Εργαλεία Χειρός

Η συγκεκριμενη φωτο δεν ειναι ενδεικτικη. Το κουτσουρο θα μπορουσε να μπει εντελως ισορροπημενα, μιας και ειναι και στρογγυλο.

Το κουτσουρο αυτο το εβγαλα αρχικα απο τις δαγκανες (ειχε τελειωσει η μπαταρια) αλλα το ξαναβαλα πανω προχειρα για την φωτογραφιση.. .
Αλλωστε φαινεται και μισοκομμενο και προχειρα τοποθετημενο. Το αρχικο σημειο συσφιξης φαινεται παραπανω στη φωτο πανω απο το δεξι αγκιστρο.

Ο σκοπος μου προφανως ηταν να δειξω τις δαγκανες συγκρατησης σαν εργαλει και οχι πως τοποθετειται/συσφιγγεται το ξυλο. Ολοι ξερουμε να σφιγγουμε ενα κουτσουρο!

Επισης δεν σκοπευω να αλλαξω κανενος την αποψη. Μιλωντας ομως θεωρητικα για ενα εργαλειο και μια εργασια απεχει αρκετα απο το να το εχεις δουλεψει στην πραξη.

Παρεμπιπτοντως, οι κριτικες για τις συγκεκριμενες δαγκανες ειναι πολλες και απλα αριστες.
Καποιες ελαχιστες αρνητικες αφορουν το γεγονος οτι δεν προσαρμοζονται στο παχος καποιων παγκων.

https://www.amazon.co.uk/Forest-Mas...00EAOVM9U/ref=cm_cr_arp_d_product_top?ie=UTF8

Last edited:
Τώρα που το ξαναβλέπω, οι δαγκάνες δεν μπορούν να τοποθετηθούν πιο κοντά μεταξύ τους; Ετσι με το που ολοκληρώνεται η κοπή τα δύο κομμάτια του κούτσουρου θα έχουν την τάση να φύγουν προς τα έξω, οπότε θα μειώνεται ο κίνδυνος να μαγκώσουν την αλυσίδα από πάνω.

Εγώ νομίζω από ότι βλέπω... ότι αν κάτσει σωστά το κούτσουρο μέσα και σφίξουν καλά οι δαγκάνες και οι μύτες βυθιστούν στο ξύλο ...δεν κουνιέται ούτε εκατοστό το ξύλο και πριν και μετά το κόψιμο.
Βέβαια αυτό προϋποθέτει μια κάποια προεργασία ελαφρώς χρονοβόρα και είναι για καλλιτεχνικές κοπές με εξωτικά μηχανήματα :)) ... οι τύποι σαν εμένα πατάνε το κούτσουρο γερά με την μπότα επάνω σε δύό άλλα κολλητά κούτσουρα και κόβουν αυτό που περισσεύει απ´ έξω.

Ετσι ειναι. Εαν σφιγγεις τις δαγκανες καθε φορα τα ξυλα δεν πεφτουν μετα το κοψιμο, ειναι ομως χρονοβορο.
Ομως και να μην τα σφιξεις, λογω του κροκοδειλιου δαγκωματος το ξυλο κατα την κοπη παραμενει σταθερο.

Η μεθοδος της μποτας..κλασσικη, ομως το γκατζετακι εχει αλλη χαρη...αρχοντικο, κοβεις σαν λορδος :)))

Τώρα που το ξαναβλέπω, οι δαγκάνες δεν μπορούν να τοποθετηθούν πιο κοντά μεταξύ τους; Ετσι με το που ολοκληρώνεται η κοπή τα δύο κομμάτια του κούτσουρου θα έχουν την τάση να φύγουν προς τα έξω, οπότε θα μειώνεται ο κίνδυνος να μαγκώσουν την αλυσίδα από πάνω.

Φυσικα και θα μπορουσαν να μπουν πιο κοντα. Σε οποια αποσταση θελεις τα βιδωνεις.

Last edited:
Βγαινει πλεον και σε πιο εκλεπτισμενο, σε 'φοραδιτσα' :))

71PszazHrzL._SY355_.jpg

Ρε σεις, εχει ασχοληθει κανεις με πλακακια?
Θελω να παρω ενα κοφτη πλακιδιων, να κοβει 45-50 ποντους αλλα τα καλα sigma ειναι πανακριβα.
Βλεπω κατι bulle ιδια αντιγραφη sigma στα μισα λεφτα και κατι bosch μεταλλοπλαστικους.
Εχει εμπειρια κανειε?

Ρε σεις, εχει ασχοληθει κανεις με πλακακια?
Θελω να παρω ενα κοφτη πλακιδιων, να κοβει 45-50 ποντους αλλα τα καλα sigma ειναι πανακριβα.
Βλεπω κατι bulle ιδια αντιγραφη sigma στα μισα λεφτα και κατι bosch μεταλλοπλαστικους.
Εχει εμπειρια κανειε?

Έχω δύο μεγάλους φθηνούς πολλά χρόνια.
Αν έχεις καλό ροδάκι κοπής,δεν έχεις πρόβλημα.

..

Βέβαια αυτό προϋποθέτει μια κάποια προεργασία ελαφρώς χρονοβόρα και είναι για καλλιτεχνικές κοπές με εξωτικά μηχανήματα :)) ... οι τύποι σαν εμένα πατάνε το κούτσουρο γερά με την μπότα επάνω σε δύό άλλα κολλητά κούτσουρα και κόβουν αυτό που περισσεύει απ´ έξω.
Αααα γειά σου!!!!

Last edited by a moderator:
Προσφατα ανακαλυψα μια παλια εργαλειοθηκη μου, την ανοιγω βγαζω τα εργαλεια εξω και το ματι μου πεφτει πανω στην ετικετα που εχει στην πισω πλευρα το πρωτο μου σετ με μικρα κατσαβιδια ακριβειας. ΜΙΝΙΟΝ ΔΡΧ 620
αναμνησεις ....

Attachments

• ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓΖ’ΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒΉΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓŽΒ± ΓŽΕ“ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ„’ΓŽΕΈΓŽΒ.jpg
    ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓΖ’ΓŽΒ±ΓŽΒ²ΓŽΒΉΓŽΒ΄ΓŽΒΉΓŽΒ± ΓŽΕ“ΓŽβ„’ΓŽΒΓŽβ„’ΓŽΕΈΓŽΒ.jpg
    68.3 KB · Views: 404
Ανηκει αυτη στην κατηγορία των block plane? Την εχει βγαλει το πρακτικερ σε προσφορα και το σκεφτομαι να την παρω.
2e6beac2acc1185b335febd52132d260.jpg

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk