Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Εγώ πήρα στο service και έκανα παράπονα...ο άλλος μπροστά μου πήρε 6 κομμάτια και δεν του είπαν τπτ στο ταμείο...και όταν ήρθε η σειρά μου να βγω τους την είπα και μου είπαν που το αναγράφει Μαξ 3 κομμάτια?λέω εκεί όπου έπρεπε να δίνετε σημασία...και μετά διαμαρτυριθηκαν και άλλοι 3 κυριοι

Για κλαδεμα σε αμπέλια, ποιό θα πρότεινες; Το θέλω για 5 στρέμματα και με το ελάχιστο δυνατό βάρος. Οι επιπλέον μπαταρίες δεν είναι πρόβλημα.
Το ξύλο του αμπελιού είναι πολύ μαλακό και δεν έχει ιδιαίτερες απατήσεις σε δύναμη. Τα τελευταία χρόνια έχω κολλήσει με τα ψαλίδια της Agroforce και δεν τα αλλάζω με τίποτα. Το μοντέλο https://www.skroutz.gr/s/30981620/A...mm-Set-me-2-Mpataries-Protech-299s-12707.html πιστεύω θα σε καλύψει. Είναι από τα ελαφρύτερα στα 900gr με την μπαταρία κουμπωμένη επάνω, κάνει γρήγορες κοπές και με τις δυο μπαταρίες βγάζεις δουλειά μιας μέρας. Έχω τα μεγαλύτερα μοντέλα αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεσαι μεγαλύτερο πάχος κοπής, που συνοδεύεται και από αυξημένο βάρος. Αν υπάρχει ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει προστασία κοπής δακτύλων, οπότε προσέχουμε πολύ. Γενικά την προστασία κοπής σε αυτό το εύρος τιμής μην το εμπιστεύεσαι. Και επειδή διαβάζω πολλές φορές να ρωτούν αν υπάρχουν γάντια που να σε προστατεύουν, και βλέπω να τους προτείνουν κάποια γάντια της wurth ή της milwaukee, η απάντηση είναι όχι. Είναι επικίνδυνα εργαλεία και χρειάζονται πολύ προσοχή. Δεν συγχωρούν λάθη. Το ελεύθερο χέρι δεν το πλησιάζουμε για κανένα λόγο κοντά στο σημείο κοπής.
Έγινα λίγο κουραστικός νομίζω, αλλά να προσθέσω ένα τελευταίο. Νιώθουμε ότι κουραστήκαμε; ΣΑΜΑΤΑΜΕ. Τότε γίνεται το 99% των ατυχημάτων.

Κερατσίνι 08 00 άφαντο και 8 Α μπαταρίες επίσης.
Στο κερατσινι που πήγα εγώ 8 πάρα τέταρτο είχε 3 8 άρες που τις πήραν 2 άτομα απευθείας και είχε πάρα πολλά κλαδευτηρια. Τελείωσαν σε ενα τεταρτο? Μιλάμε πάνω από 20 η 30 τεμάχια.

Έγινα λίγο κουραστικός νομίζω, αλλά να προσθέσω ένα τελευταίο. Νιώθουμε ότι κουραστήκαμε; ΣΑΜΑΤΑΜΕ. Τότε γίνεται το 99% των ατυχημάτων.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΟ ΟΛΩΝ!!!

Πρεπει με αυτη την σκεψη να ξεκιναμε καθε εργασια και να το θυμόμαστε παιδια.

Το ξύλο του αμπελιού είναι πολύ μαλακό και δεν έχει ιδιαίτερες απατήσεις σε δύναμη. Τα τελευταία χρόνια έχω κολλήσει με τα ψαλίδια της Agroforce και δεν τα αλλάζω με τίποτα. Το μοντέλο https://www.skroutz.gr/s/30981620/A...mm-Set-me-2-Mpataries-Protech-299s-12707.html πιστεύω θα σε καλύψει. Είναι από τα ελαφρύτερα στα 900gr με την μπαταρία κουμπωμένη επάνω, κάνει γρήγορες κοπές και με τις δυο μπαταρίες βγάζεις δουλειά μιας μέρας. Έχω τα μεγαλύτερα μοντέλα αλλά δεν νομίζω πως χρειάζεσαι μεγαλύτερο πάχος κοπής, που συνοδεύεται και από αυξημένο βάρος. Αν υπάρχει ένα μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει προστασία κοπής δακτύλων, οπότε προσέχουμε πολύ. Γενικά την προστασία κοπής σε αυτό το εύρος τιμής μην το εμπιστεύεσαι. Και επειδή διαβάζω πολλές φορές να ρωτούν αν υπάρχουν γάντια που να σε προστατεύουν, και βλέπω να τους προτείνουν κάποια γάντια της wurth ή της milwaukee, η απάντηση είναι όχι. Είναι επικίνδυνα εργαλεία και χρειάζονται πολύ προσοχή. Δεν συγχωρούν λάθη. Το ελεύθερο χέρι δεν το πλησιάζουμε για κανένα λόγο κοντά στο σημείο κοπής.

