Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

παιδια υπαρχει οριο ρευματος (εντασης) φορτισης για τις μπαταριες λιθιου-ιοντων. Το 2C. 2 φορες οσο η χωρητικοτητα. Αρα οριο τα 4 αμπερ για την μπαταρια.
Ασχετως BMS

Οχι Μιχαλη.

Δεν εχουν ολα. Τα συγχρονα packs εχουν ηλεκτρονικο κυκλωμα προστασιας μπαταριας. Το γραφω επειδη αναφερεις πως δεν ξερεις να υπαρχει τετοιο συστημα μπαταριας οχι για καποιο αλλο λογο.
Πολλες φορες ξεχναμε τα μικρα πραγματακια επειδη δε τα βλεπουμε αλλα ο ρολος που επιτελουν ειναι τεραστιος.

Γνωριζω πολυ καλα τις δυνατοτητες του BMS βρε Κυριακο. Αυτο δεν προστατευει την μπαταρια αν την βαλεις σε καποιο ταχυφορτιστη και ζεσταθει.
Θα προστεψει την μπαταρια, θα κοψει την παροχη, οταν το εργαλειο ζοριστει και ανεβασει πολυ θερμοκρασια η μπαταρια. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

• Like
Reactions: mikemtb
Το ιδιο κανει και κατα την φορτιση Μιχαλη.
Υπαρχει δεικτης που ελεγχει το CCL Maximum charge current as a charge current limit.
Επισης θερμοκρασιες στοιχειων κλπ κλπ.
...και στα σύγχρονα λαπτοπ κύκλωμα πού μετρά πόσες φορές έγινε φόρτιση και μόλις φτάσει σε ορισμένο αριθμό κλειδώνει για να πάρεις άλλη...

• Like
Reactions: mikemtb
μας ζαλισατε :ROFLMAO:

πρεπει να βρω καμια 4αρα τωρα να δουμε σε ποση ωρα την φορτιζει ο αργος φορτιστης των 8 ευρω

υπαρχει αποθεμα ή θα περιμενω παλι εβδομαδες αν δεν στειλω ανθρωπο σημερα ?

μας ζαλισατε :ROFLMAO:

πρεπει να βρω καμια 4αρα τωρα να δουμε σε ποση ωρα την φορτιζει ο αργος φορτιστης των 8 ευρω

υπαρχει αποθεμα ή θα περιμενω παλι εβδομαδες αν δεν στειλω ανθρωπο σημερα ?
Περίπου 60λεπτά γράφει για την φόρτιση της 2άρας, οπότε υπολόγιζε 120 λεπτά.
Στο μαγαζί της Εθνικής Οδού (Περιστέρι) είχε καμιά 20αριά κομμάτια το πρωί. Τις φέρνει και συχνά οπότε δεν βλέπω να τις ξεπουλάει άμεσα.
παιδια υπαρχει οριο ρευματος (εντασης) φορτισης για τις μπαταριες λιθιου-ιοντων. Το 2C. 2 φορες οσο η χωρητικοτητα. Αρα οριο τα 4 αμπερ για την μπαταρια.
Ασχετως BMS

Εγώ εφαρμόζω σαν κανόνα του ποδαριού φόρτιση στο 1C. Υποτίθεται βοηθά στην μακροζωία της μπαταρίας σε σχέση με πιο γρήγορες φορτίσεις - δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια αλλά κυκλοφορεί πολύ σαν πληροφορία στο διαδίκτυο.

• Like
Reactions: Kosh
...και στα σύγχρονα λαπτοπ κύκλωμα πού μετρά πόσες φορές έγινε φόρτιση και μόλις φτάσει σε ορισμένο αριθμό κλειδώνει για να πάρεις άλλη...
Μεχρι και να μετραει αντιστροφα μια μερα μετα τη ληξη της εγγυησης και να βγαινει off πρεπει να υπαρχει.

Εγώ εφαρμόζω σαν κανόνα του ποδαριού φόρτιση στο 1C. Υποτίθεται βοηθά στην μακροζωία της μπαταρίας σε σχέση με πιο γρήγορες φορτίσεις - δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια αλλά κυκλοφορεί πολύ σαν πληροφορία στο διαδίκτυο.
Ισχύει:

Κορυφαία συμβουλή 4: Μειώστε τον ρυθμό φόρτισης C​

Σε χαμηλή ταχύτητα φόρτισης (C/2, C/5 ή ακόμα λιγότερο), τα ιόντα λιθίου παρεμβάλλονται ομαλά στα φύλλα γραφίτη, χωρίς να καταστρέφουν τα ηλεκτρόδια.
Όταν ο ρυθμός φόρτισης αυξάνεται, αυτή η παρεμβολή γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Εάν ο ρυθμός είναι πολύ ισχυρός, τα ιόντα λιθίου δεν έχουν χρόνο να διεισδύσουν σωστά στο ηλεκτρόδιο και απλώς εναποτίθενται στην επιφάνειά του, γεγονός που προκαλεί την πρόωρη γήρανση της μπαταρίας.

