Εργαλεία ''έκτακτης ανάγκης'' για την μπαγκαζιέρα της μηχανής

Metallikas

AVClub Enthusiast
14 July 2015
952
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί βλέπω εδώ πολλούς μηχανόβιους γνώστες εργαλείων και είμαι σε μια φαση να φτιαξω μια μικρή εργαλειοθήκη για το μηχανάκι...
Μη τυχον και συμβεί κάτι να έχουμε 2-3 βασικά πράγματα....

Ετσι λοιπόν σκέφτομαι να βάλω μέσα...
2 γαλλικά κλειδιά (ενα μικρο ένα μεγάλο)
1 σετ αλλεν (με μπίλια ίσως)
1 κατσαβίδι με εναλλασσόμενες μύτες
1 σετ καστάνια με καρυδάκια
1 μπουζόκλειδο (και ένα μπουζί)
1 πένσα ή σκύλα
και τέλος tyre up, μονωτική ταινία και 1 φίλτρο βενζίνης

Περιμένω τις προτάσεις σας για άλλα εργαλεία που ξέχασα (σφυροκατσάβιδο ίσως) ή αν κάποιο είναι περιττό από αυτά και επίσης περιμένω γνώμες για μάρκες ή προσφορές (αν και τα περισσότερα τα εχω απο 8 φορές)

φίλε μου καλά και χρήσιμα τα εργαλεία που λες αλλά το πιο χρήσιμο εργαλείο, από την εμπειρία μου σου λέω, είναι η οδική !!!!!!!!! (κάτοχος ΚΤΜ 990) :shot::shot::shot:

Σωστος ο Γιαννης.

Και παντα κουβαλαω μια spare μπαταρια για το κινητο μου ή και ενα αλλο τηλεφωνο.....ακριβως για τετοιες φασεις.

Τωρα που το σκεφτομαι και γω, εχω μονο τα εργαλεια που παρεχει ο κατασκευαστης.
Απο κει και περα, ενα φακουδακι led, ενα πενηνταευρο και μια μικρη θηκουλα με ενα λεπτο αδιαβροχο...

Τωρα που το σκεφτομαι και γω, εχω μονο τα εργαλεια που παρεχει ο κατασκευαστης.
Απο κει και περα, ενα φακουδακι led, ενα πενηνταευρο και μια μικρη θηκουλα με ενα λεπτο αδιαβροχο...

Αν έχεις και πενηντάευρο είσαι άρχοντας!

Το πενηντάευρω είναι για ώρα ανάγκης.
Αν εκεί που πηγαίνει του γυαλίσει κανένα εργαλείο και δεν έχει μαζί του πορτοφόλι να μπορεί να το πάρει η να το καπαρώσει.

Πέρα από την πλακα, έχω και εγώ χρήματα στην μηχανή καθώς και οδική βοήθεια.
Αν δεν κανεις περίεργα ταξίδια δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κουβαλάς κάτι παραπάνω από τα βασικά εργαλεία

Καλημέρα.
Εξαρτάται που θα ταξιδέψετε.
Πλέον οι περισσότερες μηχανές έχουν εργαλεία. Για κοντά στο σπίτι, τίποτα. Για μέρη άγρια, ότι χρειάζεται για να ξεκολλήσει η μηχανή (πτυσσόμενο φτυάρι). Σχοινί, κλπ. Κατι να φουσκώσει λάστιχο...
Η οδική είναι οτι καλλιτερο.
Μετά η σωστή μηχανή μετράει.
Η Ελλάδα με ουραλ η ντνιεπρ μηχανάκι είναι σούπερ, ακολουθείς τα τρακτέρ...

Εγω θα πω το εξης που λεω πολλα χρονια...και εχοντας αρκετα ταξιδια εντος εκτος και επι τα αυτα...(δεν ειμαι και ο μαγκελανος)

μην κουβαλατε εργαλεια τα οποια και ΑΝ χρειαστει ΔΕΝ θα ξερετε να τα χρησιμοποιησετε...(για οσους ξερουν καλως και να κουβαλησουν οσα και οτι θελουν)...

Προσωπικα ενα διορθωτικο μπαλωτικο σετ για τα λαστιχα... (θεικο το μπαλωτικο δεν μπορειτε να πειτε?_)

1 ντιζα συμπλεκτη και 1 ντιζα γκαζιου για την δυσκολη ωρα...ΑΝ ξερετε να το αλλαζετε...

3 μετρα συρμα και δεματικα διαφορων μεγεθων...
Και ταινια υφασματινη...!!!
ενα σετ αλλεν για συσφιξεις...και την μαμα εργαλειοθηκη...η οποια αρκει για ενα απλο σερβισακι (Για οποιον ξερει να το κανει)...αλλιως για να εχεις κατι να παιζεις σαν κομπολοι στα χερια σου μεχρι να ερθει η οδικη... χεχεχεχεχε

με τα παραπανω πας και στο φεγγαρι που λεει ο λογος...!!!

