Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Θυμάται κανείς αν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ο ταχυφορτιστής PLGS 2012 A1;

Το πριονακι το έχω πάρει...
Η λάμα είναι τόσο εύκαμπτη που βολεύει να μπει παντού...για μικροκοψιματα είναι τέλειο...
Στα όσα σωστά λες Κωστή,να προσθέσω ότι οι κοπες θέλουν προσοχή,διότι η λαμα είναι τόσο εύκαμπτη που αν φύγει στραβά στο κόψιμο, τότε στραβώνει ή κ κόβεται στο σημείο που ακουμπά στο χερούλι.

• Like
Reactions: KOSSTV
Σωστή η λογική του Κυριακου...
Ενδεχομενος να πάρω sper άλλο ένα..

Δε είναι που δεν υπάρχουν ανταλλακτικές λάμες και πρέπει να αγοράσεις ακόμα ένα set για καβάτζα, αυτό που με τρελαίνει όμως είναι που το βρίσκετε και λογικό. 😂

• Haha
  • Love
Reactions: vagos08 and KOSSTV
Δε είναι που δεν υπάρχουν ανταλλακτικές λάμες και πρέπει να αγοράσεις ακόμα ένα set για καβάτζα, αυτό που με τρελαίνει όμως είναι που το βρίσκετε και λογικό. 😂
Έλα μην μου στεναχωρεις τον Κυριάκο...!!!
Μια χαρά τα λέει...
Εξάλλου το 1/3 των αγορών μας,των περισσότερων φανταζομαι εδώ μέσα,δεν έχουν λογική αλλά μπόλικη δόση αρρώστιας με τον θαυμαστό κόσμο των εργαλειων....αλλά τι λέω.. κάτι θα ξέρεις και εσυ παραπάνω...:D

• Like
Reactions: PolydorosDS
Εχω 2 γιαπωνέζικα πριονακια καμμια δεκαετια τωρα και οι λαμες είναι μια χαρα καθως η χρηση τους δεν είναι πολύ συχνή.

Θελω να πω οτι ενας ερασιτέχνης μπορεί να μην χρειαστεί να αλλάξει λαμα για πολλα χρονια, ιδίως αν το πριονακι έρχεται με δυο λαμες οπως του Λιντλ.

• Like
Reactions: osatosa
Στα δυο εύκαμπτα πριονάκια που έχω (το μικρότερο stanley που έβαλα παραπάνω και το μεγαλύτερο tajima) οι λάμες μου χαλάνε σχετικά γρήγορα, γιαυτό έγραψα περί ανταλλακτικών. Γενικά αν βρείτε κάποιο πριονάκι που έχει ανταλλακτικά, είναι καλύτερη λύση.

Πες τα ρε Κωστή!

Το 2015 πήρα ένα AUDI Α1 και εκ των υστέρων ανακάλυψα οτι έχει πολύ περίεργη διάσταση ελαστικών και δυσκολεύομαι πολύ να βρώ.
Βλακεία μου που δεν πήρα άλλο ένα αυτοκίνητο να έχω και ρεζέρβα λάστιχα. 😂😂😂

Υ.Γ. Μ’αρέσει να σας πειράζω…

Καλημερα, μια γνωμη για την μεγγενη ; Το ιαπωνικο πριονακι σε σχεση με αυτο ;
Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο σχετικό σχόλιό μου, η μέγγενη (την αγόρασα τον Οκτώβρη του 2021) είναι αρκετά καλή για τα λεφτά της, και σίγουρα αξιοπρεπής για χρήση ερασιτέχνη. Απλά στα 30 ευρώ υπάρχουν αρκετές προτάσεις και από τον ανταγωνισμό, οπότε η αγορά της συγκεκριμένης δεν έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα value for money.
Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχεις μέγγενη και ψάχνεις μια αξιοπρεπή λύση για ανάλογες εργασίες, είναι μια χαρά.
Έχε υπόψη τέλος, ότι αν θες να πας σε εμφανώς καλύτερη ποιότητα σε μέγγενη πάγκου (ανεξαρτήτως της εν λόγω Parkside) πρέπει να ανέβεις τουλάχιστον στα διπλά χρήματα. Αν δεν ασχολείσαι με σχετικά βαριές και συχνές εργασίες που απαιτούν χρήση μέγγενης, μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου και με αυτή και με τις ανάλογες του ανταγωνισμού.