Είναι δυνατοί ρυθμοί γρήγορης φόρτισης όπως 4 C ή 10 C, για παράδειγμα για μπαταρίες κινητών ή ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά οι κατασκευές των ηλεκτροδίων είναι διαφορετικές και η αναμενόμενη διάρκεια ζωής είναι μικρότερη.

Ανάλογα με το χρόνο που χρειάζεται για να επαναφορτιστεί η εφαρμογή σας και τη θήκη χρήσης σας, θα πρέπει να βρείτε τη σωστή αντιστάθμιση μεταξύ του απαραίτητου χρόνου φόρτισης και ταχύτητας και της γήρανσης της μπαταρίας. Ο ρυθμός φόρτισης AC/50 είναι καλύτερος για τα ηλεκτρόδια, αλλά δεν μπορεί κάθε εφαρμογή να αντέξει χρόνο φόρτισης για περισσότερες από 50 ώρες! Είναι δυνατός χρόνος φόρτισης 2C (30m), αλλά θα επιταχύνει τη γήρανση της μπαταρίας.
Επομένως, η Saft συνιστά τον περιορισμό του ρυθμού φόρτισης του εύρους MP σε C ή λιγότερο

Πηγή: https://www-saftbatteries-com.trans...ifespan?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el

Τα έχουμε ξαναπεί...
Η αργή φόρτιση είναι οφελιμοτερη από μια γρήγορη ακριβώς για τους λόγους που ανέφερε από το σιτε ο Παναγιώτης...
Προτημω να έχω 2 φορτιστες για μικρές και μεγάλες μπαταρίες πάρα ένα για όλα...
Προσωπικά σε 4χρονη μπαταρια Bosch 2ah δεν βλέπω διαφορά τόσο σε απόδοση όσο και σε φόρτιση με αυτή την συμπεριφορά.

Εγώ τον πήρα τον ανταπτορα...μου φέρεται οκ και σε πίεση να δω εάν φεύγει η ασφάλεια δεν παρατήρησα κάτι...
Μια μύτη της Milwaukee κάθεται άψογα με το συστημα one tough.

20230216_104010.jpg

20230216_103833.jpg

Last edited:
Στο lidl στους αμπελοκήπους είχε απόλα και σε ποσότητες . Χτύπησα τα τρυπάνια (όλα επί 2) και τίποτα άλλο. Κόσμο δεν είχε καθόλου στα εργαλεία ., που άλλες εποχές .Μάλλον οι τσιμπημένες τιμές λειτουργούν αποτρεπτικά για τον πολύ κόσμο , ή τα έχουν πλέον όλα.

Πέρασα μια βόλτα το πρωί πριν τη δουλειά.
Είχα αρκετά χρόνια να αγοράσω εργαλεία από το Lidl.
Μου έκανε εντύπωση το στοκ που υπήρχε και δεν είχε εξαφανιστεί.
Τρεις ράγες/οδηγοί κοπής, ανταπτοράκια για καρυδάκια και μακριά προέκταση και από ένα σετ τρυπάνια.
Άμα προλάβω θα περάσω και το απόγευμα για δυο έξτρα ράγες. Όπως τα είδα κάνουν και για συγκράτηση μεγάλων κομματιών προς συγκόλληση/επεξεργασία.

Και τα δύο μαζί τιμή 24,99 + 25,99 = 51 ευρώ ενώ αν θυμάμαι καλά το ίδιο, όλο μαζί σε σετ έκανε 60 ευρώ. Πολύ πιο φτηνά ξεχωριστά... Επίσης ο φορτιστής ο γρήγορος έχει 16,99 ευρώ, ενώ ο αργός με μπαταρία δυάρα 24,99. Τα τσίμπησα...

Καινούργιο διαφημιστικό κόλπο θα είναι αυτό ..🤣

Εγώ σκέφτηκα το 20ν θερμοπιστολο που είχε 20 ευρώ μόνο αλλά με χαλάνε τα υπόλοιπα μπαταρίες και φορτιστής που είναι αλλά 80-90 ευρώ...γιατί για σοβαρή χρήση θες 2 4αh....