Εργαλεία Χειρός

πριν από 5-6 χρόνια είχε φέρει το Lidl ένα υλικό της 3Μ υπό μορφή ταινίας (ρολό) το οποίο ήταν αυτοκόλλητο και προοριζόταν για χρήση σε λαβές εργαλείων, όπου έδινε καλύτερη εργονομία και πιο άνετη αίσθηση στο κράτημα. Το χρησιμοποίησα επικαλύπτοντας την πλαστική (σκληρό πλαστικό) έξτρα λαβή σε ένα SDS δράπανο ρεύματος Makita που έχω, καθώς και σε μια χειρολαβή βαλίτσας ταξιδίου τύπου τρόλευ που είχε φθαρεί η επένδυσή της με πολύ καλά αποτελέσματα. Δυστυχώς δεν το έχουν ξαναφέρει έκτοτε και δεν θυμάμαι τον τύπο/όνομά του.
Αν το ξαναέβρισκα θα το αγόραζα για αυτή τη χρήση.

Έχεις δίκιο. Αυτή πρέπει να ήταν. Βέβαια η τιμή που την αγόρασα εγώ πριν μερικά χρόνια σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτή που αναφέρει στο σάιτ που έβαλες (14,50 ευρώ).
Εγώ πρέπει να την αγόρασα βαριά 5 ευρώ (ίσως και λιγότερο), τότε που την είχαν φέρει, από όσο θυμάμαι τουλάχιστον.

Εν τω μεταξύ, η συγκεκριμένη δεν φαίνεται να υπάρχει Ελλάδα. Ούτε καν στο ελληνικό σάιτ της 3Μ δεν την βλέπω.

Η τιμη που την ειχε φερει την συγκεκριμενη το λιντλ ηταν καταπληκτικη (3.99) και ευτυχως που ειχα παρει 3 τεμαχια...ακομα εχω.

Δυστυχως καποια καλα πραματα αργει η δεν τα ξαναφερνει.
Εγω περιμενω τις εποξικες κολλες δυο συστατικων (με τα καλυτερα καπακια της αγορας) που εχει να τις φερει πανω απο δυο η τρια χρονια.

Eιναι μια λυση η χρηση (καλης) αυτοβουλκανιζομενης ταινιας σιλικονης.
Ειχαμε αγορασει στις αρχες του χρονου καλες ταινιες 25μμ πλατους και 3μ μηκους σε τιμη προσφορας 3.5 ευρω/τεμ απο αμαζον.

Δεν εχει τυχει να την χρησιμοποιησω για στεγανοποιηση ακομα, αλλα σαν επενδυση χερουλιων κανει πολυ καλη δουλεια.

Εδω ενα δειγμα 10μηνης και συνεχιζομενης δοκιμης σε χερουλι σωληνομεγγενης
83upyeyh.jpg

Τα ακρα που ειναι και το ευαισθητο σημειο παραμενουν καλα κολλημενα/λιωμενα επανω στην ταινια (αυτοβουλκανισμος).

Μια άλλη λύση σχετικά οικονομική και με εύκολή πρόσβαση για δημιουργία προστατευτικών χερουλιών είναι η χρήση θερμοσυστελλόμενων καλωδίων. Υπάρχουν σε διαφόρους τύπους χρωματισμούς και ποιότητες (πιο απλά ή πιο βαριάς χρήσης) ανάλογα με την εφαρμογή που θέλει κανείς....

μα παιδια σας ειπα...για λαβη που εχει χαλαρωει..δηλαδη υπαρχει ηδη!

Μου αρέσει ο τρόπος σκέψης και το "ύπουλο" σχέδιο που εφάρμοσες 😁 :) 😁 προκειμένου να αποκτήσεις την ιαπωνέζούλα χαχαχαχαχα
Τους έβαλες στην πρίζα για την knipex, την παραγγείλανε και τώρα τους δίνεις την λύση για το παλίό εργαλείο, σωστός!
Πάντως επειδή την έχω την PZ-22 νομίζω οτι δύσκολα κάποιος θα την αποχωριστεί, ειναι κάτι το διαφορετικό, εξωτικό εργαλείο απο τα ξένα

βασικα...αποστολες απο Ιαπωνια ...ΤΕΛΟΣ..λογω covid... οποτε οτι ιαπωνικο το βρισκουμε απο στοκ εντος ευρωπης....

• Sad
Reactions: nickmanak