Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Το βάρος στα καυσόξυλα μπορεί να μετρηθεί όταν γνωρίζουμε το αποβαρο ένος φορτιου και μετρήσουμε το μεικτό βάρος μετά..
Ετσι γίνονταν παλιά η σωστή μετρηση..
Απλά επειδή πάει κατά όγκο πλέον δεν ασχολειται κάνεις.και δεν χρειάζεται να το κάνουν..
Αυτοί που γνωρίζουν ξέρουν το βάρος ενός κυβ. στα ξύλα..
Π.χ το πεύκο σε στιβάκτο κυβικό είναι κατά προσεγγιση 600-650.κιλα, η ελιά 700-750 και η δρυς κοντά στα 650-700..
Στο χυδην, κοινως χύμα τοποθέτηση, μπορεί να είναι και από 100 κιλά μείον η κάθε μέτρηση..
Οι παραπάνω τιμές σε βαρη είναι από γνωστό ξυλά που παιρνω χρόνια..

Πλέον κατά την αγορά καυσόξυλων θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί που τα ντανιαζουν και πως αφού πληρώνουμε όγκο που περιλαμβάνει κενά.. άρα το στιβαγμα των ξύλων είναι νούμερο ένα στον έλεγχο..

Σωστά τα λες, αλλά αυτό αφορά αγορά καυσόξυλων από τελικούς καταναλωτές. Ο [B]dim tz[/B] , αν κατάλαβα καλά, μιλούσε για υλοτομία με άδεια από το δασαρχείο, με σήμανση συγκεκριμένων δένδρων κτλ, Τα ξερά (αν δεν έχει αλλάξει ο νόμος) είναι ελεύθερα. Για τα καμένα, ας το αφήσουμε γιατί έχει πολλή κουβέντα.....

Ένας από τους λόγους που άλλαξε ο νόμος στην αγορά καυσόξυλων και πλέον η χρέωση γίνεται βάσει όγκου, ήταν η ασυδοσία κάποιων "επαγγελματιών" στις ζυγίσεις (υπάρχουν πολλοί τρόποι να επηρεάσεις κάποιο από τα 3 πεδία του ζυγολογίου (gross, tare, net).
Τώρα θα μου πεις, με την ογκομέτρηση εξαφανίσαμε τους απατεώνες; Ούτε κατά διάνοια. Οπότε, όπως πολύ σωστά είπες, η λύση είναι ο γνωστός/αξιόπιστος ξυλέμπορος.

• Like
Reactions: KOSSTV
Αξίζει για ερασιτεχνική χρήση ;

Ναι, το εργαλειο αυτο προοριζεται ουτως η αλλως για ερασιτεχνικη χρηση. Ειναι καλο για τρυπημα κυριως σε μπετον/πετρα και για ελαφρυ καλεμισμα.

ΕΙναι δραπανο τυπου SDS δηλαδη παιρνει τρυπανια SDS και με ανταπτορα παιρνει τα κανονικα τρυπανια. Ειναι λιγο βαρυ ομως στα 2.5 κιλα.

Εαν οι αναγκες ειναι κυριως για τρυπημα τοιχων, ξυλων, μεταλλων και ενιοτε πετρας/μπετον, καλυτερα να παρεις ενα κανονικο κρουστικο δραπανο ρευματος (οχι SDS) η ακομα καλυτερα ενα 18βολτο κρουστικο. Eιναι ελαφρυτερα και βολικοτερα απο τα δραπανα SDS.

Ναι, το εργαλειο αυτο προοριζεται ουτως η αλλως για ερασιτεχνικη χρηση. Ειναι καλο για τρυπημα κυριως σε μπετον/πετρα και για ελαφρυ καλεμισμα.

ΕΙναι δραπανο τυπου SDS δηλαδη παιρνει τρυπανια SDS και με ανταπτορα παιρνει τα κανονικα τρυπανια. Ειναι λιγο βαρυ ομως στα 2.5 κιλα.

