Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Ξεκάθαρα, βέβαια αυτά είναι για όσους ασχολούνται μόνοι τους Αποστολη.
Ότι σφίγγεται στο αυτοκίνητο μηχανή κλπ κλπ έχει συγκεκριμένη ροπή που πρέπει να εφαρμοστεί. Για να μη μιλάμε για κλωτσημενες τάπες Κάρτερ, σπασμένα μπουζί κλπ κλπ.

Οι περισσότερες βίδες σε αυτοκίνητο/μηχανή - ή και στα εργαλεία ακόμα θέλουν σφίξιμο με συγκεκριμένη δύναμη.
Άσχετο αν εμείς τις σφίγγουμε «εμπειρικά» στο περίπου και είμαστε σωστοί.
Πολύ σωστά, αλλά στο εύρος απαιτούμενης ροπής σύσφιξης 80-210ΝΜ πόσες βίδες (κοχλίες πιο σωστά) θα βρεις σε ΙΧ αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες; Πέρα από τα μπουλώνια των τροχών, άντε σε κανένα βολάν (σφόνδυλο) και ούτε...
Καλά για σφίξιμο σε κυλινδροκεφαλές (η περίφημη βλάβη του "έκαψε φλάντζα") ούτε κατά διάνοια.

Λίγο πολύ οι περισσότεροι αλλάζουν μόνοι τους λάδια και μπουζί - της παλιάς σχολής τουλάχιστον ;). Αλλά και σε έναν καυστήρα για παράδειγμα δεν θα ήταν χρήσιμο ένα δυναμόκλειδο;
Εν πάση περιπτώσει, απλώς ήθελα να καταδείξω οτι σαν εργαλείο δεν είναι τόσο περιττό όσο νομίζουμε. Κακά τα ψέμματα οι περισσότεροι το έχουν σαν διακοσμητικό παρά σαν εργαλείο. Εγώ δεν έχω καν...:rolleyes:

• Like
Reactions: enduras1
πρωί πρωί ,σήμερα είχε εργαλείου κήπου .
Το μεγάλο το ψαλίδι με διαβάθμιση μήκους στους βραχίωνες στα 18 euros , και το ψαλίδι χειρός , με διαβάθμιση ανοίγματος ψαλίδας σε δύο θέσεις για μεγάλα ή μικρά χέρια στα 4 euros .
Ποιότητα μέτρια , σαφώς πεσμένη σε σχέση με την μεγάλη ψαλίδα που είχα αγοράσει προ τετραετίας στα 12 euros και από την οποία είμαι υπερευχαριστημένος . Η ψαλίδα χειρός συμπαθητική.
Να δούμε πόσο θα κρατήσουν.

• Like
Reactions: Χιωτης
Η προσωπική μου άποψη για τα δυναμόκλειδα, είναι ότι εφόσον σου χρειάζεται προχωράς σε αγορά επώνυμων και πιστοποιημένων. Γενικότερα, είναι αποδεκτή απόκλιση μέχρι 4%, αλλά εξαρτάται και το είδος της εργασίας. Έχει τεράστια διαφορά να σφίγγεις μπουλόνια αυτοκινήτου σε σχέση με δαγκάνες φρένου σε πλαίσιο αλουμινίου ή όταν απαιτούνται ροπές μικρότερες των 8Ν (πχ σε μοντελισμό).

https://www.pikounistools.gr/10-kanones-sosths-leitourgias-dunamokleidou/

https://www.pikounistools.gr/metrisi-pistopoiisi-service-dinamokleida/

• Like
Reactions: nikfor and lazarefa
Επίσης είναι κρίσιμο στοιχείο το αν η όποια ακρίβεια του οργάνου, πχ 4%, είναι η ίδια σε όλο το εύρος μέτρησης ροπής που διαθέτει ή ποικίλει αναλόγως... Στα χαμηλής κατηγορίας τιμής δυναμόκλειδα, συνήθως αναφέρεται μια τιμή απόκλισης/σφάλματος, πχ 4%, αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο πιστοποιητικό μετρήσεων σε διάφορες τιμές ροπής (συνήθως 3-4 τιμές που καλύπτουν όλο το εύρος του οργάνου) και μάλιστα για το εκάστοτε δυναμόκλειδο, βάσει του serial number του (κάποιες φορές υπάρχει ένα πιστοποιητικό το οποίο όμως δεν αφορά το συγκεκριμένο όργανο που αγοράσαμε αλλά τη σειρά αυτού του οργάνου, αναφέρομαι στα χαμηλής τιμής δυναμόκλειδα όπως το Walter των Lidl).

• Like
Reactions: nikfor
Το πρωί πήγα και πήρα τα clogs κήπου και τη θήκη μέσης για τα εργαλεία κήπου. Δεν είχε καθόλου κόσμο το κατάστημα. Μου έκανε εντύπωση ότι τα 5 άτομα που ήταν πήραν όλοι τους το βενζινοκίνητο πολυμηχάνημα. Κι έξω στο πάρκινγκ ρωτούσαν όσοι ερχόντουσαν αν έμεινε κανένα να προλάβουν να πάρουν.

