Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Μάπα μάλλον το καρπούζι με τό ψαλιδι...!!!
Ευτυχώς που δεν το πήρα...!!!

• Like
Reactions: cyclades and newbie
Μάπα μάλλον το καρπούζι με τό ψαλιδι...!!!
Ευτυχώς που δεν το πήρα...!!!
Λογικό είναι να μην το κόβει. Το ξύλο είναι ξερό. Τα ψαλίδια αυτά είναι για να κλαδεύεις χλωρά κλαδιά. Δεν τα βάζουμε ποτέ σε ξερά κλαδιά. Ακόμη και ψαλίδι επώνυμο να έβαζες με πολλαπλάσια ισχύ, θα δυσκολευόταν. Αν θέλεις να κόβεις ξερά χρησιμοποιείς πριόνι και όχι ψαλίδι. Δεν το έχω το συγκεκριμένο αλλά το θεωρώ αδύνατον να μην κόβει 1.9 εκατοστά χλωρό κλαδί που το κόβεις εύκολα ακόμη και με ψαλίδι χειρός.

Πιθανολογω οτι δεν ξέρει να το χρησιμοποιήσει. Και εγω οταν είχε πέσει στα χέρια μου το Kraft ειχα ενα παρόμοιο θεμα. Μεχρι που καταλαβα πως πρεπει να παταω την σκανδάλη. Ισως να το εχουν και για λόγους ασφαλείας.

Λογικό είναι να μην το κόβει. Το ξύλο είναι ξερό. Τα ψαλίδια αυτά είναι για να κλαδεύεις χλωρά κλαδιά. Δεν τα βάζουμε ποτέ σε ξερά κλαδιά. Ακόμη και ψαλίδι επώνυμο να έβαζες με πολλαπλάσια ισχύ, θα δυσκολευόταν. Αν θέλεις να κόβεις ξερά χρησιμοποιείς πριόνι και όχι ψαλίδι. Δεν το έχω το συγκεκριμένο αλλά το θεωρώ αδύνατον να μην κόβει 1.9 εκατοστά χλωρό κλαδί που το κόβεις εύκολα ακόμη και με ψαλίδι χειρός.
Εάν δεν κόβουν ξερά κλαδια ούτε τα επωνυμα 2εκ τότε για πιο λόγω να το πάρεις κάτι τέτοιο...;
Έχω διάφορα βιντεακια με επωνυμα και μη ψαλιδια που κόβουν ανετα σκληρά ξύλα στα 2εκ όπως π.χ. η ελιά..
Αυτό δείχνει να ψιλοφρακαρει και να κολλάει..
Εάν μιλάμε για πριονιαμα από 2εκ τότε να μην προχωρήσω καθόλου στην αγορα της αφού έχω 2 ψαλίδια χειρός που κόβουν ως τα 2εκ..και να συνεχίζω να βάζω την 12ν σπαθοσεγα με 12εκ λαμα και να κάνω την δουλειά μου όπως την έκανα..
Πιθανολογω οτι δεν ξέρει να το χρησιμοποιήσει. Και εγω οταν είχε πέσει στα χέρια μου το Kraft ειχα ενα παρόμοιο θεμα. Μεχρι που καταλαβα πως πρεπει να παταω την σκανδάλη. Ισως να το εχουν και για λόγους ασφαλείας.
...αλλά ενδεχομενως να ισχύει και αυτό...
Γιατί βλέποντας ξανά και ξανά το βίντεο δεν κρατάει συνεχόμενα την σκανδάλη...
Απο την αλλη η κινηση απο το ψαλιδι γινεται και δεν μπορει να μην τερματιζει κατα το πατημα..εκτος και εαν κανω λαθος και πρέπει να είναι συνεχιζόμενη πατημένο για να κάνει την λειτουργία..

• Like
Reactions: elninioz
Είχα δει αυτό το βιντεο τις προάλλες και φαίνεται πολύ καλό εργαλείο
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

,,..και επειδη οταν θελουμε να αγοραζουμε καλο ειναι να συγκρινουμε δες τες αυτο το Ingco και βγαλτε συμπερασματα...
Να πουμε οτι το Parkside δεν ειναι BL...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: cyclades
Εάν δεν κόβουν ξερά κλαδια ούτε τα επωνυμα 2εκ τότε για πιο λόγω να το πάρεις κάτι τέτοιο...;
Έχω διάφορα βιντεακια με επωνυμα και μη ψαλιδια που κόβουν ανετα σκληρά ξύλα στα 2εκ όπως π.χ. η ελιά..
Αυτό δείχνει να ψιλοφρακαρει και να κολλάει..
Εάν μιλάμε για πριονιαμα από 2εκ τότε να μην προχωρήσω καθόλου στην αγορα της αφού έχω 2 ψαλίδια χειρός που κόβουν ως τα 2εκ..και να συνεχίζω να βάζω την 12ν σπαθοσεγα με 12εκ λαμα και να κάνω την δουλειά μου όπως την έκανα..

