40 ευρω στην Γερμανια ο γωνιακός τροχος 50 στην γαλαντομα Ελλαδα (στο 1:50 στο βιντεο)
και απογοητευτικες μαλλον επιδοσεις
Οι επιδόσεις του parkside (αυτόν φέρνουν την Πέμπτη) φαίνονται απογοητευτικές εν συγκρίσει με του brushless Makita και επίσης φαίνονται απογοητευτικές αν κάποιος επαγγελματίας παρασυρθεί από την ταμπέλα "Performance" και το δελεαστικό κόστος των 50 ευρώ για Ελλάδα (ή 40 για Γερμανία αυτές τις μέρες με την έκπτωση που τρέχει εκεί) και πιστέψει ότι με ένα 50ρικο και 2 4άρες μπαταρίες θα βγάζει μεροκάματο... Όπως λέει κι ο γερμανός στο βίντεο, αυτό απλά δεν παίζει.
Από κει και πέρα, νομίζω δεν είναι λογικό να συγκρίνουμε τον τροχό των 50 ευρώ με εκείνον (Makita) των 150 ευρώ, δηλαδή τριπλάσιας τιμής και να περιμένουμε παρόμοιο αποτέλεσμα.
Για μένα το στοίχημα είναι με ποιον τροχό των 50-60, άντε 80 ευρώ μπορεί να συγκριθεί ο συγκεκριμένος performance, τέτοιον ώστε ο άλλος τροχός της ανάλογης αξίας να είναι καλύτερη αγορά από τον Performance.
Η αίσθησή μου είναι ότι δεν υπάρχει σε αυτή την κατηγορία τιμής σόλο τροχός που να έχει πιο δελαστικά χαρακτηριστικά από τον Parkside. Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια.
Πχ με βάση το σκρουτζ, οι 125άρηδες σόλο γωνιακοί τροχοί μπαταρίας που είναι διαθέσιμοι άμεσα αυτή την περίοδο είναι οι παρακάτω:
Ο φθηνότερος ξεκινά από τα 49,5 ευρώ συν μεταφορικά και δεν είναι ούτε brushless, ούτε ρυθμιζόμενων στροφών, και φυσικά δεν έχει 5 χρόνια εγγύηση.
Κατά συνέπεια για κάποιον ερασιτέχνη που θα έπαιζε γύρω στο 50ρικό για αγορά τροχού μπαταρίας για περιστασιακή χρήση, πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος Parkside Performance εξακολουθεί να είναι μια λογική αγορά, πολύ δε περισσότερο αν βάλει κανείς στην εξίσωση και το γεγονός ότι οι μπαταρίες της σειράς Χ20V είναι σχετικά φτηνές και όχι κακής απόδοσης/ποιότητας. Αν μάλιστα ο ενδοαφερόμενος έχει ήδη στην κατοχή του 1-2 τέτοιες μπαταρίες (ή και περισσότερες, όπως εγώ) τότε νομίζω ο μόνος λόγος να δώσει τριπλά λεφτά για τον Makita είναι ψυχολογικός (η αίσθηση ότι αν ποτέ θελήσω να ζορίσω έντονα τον τροχό, αυτός δεν θα μασήσει)... Αξίζει όμως για ένα τέτοιο σενάριο να δώσει ο τυπικός ερασιτέχνης τριπλάσια χρήματα; (ο επαγγελματίας φυσικά είναι άλλη περίπτωση, αλλά όπως προανέφερα είναι λάθος να νομίζουμε ότι εργαλεία με τιμές ερασιτεχνικών είναι μία η άλλη με αντίστοιχα κορυφαίων εταιρειών και ανάλογου κόστους).