Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Πηγα να παρω μαλλι της γριας που μου ειπαν οτι εχει φερει το Lidl και επι τη ευκαιρια πηρα και δυο πραματακια...

Μια μονταζοκολλα parkside και μινι αλφαδι με 1.5 ευρω!! (Αξιζει και 5μετρη μετροταινια με 1.5 ευρω...)
y6wdHabh.jpg

Tην μονταζοκολλα την πηρα να την δοκιμασω γιατι εχει την μιση τιμη (3 ευρω) απο την αριστη Bison που συνηθως προτιμω.

Το αλφαδακι ερχεται με μανουαλ και με φινο αλυσιδακι!
IjY1zG0h.jpg

Πολυ περιποιημενη κατασκευη σε τιμη τσαμπα. Θα το συγκρινω με τα αντιστοιχα μινι αλφαδια των Bosch και Μilwaukee που κανουν γυρω στα 10 ευρω.

Εχει δυο μαγνητες στην κατω πλευρα!
gN71yy8h.jpg

Πανισχυροι οι μαγνητες, εντυπωσιακη η δυναμη τους!!
ZJwy2vZl.jpg

Για το μαλλι της γριας η για το αλφαδακι?

Αν πας για το μαλλι της γριας, βγαινει σε 4 γευσεις, τσιχλοφουσκα, φραουλα, βατομουρο και μυρτιλο.

Ομολογώ ότι (όσο κι αν ενδεχομένως φαντάζει κάπως αφελές σήμερα αυτό) ψιλοσυγκινήθηκα ανατρέχοντας στην παραπάνω καταχώρηση της Parkside με τις ημερομηνίες ορόσημα.
Θυμήθηκα την εμφάνιση των καταστημάτων Lidl στη χώρα μας (τέλη 90s - αρχές 2000s) όπου για αρκετά χρόνια σχεδόν απαξιούσα να μπω σε κατάστημα Lidl (για κάποιο ανόητο λόγο τα είχα συνδέσει συλλήβδην με κακής ποιότητας προϊόντα, τρόφιμα και μη).
Την εποχή που έσκαγε στην Ελλάδα η οικονομική κρίση (2010) θυμάμαι να έχω ξεκινήσει τις πιο συστηματικές επισκέψεις στα Lidl, και κάπου προς τα τέλη της ίδιας χρονιάς (2010) πρέπει να απέκτησα στη συλλογή εργαλείων μου το πρώτο ηλεκτρικό Parkside (ένα σετ ταχυτροχού παρόμοιου με ανάλογους Proxxon, το οποίο παρεπιπτόντως πρόσφατα δώρισα σε φίλο που πιάνουν τα χέρια του). Περίπου την ίδια περίοδο είχα αγοράσει κι ένα εξαιρετικό σετ κατσαβιδιών ηλεκτρολόγου (της σειράς Powerfix) το οποίο ακόμα χρησιμοποιώ ως βασικό για πολλές δουλειές (πολύ καλύτερης ποιότητας από τα ανάλογα σετ που κυκλοφορεί η Parkside τα τελευταία χρόνια).
Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι (κυρίως σε ηλεκτρικά εργαλεία μπαταρίας) και ειδικά από το 2020 και μετά (οπότε ξεκίνησαν στη χώρα μας τη σειρά Performance) έχω αποκτήσει αρκετά εργαλεία τους.
Από κουβέντες πάντως με γνωστούς αλλά εν μέρει και από προσωπική εμπειρία, έχω την αίσθηση πως γενικά οι παλαιότερες σειρές εργαλείων τους (χειρός αλλά και ηλεκτρικά) ήταν σαφώς καλύτερης ποιότητας και αντοχής. Ήταν βέβαια συγκριτικά με σήμερα και σαφώς ακριβότερα.
Μακάρι να επαναπροσδιορίσει η φίρμα τη δυναμική της και να επανέλθει στη λογική value for money προ 2015 (αν και δεν το βλέπω προσωπικά).

