Καλημέρα. Μήπως μπορείς να κάνεις μια σύγκρηση με αντίστοιχο πάχος ηλεκτροδίου? Δηλαδή το σύρμα των 0,9 mm ή 1 mm με τι ηλεκτρόδιο αντιστοιχεί? Ευχαριστώ πολύ..Καλημέρα παιδιά...Και,η ηλεκτροκολληση αξίζει τα 100 ευρό απλά τα 120 αμπέρ δεν ειναξ για πολλά αν θες κάτι πιο χοντρό να κολλησεις
Μην το βλέπεις έτσι...ότι μπορείς να κάνεις με το σύρμα ερασιτεχνικά δεν μπορείς να το κάνεις με το ηλεκτρόδιο.. τι εννοώ??...μια ινβερτερ όπως αυτή με 120 αμπέρ δεν θα μπορέσει να κολλήσει με 3.2 ηλεκτρόδιο...άρα αναγκαστικά θα χρησιμοποιείς 2.5..τώρα αν θα βάλεις βασικό 2.5 και όχι κοινό για να κολλήσεις έναν κοιλοδοκο με 3 χιλιοστά πάχος θα τα καταφέρεις αλλά αν βάλεις κάτω από 3 καλύτερα να βρεις ένα επαγγελματία ηλεκτροσυγκολλητη αλλιώς εγώ θα το κάνω σουρωτήρι.. αν πάλι πάρεις μια μηχανή και ξεκινήσεις να κολλάς για 2 λεπτά συνεχόμενα δεν θα κολλάει.. ο κύκλος εργασιών μιας μηχανής 120A είναι περίπου στα 45 δευτερόλεπτα συνεχής χρήσης...ωστόσο με το σύρμα όσο ταΐζεις κλείνεις και κενο...και μπορείς να χτίζεις με λίγη δουλειά πάνω στο ίδιο το υλικό σου...για παράδειγμα μια καλή μηχανή επαγγελματική παίρνει 1.6 σύρμα με αεριο φυσικό και αποδίδει περίπου 260A...αυτή σου δίνει 120A αλλά δεν σε περιορίζει στον χρόνο συγκόλλησης..τώρα άμα θα την συγκρίναμε θα ξανά έλεγα ότι πάνω από 2.5 μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις..άμα θες να δεις για ηλεκτροδίου καλύτερα να ψάχνεις κάτι με ονομαστική ισχύ στα 220Α και ας είναι για ερασιτεχνική χρήση!Καλημέρα. Μήπως μπορείς να κάνεις μια σύγκρηση με αντίστοιχο πάχος ηλεκτροδίου? Δηλαδή το σύρμα των 0,9 mm ή 1 mm με τι ηλεκτρόδιο αντιστοιχεί? Ευχαριστώ πολύ..
Βασικά χρησιμοποιώ 2.5mm ηλεκτρόδιο παντού και ποτέ δεν είχα κανενα θέμα. Δεν είμαι επαγγελματίας να κάνω πατάρια με κοιλοδοκούς των 3mm Απλώς ερασιτέχνης είμαι, για δικές μου δουλίτσες. Αν και έχω κάνει και πατάρι με κοιλοδοκό 2,5mm μια χαρά με 2,5 mm ηλεκτρόδιο. Απλώς θέλω να δοκιμάσω με σύρμα γιατί μου λένε οτι κάνει λιγότερο "χαμό απο καύτρες" απο το ηλεκτρόδιο και γενικότερα πιο μαζεμένες κολλήσεις. Τώρα το ερώτημα για μένα είναι αν μπορώ να κολλήσω σίδερο 2mm , 2,5mm πάχος με αυτήν. Δηλαδή οτι έκανα και πριν με το 2,5αρι ηλεκτόδιο. Αν και τα 2 λεπτά. συνεχόμενης χρήσης που είπες νομίζω οτι είναι απαγορευτικό για παραγωγική εργασία. μονο για τσιμπίματα θα είναι. ή μήπως δεν κατάλαβα κατι καλά απο αυτά που είπες?Μην το βλέπεις έτσι...ότι μπορείς να κάνεις με το σύρμα ερασιτεχνικά δεν μπορείς να το κάνεις με το ηλεκτρόδιο.. τι εννοώ??...μια ινβερτερ όπως αυτή με 120 αμπέρ δεν θα μπορέσει να κολλήσει με 3.2 ηλεκτρόδιο...