Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2026

Την Κυριακή, 1/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2026.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

λιγο ασχετο με τα εργαλεια αλλα εχει κανεις αποψη για τα καλυματα καθισματων που φερνει?
VCMzNFQjY2MTFFMkM0QzAxNzBDRUUyODQ3QjkwNUFBNDY0QjBCNDMucG5n.png
Τα αγορασα πριν αρκετό καιρό. Είναι σαν καλτσόν και μόνο εκεί που ακουμπά το σώμα έχουν λίγη παραπάνω αφρώδη επένδυση. Σε 1-2 χρόνια ξέβαψαν και έγιναν κουρέλια. Δεν αξίζουν

Αυτά που έχω αγοράσει από την Autoplus αλλά τα πλήρωσα πανάκριβα, πλατοκαθίσματα μόνο μπροστινά έχουν κρατήσει τουλάχιστον πέντε χρόνια. Τα προηγούμενα πάλι από την Autoplus από καινούργιο το αυτοκίνητο είχαν κρατήσει τουλάχιστον 10 χρόνια.
Φασόν είναι. Θεωρώ το μαγαζί πολύ ακριβό. Δεν ξέρω πως αντέχει στον ανταγωνισμό. Τουλάχιστον όμως σε αυτό το θέμα δεν το μετάνιωσα. Νομίζω όμως ότι αυτά που αντικατέστησαν τα πρώτα δεν είναι τόσο καλά αλλά εντάξει.
Είναι κάποια πράγματα που λόγω βάλε βγάλε δεν αξίζουν όσο φτηνά και να είναι. Όπως ένα ηχοσύστημα. βέβαια τώρα όλα είναι ενσωματωμένα σε κονσόλες αλλά για μένα με το κλασσικό cd-player και το ραδιόφωνο δεν είναι να αλλάζεις έτσι για πλάκα.

• Like
Reactions: newbie and KOSSTV
Καλημερα...
Νέες προσφορές από 5/2..

Εργαλεία & Είδη Κήπου https://share.google/09rLPnh0tmTpLnCx5

Έχουμε έλευση νέων 20g μπαταριων Parkside..με αρχή μια 4ah..
Είναι απλή όχι smart..προσωπικά καλύτερα..

Για το κρουστικό δραπανοκατσάβιδο ποια μπαταρία κάνει ?

20 V μπαταρία PAP 20 B3 ή 20 V μπαταρία PAP 204 A1 ?
Εφόσον είναι και οι 2 μπαταρίες της ίδιας σειράς (Smart X20Team) ταιριάζουν (κουμπώνουν) και οι 2 κανονικά. Τώρα ποια από τις 2 είναι καλύτερη, δεν μπορεί να ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή. Λογικά ο νεότερος τύπος (PAP204A1) θα είναι κάπως μικρότερος σε βάρος/όγκο, ωστόσο δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί ουσιαστικό πλεονέκτημα για την αντοχή της μπαταρίας σε βάθος χρόνου (φορτίσεις-εκφορτίσεις). Τέλος και οι 2 μπαταρίες διαθέτουν την τεχνολογία cell balancing, οπότε η τελική επιλογή μάλλον είναι υποκειμενική. Βέβαια από την άλλη υποθέτω ότι οι παλιοί τύποι που διατίθενται είναι για ξεστοκάρισμα παλιών αποθεμάτων και μελλοντικά θα πάψουν να τους κυκλοφορούν.

Εν τω μεταξύ φέρνουν οι αθεόφοβοι 3 παρεμφερή δραπανοκατσάβιδα: Τα 2 είναι κρουστικά, ουσιαστικά το ίδιο εργαλείο σε διαφορετικές εκδόσεις, και το τρίτο είναι το απλό, χωρίς την λειτουργία κρούσης. Λογικά (όπως και με τις παλαιού τύπου 4ΑΗ μπαταρίες που φέρνουν) πρόκειται για ξεστοκάρισμα απούλητων εργαλείων από παλιότερες κυκλοφορίες (όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό). Φαντάζομαι ότι πιθανότατα κάποια καταστήματα θα έχουν τη μία έκδοση του κρουστικού δραπανοκατσάβιδου (Ε4) και κάποια άλλα την άλλη (C3),

• Like
Reactions: vespas and KOSSTV
Εν τω μεταξύ φέρνουν οι αθεόφοβοι 3 παρεμφερή δραπανοκατσάβιδα: Τα 2 είναι κρουστικά, ουσιαστικά το ίδιο εργαλείο σε διαφορετικές εκδόσεις, και το τρίτο είναι το απλό, χωρίς την λειτουργία κρούσης. Λογικά (όπως και με τις παλαιού τύπου 4ΑΗ μπαταρίες που φέρνουν) πρόκειται για ξεστοκάρισμα απούλητων εργαλείων από παλιότερες κυκλοφορίες (όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό). Φαντάζομαι ότι πιθανότατα κάποια καταστήματα θα έχουν τη μία έκδοση του κρουστικού δραπανοκατσάβιδου (Ε4) και κάποια άλλα την άλλη (C3),
Ακριβώς..C3 και Ε4 οι 2 εκδόσεις των κρουστικων...για πιο λόγο και τα 2 συνχρονος κάνεις.δεν ξέρει..συμφωνώ για το ξεστοκαρισμα..

