Εργαλεία Χειρός

Πολύ σωστά Μπάμπη & Πάνο :flipout::flipout:

Θα δείξω όμως ενα άλλο εργαλειάκι που έχει κάνει αρκετά χιλιόμετρα χρόνια τώρα...είναι χειροκίνητο και κάνει φοβερή δουλειά ...αν το συναντήσετε πουθενά ...χτυπήστε το

Τό χτυπήσα Νίκο πρίν 15 μήνες από τό Praktiker,μέ τήν διαφορά εσένα έχει 6 καρφιά τό δικό μου 4.
Οντως πολύ χρήσιμο,τά απλά πράγματα μερικές φορές κάνουν τήν διαφορά. :ernaehrung004:

trivio11.jpg

trivio10.jpg

Έχει 2 - 3 ποιότητες από αυτά κ στο Praktiker της Πάτρας. Βγάζει κ η Wolfcraft. Όντως εξυπηρετεί.

Εμένα με εκνευρίζει γιατί, με τα καρφιά, δεν μπορώ να τεντώσω καλά το γυαλόχαρτο.
Προτιμώ αυτό με τα κλίπς στις δύο πλευρές, σαν αυτά που έχουν οι σέγες. Ή αυτό της wolfcraft με το βέλκρον.

triveio_xeiros_kikliko_wolf.jpg

του λιντλ το ξύλινο με την λαβή είναι πολύ καλό (με άγκιστρα για το πιάσιμο), και για όσους δεν τους εξυπηρετεί η λαβή έχει και πλαστικό (με άγκιστρα για να μαγκώνει το χαρτί) το οποίο είναι σε σχήμα σαν αυτό που δείχνεται με τα καρφιά και το βγάζει σε σετ μαζί με διάφορα γυαλόχαρτα σε φύλλα και 3 διαφορετικά σφουγγαράκια λείανσης...όλα σε τιμές λιντλ...

Μινιατουρα πλανη χειρος εν δραση!

32806485995_ae7c2f2afb_b.jpg

https://www.amazon.co.uk/d/Hand-Pla...id=1486677714&sr=8-1&keywords=mini+hand+plane

Την εχω εδω και μηνες αλλα ειναι η πρωτη φορα που την χρησιμοποιω. Το μαχαιρι της ηθελε τροχισμα καθως ηταν χαλια. Κατα τα αλλα μια χαρα γκατζετακι.
Ικανοποιητικη για καλλωπισμα ακμων και μικρων επιφανειων οπως στην φωτο, αλλα η εργονομια πλησιαζει το μηδεν, αβολο πραμα, δεν δουλευεται ευκολα. Ειπαμε, ειναι ενα ομορφο gagdet ξυλουργου :))

Την παραπανω επιφανεια και μια κανονικη πλανη την καλλωπιζει. Αυτα τα πλανακια ειναι για επιφανειες που δεν μπορει να πατησει η επιφανεια μιας κανονικης πλανης. Τις χρησιμοποιουν κυριως οι κατασκευαστες βιολιων. Με κοιλες , κυρτες και ευθείες βασεις. Κοστος απο 40 -100 η μια...

Re: Απάντηση: Εργαλεία Χειρός

εγώ προτιμώ να στολιστώ με τα 595$ πάντως....

Σαν να εκανα ενα λαθακι...Ο εγκεφαλος μου το διαβασε σαν 59.5 και οχι σαν 595!!! Δεν μπορει σου λεει να κανει 600 ευρω ενα πλανακι!! :)))

Γενικά οι πλάνες παρατηρώ ότι είναι "ακριβά" εργαλεία, ακόμα και για μία ευρείας παραγωγής stanley, θες 40-50 και άνω. Και σε αυτήν την κατηγορία θα θέλουν βελτίωση στις επιφάνειες τους (γυάλισμα και καθετότητα πλευρών). Αν πάμε σε τίποτα veritas ή αντίστοιχες πιο ποιοτικές και καλοφινιρισμενες τα 100αρικα και 150αρικα ξεπερνιουνται εύκολα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

To κατσαβίδι αυτο δεν παράγεται πλέον από τη Wiha, αλλά μπορείς να το βρείς ακόμα Ελλαδα , στα μεγάλα εργαλειάδικα, καθώς υπήρχε stock.
Πολύ βολικό ! :)

Ευχαριστώ! Το ξέρω ότι έχει σταματήσει η παραγωγή του, γι'αυτό το ψάχνω τώρα που υπάρχει ακόμα. Υπάρχει μήπως σε κάποιο ιντερνετικό κατάστημα; Γιατί είμαι Κρήτη και δεν μπορώ να το ψάξω στα μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας. Στο skroutz απ'ότι βλέπω δεν υπάρχει.

Ευχαριστώ! Το ξέρω ότι έχει σταματήσει η παραγωγή του, γι'αυτό το ψάχνω τώρα που υπάρχει ακόμα. Υπάρχει μήπως σε κάποιο ιντερνετικό κατάστημα; Γιατί είμαι Κρήτη και δεν μπορώ να το ψάξω στα μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας. Στο skroutz απ'ότι βλέπω δεν υπάρχει.

Σε περιπτωση που δεν βρεις το wiha, δες αν σε βολευει και το WERA 392 με το flexible shaft. Επισης και η πολυ βολικη καστανια της Engineer (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00B4TECTQ/ref=oh_aui_detailpage_o06_s00?ie=UTF8&psc=1Engineer DR-55) με υψος κεφαλης μολις 2 εκαταστα μαζι με το bit.

32683253362_e8a8db9118_b.jpg

Είδα και αυτά με τον εύκαμπτο άξονα, αλλά προτιμώ το wiha, αν το βρω.
Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση, η καστάνια δείχει αρκετά χρήσιμη.