...αλλά ενδεχομενος να ισχύει και αυτό...
Γιατί βλέποντας ξανά και ξανά το βίντεο δεν κρατάει συνεχόμενα την σκανδάλη...
Απο την αλλη η κινηση απο το ψαλιδι γινεται και δεν μπορει να μην τερματιζει κατα το πατημα..εκτος και εαν κανω λαθος και πρέπει να είναι συνεχιζόμενη πατημένο για να κάνει την λειτουργία..
Άλλο το σκληρό ξύλο και άλλο το ξερό. Το ένα κόβεται το άλλο όχι. Το κάθε εργαλείο έχει συγκεκριμένη χρήση. Δεν έχουμε την απαίτηση να κόβει ότι βρει μπροστά του. Είμαι επαγγελματίας αγρότης και μιλώ εκ πείρας. Χρησιμοποιώ ψαλίδια που κόβουν εύκολα πάνω από 4 εκατοστά. και έχω κατά λάθος κόψει μαζί με το κλαδί ακόμη και σύρμα περίφραξης σαν να κόβεις βούτυρο. Και όμως αυτό το ψαλίδι δυσκολεύεται να κόψει πάνω από 2 εκατοστά ξερό, γιατί δεν είναι φτιαγμάνο γιαυτό. Αν το χρησιμοποιήσεις σε ξερά κλαδιά, ακόμη κι αν τα καταφέρει να τα κόψει, μετά από δυο τρείς κοπές η κόψη της λεπίδας θα στομώσει. Ούτε τα ψαλίδια της felco, που είναι τα κορυφαία δεν τα καταφέρνουν.
Επίσης κάνει όπως σωστά επισήμανες λάθος στην χρήση. Στα πιο πολλά ψαλίδια για λόγους ασφαλείας όταν αφήσουμε την σκανδάλη η λεπίδα σταματά την κοπή και επανέρχεται, Η σκανδάλη πρέπει να είναι πατημένη για να ολοκληρωθεί η κοπή.

Αγόρασα σήμερα 2 μπαταρίες 20V - 4 Ah κ ήθελα να ρωτήσω αν θέλω να τις έχω για μελλοντική χρήση ,επειδή έχω κ άλλες μπαταρίες 2Ah k 4Ah πιο παλιές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τις αποθηκεύσω μέχρι να τις χρειαστώ;
Όπως είναι στο κουτί τους σφραγισμένες η να τις φορτίσω τουλάχιστον μια φορά;

Αγόρασα σήμερα 2 μπαταρίες 20V - 4 Ah κ ήθελα να ρωτήσω αν θέλω να τις έχω για μελλοντική χρήση ,επειδή έχω κ άλλες μπαταρίες 2Ah k 4Ah πιο παλιές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τις αποθηκεύσω μέχρι να τις χρειαστώ;
η αποθήκευση στις μπαταρίες λιθίου καλό είναι να γίνεται όταν είναι περίπου 40% φορτισμένες (όχι εντελώς γεμάτες, όχι άδειες)

• Like
Reactions: nikfor and KOSSTV
Άλλο το σκληρό ξύλο και άλλο το ξερό. Το ένα κόβεται το άλλο όχι. Το κάθε εργαλείο έχει συγκεκριμένη χρήση. Δεν έχουμε την απαίτηση να κόβει ότι βρει μπροστά του. Είμαι επαγγελματίας αγρότης και μιλώ εκ πείρας. Χρησιμοποιώ ψαλίδια που κόβουν εύκολα πάνω από 4 εκατοστά. και έχω κατά λάθος κόψει μαζί με το κλαδί ακόμη και σύρμα περίφραξης σαν να κόβεις βούτυρο. Και όμως αυτό το ψαλίδι δυσκολεύεται να κόψει πάνω από 2 εκατοστά ξερό, γιατί δεν είναι φτιαγμάνο γιαυτό. Αν το χρησιμοποιήσεις σε ξερά κλαδιά, ακόμη κι αν τα καταφέρει να τα κόψει, μετά από δυο τρείς κοπές η κόψη της λεπίδας θα στομώσει. Ούτε τα ψαλίδια της felco, που είναι τα κορυφαία δεν τα καταφέρνουν.
Επίσης κάνει όπως σωστά επισήμανες λάθος στην χρήση. Στα πιο πολλά ψαλίδια για λόγους ασφαλείας όταν αφήσουμε την σκανδάλη η λεπίδα σταματά την κοπή και επανέρχεται, Η σκανδάλη πρέπει να είναι πατημένη για να ολοκληρωθεί η κοπή.

Για κλαδεμα σε αμπέλια, ποιό θα πρότεινες; Το θέλω για 5 στρέμματα και με το ελάχιστο δυνατό βάρος. Οι επιπλέον μπαταρίες δεν είναι πρόβλημα.

.......
Εκείνο που με προβληματίζει είναι το κύκλωμα φόρτισης μήπως και χρειάζεται απαραίτητα και τον τρίτο ακροδέκτη για να δουλέψει το εργαλείο αλλά όπως ανέφερα και πριν τα μαϊμου μακίτα έχουν μόνο δύο ακροδέκτες.

