Εργαλεία Χειρός

Στειλε βρε Νικολα αν δε σου κανει κοπο..

Νικ εγώ αυτά πήρα.
http://www.ebay.com/itm/Japanese-Ch...324169?hash=item1c60281649:g:YSgAAOSwZd1VfSH6

Πάρε και τίποτε άλλο αν θες γιατί κάνει καλύτερες τιμές στα μεταφορικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν θες βάλε το Λίνκολν δημόσια να τα δούμε και εμείς. Όσο για το eBay μεταφέρω χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι 500 ευρώ την εβδομάδα στο PayPal μέσω Γερμανίας με topup.

Γιάννη, τον μήνα θα εννοείς το 500άρικο εκτός και αν έχεις ελεύθερα κεφάλαια.
Να σου υπενθυμίσω όμως ότι όταν έχεις μετατροπή σε δολλάρια ή λίρες ή γενικά ξένο συνάλλαγμα, το paypal σου κλέβει ένα σχεδόν 4% στην ισοτιμία για την πάρτη του.
Η revolut δεν σου τρώει τίποτε όμως. Ψάξτο λίγο και θα δεις.
Αν σου λέει στο ebay χρέωση 100 ευρώ το πολύ να δώσεις 100.05 με την Revolut, ενώ με το paypal άνετα μέχρι και 104-105 ευρώ.

@diabolic το ξέρω αυτό για το ποσοστό του PayPal, στην ουσία πληρώνεις την εξασφάλιση ότι θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω σε περίπτωση ασυμφωνίας, πράγμα που έγινε μερικές φορές.
Θα δω βέβαια και την Revolut, ποτέ δεν λέω όχι σε νέες προτάσεις. Σ' ευχαριστώ.

Αδέρφια μπορώ κι εγώ και να μεταφέρω αλλά και να τα παραγγείλω και να τα βρούμε μόλις έρθουν τα πραγματα

@diabolic το ξέρω αυτό για το ποσοστό του PayPal, στην ουσία πληρώνεις την εξασφάλιση ότι θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω σε περίπτωση ασυμφωνίας, πράγμα που έγινε μερικές φορές.
Θα δω βέβαια και την Revolut, ποτέ δεν λέω όχι σε νέες προτάσεις. Σ' ευχαριστώ.

Μα και την Revolut συνδέεις στο Paypal και έχεις την ίδια προστασία αλλά χωρίς το ποσοστό του paypal... ;-)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Αυτό της Draper το έχει κανείς; Είναι αξιόπιστο; Δεν με πειράζει να έχει 2% απόκλιση, το θέμα είναι να μην έχει 10% στα 30 Nm.

Edit ψάχνοντας βρήκα κάποια σχόλια χρηστών στο amazon.co.uk και ένα βίντεο στο youtube
http://www.amazon.co.uk/Draper-30357-Micrometer-Adjustment-Torque/product-reviews/B0001K9S52
https://www.youtube.com/watch?v=V8AYUlep7xw

Με 50 παίρνεις το original από τον κατασκευαστή (Matatakitoyo) από Δαμίγο. Δε χρειάζεται να ξενιτευτείς για ένα ταϊβανέζικο δυναμόκλειδο, υπάρχουν και δω.

Αχιλλέα μίλησα με Πικούνη το πρωί.
Λοιπόν το 10-60 professional τελείωσε και αντικατασταθηκε από το 10-50 professional το οποίο όπως λέει είναι 2 κλασεις επάνω.
Επίσης καλά λόγια είπε για το TTi 60 που είναι 10-60.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Λοιπόν το 10-60 professional τελείωσε και αντικατασταθηκε από το 10-50 professional το οποίο όπως λέει είναι 2 κλασεις επάνω.

Ότι πάρεις Norbar είναι εγγύηση. Νομίζω όμως αν έπαιρνα τώρα, θα έπαιρνα το Professional γιατί μου αρέσει περισσότερο ο επιλογέας ροπής, στο TTi 50 που έχω είναι λίγο ερασιτεχνικός (σε σχέση με τα άλλα norbar).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συγκεκριμένα από δική μου αμέλεια ξεβιδώθηκε μια αλλενόβιδα που είχε από κάτω και έχασα προς στιγμή τη ρύθμιση μιας μου έπεσαν μια μπίλια και το στρογγυλό μαραφέτι που δείχνει τη "μικρή" ροπή (δέκατα του Nm). Ευτυχώς που υπάρχει αντιπρόσωπος και το επανέφερε!

