
Γι΄αυτό έχουμε τόσα νήματα εδώ για να υπάρχει τάξη και εύκολη εύρεση της πληροφορίας.
Αν γίνομαι κατανοητός ....καλώς έχει αν όχι συνεχίστε όπως θέλετε να ξέρετε όμως ότι οι περισσότεροι κουράζονται ....και ας μην το γράφουν. :cool:
Έτσι όπως το διατυπώνεις θεωρείς τα parkside μια κατηγορία μόνο τους σε όλα..δηλ να μην μπαίνουν σε σύγκριση με άλλα.. ;
Γιατί να έχει αυτήν την ιδιότητα το νήμα. ;

Το νήμα είναι γενικού περιεχομένου όσο αφορά τα Parkside αλλα είναι εύλογο εαν ενδιαφέρει καποιον ένα Parkside και θέλει να το κάνει συγκρίση με τον ανταγωνισμό να ρωτάει εδώ...ειδικά όταν η τιμή ξεφεύγει από το νούμερα που έχουμε συνηθίσει...
Είναι φυσιολογικό...
Ολοι μας εχουμε σκεφτει "Αυτό κάνει 10 το άλλο 12 ποιο να πάρω...;"
Όλοι μας ουκ όλιγο το εχουμε κάνει....

Κωστή προφανώς δεν γίνονται εύκολα κατανοητά αυτά που γράφω.
Εγώ ποτέ δεν είπα να μην μπαίνουν σε σύγκριση με άλλα.... είπα ότι η τιμή είναι γνωστή και αν ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα το συζητάμε.
Για να απαντήσουμε στην ερώτηση : " "Αυτό κάνει 10 το άλλο 12 ποιο να πάρω...;" " πρέπει να αντιπαραθέσουμε και τα χαρακτηριστικά του καθενός ...αλλιώς η συζήτηση πάρε το Bosch η το Metabo γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερο δεν βοηθάει κάποιον που θέλει να δώσει λίγα και να κάνει την δουλειά του αν δεν του πούμε και που αποδεδειγμένα είναι καλύτερο και αν τον ενδιαφέρει η ανάλυση να δώσει τα πάρα πάνω και να το πάρει.
Και μια διόρθωση στην προτροπή που έγραψα πριν:
Τα σωστά νήματα για τέτοιου είδους ερωτήσεις σύμφωνα με την διαχείριση του forum είναι τα : "Τι εργαλειο να επιλεξω.." και "Τα εργαλεια κανουν τον Μαστορα.." :cool:

....πρέπει να αντιπαραθέσουμε και τα χαρακτηριστικά του καθενός ...αλλιώς η συζήτηση πάρε το Bosch η το Metabo γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερο δεν βοηθάει κάποιον που .......
Να αντιπαραθεσουμε τα χαρακτηριστικά,όπως πχ 10nm στα specs αλλά 5 στην πράξη;

Νικο τα πραγματα ειναι πιο απλα...

Εαν δεν εκανε 80 ευρω το συγκεκριμενο και εκανε 45 η 50 ευρω δεν θα ειχαμε αυτην την συζυτηση....
Καναμε για αλλα που ειχαν 30 και τα υπολοιπα πανω απο 80..;..οχι βεβαια...
Η φιλος λοιπον που ρωτησε σοφα επραξε γιατι το δηλημα ειναι μεγαλο....

Τα υπολοιπα που λες,και συμφωνω απολυτα επι αυτων, ειναι δευτερες σκεψεις για τον υποψηφιο αγοραστη....