Το να τα δω ανακατα στο.ιδιο καλαθι δεν.θα μου περίεργο καθώς θα είναι λίγοι αυτοί που θα δώσουν σημασία σε αυτό(διαφορετική εκδοση).

Εφόσον είναι και οι 2 μπαταρίες της ίδιας σειράς (Smart X20Team) ταιριάζουν (κουμπώνουν) και οι 2 κανονικά. Τώρα ποια από τις 2 είναι καλύτερη, δεν μπορεί να ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή. Λογικά ο νεότερος τύπος (PAP204A1) θα είναι κάπως μικρότερος σε βάρος/όγκο, ωστόσο δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί ουσιαστικό πλεονέκτημα για την αντοχή της μπαταρίας σε βάθος χρόνου (φορτίσεις-εκφορτίσεις). Τέλος και οι 2 μπαταρίες διαθέτουν την τεχνολογία cell balancing, οπότε η τελική επιλογή μάλλον είναι υποκειμενική. Βέβαια από την άλλη υποθέτω ότι οι παλιοί τύποι που διατίθενται είναι για ξεστοκάρισμα παλιών αποθεμάτων και μελλοντικά θα πάψουν να τους κυκλοφορούν.
Η καινούργια που βλέπεις δεν ειναι smart...είναι η απλή σε νέα έκδοση..
Θα βγάλει τέτοια και σε 8αρα..

• Like
Reactions: lazarefa
Ακριβώς..C3 και Ε4 οι 2 εκδόσεις των κρουστικων...για πιο λόγο και τα 2 συνχρονος κάνεις.δεν ξέρει..συμφωνώ για το ξεστοκαρισμα..

Το να τα δω ανακατα στο.ιδιο καλαθι δεν.θα μου περίεργο καθώς θα είναι λίγοι αυτοί που θα δώσουν σημασία σε αυτό(διαφορετική εκδοση).

Η καινούργια που βλέπεις δεν ειναι smart...είναι η απλή σε νέα έκδοση..
Θα βγάλει τέτοια και σε 8αρα..
Να η διαφορά τους που ρωτούσα όταν της ειδα στο γερμανικό σαιτ..το θέμα ειναι γιατι τις άλλαξαν εμφανιση?

ξέρουμε αν υπάρχει καμιά ουσιαστική διάφορα μεταξύ των δυο κρουστικών

PSBSA 20-Li E4 και PSBSA 20-Li C3

Ψάχνω για ένα κρουστικό μπαταρίας για να βάλω μερικά ράφια στους τοίχους σε μια αποθηκούλα που δεν έχει ρεύμα. Εχω ενα παλιο 22βολτο BlacknDecker και ενα αλλο πιο μικρό Bosch(νομίζω 14V) αλλά απο την την αχρηστία έχουν πεθάνει εντελώς οι μπαταρίες τους. Αν πάρω ένα απο αυτα που βγάζει το Lidl την Πέμπτη θα καταφέρω να κάνω δουλειά? Υπόψιν οτι θα χρησιμοποιηθούν μια φαρά και μετα μπορεί πάλι μετα απο καμια δεκαετία οποτε δεν με συμφερει να πάω σε κάτι ακριβό. Στη τιμή που βγαίνει το κρουστικό μαζι με μπαταρια και φορτιστή δεν βλέπω κατι παρόμοιο αξιόλογο στο skroutz.

Η κρουση ειναι μια χαρα για μπετον και για τρυπες εως 8-10μμ, μετα θα ζοριζεται λιγο.
To σημαντικο ειναι να παρει καλα τρυπανια γιατι αυτα κανουν μεγαλη διαφορά. Τα Bosch CYL-5 τα θεωρω ιδανικα για τοιχοποιια,μπετον,πετρα. Πωλουνται και μεμονωμενα.

Επισης δεν βλεπω καμμια ουσιαστικη διαφορα μεταξυ των 2 κρουστικων που φερνει. Τα θεωρω ισοδυναμα.