Απάντηση: Re: Εργαλεία Χειρός

Κόστος στα παραπάνω που αναφέρεις; Φίλε enduras1 πληροφοριακά υπάρχει και αυτό εδώ, με μικρότερο εύρος ροπής, και υποδοχή 1/4:

http://www.getatool.gr/supporting/prosfores/dynamokleido-1-4-1-25nm-toptul-anam0803.html

Αν έχεις χρόνο πήγαινε και στο Γιάννη στη LABO να δεις τα Carolus (made in Germany). Είναι και αυτά εξαιρετικά ροπόκλειδα για τα λεφτά τους και σίγουρα θα σου κάνει μια καλύτερη τιμή.

Η φώτο είναι από το κατάλογο το 2012, αλλά δε νομίζω να έχουν διαφορά στις τιμές, τουλάχιστον προς τα πάνω.

2gtdxr6.jpg

http://www.labo.com.gr/el/-downloads-mainmenu-67/-gedore-mainmenu-69/-carolus-14-mainmenu-85.html

Αχιλλέα ευχαριστώ αλλά δυστυχώς το 3/8 που με ενδιαφέρει είναι 14-70 δλδ έξω από το εύρος μου.

Με μεγάλη μου έκπληξη το απόγευμα πέρασα από το συνεργείο και οι φίλοι μου εκεί έχουν ένα Norbar Professional 40-200 σε 1/2"!!!!
Οπότε με το 10-50 New Pro καλύπτω όλο το εύρος που θέλω.
Βέβαια δε με χάλαγε καθόλου να ήταν 10-60 το New Professional καθώς η μικρή καστανια είναι πολύ μανιτζεβελη!

Μιας και αναφερθήκατε στα carolus και στα Gedore , έχω παρατηρήσει ότι οι τιμές στα Carolus είναι αρκετά τσιμπημένες στην Ελλάδα σε σχέση με το εξωτερικό.( Γερμανία) Αντίθετα, τα Gedore έχουν περίπου τις ίδιες τιμές απ' όπου κι αν τα πάρεις.Σε πολλές περιπτώσεις, αν βάλεις και τα μεταφορικά, καλύτερα από Ελλάδα...

Παχυμετρο ψηφιακο ή κλασσικο ή με ορολοι?
Στα παχυμετρα που μετρανε μεχρι εκατοστο του χιλιοστου δεν θα μπορουσε να παιζει ρολο στη μετρηση ενος αντικειμενου και η πιεση που ασκουμε σε αυτο? οι δαγκανες θα πρεπει να ειναι εντελος καθετες στο αντικειμενο, πως ειμαστε σιγουροι οτι ειναι για να εχουμε τοσο μεγαλη ακριβεια?

Θελω να αναβαθμιστω λιγο στο τομεα, αλλα δεν ξερω τι να πραξω. Τα ψηφιακα δεν με τραβανε αν και η ευκολια αναγνωσης δεν συγκρινεται. Τα τυπου ρολογιου, σε ποιο τομεα εχουν καλυτερη εφαρμογη?

Σφικτηρες bessey βιδωτοι, ή καποια αλλη φθηνοτερη μαρκα?

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

Στα παχυμετρα που μετρανε μεχρι εκατοστο του χιλιοστου δεν θα μπορουσε να παιζει ρολο στη μετρηση ενος αντικειμενου και η πιεση που ασκουμε σε αυτο? οι δαγκανες θα πρεπει να ειναι εντελος καθετες στο αντικειμενο, πως ειμαστε σιγουροι οτι ειναι για να εχουμε τοσο μεγαλη ακριβεια?

Θελω να αναβαθμιστω λιγο στο τομεα, αλλα δεν ξερω τι να πραξω. Τα ψηφιακα δεν με τραβανε αν και η ευκολια αναγνωσης δεν συγκρινεται. Τα τυπου ρολογιου, σε ποιο τομεα εχουν καλυτερη εφαρμογη?

Δισκοπρίονο πάγκου!

Καλύτερα πήγαινε σε ψηφιακό. Ένα φθηνό insize, ας πούμε, έχει καλή ακρίβεια. Νομίζω ότι τα ρολογιού αν δεν είναι ποιοτικό θα σε ταλαιπωρήσει.

Κυριακο με 10-50 κεφαλη δεν σφιγγεις, ουτε βιδα στροφαλου. Ειναι μικρο. Επισης καλο θα ειναι να παρεις και ενα προσαρτημα για μοιρες (μοιρομετρο), γιατι σε πολλες βιδες το σφιξιμο γινετε ως εξης : 30Nm + 45 μοιρες + 45 μοιρες + 15 μοιρες.