άρα αναγκαστικά θα χρησιμοποιείς 2.5..τώρα αν θα βάλεις βασικό 2.5 και όχι κοινό για να κολλήσεις έναν κοιλοδοκο με 3 χιλιοστά πάχος θα τα καταφέρεις αλλά αν βάλεις κάτω από 3 καλύτερα να βρεις ένα επαγγελματία ηλεκτροσυγκολλητη αλλιώς εγώ θα το κάνω σουρωτήρι.. αν πάλι πάρεις μια μηχανή και ξεκινήσεις να κολλάς για 2 λεπτά συνεχόμενα δεν θα κολλάει.. ο κύκλος εργασιών μιας μηχανής 120A είναι περίπου στα 45 δευτερόλεπτα συνεχής χρήσης...ωστόσο με το σύρμα όσο ταΐζεις κλείνεις και κενο...και μπορείς να χτίζεις με λίγη δουλειά πάνω στο ίδιο το υλικό σου...για παράδειγμα μια καλή μηχανή επαγγελματική παίρνει 1.6 σύρμα με αεριο φυσικό και αποδίδει περίπου 260A...αυτή σου δίνει 120A αλλά δεν σε περιορίζει στον χρόνο συγκόλλησης..τώρα άμα θα την συγκρίναμε θα ξανά έλεγα ότι πάνω από 2.5 μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις..άμα θες να δεις για ηλεκτροδίου καλύτερα να ψάχνεις κάτι με ονομαστική ισχύ στα 220Α και ας είναι για ερασιτεχνική χρήση!
Πολύ καλά κατάλαβες αλλά όχι για τσιμπήματα...μπορείς να κάνεις και κάτι παραπάνω...με το σύρμα το καλό ειναι ότι δεν έχεις βρωμιά,δλδ βορακα και καυτρες όπως επίσης δεν χρειάζεσαι και συρματιβουτσα..μπορείς να κολλήσεις και 4 και 5 mm άνετα...η φιλοσοφία του ηλεκτροδίου είναι τελείως διαφορετική γιαυτο και τα αμπέρ που χρειάζεσαι και παίζουν τεράστιο ρολο και στα πάχος είναι critical point..στην δουλειά μ που κάνουμε pipe line οι μηχανές μας σε 32" και 48" σωλήνα έχει 1mm σύρμα...θα μου πεις αυτές είναι και 600A αλλά αυτό το μέγεθος όταν έχεις να κάνεις με 0.8 και 1mm σύρμα δεν έχει,σημασία...σημασία έχει ο χρόνος και το αεριο για διεισδύσει στο μέταλλο.. κατι που δεν λέει εδώ στην μηχανή είναι μήπως και μπορούμε να δώσουμε αεριο. Πρεπει να την δούμε από κοντά...πολλές μηχανές το έχουν αυτοΒασικά χρησιμοποιώ 2.5mm ηλεκτρόδιο παντού και ποτέ δεν είχα κανενα θέμα. Δεν είμαι επαγγελματίας να κάνω πατάρια με κοιλοδοκούς των 3mm Απλώς ερασιτέχνης είμαι, για δικές μου δουλίτσες. Αν και έχω κάνει και πατάρι με κοιλοδοκό 2,5mm μια χαρά με 2,5 mm ηλεκτρόδιο. Απλώς θέλω να δοκιμάσω με σύρμα γιατί μου λένε οτι κάνει λιγότερο "χαμό απο καύτρες" απο το ηλεκτρόδιο και γενικότερα πιο μαζεμένες κολλήσεις. Τώρα το ερώτημα για μένα είναι αν μπορώ να κολλήσω σίδερο 2mm , 2,5mm πάχος με αυτήν. Δηλαδή οτι έκανα και πριν με το 2,5αρι ηλεκτόδιο. Αν και τα 2 λεπτά. συνεχόμενης χρήσης που είπες νομίζω οτι είναι απαγορευτικό για παραγωγική εργασία. μονο για τσιμπίματα θα είναι. ή μήπως δεν κατάλαβα κατι καλά απο αυτά που είπες?