Να πω και εγώ την γνώμη μου μιας και είμαι χαρακτηρισμένος εδώ "PARKSIDER" αν και την έχω διατυπώσει αρκετές φορές.
Τα εργαλεία και τα αναλώσιμα parkside τα αγοράζω εγώ επειδή είναι φτηνά όχι για συνεχή χρήση αλλά για την δύσκολη στιγμή που θα χρειαστείς να κάνεις κάτι και δεν θα έχεις το κατάλληλο εργαλείο ή εξάρτημα.
Να περιγράψω ένα δύο εντελώς πρόσφατα:
Πριν λίγες μέρες ήθελα να σπάσω ένα κομμάτι τσιμεντένια βάση που ήταν μέσα στο χώμα για να βγάλω ένα υπόγειο καλώδιο και να του αλλάξω διαδρομή.
Έβγαλα το κρουστικό 1050 με τα καλέμια του και έκανα την δουλειά μου άμεσα χωρίς να σπάσω τα χέρια μου με σφυροκάλεμα.
Μετά ήθελα να κάνω από τρείς τρύπες περίπου 20mm στο κάτω μέρος σε πλαστικά στεγανά κουτιά διακλαδώσεως "Κουβίδη" για να μπούνε τα σπιράλ.
Τα έβαλα όρθια στο ηλεκτρονικό παγκοπρίονο με το πολύ καλό σύστημα στερέωσης που έχει και με κόντρα ξύλο μέσα στο κουτί και χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο forstner από την κασετίνα έκανα την δουλειά μου γρήγορα καθαρά με ασφάλεια και άνετα. Για τέτοιου είδους εργασίες τα εργαλεία και τα αναλώσιμα τους είναι αρκετά καλά και μου λύνουν τα χέρια χωρίς να έχω πετάξει ένα σκασμό λεφτά για κάτι που θα γίνει μια φορά στο τόσο αλλά πρέπει να γίνει και για να γίνει πρέπει να έχεις τα υλικά διαθέσιμα άμεσα δίπλα σου.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα παραθέσω.
Υπάρχουν και εργαλεία τους που με συντροφεύουν χρόνια τώρα σε αρκετά συχνή χρήση αξιόπιστα και ανθεκτικά αλλά αυτό είναι θέμα του πως το βλέπει ο κάθε ένας.
Συμπερασματικά θα έλεγα ότι η Parkside έβαλε στο παιχνίδι χιλιάδες ερασιτέχνες χρήστες με το δέλεαρ της συμφέρουσας τιμής αλλά και με την πολύ καλή after sale υποστήριξη οι οποίοι διαφορετικά δεν θα έκαναν τίποτα.
Αυτή είναι η δική μου άποψη για τα συγκεκριμένα εργαλεία & αναλώσιμα και σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί στον επηρεασμό των υποψηφίων αγοραστών.
Εγώ θα συνεχίσω να αγοράζω ότι καινούργιο και φυσικά χρήσιμο βγάζει πάντα με το σκεπτικό "Για όταν χρειαστεί" :cool:

Προσωπικα υστερα απο 30 χρονια δεν βλεπω καμια αλλαγη...
Ιδια τακτικη, ιδια νοοτροπια πωλησης, ιδιo κοινο και ιδιες τιμες σχεδον..
Ειδικα στην τακτικη πωλησης που τεινει να εξοργιζει ολο και περισσοτερο, μαλλον αρχιζει και χανει..

Ναι..η Parksise ηταν η εταιρια που καποιος εμπαινε στο κοσμο των εργαλειων ως ερασιτεχνης και αυτο πυροδοτησε τις χιλιαδες πωλησεις εργαλειων της, αφου φτηνα και ωραια εκανες κουτσα ατραβα την δουλεια σου..

Με την παροδο των χρονων η εταιρια επιααε το νοημα και εμπορευματοποιησε πληρως τα εργαλεια της..μπηκε στην φαση ποσοτητας/με το κιλο αφου οι πωλησεις εκτιναθηκαν...
Υπαρχουν ολοενα.και περισσοτερες αστοχιες, ελαττωματικα προιντα και συχνοτερες βλαβες..ειδικα στην μαυρη σειρα..
Στο Fb υπαρχουν ομαδες που συνηγορουν τα μεγιστα για οτι συμβαινει τελευταια..

Απο την αλλη ο καταναλωτης αρχισε να εχει απαιτησεις,τοσα χρονια στο χωρο, την εκτιμηση του με τον τακτικο οβολο του,θα ηθελε περισσοτερα. Δυστυχως συμβαινει το αντιθετο.
Δεν φτανει μονο να ειναι για συγκεκριμενη δουλεια και για συγκεκριμενο διαστημα χρησης θέλει εξελιξη που δεν υπαρχει (μαυρη σειρα).

Ενα μικρο παραδειγμα ειναι η μπατατριες της 20ν σειρας...ναι μεν υπαρχει σε πληθωρα και πολυ τακτικα απο οτι στον παρελθον, αλλα η ποιοτητα ειναι στα ταρταρα.. δειγμα της τακτικης καταναλωσης και οχι της ποιοτητας τους.

