Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πήρα και εγώ το σκαπτικο και δεν μου αρέσει που έχει στραβό τσοκ και γυρνάνε στραβά τα τρυπανια.
Δοκίμασα και άλλα τρυπανια όχι μόνο αυτά που είχε μέσα τα οποία ταυτόχρονα τα έβαζα σε ένα dewalt σκαπτικο και εκεί γυρνούσαν ίσια. Έτυχε σε μενα η είναι έτσι όλα? Να το αλλάξω δλδ ή να το επιστρέψω?

• Like
Reactions: euromaster
παντως για γωνιακο τροχο μπαταριας παιδια , θα το ξαναπω , σε φθηνες τιμες , σαν του banggood , τον τυπου μακιτα μπρασλες, δεν υπαρχει...
σκυλια ακολωτα. αν τους δωσεις καλη μπαταρια φυσικα. λειανα μεχρι και τσιμεντο.
τους περιμενεις στα περιξ των 30€ και τους χτυπας...

Πήρα και εγώ το σκαπτικο και δεν μου αρέσει που έχει στραβό τσοκ και γυρνάνε στραβά τα τρυπανια.
Δοκίμασα και άλλα τρυπανια όχι μόνο αυτά που είχε μέσα τα οποία ταυτόχρονα τα έβαζα σε ένα dewalt σκαπτικο και εκεί γυρνούσαν ίσια. Έτυχε σε μενα η είναι έτσι όλα? Να το αλλάξω δλδ ή να το επιστρέψω?
Ουπς. Του κάρφωσα μια μπαταρία και απλα ειδα οτι λειτουργεί. Δηλαδή οτι συνήθως κάνω με καινούργια εργαλεία. Αυριο ειναι το νωρίτερα που μπορώ να δοκιμασω.

• Like
Reactions: antreas1989
Ανδρεα αυτο ελεγα λιγα post πιο πριν απο το εργαλειο που ειχα παρει πριν 2 χρονια και ως απαιτητικος επαγγελματιας με νευριαζει καθε φορα που το χρησιμοποιω, δυστυχως μαλλον καποια αν οχι ολα εχουν στραβο τσοκ, πανε το πισω και παρε τα λεφτα.

Και μόλις θα έγραφα το ίδιο για το σκαπτικό. Όχι απλά στραβό, πάλλεται λες και δεν έχει κουμπώσει το τρυπάνι στη θέση του. Θα το πάω κι εγώ πίσω.

Ανδρεα αυτο ελεγα λιγα post πιο πριν απο το εργαλειο που ειχα παρει πριν 2 χρονια και ως απαιτητικος επαγγελματιας με νευριαζει καθε φορα που το χρησιμοποιω, δυστυχως μαλλον καποια αν οχι ολα εχουν στραβο τσοκ, πανε το πισω και παρε τα λεφτα.
Το είχα δει το πόστ αλλά ήλπιζα ότι στο νέο θα το είχαν διορθώσει! Κρίμα πάντως και αν δεν είχε αυτό το θέμα στα 50 ευρώ θα ήταν πολύ καλό!

Αγόρασε κάποιος φίλος το γωνιακό τροχό στα 50 ευρώ να μας πει πρώτες εντυπώσεις;

Δοκίμασα και άλλα τρυπανια όχι μόνο αυτά που είχε μέσα τα οποία ταυτόχρονα τα έβαζα σε ένα dewalt σκαπτικο και εκεί γυρνούσαν ίσια. Έτυχε σε μενα η είναι έτσι όλα? Να το αλλάξω δλδ ή να το επιστρέψω

Μπορείς να βάλεις ένα βιντεακι να δούμε τις διαφορες...;
Όταν λες στραβά εννοείς παρακέντρα...;
Τσογαρει το τσοκ...;

Σε κάθε περίπτωση ένα εργαλείο των 50-60 ευρώ δεν μπορεί να συγκριθεί με επώνυμο και είναι συγουρα άδικη η σύγκριση....αμα ήταν ίδια δεν θα περνάμε τα επώνυμα...