Δεν είναι απαραίτητο να έχεις αεριο για να κολλάς τέτοια μικρό πράγματα...Και εγώ έψαχνα να πάρω μια λίγο καλη με αέριο αλλά μετά λέω τι να δώσω τώρα 200 ευρό για φιάλη και 80 για μείγμα...και λέω να πάρω αυτήν για μικρό δουλειές μαζί με πριονοκορδελα...αν και αγοράζω μόνο performance αλλά και στο γερμανικό site δεν έχει performance ηλεκτροκολληση...τα 220A ειναξ τα καλύτερα για το σπίτι...και επίσης το Flux σύρμα συμφέρει..με 5 ευρό μπορεί να κολλάς και για 2 χρόνια αν κάνεις μικρό δουλειεςΣε ευχαριστώ πολύ για τις ωραίες πληροφορίες. Θα πρότεινες να πάω λοιπόν σε μια με πιο πολλά Amps? 160, 200 ίσως? Το αέριο δεν ξέρω αν είναι κατάλληλο για εντελώς ερασιτεχνική χρήση όπως η δική μου, λόγου χώρου κυρίως αλλα και project. Αν γίνεται δουλίτσα χωρις αέριο με σύρμα με flux μέσα (φαντάζομαι) τοτε να επενδύσω κάτι παραπάνω και να μην πάρω του lidl. Αν το αέριο είναι μονοδρομος, τότε ίσως δεν πρέπει να ασχοληθώ.
Σε ευχαριστώ πολύ. Μάλλον τότε θα την χτυπήσω για πειραματισμό πρώτα απ' όλα και βλέπουμε. Εκτος αν βρώ καμία με περισσότερα Amps σε παραπλήσια λεφτά. Αν και το μεγάλο πλεονέκτιμα του lidl έναντι όλων των άλλων εταιριών, είναι η εγγύηση και το service τους.Δεν είναι απαραίτητο να έχεις αεριο για να κολλάς τέτοια μικρό πράγματα...Και εγώ έψαχνα να πάρω μια λίγο καλη με αέριο αλλά μετά λέω τι να δώσω τώρα 200 ευρό για φιάλη και 80 για μείγμα...και λέω να πάρω αυτήν για μικρό δουλειές μαζί με πριονοκορδελα...αν και αγοράζω μόνο performance αλλά και στο γερμανικό site δεν έχει performance ηλεκτροκολληση...τα 220A ειναξ τα καλύτερα για το σπίτι...και επίσης το Flux σύρμα συμφέρει..με 5 ευρό μπορεί να κολλάς και για 2 χρόνια αν κάνεις μικρό δουλειες
To αέριο δεν είναι μονόδρομος, αλλά το σύρμα flux δημιουργεί και πάστα και πιτσιλίσματα σαν του ηλεκτροδίου. Τα πιτσιλίσματα μπορεις να τα αποφύγεις με κάποιο ειδικό spray.Αν γίνεται δουλίτσα χωρις αέριο με σύρμα με flux μέσα (φαντάζομαι) τοτε να επενδύσω κάτι παραπάνω και να μην πάρω του lidl. Αν το αέριο είναι μονοδρομος, τότε ίσως δεν πρέπει να ασχοληθώ.
Δεν είναι απαραίτητο να έχεις αεριο για να κολλάς τέτοια μικρό πράγματα...Και εγώ έψαχνα να πάρω μια λίγο καλη με αέριο αλλά μετά λέω τι να δώσω τώρα 200 ευρό για φιάλη και 80 για μείγμα...και λέω να πάρω αυτήν για μικρό δουλειές μαζί με πριονοκορδελα...αν και αγοράζω μόνο performance αλλά και στο γερμανικό site δεν έχει performance ηλεκτροκολληση...τα 220A ειναξ τα καλύτερα για το σπίτι...και επίσης το Flux σύρμα συμφέρει..με 5 ευρό μπορεί να κολλάς και για 2 χρόνια αν κάνεις μικρό δουλειες
Ανάλογα τι θες να χρησιμοποιήσεις.. αν θα βάλεις archal 1 που είναι το πιο κινησιμο θελεις για μια φιαλη μικρη περιπου 40 ευρο χωρις την φιαλη...με την φιαλη 10litr θες 80 ευρο συν το αεριο...αν θα βάλεις διοξείδιο του άνθρακα μπορείς να βρεις και στα 6 κιλά...αλλά δεν γνωρίζω για τι κόστος του αεριου...φυσικά είναι η μέρα με την νύχτα...ειδικά σε κλειστό χώρο...αν θα βάλεις ομως Atal που είναι το ποιο σωστό και safe για συγκόλληση σε κλειστό χώρο θέλεις για 10litr φιαλεις 95 ευρο και 60 ευρο το αέριο..Επισης να πούμε ότι για το archal 1 αυτήν την στιγμή οι τιμές μεταβάλλεται ώρα με την ώρα όπως και για το ήλιον που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά δεν τίθεται λόγος...οι τιμές ειναξ εξωφρενικές μέχρι και στην βιομηχανία αλλάζουν ολόκληρα πρότυπα για να ρίξουν το κόστος που προκύπτει...Για σύρμα αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω για να μην έχεις τα λίγα σπάτερ μπορείς να πάρεις ένα Bohler Flux (ακόμα και Maybe TourkeyΤο αέριο κοστίζει 20-25 € για φιάλη 10lt στα 200bar. Για τιμές φιαλών, θέλει λίγο ψάξιμο.