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο σχετικό σχόλιό μου, η μέγγενη (την αγόρασα τον Οκτώβρη του 2021) είναι αρκετά καλή για τα λεφτά της, και σίγουρα αξιοπρεπής για χρήση ερασιτέχνη. Απλά στα 30 ευρώ υπάρχουν αρκετές προτάσεις και από τον ανταγωνισμό, οπότε η αγορά της συγκεκριμένης δεν έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα value for money.
Σε κάθε περίπτωση, αν δεν έχεις μέγγενη και ψάχνεις μια αξιοπρεπή λύση για ανάλογες εργασίες, είναι μια χαρά.
Έχε υπόψη τέλος, ότι αν θες να πας σε εμφανώς καλύτερη ποιότητα σε μέγγενη πάγκου (ανεξαρτήτως της εν λόγω Parkside) πρέπει να ανέβεις τουλάχιστον στα διπλά χρήματα. Αν δεν ασχολείσαι με σχετικά βαριές και συχνές εργασίες που απαιτούν χρήση μέγγενης, μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου και με αυτή και με τις ανάλογες του ανταγωνισμου.
Για της Stanley (αλλες δεν γνωριζω) δεν διαβασα καλα σχολια, επισης για εμας που βρισκομαστε εκτος αστικων κεντρων η αγορα συνοδευεται σχεδον παντα απο μεταφορικα. Οποτε εχεις να προτεινεις καποια αλλη επιλογη εκτος απο αυτη;

Για της Stanley (αλλες δεν γνωριζω) δεν διαβασα καλα σχολια, επισης για εμας που βρισκομαστε εκτος αστικων κεντρων η αγορα συνοδευεται σχεδον παντα απο μεταφορικα. Οποτε εχεις να προτεινεις καποια αλλη επιλογη εκτος απο αυτη;
Μερικές εναλλακτικές επιλογές:

Η τελευταία είναι πρακτικά όμοια με εκείνη του Lidl.
Σε ότι αφορά το θέμα των μεταφορικών, επηρεάζει σχεδόν πάντα και τους διαμένοντες εντός λεκανοπεδίου, δεδομένου ότι σπάνια θα τύχει κάποιο μαγαζί να είναι πολύ ή αρκετά κοντά στο σπίτι μας, οπότε είτε θα πρέπει να πάρουμε ΙΧ και να πληρώσουμε βενζίνες συν χαμένο χρόνο/ταλαιπωρία, είτε να παραλάβουμε μέσω Courier της περιοχής μας. Προσωπικά, εγώ που διαμένω εντός λεκανοπεδίου, σε ανάλογες περιπτώσεις σχεδόν πάντα επιλέγω τη δεύτερη λύση για τους λόγους που προανέφερα, οπότε από πλευράς συνολικού κόστους είμαστε στα ίδια νομίζω.