Ψάχνω για ένα κρουστικό μπαταρίας για να βάλω μερικά ράφια στους τοίχους σε μια αποθηκούλα που δεν έχει ρεύμα. Εχω ενα παλιο 22βολτο BlacknDecker και ενα αλλο πιο μικρό Bosch(νομίζω 14V) αλλά απο την την αχρηστία έχουν πεθάνει εντελώς οι μπαταρίες τους. Αν πάρω ένα απο αυτα που βγάζει το Lidl την Πέμπτη θα καταφέρω να κάνω δουλειά? Υπόψιν οτι θα χρησιμοποιηθούν μια φαρά και μετα μπορεί πάλι μετα απο καμια δεκαετία οποτε δεν με συμφερει να πάω σε κάτι ακριβό. Στη τιμή που βγαίνει το κρουστικό μαζι με μπαταρια και φορτιστή δεν βλέπω κατι παρόμοιο αξιόλογο στο skroutz.
Δεν έχεις ψάξει καλά...εχει με ίδια χρήματα και σε βαλίτσα..!!

Σωστα!
Το παραπανω Τοταλ ειναι και πιο ισχυρο, ειναι και brushless που σημαινει χωρις καρβουνακια, λιγοτερες φθορες στο μοτερ, μεγαλυτερη αποδοτικοτητα και περισσοτερος χρονος λειτουργιας με την ιδια μπαταρια, σε συγκριση με εινα κοινο non brushless δραπανοκατσαβιδο.

Δεν έχεις ψάξει καλά...εχει με ίδια χρήματα και σε βαλίτσα..!!

Tα είχα δει τα TOTAL αλλα μου ειχε κάνει εντύπωση πως το ιδιο μοντελο (p20s) εμφανιζεται με διαφορετικές τιμές στα NM ροπής και δεν ήξερα αν ειναι πραγματικά ή είναι μαρκεντίστικα τρικ. Επίσης το συγκεκριμένο δεν είναι κρουστικό (δεν γράφει impact και το λένε και σε σχόλια στο skroutz) αλλά αν πιστεύετε οτι δεν παίζει μεγάλο ρόλο τότε να προβώ στην αγορά του.

• Like
Reactions: KOSSTV
Οντως δεν ειναι κρουστικο και η κρουση χρειαζεται σε τοιχοποιια και ιδιαιτερα σε μπετον.

Οπότε εαν δεν υπαρχει κατι σε κρουστικο σε παραπλησια τιμη στην Τοtal, προτιμας το αντιστοιχο Parkside.

• Like
Reactions: KOSSTV
Tα είχα δει τα TOTAL αλλα μου ειχε κάνει εντύπωση πως το ιδιο μοντελο (p20s) εμφανιζεται με διαφορετικές τιμές στα NM ροπής και δεν ήξερα αν ειναι πραγματικά ή είναι μαρκεντίστικα τρικ. Επίσης το συγκεκριμένο δεν είναι κρουστικό (δεν γράφει impact και το λένε και σε σχόλια στο skroutz) αλλά αν πιστεύετε οτι δεν παίζει μεγάλο ρόλο τότε να προβώ στην αγορά του.
Nαι εχει δίκιο...δεν είδα ότι δεν είναι κρουστικο...!!!

Επιπρόσθετα το Total, παρότι συνολικά φαίνεται πιο σοβαρό εργαλείο από το Parkside (αν παραβλέψουμε την έλλειψη λειτουργίας κρούσης), φαίνεται να μην είναι ετοιμοπαράδοτο την τρέχουσα περίοδο (οι περισσότεροι έμποροι που έριξα μια ματιά λένε για κάποιες μέρες χρόνο παράδοσης, ενώ σε μια σελίδα ανέφερε ότι αναμένεται παραλαβή περί τις 10 Μαρτίου). Οπότε αν ο φίλος βιάζεται να χρησιμοποιήσει το εργαλείο, μεταξύ των 2 μάλλον στο Parkside θα υποχρεωθεί να κοιτάξει.

Όλο το βράδυ κοίταζα τα TOTAL που δεν τα γνώριζα καθόλου και ομολογώ τα λιγο πιο δυνατά στα 66NM φαίνονται αρκετά τίμια. Aπο τη μία μου φαίνεται υπερβολή να δώσω 90 ευρώ για κατι που θα χρησιμοποιήσω μια φορά (έχω αρκετά με καλώδιο και ενα μικρό Bosch 12volt για βιδώματα)
8 ράφια θελω να βαλω με γωνίες σε τοιχους, με 2-4 βίδες το καθένα. Δηλαδή καμια 30αριά τρυπήματα. Τα μισα σε τουβλο και άλλα τόσα σε μπετόν με 5αρες βίδες. Αν με καλύψει το parkside δεν εχω θεμα και ας αργήσει να κάνει τις τρύπες. Το θέμα είναι μήπως δεν τα καταφερει και μετανιώσω την ώρα και τη στιγμή που δεν πήγα σε κάτι πιο ακριβό. Δυστυχώς δεν έχω εμπειρια απο parkside αν και βλεπω ότι πουλάνε σαν τρελά γι αυτό και ρώτησα εδώ μέσα καθώς έχετε πολύ μεγαλη εμπειρία.