Ανάλογα τι θες να χρησιμοποιήσεις.. αν θα βάλεις archal 1 που είναι το πιο κινησιμο θελεις για μια φιαλη μικρη περιπου 40 ευρο χωρις την φιαλη...με την φιαλη 10litr θες 80 ευρο συν το αεριο...αν θα βάλεις διοξείδιο του άνθρακα μπορείς να βρεις και στα 6 κιλά...αλλά δεν γνωρίζω για τι κόστος του αεριου...φυσικά είναι η μέρα με την νύχτα...ειδικά σε κλειστό χώρο...αν θα βάλεις ομως Atal που είναι το ποιο σωστό και safe για συγκόλληση σε κλειστό χώρο θέλεις για 10litr φιαλεις 95 ευρο και 60 ευρο το αέριο..Επισης να πούμε ότι για το archal 1 αυτήν την στιγμή οι τιμές μεταβάλλεται ώρα με την ώρα όπως και για το ήλιον που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά δεν τίθεται λόγος...οι τιμές ειναξ εξωφρενικές μέχρι και στην βιομηχανία αλλάζουν ολόκληρα πρότυπα για να ρίξουν το κόστος που προκύπτει...Για σύρμα αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω για να μην έχεις τα λίγα σπάτερ μπορείς να πάρεις ένα Bohler Flux (ακόμα και Maybe Tourkey) και να κάνεις δουλειά tig χωρίς υπερβολές..
Το σύνηθες είναι το Corgon ή Atal με περίπου 80/20 Cο2 και το κόστος γεμίσματος για 10lt/200bar είναι 20-25€ (σημερινές τιμές), Δεν ξέρω που σου ειπαν τιμή 60€ !!!!! Αν είσαι Αττική, να σου πώ που να πάς.Ανάλογα τι θες να χρησιμοποιήσεις.. αν θα βάλεις archal 1 που είναι το πιο κινησιμο θελεις για μια φιαλη μικρη περιπου 40 ευρο χωρις την φιαλη...με την φιαλη 10litr θες 80 ευρο συν το αεριο...αν θα βάλεις διοξείδιο του άνθρακα μπορείς να βρεις και στα 6 κιλά...αλλά δεν γνωρίζω για τι κόστος του αεριου...φυσικά είναι η μέρα με την νύχτα...ειδικά σε κλειστό χώρο...αν θα βάλεις ομως Atal που είναι το ποιο σωστό και safe για συγκόλληση σε κλειστό χώρο θέλεις για 10litr φιαλεις 95 ευρο και 60 ευρο το αέριο..Επισης να πούμε ότι για το archal 1 αυτήν την στιγμή οι τιμές μεταβάλλεται ώρα με την ώρα όπως και για το ήλιον που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά δεν τίθεται λόγος...οι τιμές ειναξ εξωφρενικές μέχρι και στην βιομηχανία αλλάζουν ολόκληρα πρότυπα για να ρίξουν το κόστος που προκύπτει...Για σύρμα αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω για να μην έχεις τα λίγα σπάτερ μπορείς να πάρεις ένα Bohler Flux (ακόμα και Maybe Tourkey) και να κάνεις δουλειά tig χωρίς υπερβολές..