Εαν οι αναγκες ειναι κυριως για τρυπημα τοιχων, ξυλων, μεταλλων και ενιοτε πετρας/μπετον, καλυτερα να παρεις ενα κανονικο κρουστικο δραπανο ρευματος (οχι SDS) η ακομα καλυτερα ενα 18βολτο κρουστικο. Eιναι ελαφρυτερα και βολικοτερα απο τα δραπανα SDS.
Με ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσω κυρίως το καλέμι του, άνοιγμα καναλιού σε σοβά για θάψιμο καλωδίων, πλακάκια ίσως, απλές δουλειές αλλά με εργαλείο, όχι χέρι.
Αξίζει ; Θα τα καταφέρει ;

Με ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσω κυρίως το καλέμι του, άνοιγμα καναλιού σε σοβά για θάψιμο καλωδίων, πλακάκια ίσως, απλές δουλειές αλλά με εργαλείο, όχι χέρι.
Αξίζει ; Θα τα καταφέρει ;
Εάν ειναι περιορισμενης χρήσης δεν θα υπάρξει θέμα..
Π.χ 10 λεπτά σκαψιμο,40 τρύπες,10 πλακάκια ξυλωμα. κτλ...μπορεί να ανταπεξέλθει..
Σκαψιμο σε μπετο,μωσαϊκό η αλλο σκληρό υλικό ούτε καν μην το σκεφτεις..

Από τη στιγμή που κατά καιρούς φέρνουν και το "μεγάλο" πιστολέτο ρεύματος (1050 βατ αν θυμάμαι), προσωπική εκτίμηση είναι ότι ακόμα και με τη δελεαστικη τιμή που πωλείται το εν λόγω, δεν αποτελεί κελεπούρι η απόκτησή του, πολύ δε περισσότερο που με περίπου ίδια ενέργεια κρούσης (γύρω στο 1Joule) έρχεται και το αντίστοιχο πνευματικό μπαταρίας όπου δεν μπλέκεις και με καλώδια (θέλει όμως φορτιστή-μπαταρία)..

• Like
Reactions: KOSSTV
Παιδιά κανένας καμία άκρη Γερμανία για να αγοράσω το σταθερό δραπανο PTBMOD 710B2;;

Παιδιά κανένας καμία άκρη Γερμανία για να αγοράσω το σταθερό δραπανο PTBMOD 710B2;;

Έχω μια παραγγελία σε εξέλιξη με αυτούς εδώ. Μόλις παραλάβω (λογικά σε καμιά 10αριά μέρες), θα γράψω αναλυτικά τι και πως.

Έχω μια παραγγελία σε εξέλιξη με αυτούς εδώ. Μόλις παραλάβω (λογικά σε καμιά 10αριά μέρες), θα γράψω αναλυτικά τι και πως.
Ωραιος!
Ενημερωσε μας καθως ενδιφερει πολυ κοσμο!

Εδώ κάνει υπολογισμό για τα μεταφορικά - λογικά ποσά μου φαίνονται, ειδικά αν συνδυαστεί με μαγαζιά που έχουν δωρεάν μεταφορικά εντός Γερμανίας.
Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά. Περιμένω να δω μήπως έχει καμιά έκπληξη για το τέλος.

Για να μην περιμένω πότε θα ξαναεμφανιστούν τα 2 παρακάτω εργαλεία,χρησιμοποιώντας το https://www.mailboxde.com/ ή το https://www.eshopwedrop.gr/ , σκέφτομαι να τα αγοράσω από το www.lidl.de.
και
Tο κακό σε αυτή την περίπτωση είναι τα 2 κουτιά οπότε δεν βγάζω άκρη πως θα τα στείλουν οι διαμεσολαβητές.
Στο calculator του mailbox.de,έβαλα ότι είναι ένα κουτί,υπολογίζοντας τις διαστάσεις και -κυρίως-το συνολικό βάρος και των 2 εργαλείων που είναι 6,5 κιλά και μου εμφανίζει κόστος 29 ευρώ.
Nα το ρισκάρω;