Μόλις δοκίμασα την καινούργια μπαταριά των 4 ah

Δουλεύει κανονικά με adaptor τόσο σε γνήσια, όσο και σε μαϊμού Makita εργαλεία
Και φορτίζει φυσικά κανονικότατα με τους παλιούς Parkside φορτιστές :)

11.jpg

View attachment 230615
αξιζει το μαιμου μακιτα? εχει σχεση μετα κανονικα? ρωταω γιατι αν για επαγγελματικη χρηση κανουν και εινια κοντα στα original και παιρνουν χωρις πατεντα τις μπαταριες parkside, με ενδιαφερει. Δηλ παιρνει και τις original μπαταριες Makita?

η αποθήκευση στις μπαταρίες λιθίου καλό είναι να γίνεται όταν είναι περίπου 40% φορτισμένες (όχι εντελώς γεμάτες, όχι άδειες)

Οι τεχνικοί στην εταιρεία που δούλευα, (η μοναδική ίσως που κατασκευάζει μπαταρίες στην Ελλάδα), μας έλεγαν στο 60-70% για τις Li-ion συγκεκριμένα. Βέβαια, πως θα βρείς το ποσοστό φόρτισης είναι άλλο θέμα.

Προσωπικά, τις φορτίζω αναγκαστικά στο 100% και εχω μπαταρίες 5++ χρόνια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

• Like
Reactions: lazarefa and nikfor

View attachment 230615

(y)(y)(y)(y)(y)

Υπάρχει αντάπτορας και για τα πράσινα BOSCH;

αξιζει το μαιμου μακιτα? εχει σχεση μετα κανονικα? ρωταω γιατι αν για επαγγελματικη χρηση κανουν και εινια κοντα στα original και παιρνουν χωρις πατεντα τις μπαταριες parkside, με ενδιαφερει. Δηλ παιρνει και τις original μπαταριες Makita?

Απαντάω σύντομα γιατί είμαστε λιγο εκτός θέματος του thread. :confused:

Πιστεύω πως τα μαϊμού Makita αξίζουν - τα περισσότερα - μόνο με γνήσιες μπαταρίες Makita.
Ενεργοβόρα εργαλεία όπως ο τροχός, κωλώνουν με τις no name μαϊμού μπαταριές.

Ναι, τα μαϊμού εργαλεία με τις Parkside μέσω adaptor, δουλεύουν σωστά.
Για να μπουν όμως Parkside μπαταριες πάνω σε Makita, χρειάζεται ειδικό adaptor για το οποίο μπορείς να διαβάσεις στο αντίστοιχο thread.

Για Bosch ... δεν ξέρω.

Last edited:

Eγω θα ελεγα να τις χρησιμοποιεις και αυτες -παραλληλα με τις αλλες- γιατι εκτος απο το οριο με τους κυκλους φορτισης υπαρχει και το οριο της ηλικιας, ασχετα εαν χρησιμοποιειται η μπαταρια. Οποτε καλυτερα να τις χρησιμοποιεις παρα να τις αποθηκευσεις για μετα απο 3 χρονια που πιθανως να εχουν χασει μερος της δυναμης και ειναι κριμα. Αν ομως τα στοιχεια μεσα ειναι επωνυμα (LG,Panasonic etc) τοτε αλλαζει το πραμα και καθως το οριο ηλικιας αυξανεται αρκετα.

Κατα τα αλλα, οι μπαταριες λιθιου αποθηκευονται σε σκοτεινο μερος χωρις υγρασια και σε θερμοκρασια κατω απο 25 βαθμους και πανω απο 10. Οσο πιο μικρη η θερμοκρασια τοσο λιγοτερο αποφορτιζονται. Λεγεται οτι ιδανικα πρεπει να αποθηκευονται στο ~50% αλλα δεν εχω βρει μια λογικη εξηγηση που να με πειθει για αυτο.

Παρεμπιπτοντως πριν καμμια δεκαετια φορτιζα τις μπαταριες για τους φακους μου στο 100% για αποθηκευση και τις επαναφορτιζα παλι στο φουλ περιπου καθε διετια καθως ελειπα εκτος Ελλαδος. OΛΕΣ οι επωνυμες (Panasonic και Nitecore), ζουν και λειτουργουν ακομα και σημερα, δεν εχω αγορασει νεες μπαταριες λιθιου απο τοτε.

99% στραβες πετρες
Οχι οχι, εκανε εναν υποπτο θορυβο.
Και το εκανε ακομα και χωρις τις πετρες επανω και χωρις προφυλακτηρες.

Εικαζω ρουλεμαν αξονα.

Το μετα ηταν να πεταχτει ο Μπαμπης να φερει ένα δευτερο κομμάτι μηπως εκεινο ηταν καλυτερο και ετσι και εγινε.

Ευτυχως το δευτερο ηταν οκ.