Εμείς παίρνουμε από αέρια Β.Ελλαδας και όχι από κατάστημα σε χονδρική και αυτές τις τιμές από εκεί τις είπα...εννοώ φιαλη σαν μέταλλο κόστος 80 ευρό.. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά...επισης το 80/20 δεν το δουλεύουμε...έχει αναθυμιάσεις...η φιαλη που λες μόλις τώρα μαζί με το υλικό στα 10 litra μου είπε 146 ευρό...κόστος φιάλης άδειας ενώ είπα 80 μου είπε 96 ευρό..και μιλάμε για καινούργια χωρίς βαλβίδα εκτόνωσης...πλέον βάζουν και βαλβίδες...με βαλβίδα σε 10litr δεν εχουνΤο σύνηθες είναι το Corgon ή Atal με περίπου 80/20 Cο2 και το κόστος γεμίσματος για 10lt/200bar είναι 20-25€ (σημερινές τιμές), Δεν ξέρω που σου ειπαν τιμή 60€ !!!!! Αν είσαι Αττική, να σου πώ που να πάς.
Δεν κατάλαβα αυτό που να αναφέρεις ....με την φιαλη 10litr θες 80 ευρο.... Τι εννοείς;
"Ύποπτο" αυτό με την κοπέλα....Εμενα μου το "εφαγε"...
Ενω το ενεργοποιησα πρωι πρωί.
Μη με ρωτατε πως εγινε.
Ευγενέστατη η ταμίας μου ειπε:
"Επειδή δεν εχω σκοπο να αγοράσω καποιο εργαλειο θα σου δωσω το δικο μου."
Ετσι το ενεργοποιησε στην εφαρμογη της και το σκαναρε ωστε να κερδισω την εκπτωση.
36 ευρω καταθεση.
Να ειναι καλα η κοπελια.
Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις..Δεν είναι απαραίτητο να έχεις αεριο για να κολλάς τέτοια μικρό πράγματα...Και εγώ έψαχνα να πάρω μια λίγο καλη με αέριο αλλά μετά λέω τι να δώσω τώρα 200 ευρό για φιάλη και 80 για μείγμα...και λέω να πάρω αυτήν για μικρό δουλειές μαζί με πριονοκορδελα...αν και αγοράζω μόνο performance αλλά και στο γερμανικό site δεν έχει performance ηλεκτροκολληση...τα 220A ειναξ τα καλύτερα για το σπίτι...και επίσης το Flux σύρμα συμφέρει..με 5 ευρό μπορεί να κολλάς και για 2 χρόνια αν κάνεις μικρό δουλειες
Μάλλον και αυτό δεν το έγραψα καλά...ξεκινήσαμε να μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση...220A μηχανή μου κυκλοφορει στην αγορά σημαίνει ότι με 200 250 ευρό θα έχεις 160A ηλεκτρόδιο...που σημαίνει 3.2 ηλεκτρόδιο βασικό να το καις..η συγκεκριμένη δουλεύει με σουκου 220v..ναι μπορεί να σου ρίχνει την τάση αλλά κανενα πρόβλημα...Αν έχεις τριφασικό είσαι άρχοντας...Με ένα τέτοιο μηχάνημα ακόμα και από το πανηγύρι θα έχεις ηλεκτροκολληση για μια ζωή...Ίσως και τα παιδιά σου...Τι εννοείς το flux είναι πανάκριβο??ένα κουτί κοινά ηλεκτρόδια από το μαγαζί και όχι από το ίντερνετ το κιλό έχουν 7 ευρό...και μια κουλουρα flux 1 κιλά έχει 15 ευρό...και σαν κιλά και σαν τιμή συμφέρει πιο πολύ...αν πας σε μια καλή μάρκα όπως είπα θα δώσεις 32 ευρό...αν πάρεις από τα λιντλ θα δώσεις 7 ευρό...όλη η συζήτηση ήταν για ερασιτεχνική χρήση και για το συγκεκριμένο μηχάνημα και απλά αναλύσαμε το αν θα βάλεις και αεριο που απότι είδαμε το μηχάνημα δεν παίρνει αλλά θέλει κάποιος να βάλει μπορεί να μ στείλει dmΜάλλον κάποιο λάθος κάνεις..
Το σύρμα flux είναι πανάκριβο συγκριτικά με το απλό σύρμα..
Επίσης 220Α (κανονικά, όχι μαϊμού), θες Ρεύματα σοβαρα.. Που θα χρειαστούν 220 αμπέρ σε εργασίες ερασιτέχνη;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.