Ευχαριστώ!!!!

Στο θέμα της ασφάλειας όσες φορές και να τα πούμε, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι με άγνοια κινδύνου ή υπερεκτίμηση δυνάμεων.

• Like
Reactions: PONDINOS
Ευχαριστώ!!!!

Στο θέμα της ασφάλειας όσες φορές και να τα πούμε, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι με άγνοια κινδύνου ή υπερεκτίμηση δυνάμεων.
Δυστυχώς ακομα και εγω καμια φορα με πιανω να λεω "Παμε μωρε μιση ωρα ακομα να τελειωσουμε να μην ερθουμε και αυριο" και δυατυχως ειναι λαθος.

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Σημερα ο κακος χαμος σε 3 διαφορετικά Lidl που πηγα κυριως για αγορες αλλων και οχι δικες μου.

Δίδυμος τροχος για τον Μπαμπη ενω εψαχνα το κλαδευτηρι για τον anastasg.
Τετραμπερη μπαταρια για τον papakitou και ακονιστηρι αλυσιδων κλαδεματος για τον Wolfegolas.

Δυστυχως και στα τρια το κλαδευτηρι αφαντο και αν το εβρισκα θα επαιρνα ενα και για εμενα.

Την επομενη εβδομαδα προβλεπω να γινεται ο χαμος με τον ρυθμιζόμενο γωνιακο σε πολυ καλη τιμη που βγαζει.

IMG20240328111117.jpg

Όλα κομπλέ Κυρ… κι ο άξονας σωστός!
Ευτυχώς κι ο θόρυβος είναι υποφερτός. ;)

Δηλαδή δεν έχει καθόλου δονήσεις;

Εγώ έβαλα και από τις δυο μεριές CBN (80 και 320) και έβγαλα τελείως τις πέτρες και οι δονήσεις μειώθηκαν πάρα πολύ, αλλά δεν εξαφανίστηκαν. Είναι ακόμα αρκετές. Δεν με ενοχλούν γιατί έχω βάλει τον τροχό πάνω σε αποσβεστικά (σουρμποθάνες), αλλά πάντα αναρωτιέμαι αν γίνεται αυτός ο τροχός να μην έχει καθόλου δονήσεις. :unsure:

Last edited:
Για εξηγησε μας και τι βαλατε και γιατι...
:D

Δε βάλαμε τίποτε Κωστή, ένα δίσκο CBN έβαλα πάνω.
Για τον άξονα είχα μια μικρή επιφύλαξη αν θα ταιριάζει ακριβώς στο συγκεκριμένο δίσκο και, ευτυχώς, ταιριάζει.

Δηλαδή δεν έχει καθόλου δονήσεις;

Εγώ έβαλα και από τις δυο μεριές CBN (80 και 320) και έβγαλα τελείως τις πέτρες και οι δονήσεις μειώθηκαν πάρα πολύ, αλλά δεν εξαφανιστήκαν. Είναι ακόμα αρκετές. Δεν με ενοχλούν γιατί έχω βάλει τον τροχό πάνω σε αποσβεστικά (σουρμποθάνες), αλλά πάντα αναρωτιέμαι αν γίνεται αυτός ο τροχός να μην έχει καθόλου δονήσεις. :unsure:

Νικόλα καμία δόνηση.
Βέβαια αυτός είναι ο δεύτερος γωνιακός, ο πρώτος που πήρε ο Κυριάκος είχει αρκετό κραδασμό και επιπλέον έναν αμυδρό διακοπτόμενο θόρυβο σαν κάτι να έβρισκε.
Το δοκιμάσαμε και χωρίς πέτρα και δεν έγινε τίποτε, ήταν απ’το εσωτερικό ο θόρυβος.
Μετά από αυτό τον βάλαμε στο κουτί και τον πήγα πίσω και πήρα ένα δεύτερο.
Λέω στην κοπέλα στο ταμείο:
- Κράτησε τον εδώ κανα μισάωρα μέχρι να δοκιμάσω τον καινούριο γιατί ενδέχεται να σου τον ξαναφέρω και να πάρω αυτόν. :)
Εγώ φταίω που στέλνω άμπαλους να μου πάρουν τροχό, μόλις πήγα εγώ πήρα το τεφαρίκι.
Αν ο μάστορας δεν μπορεί να καταλάβει αν ένα εργαλείο είναι σωστό ή όχι ΠΡΙΝ το βγάλει απ’το κουτί είναι σκατά μάστορας. :D

Ενω οι αλλοι πηραν μπαταριας για ψαλιδι και κονταροπριονο και εγινε χαμος με τις μπαταριες εγω ειπα να πρωτοτυπησω και να δοκιμασω τα χερια μου με ενα χειρος...!!!
Μαζι και ενα κλεισιομετρο που ειχε απο την προηγουμενη εβδομαδα...