Διαβάζοντας κάποια από τα τελευταία σχόλια φίλων, νομίζω ότι ενδόμυχα καλλιεργείται μια κουλτούρα αυτολογοκρισίας που προσωπικά απεχθάνομαι.
Κατ' εμέ, όποιος σέβεται τους κανόνες δημοσιεύσεων του φόρουμ και αυτό που δημοσιεύει σχετίζεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τον τίτλο ενός θέματος, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα και πολιτισμένα τη γνώμη του, χωρίς φυσικά να προσβάλει ή να ειρωνεύεται τους υπόλοιπους χρήστες.
Από κει και πέρα, αν κάποιος έχει κουραστεί ή βαρεθεί να διαβάζει κάποιες αναρτήσεις, που όμως κατά τα λοιπά πληρούν τις προυποθέσεις που ανέφερα πριν, απλά ας τις προσπερνά.
Στο προκείμενο τώρα, κάποιους μας αφορά και μας ενδιαφέρει η διαφαινόμενη τιμολογιακή στροφή και πολιτική τιμών που ακολουθούν, ιδίως μετά το καλοκαίρι του 2021, τα Lidl σε αρκετά εργαλειοειδή που βάζουν στα ράφια τους (κι όχι μόνο). Επίσης κάποιους μας ενδιαφέρει η αλλαγή συσχετισμών στο vfm αρκετών εργαλείων που φέρνουν τα Lidl καθώς και πως τοποθετούνται αυτά σε σχέση με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Κάποιους επίσης μπορεί να μας ενδιαφέρει αν οι Γερμανοί θεωρούν ότι στην Ελλάδα γίναμε large (επειδή πχ ήρθαν πολλοί τουρίστες το καλοκαίρι, τρόπος του λέγειν), και πουλάνε αρκετά προιόντα έως και 30% ακριβότερα από ότι στη Γερμανία ή αλλού, ενώ παράλληλα αρκετά άλλα είναι στις ίδιες τιμές ή ελάχιστα χαμηλότερες στην Ελλάδα, εν συγκρίσει με τη Γερμανία, όπου οι μισθοί είναι τουλάχιστον 50% υψηλότεροι (ενώ πλέον και τα περισσότερα από τα λοιπά βιοτικά αγαθά έχουν υπέρμετρα ακριβύνει στην Ελλάδα σε σχέση με παλιότερα).
Επίσης κάποιους μας ενδιαφέρει αν τα Lidl τελευταία όλο και πιο συχνά ξεστοκάρουν παλιότερες εκδόσεις από εργαλεία τους, με "νέες" ωστόσο τιμές.
Θα μπορούσα να αναφέρω και αρκετά άλλα, αλλά προς το παρόν το σταματώ εδώ.
Στην τελική, αν κάποιος δε θέλει λεπτομερή πληροφόρηση και σχολιασμό για τα προιόντα της εν λόγω επιχείρησης, προφανώς μπορεί να συμβουλεύεται αποκλειστικά τα αντίστοιχα φυλλάδια προσφορών της εταιρείας και να μη διαβάζει τα "κουραστικά" σχόλια και αναλύσεις/συγκρίσεις κάποιων εδώ.
Ο καθένας μας γνωρίζει την τσέπη του, τις δυνατότητές του, τις ικανότητές του, το διαθέσιμο χρόνο του, και το πόσο μακριά θέλει να το φτάσει σε σχέση με την υπόθεση εργαλεία. Καλό είναι λοιπόν εδώ μέσα να υπάρχει καταγεγραμμένη η πλήρης εικόνα, κι ας διαλέξει ο καθένας αυτό που πιστεύει ότι του κάνει καλύτερα, χωρίς να υπερθεματίζει αλλά (το κυριότερο) και χωρίς να κράζει, έμεμσα έστω, κανέναν που ενδεχομένως γράφει εδώ με μια άλλη οπτική των πραγμάτων.
Τα παραπάνω τα έγραψα εντελώς αυθόρμητα και ανθρώπινα, και δεν είχα/έχω διάθεση να προσβάλλω κανέναν φίλο του υποφόρουν των εργαλείων (ίσα ίσα, ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη αν, άθελά μου, κάποιος μπορεί να θίχτηκε).

Να αντιπαραθεσουμε τα χαρακτηριστικά,όπως πχ 10nm στα specs αλλά 5 στην πράξη;
Αν εσύ μόνος σου μέτρησες 5 και μπορείς να το αποδείξεις ...τότε βεβαίως και πρέπει να το αναφέρεις .
Αν το είδες στο Youtube θα μου επιτρέψεις να ζητήσω επί πλέον αποδείξεις ....αλλά να σου πω την γνώμη μου τις περισσότερες φορές γι αυτό που θέλεις να φτιάξεις δεν έχουν καμία σημασία τα 10 ή 5.
Αρκεί να το αποφασίσεις και θα φτιάξεις.
Και δεν έχει σημασία αν το εργαλείο είναι Parkside Topsack η Milwaukee ... το ταξίδι μετράει.:cool:

Ωραία τα λες Λάζαρε ....αλλά μην ξεχνάμε ότι στην τελική πρέπει να κρίνουμε το εργαλείο και τα χαρακτηριστικά του. Θέλω δηλαδή να πω ότι καλά και ευπρόσδεκτα όλα τα άλλα κάποια όμως στιγμή πρέπει να συζητάμε και για το εργαλείο.
Και επειδή εγώ μόνο έφερα την αναστάτωση.... ζητάω και εγώ συγνώμη και δεν θα το ξανακάνω. :)

Last edited:
Νίκο ο Μιχάλης με δοκιμή έφτασε στο συμπέρασμα πως το εργαλείο αν είναι 5Νμ από τα 10Νμ που δηλώνει η Parkside θα είναι καλά.
Το συνέκρινε με άλλο κατσαβίδι ονομαστικής δύναμης 5Nm και ήταν υποδεέστερο σε δύναμη.

Ωραίο το "μοτο" για την ομορφιά του ταξιδιού αλλά αν είναι να πληρώσεις βελτιωμενο Yugo σε τιμή BMW για να πας Θεσσαλονίκη κάτι δεν πάει καλά.
Οι αναφορά σε μάρκες είναι τυχαία.

Η γνώμη όλων είναι σημαντική και γι'αυτό βοηθάει να το κουβεντιάσουμε.

ΥΓ.
Και εγώ εν πρώτης έγραψα υπέρ του Performance ελπίζω να μην παρεξηγηθω.
Φαίνεται προσεγμένο εργαλείο και με δελεαστική 5ετη εγγύηση.
Τώρα τι θα αποδειχθεί θα δούμε.

Οφείλω να απαντήσω Κυριάκο:
Έγινε μια ερώτηση για το αν κάποιος πρέπει να προτιμήσει το Performance ή το Metabo.
Προφανώς οι τιμές και στα δύο θεωρούμε ότι είναι γνωστές.
Ο Μιχάλης αμέσως απάντησε και κάλυψε πλήρως το δίλημμά με την απάντηση του.
Όλα τα άλλα δεν καταλαβαίνω που αποβλέπουν....
Τέλος :cool:

• Like
Reactions: panoss1
Αυτο το :
"Όλα τα άλλα δεν καταλαβαίνω που αποβλέπουν....Τέλος"
μου χτυπάει λίγο περίεργα στα ματια,γι αυτο κ εγω προσωπικα δεν θα πω κατι αλλο.Αλλωστε,νομιζω οτι τα like στα διαφορα post των μελων ή κ η απουσια τους,κατι δειχνουν.