Τελος και πιο σημαντικο η τιμη..
Δεν ειναι ο κολοσσος που σημερα εν ετει 2026 ξεχωριζει..παει αυτο πλεον. .ο ανταγωνισμος εχει εξαλλειψει τις οποιες μεγαλες διαφορες του παρελθοντος καταργωντας το αφηγημα των φτηνων τιμων..
Ο καταναλωτης ειναι πιο ενημερωμενος και θα το σκεφτει διπλα αφου εαν το θελει κατι αμεσος εχει να απευθυνθει σε φτηνες εταιριες για να κανει την δουλεια του..

...για να κλεισω..συνεχιζουμε να μιλαμε μετα απο 30 για εργαλεια σε σουπερ μαρκετ και σε πλανο προσφορων και οχι σταθερα στα ραφια...δειγμα οτι δεν εχει αλλαξει τιποτα.

Αν θα τα επιλεγω; Μα φυσικα ναι.. εφοσον ο ανταγωνισμος ειναι πολυ μακρια και εαν την καταλληλη στιγμη χρειαζομαι κατι...κατι σαν τζοκερ εργαλειων δηλ..εναι, τοτε θα το παρω..ειδαλως εαν θελω κατι πιο αμεσα και φτηνα υπαρχουν λυσεις πλεον..!!!

• Like
Reactions: skysound
Περίπου την ίδια περίοδο είχα αγοράσει κι ένα εξαιρετικό σετ κατσαβιδιών ηλεκτρολόγου (της σειράς Powerfix) το οποίο ακόμα χρησιμοποιώ ως βασικό για πολλές δουλειές (πολύ καλύτερης ποιότητας από τα ανάλογα σετ που κυκλοφορεί η Parkside τα τελευταία χρόνια).
Το καλύτερο εργαλείο που έχω αγοράσει ποτέ από lidl και δεν είναι λίγα..
Θα τολμήσω να πω ότι είναι πολύ κοντά στα vde wiha, έχω την εντύπωση ότι είναι κατασκευής witte. Καλύτερα και από τα μαύρα performance-κρουστικά που κυκλοφορεί τώρα.

Σιγουρα εχει λιγα καλα εργαλειακια, αλλα ισως θελει και λιγη τυχη
να πετυχεις σωστο κομματι και το οποιο δεν θα χαλασει σε λιγο καιρο.

Εχω παρει απο το λιντλ λιγα εργαλειακια.
Άλλα τα εχω επιστρεψει πισω γιατι ητανε DOA.
Αρκετα μεινανε αχρησιμοποιητα. (κατι συλλογες, κολλητηρια κλπ)

Συνολικα εδωσα πολλα λεφτα σε σχεση με το οτι το μονο πλεον που
χρησιμοποιω και δουλευει αρκετα καλα ειναι ενα πιστολι-θερμομετρο λεηζερ
και δυο παχυμετρα.
Το παλιο βεβαια παχυμετρο ειναι παρασαγγας καλυτερο απο το καινουργιο
που πηρα προσφατα.

Θεωρω παντως οτι ο ερασιτεχνης, αν δεν θελει να διαθεσει τεραστια ποσα σε εργαλεια
αλλα θελει να τελειωνει χωρις δυσαρεστα απροοπτα το κυριακατικο μαστορεμα του
ειναι καλυτερα να προτιμα πλεον τις επωνυμες κινεζικες μαρκες ή τις δευτερες ευρωπαικες.

Ο επαγγελματιας ξεκαθαρα μπορει να ειναι λατρης του λιντλ, κυριως λογω της τακτικης των επιστροφων
αλλα και γιατι ως συνηθως διαθετει και δευτερο εργαλειο, οποτε σκορδοκαιλα του αν χαλασει το park.

• Like
Reactions: KOSSTV
Απο την Πεμπτη που μας ερχεται στα Λιντ.

Eργαλεια και Εξοπλισμος

Εργαλεια και κηπος

..και μπορει να ενδιαφερει καποιους για φινιρισμα/ζωγραφικη

• Like
Reactions: dk31
ποιο απο ολα τα κοπιδια θα με βοηθησει στο κοψιμο γυψοσανιδας?
Σχεδον ολα...
Υπ'οψιν κοβουμε την μια πλευρα και "τσακιζουμε" το φυλλο και υστερα κοβουμε απο την αλλη την γυψοσανιδα. 😉
Δεν κανουμε διαμπερη κοπη με κοπιδι.

• Like
Reactions: cyclades
Σχεδον ολα...
Υπ'οψιν κοβουμε την μια πλευρα και "τσακιζουμε" το φυλλο και υστερα κοβουμε απο την αλλη την γυψοσανιδα. 😉
Δεν κανουμε διαμπερη κοπη με κοπιδι.
ναι..ξερω...το ΥΤ βοηθησε σε αυτο