20240328_192338.jpg

Ιδιατερα βαρυ,κοντα στα 2.5 κιλα δεν το λες αλλα θα φανει στην πραξη.....λειτουργικα τοσο στο πριονι,οσο και στο ψαλιδι.....

20240328_194847.jpg

Το κλεισιομετρο σε γρηγορη ματια που του εκανα φανηκαν σχετικα σωστες οι ενδειξεις...εχει και αυτοματο φωτισμο κατα την ενδειξη αλλα οχι μαγνητη απο κατω οπως τα κινεζικα....
Παντως σαν κατασκευη φενεται πιο συμπαγης και πιο χοντροκομμενη σε σχεση με τα Κινεζικα...
Θα δειξει στην πραξη..
Γενικως μου αρεσε αυτο της Parkside....

20240328_192857.jpg 20240328_193125.jpg

Όποιος θέλει καποιο εργαλειο που το κυνηγάνε πολλοι ας μου στέλνει ένα μήνυμα. Αν είναι μέρα που θέλω να ψωνίσω και εγώ κάτι παω στο άνοιγμα οπότε μπορώ να βοηθήσω και κάποιον άλλο να το βρει σίγουρα.

Στο lidl Αλίμου, είχε τουλάχιστον 4 μπαταρίες 4αρες και 4 με 5 πριόνια

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Σημερα ο κακος χαμος σε 3 διαφορετικά Lidl που πηγα κυριως για αγορες αλλων και οχι δικες μου.

Δίδυμος τροχος για τον Μπαμπη ενω εψαχνα το κλαδευτηρι για τον anastasg.
Τετραμπερη μπαταρια για τον papakitou και ακονιστηρι αλυσιδων κλαδεματος για τον Wolfegolas.

Δυστυχως και στα τρια το κλαδευτηρι αφαντο και αν το εβρισκα θα επαιρνα ενα και για εμενα.

Την επομενη εβδομαδα προβλεπω να γινεται ο χαμος με τον ρυθμιζόμενο γωνιακο σε πολυ καλη τιμη που βγαζει.

View attachment 230617
Πάλι απέξω θα την βγάλουμε :)

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Haha
Reactions: enduras1
.

Εγώ φταίω που στέλνω άμπαλους να μου πάρουν τροχό, μόλις πήγα εγώ πήρα το τεφαρίκι.
Αν ο μάστορας δεν μπορεί να καταλάβει αν ένα εργαλείο είναι σωστό ή όχι ΠΡΙΝ το βγάλει απ’το κουτί είναι σκατά μάστορας. :D
Παρεκτρεπεσαι και θα υποστεις τις συνέπειες....

• Haha
Reactions: Babis K.
Για το κλαδευτήρι.. Καστοριά, Ιωάννινα, Άρτα, Ναύπακτο... Άφαντο Τα παρατάω!!

Στάλθηκε από το JAD-LX9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Haha
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Για το κλαδευτήρι.. Καστοριά, Ιωάννινα, Άρτα, Ναύπακτο... Άφαντο Τα παρατάω!!

Στάλθηκε από το JAD-LX9 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καστορια,Άργος,Πτολεμαΐδα,Κοζάνη έψαξα και εγώ...έπρεπε να με ρωτήσεις... 🤣🤣

Είπαμε, οι Γάλλοι τραβάνε σοβαρά (οικονομικά) ζόρια, οπότε οι μαρκετίστες των εκεί Lidl κάνουν σοβαρές προσπάθειες να τους στρέψουν στην κατανάλωση
Μόλις δοκίμασα την καινούργια μπαταριά των 4 ah

Δουλεύει κανονικά με adaptor τόσο σε γνήσια, όσο και σε μαϊμού Makita εργαλεία
Και φορτίζει φυσικά κανονικότατα με τους παλιούς Parkside φορτιστές :)

View attachment 230615
Είχα αγοράσει μέσα στο 2023 (νομίζω αρχές Οκτώβρη) τη συγκεκριμένη 4άρα (στα 32 ευρώ τότε) και επιβεβαιώνω κι εγώ ότι δουλεύει ωραιότατα τόσο με Makita εργαλεία που έχω (με αντάπτορα προφανώς), όσο και με ένα Drillpro μπουλονόκλειδο μπαταρίας (πάλι με τον ίδιο αντάπτορα που βάζω και στα Makita).

• Like
Reactions: newbie and nikfor