Εάν πάντως αυτό το πρόβλημα είναι γενικό τότε εκ κατασκευης θα είναι έτσι οπότε έτσι θα δουλευει...

Σε βιντεακια που είδα δεν αναφέρεται πάντως ιδιαίτερα αυτό το πρόβλημα...

Καλημέρα στην ομάδα.
Χρόνος περιορισμένος αλλά πρόλαβα να κανω ενα μικρο βίντεο.
Το δεύτερο δράπανο που δεν φαίνεται ειναι ενα της einhell 10 χρονων(δεν εχω κατι καλύτερο να το συγκρίνω).
Εχει εναν τζογο όντος αλλα με τα δικά μου ερασιτεχνικα μάτια λιγο. Της einhell που έχω κάνει δεν ξέρω και εγω πόσες τρύπες εχει πολύ παραπάνω τζόγο. Βέβαια τις πιο πολλές φορές αρχίζω να τρυπαω χωρις κρουση και μετα την ανοιγω.
Ακομα δεν ξερω αν τελικά το κρατήσω θα περιμένω και καναν αλλον να εδω εντυπώσεις.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επισεις στο μανουαλ ειδα αυτο:
IMG_20231223_081808.jpg

Μπορείς να βάλεις ένα βιντεακι να δούμε τις διαφορες...;
Όταν λες στραβά εννοείς παρακέντρα...;
Τσογαρει το τσοκ...;

Σε κάθε περίπτωση ένα εργαλείο των 50-60 ευρώ δεν μπορεί να συγκριθεί με επώνυμο και είναι συγουρα άδικη η σύγκριση....αμα ήταν ίδια δεν θα περνάμε τα επώνυμα...

Εάν πάντως αυτό το πρόβλημα είναι γενικό τότε εκ κατασκευης θα είναι έτσι οπότε έτσι θα δουλευει...

Σε βιντεακια που είδα δεν αναφέρεται πάντως ιδιαίτερα αυτό το πρόβλημα...

Πήγα σήμερα το πρωί και το άλλαξα και πήρα ένα άλλο να δω αν ειναι ολα τοσο χαλια.
Το δεύτερο γυρνάει ελάχιστα παρακεντρα καμία σχέση με το πρώτο.
Με το πρώτο πιστεύω άνοιγες με 8 αρι τρυπανι για 10 αρι ουπα τόσο πολύ παραλεντρο ήταν.

Μου έκανε εντύπωση που όταν πήγα εχθες πρωί να ψωνίσω αδειασαν τα ράφια αλλά όταν πήγα σήμερα ήταν όλα γεμάτα και με πολλούς τροχους που συνήθως εξαφανιζονται. Τώρα η έπεσε η ζήτηση η είχαν φέρει πάρα πολλά κομμάτια

• Like
Reactions: nikfor
Γενικά μιλώντας πάντως, θα έλεγα ότι πρακτικά όλα τα πνευματικά δράπανα (υποδοχή sds) έχουν κάποιο τζόγο κατά την περιστροφή, ίσως όχι τεράστιο, αλλά πάντως δεν έχουν καμία σχέση με τα κλασικά δράπανα. Οπότε η ιδέα να έχει κάποιος πνευματικό (και ειδικά σκαπτικό επί της ουσίας όπως το συγκεκριμένο) για να το χρησιμοποιεί προκειμένου να ανοίγει τρύπες σε μέταλλο θεωρώ ότι δεν είναι καλή.
Αν ο τζόγος για τον οποίο συζητάμε αφορούσε δράπανο μετάλλου/ξύλου (χωρίς ή με μηχανική κρούση) τότε ναι, σαφώς και η ύπαρξη τζόγου και μάλιστα έντονου είναι σοβαρό ζήτημα.
Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είναι Οκ να θες να ανοίξεις 6χιλ τρύπα σε μπετό και με 6άρι τρυπάνι να βγαίνει 8 χιλ. (αλίμονο). Απλά ότι είναι αναμενόμενος κάποιος (σε λογικά πλαίσια) τζόγος για κάθε δράπανο με πνευματικό μηχανισμό κρούσης και ανάλογο τσοκ (sds).