Μερικές εναλλακτικές επιλογές:

Η τελευταία είναι πρακτικά όμοια με εκείνη του Lidl.
Σε ότι αφορά το θέμα των μεταφορικών, επηρεάζει σχεδόν πάντα και τους διαμένοντες εντός λεκανοπεδίου, δεδομένου ότι σπάνια θα τύχει κάποιο μαγαζί να είναι πολύ ή αρκετά κοντά στο σπίτι μας, οπότε είτε θα πρέπει να πάρουμε ΙΧ και να πληρώσουμε βενζίνες συν χαμένο χρόνο/ταλαιπωρία, είτε να παραλάβουμε μέσω Courier της περιοχής μας. Προσωπικά, εγώ που διαμένω εντός λεκανοπεδίου, σε ανάλογες περιπτώσεις σχεδόν πάντα επιλέγω τη δεύτερη λύση για τους λόγους που προανέφερα, οπότε από πλευράς συνολικού κόστους είμαστε στα ίδια νομίζω.
Εγω τις 3 πρωτες δεν τις θεωρω ιδιες...
Υπαρχει τεραστια διαφορα στο σωμα και την κεφαλη της μεγγενης και ειδικοτερα στο λαιμο συγκρατησης που μπαινοβγαινει εξω..
Το παχος σε μια μεγγενη εχει πολλαπλο κερδος οταν βαζεις αντισταση και κοντραρεις πραγματα...
Εαν δεις τις 2 Bulle και της Medallay σε σχεση με της Parkside και Topex καταλαβαινειις την διαφορα..
GOTBGMzUzREM4MjRGMjA0NkY0RUI1MzU0OEU2ODRBQTg3MjM3NzhBLmpwZw.jpg
20170503122029_topex_megeni_pagou_statheri_07a107_75mm.jpeg
20200221153824_bulle_megeni_pagou_statheri_64068_125mm.jpeg

20201126120040_megeni_pagou_statheri_medallay_medm5_100mm.jpeg

Οποτε εγω θα επελεγα η του Lidl η της Topex....

• Like
Reactions: dimitra76
Καλημερα, μια γνωμη για την μεγγενη ; Το ιαπωνικο πριονακι σε σχεση με αυτο ;
Και η μέγγενη και το Ιαπωνικό πριονάκι του Lidl επειδή τα έχω και τα δύο ....για συνήθεις ερασιτεχνικές δουλειές είναι μια χαρά ... :cool:

Εγω τις 3 πρωτες δεν τις θεωρω ιδιες...
Υπαρχει τεραστια διαφορα στο σωμα και την κεφαλη της μεγγενης και ειδικοτερα στο λαιμο συγκρατησης που μπαινοβγαινει εξω..
Το παχος σε μια μεγγενη εχει πολλαπλο κερδος οταν βαζεις αντισταση και κοντραρεις πραγματα...
Εαν δεις τις 2 Bulle και της Medallay σε σχεση με της Parkside και Topex καταλαβαινειις την διαφορα..
GOTBGMzUzREM4MjRGMjA0NkY0RUI1MzU0OEU2ODRBQTg3MjM3NzhBLmpwZw.jpg
20170503122029_topex_megeni_pagou_statheri_07a107_75mm.jpeg
20200221153824_bulle_megeni_pagou_statheri_64068_125mm.jpeg