Sent from my iPhone 14 pro max using Tapatalk Pro

• Like
Reactions: nickmanak
Τα καπάκια για την κεφαλή του χορτοκοπτικού που είχα παραγγείλει μου ήλθαν χθες με ACS.
2 τεμ Χ 3€ + 5€ μεταφορικά !! :)
Άψογη εξυπηρέτηση εκ μέρους της εταιρίας... (y) :cool:
Αμ εγώ τα έχω πει,αλλά νομίζουν ότι κάνω πλάκα.Απο που νομίζετε ότι βγήκε η φράση:"Houston we have a problem?"Απο το χιουστον σέρβις του lidl,που είναι τόσο καλό κ απλά θα βρεις λύση.Προσεξτε την φραση:"Houston we have a problem."Δεν χρειάζεται καν να πεις ΤΙ πρόβλημα εχεις,απλά τη μαγική λέξη "houston" κ το έλυσες.Ολα απο Ελλαδα ξεκινανε φιλοι μου,και όλοι την Ελλάδα αντιγράφουν.

Τα καπάκια για την κεφαλή του χορτοκοπτικού που είχα παραγγείλει μου ήλθαν χθες με ACS.
Δυο φορες παιρνεις χαρα με τα εργαλεια του λιντλ.
Μια φορα που τα αγοραζεις και μια που τα επικευαζεις.:)

Δεν ξέρω αλλά την αγορα του δυναμοκλειδου την θεωρώ ψιλό περιττή εάν δεν ασχολησαι αρκετά με το "πεδιο" αυτοκίνητο.. όλα τα άλλα νομίζω ότι μπορείς να τα κάνεις και με άλλους τρόπους...

• Like
Reactions: MAN0S
Η δική μου εμπειρία από την εγγύηση της LIDL, είναι θετικότατη. Πριν 34 μήνες αγοράσαμε μία μπαταρία κουζίνας αξίας 30€, η οποία παρουσίασε διαρροή. Προσπάθησα να την επισκευάσω αλλάζοντας τα O-rings των σωλήνων καθώς και τον μηχανισμό, αλλά προφανώς η ζημιά ήταν σε άλλο σημείο. Από την εξυπηρέτηση πελατών μου έδωσαν το τηλέφωνο της αντιπροσωπείας (κάπου στην Ευρώπη), όπου με συνοπτικές διαδικασίες προέβησαν σε αντικατάσταση. Επίσης με ενημέρωσαν ότι η εγγύηση του συγκεκριμένου προϊόντος είναι 5 έτη και όχι 3. Εντός 10 ημερών παρέλαβα σήμερα την καινούργια μπαταρια από Γερμανία μέσω DHL.

Δεν ξέρω αν έχει ξανααπαντηθει αλλά μου είπε ένας συνάδελφος από την δουλειά ότι ταιριάζουν οι Μπόρμαν μπαταρίες στα parkside.Ισχυει κάτι τέτοιο??το έχει δοκιμάσει κανείς?

Δεν ξέρω αν έχει ξανααπαντηθει αλλά μου είπε ένας συνάδελφος από την δουλειά ότι ταιριάζουν οι Μπόρμαν μπαταρίες στα parkside.Ισχυει κάτι τέτοιο??το έχει δοκιμάσει κανείς?
Ναι..με μια μικρη μετατροπη....

Καλησπέρα ! Έχουμε κάποια άποψη για μπαταρίες με κελια 21700 Parkside Performance® Επαναφορτιζόμενη μπαταρία | Smart Battery 20V / 4Ah PAPS 204 A1 ? Αξίζει περισσότερο απο την κανονική?

Καλησπέρα ! Έχουμε κάποια άποψη για μπαταρίες με κελια 21700 Parkside Performance® Επαναφορτιζόμενη μπαταρία | Smart Battery 20V / 4Ah PAPS 204 A1 ? Αξίζει περισσότερο απο την κανονική?
Σαφως και θα αξιζει, γιατι καθε στοιχειο 21700 δινει περισσοτερα mA και μεγαλυτερη ισχυ απο ενα 18650
και οι Bosch Core εχουν στοιχεια 21700

• Like
Reactions: kospap and KOSSTV
Επειδή το αγόρασα κι εγώ σήμερα, μια ερώτηση,
τα καρούλια με τη μεσινέζα είναι συμβατά με αυτά του εμπορίου;
Ευχαριστώ

Αποστόλη εγώ στην αρχή είχα πάρει χύμα μεσηνέζα 1,4mm -16m της STIHL μήπως ξεμείνω αλλά δεν το χρησιμοποίησα ακόμα το πακετάκι.
Μετά είχε βάλει το Lidl κουτί με 3 καρουλάκια μεσηνέζες μέσα στα 2,99€ το κάθε κουτί - PRTS 5 A1-. Πήρα 3 κουτιά και είμαι φουλ πλέον.
Δεν έχω κοιτάξει αν υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμα συμβατά καρούλια.
Μπορεί να έχει τώρα στα ράφια από αυτά τα κουτάκια ....ρώτησε το κατάστημα αν δεν έχει θα τα ξαναφέρει οπότε χτύπα αρκετά να έχεις.

• Like
Reactions: apotin and nikfor
Αυτό το έχει κάποιος ? Αν μπορεί να μας πει λιγα λόγια αν ειναι καλο? ? Parkside Performance® Επαναφορτιζόμενο παλμικό κατσαβίδι | Cordless Impact Driver 20V PDSSAP 20-Li B3.