για εμας που καναμε αναφορα στον τζογο του τσοκ, εννοειτε οτι αναφερομαστε μονο σε τουβλο και μπετο, αυτο ελειπε να εχουμε απαιτησεις για ενα σκαπτικο-πνευματικο δραπανο για ακριβεια χιλιοστου..
Οπως και να χει στα 53€ αξιζει με το παραπανω το εργαλειο, ακομα και χρηση σκαπτικου για οποιον δεν του κανει.
γω εχω αγορασει ακριβα κοπτικα 4κοπα sds 16cm οχι μακρυα για να μεινωνεται ο τζογος και παει καλα εως τωρα..
Και να σημειωσω οτι οι μεγαλυτερες τρυπες που εχω αναφερει τυγχανουν σε τοιχο με τουβλο που οσο σταθερο χερι κι αν εχεις θα φευγει λιγο, σε καθαρο μπετον δεν ειχα θεμα.
Δεν θα ξεχασω την 1η φορα που το δικιμασα, πηγα να βαλω ενα κουρτινοξυλο, ειχε σοβα 4 ποντους και δεν μου επιανε κανενα ουπατ, μεχρι που αναγκαστικα να παρω ουπατ 8cm να πιασει πιο βαθια. Να βαζω στην αρχη 8mm τρυπανι και να ανοιγει 10mm, μετα να βαζω 6mm και να μην πιανει ουτε το 8mm. πως δεν εφυγε κεεινο το βραδυ το εργαλειο απο τον 2ο.. :P

Αυτό που περιγράφεις, ναι, είναι σοβαρό θέμα και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Βασίλη να το κρατήσεις....ιδέα σου είναι από ότι είδα στο βίντεο.
Κοντά στην έξοδο του τσοκ γυρίζει καλά....στην άκρη του τρυπανιού όλα τα περιστροφικά εργαλεία πάντα θα δείχνουν στο μάτι ότι στραβογυρίζουν.
Για να δεις αν κάποιο τσοκ στραβογυρίζει πρέπει να το κοιτάξεις από μπροστά στην τρύπα του χωρίς τίποτα επάνω. Αν στραβογυρίζει θα το δεις αμέσως.
Εγώ δεν θα χρησιμοποιούσα τόσο μεγάλο σκαπτικό μηχάνημα οποιασδήποτε μάρκας και ποιότητας για να ανοίξω τρύπα σε σοβά-τούβλο για ούπα. Αυτά είναι για να ανοίγουν τρύπες να περάσουν σωλήνες ή να γκρεμίσουν τοίχους. Γι΄αυτή την δουλεία θα το αγόραζα. Για αυτά έχω το παλιό καλό 1050. :cool:

Δες μερικά βιντεάκια που είχα βγάλει για το μικρό 12v να δεις πως ξεγελάει το μάτι.

Last edited:
Ετσι...
Το σκαπτικο πιστολετο δεν θα το έβαζα για 6αρη η 8αρη τρυπανι..μόνο και μόνο το βαρος του δεν σε αφήνει να κάνεις σωστή τρύπα...
Θέλει το.μικρο 20ν..Αυτό δηλ...

411hMezPKWL._AC_UF894,1000_QL80_FMwebp_.jpg

Ετσι...
Το σκαπτικο πιστολετο δεν θα το έβαζα για 6αρη η 8αρη τρυπανι..μόνο και μόνο το βαρος του δεν σε αφήνει να κάνεις σωστή τρύπα...
Θέλει το.μικρο 20ν..Αυτό δηλ...

411hMezPKWL._AC_UF894,1000_QL80_FMwebp_.jpg

Έτσι είναι.
Το παραπάνω 20v σε συνδυασμό με

δεν έχω χάσει τρύπα σε τούβλο και οροφή

Τα κρασακια που εχει σε προσφορα να παρετε.
Ειδικα το σημειο στιξης αλλα και το Grenache Rouge με μολις 2,10 ευρω!
Αξιζουν και μπορουν και να καταναλωθουν ακομη και 5 ετη μετα με την γευση τους να βελτιωνεται ακομα περισσότερο.