20201126120040_megeni_pagou_statheri_medallay_medm5_100mm.jpeg

Οποτε εγω θα επελεγα η του Lidl η της Topex....
Κωστή με όλο το σεβασμό θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω εν μέρει...
Δεν αντιλέγω ότι γενικά το βάρος δίνει μια αίσθηση στιβαρότητας, ωστόσο εν γένει στις μέγγενες το μεγαλύτερο βάρος/όγκος σχετίζεται με το υλικό/τρόπο κατασκευής κυρίως και δευτερευόντως με την αντοχή σε χρήση.
Τι εννοώ: Οι χυτές μέγγενες, όπως αυτή του Lidl πχ είναι πάντα αρκετά πιο βαριές και ογκώδεις από τις αντίστοιχες ατσάλινες/συγκολλητές, όπως πχ οι κόκκινες Bulle. Κι αυτό οφείλεται βασικά ότι για να προσεγγίσει το μαντέμι την αντοχή του ατσαλιού, απαιτεί σημαντικά μεγαλύτερο πάχος σε κρίσιμα σημεία της κατασκευής, και άρα και όγκο/βάρος.
Κι επειδή εκτός από την Parkside που φέρνουν μεθαύριο, τυχαίνει να έχω και μια κατοστάρα παρόμοια με την 100άρα Bulle (εμένα είναι της Ινδικής Freemans, αγορασμένη στα 20 ευρώ προ 2ετίας, πρακτικά όμοια με την 100άρα Bulle που την πουλάνε και πολλά καταστήματα) και μπορώ να σε διαβεβαιώσω (έχοντας δουλέψει και τις δύο) ότι δεν υπολείπεται σε αντοχή της βαρύτερης Parkside.
Άλλωστε, ακόμα κι εταιρείες όπως η Gedore, διαθέτουν στη γκάμα τους μέγγενες παρόμοιας σχεδίασης (compact) με τις φτηνές Bulle της κόκκινης σειράς:
https://www.pam.gr/409-μόρσα-πάγκου-100-mm
Πιστεύει κανείς ότι η συγκεκριμένη είναι υποδεέστερη σε αντοχή/στιβαρότητα από την Parkside ή κάποια ανάλογη χυτή, απλά επειδή έχει μικρότερο όγκο και βάρος για 100άρα που είναι;
Προφανώς δεν είναι πανομοιότυπη η εν λόγω Gedore με την κόκκινη 100άρα Parkside, ωστόσο η βασική σχεδίαση είναι ίδια, όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς, ανάμεσα σε αυτήν και την Parkside.

Το νέο φυλλάδιο

Attachments

• IMG_20230707_105238.jpg
    IMG_20230707_105238.jpg
    1.4 MB · Views: 162
  • IMG_20230707_105242.jpg
    IMG_20230707_105242.jpg
    1.4 MB · Views: 164
  • IMG_20230707_105250.jpg
    IMG_20230707_105250.jpg
    1.6 MB · Views: 168
  • IMG_20230707_105253.jpg
    IMG_20230707_105253.jpg
    1.7 MB · Views: 158
  • IMG_20230707_105302.jpg
    IMG_20230707_105302.jpg
    1.5 MB · Views: 150
  • IMG_20230707_105306.jpg
    IMG_20230707_105306.jpg
    1.5 MB · Views: 148
  • IMG_20230707_105320.jpg
    IMG_20230707_105320.jpg
    1.5 MB · Views: 152
  • IMG_20230707_105324.jpg
    IMG_20230707_105324.jpg
    1.5 MB · Views: 154
Αυτές είναι σοβαρές προσφορές...!!!
Είπαν να σοβατρευτουν....!!!
Πολύ καιρό είχε να βάλει 12ν σειρά...!!!
Αμήν...!!!

Πρώτα από όλα το 12ν αλυσοπριονο....!!!
Τον μικρο γωνιακό στα 25 είναι πολύ καλή τιμή...!!!

Aυτη πρεπει να ειναι μακραν η πιο ενδιαφερουσα εργαλειοεβδομαδα του 2023 !!!

Κριμα που πηρε το αλυσοπριονακι απο τη Γερμανια ο Κυριακος και εχασε την ντοπια 3ετη εγγυηση :)

• Like
Reactions: KOSSTV
Πρώτα από όλα το 12ν αλυσοπριονο....!!!
Θέλω και εγώ ένα αλυσοπριονάκι αλλά σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα να περιμένουμε να φέρει το 20βολτο (σαν του Κυριάκου) που λογικά θα είναι δυνατότερο. Από το γερμανικό σιτε φαίνεται να είναι στα ίδια λεφτά.

• Like
Reactions: euromaster
Ε ναι σαν δυναμη δεν συγκρινεται το 12βολτο με το 18βολτο, ειδικα οταν προκειται για ενεργοβορα εργαλεια.

πχ το αριστο και δυνατο 12βολτο αλυσοπριονακι της Stihl δεν επιανε μια μπροστα στο αντιστοιχο 18βολτο της Ryobi.