Για να μην περιμένω πότε θα ξαναεμφανιστούν τα 2 παρακάτω εργαλεία,χρησιμοποιώντας το https://www.mailboxde.com/ ή το https://www.eshopwedrop.gr/ , σκέφτομαι να τα αγοράσω από το www.lidl.de.
και
Tο κακό σε αυτή την περίπτωση είναι τα 2 κουτιά οπότε δεν βγάζω άκρη πως θα τα στείλουν οι διαμεσολαβητές.
Στο calculator του mailbox.de,έβαλα ότι είναι ένα κουτί,υπολογίζοντας τις διαστάσεις και -κυρίως-το συνολικό βάρος και των 2 εργαλείων που είναι 6,5 κιλά και μου εμφανίζει κόστος 29 ευρώ.
Nα το ρισκάρω;
Εγώ θα έλεγα να περιμένεις...
....να μας πει ο Δημήτρης το όλο story όταν θα έρθουν..

Εγώ θα έλεγα να περιμένεις...

....να μας πει ο Δημήτρης το όλο story όταν θα έρθουν..
Σ΄ευχαριστώ.Έχω κάνει αγορές στο παρελθόν από mailboxde.com αλλά εκείνες είχαν 1 κουτί και όχι 2 όπως τώρα.Φαντάζομαι πως και του Δημήτρη η παραγγελία θα περιλαμβάνει 1 προιόν/κουτί και όχι 2 όπως στην περίπτωσή μου.

Σ΄ευχαριστώ.Έχω κάνει αγορές στο παρελθόν από mailboxde.com αλλά εκείνες είχαν 1 κουτί και όχι 2 όπως τώρα.Φαντάζομαι πως και του Δημήτρη η παραγγελία θα περιλαμβάνει 1 προιόν/κουτί και όχι 2 όπως στην περίπτωσή μου.
Βάσει βάρους δεν πάνε τα μεταφορικά; Εκτός από τα ελαφρά και ογκώδη είδη όπου πάνε βάσει όγκου.
Οπότε λογικά το ίδιο θα είναι είτε ένα κουτί είτε δύο. Κάνε εναλλακτικούς υπολογισμούς στο calculator που έχουν για δύο ανεξάρτητα πακέτα και για ένα συνδυαστικό αρθοίζοντας τα κιλά, πείραξε και τις διαστάσεις και δες αν έχουν διαφορά.

Βάσει βάρους δεν πάνε τα μεταφορικά; Εκτός από τα ελαφρά και ογκώδη είδη όπου πάνε βάσει όγκου.
Οπότε λογικά το ίδιο θα είναι είτε ένα κουτί είτε δύο. Κάνε εναλλακτικούς υπολογισμούς στο calculator που έχουν για δύο ανεξάρτητα πακέτα και για ένα συνδυαστικό αρθοίζοντας τα κιλά, πείραξε και τις διαστάσεις και δες αν έχουν διαφορά.
Το κακό είναι ότι η Lidl δεν αναφέρει διαστάσεις της συσκευασίας παρά μόνο τα κιλά.

• Like
Reactions: dk31
Το κακό είναι ότι η Lidl δεν αναφέρει διαστάσεις της συσκευασίας παρά μόνο τα κιλά.

Αν η LIDL δεν τα τοποθετεί σε άλλο κιβώτιο για την μεταφορά, μπορώ να μετρήσω τις διαστάσεις από τα δικά μου.
Έχω το PBH 1500 F6 και κάποιο αντίστοιχο με το PMFW 310 G4. Θεωρώ ότι θα ειναι πολύ κοντά οι διαστάσεις των συσκευασιών.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρότεινα να ελέγχουμε πάντα και το ογκομετρικό βάρος.