Απάντηση: Re: Εργαλεία ''έκτακτης ανάγκης'' για την μπαγκαζιέρα της μηχανής

Τα εργαλεία της μηχανής σίγουρα όλα και ίσως και αντικατεστημένα με άλλα καλύτερης ποιότητας αν είναι no name στις διαστάσεις τους πάντα, και κανένα άλλο βασικό εργαλείο αν δεν συμπεριλαμβάνεται το οποίο κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο π.χ. σφυρί, πένσα, μυτοτσίμπιδο, κλειδί στην σωστή διάσταση για ξεβίδωμα τροχού ίσως. Ακόμα απαραίτητα είναι τα δεματικά (...ορισμένες φορές σου λύνουν απίστευτα τα χέρια μπορείς να κάνεις παπάδες εκεί που δεν το περιμένεις) και ένα σετ επιδιόρθωσης ελαστικού σε οποιαδήποτε μορφή (Είτε για μπάλωμα, είτε τύπου αφρού Fast. Αν το φάει ειδικά το πακέτο με κλαταρισμένο ελαστικό επανειλημμένως όπως εγώ δεν το ξεχνάς με τίποτα μιας και η ταλαιπωρία μπορεί να είναι απίστευτη), λαστιχοταινία ή αλλιώς ducktape και παραφλού. Σαφώς και δεν πρέπει να καβαλάμε εργαλεία που είναι απίθανο να χρειαστούμε μαζί μας μιας και πάντα μιλάμε να έχουμε τόσο όσα ζητά μια πρόχειρη επιδιόρθωση επί το δρόμου μέχρι να πάμε στο κοντινότερο συνεργείο. Δεν συμφωνώ όμως με την άποψη πως δεν πρέπει να έχουμε καθόλου μαζί μας εργαλεία που δεν ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε γιατί ακόμα και αν βρεθεί κάποιος στο δρόμο που προθυμοποιηθεί να μας βοηθήσει αν πιάνουν τα χέρια του, δεν θα μπορέσει να το κάνει αν δεν έχει τα εργαλεία στις διαστάσεις της μηχανής τουλάχιστον.

Απάντηση: Re: Εργαλεία ''έκτακτης ανάγκης'' για την μπαγκαζιέρα της μηχανής

Τα εργαλεία της μηχανής σίγουρα όλα και ίσως και αντικατεστημένα με άλλα καλύτερης ποιότητας αν είναι no name στις διαστάσεις τους πάντα, και κανένα άλλο βασικό εργαλείο αν δεν συμπεριλαμβάνεται το οποίο κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο π.χ. σφυρί, πένσα, μυτοτσίμπιδο, κλειδί στην σωστή διάσταση για ξεβίδωμα τροχού ίσως. Ακόμα απαραίτητα είναι τα δεματικά (...ορισμένες φορές σου λύνουν απίστευτα τα χέρια μπορείς να κάνεις παπάδες εκεί που δεν το περιμένεις) και ένα σετ επιδιόρθωσης ελαστικού σε οποιαδήποτε μορφή (Είτε για μπάλωμα, είτε τύπου αφρού Fast. Αν το φάει ειδικά το πακέτο με κλαταρισμένο ελαστικό επανειλημμένως όπως εγώ δεν το ξεχνάς με τίποτα μιας και η ταλαιπωρία μπορεί να είναι απίστευτη), λαστιχοταινία ή αλλιώς ducktape και παραφλού. Σαφώς και δεν πρέπει να καβαλάμε εργαλεία που είναι απίθανο να χρειαστούμε μαζί μας μιας και πάντα μιλάμε να έχουμε τόσο όσα ζητά μια πρόχειρη επιδιόρθωση επί το δρόμου μέχρι να πάμε στο κοντινότερο συνεργείο. Δεν συμφωνώ όμως με την άποψη πως δεν πρέπει να έχουμε καθόλου μαζί μας εργαλεία που δεν ξέρουμε να χρησιμοποιήσουμε γιατί ακόμα και αν βρεθεί κάποιος στο δρόμο που προθυμοποιηθεί να μας βοηθήσει αν πιάνουν τα χέρια του, δεν θα μπορέσει να το κάνει αν δεν έχει τα εργαλεία στις διαστάσεις της μηχανής τουλάχιστον.

.........στα παραπάνω ξέχασα να αναφέρω τον φακό απαραιτήτως!!!!

δυστυχως ξέρουμε από μηχανάκια (και μας έχουν χώσει όλοι οι φίλοι)...μπορεί να μην είναι απαραίτητα τα εργαλεία αλλά αισθανομαι μια κάποια σιγουρια να έχω μαζί...για ελαστικά με σαμπρέλα υπάρχουν αντίστοιχα κιτ επισκευής χωρίς να χρειάζεται να λύσεις την ρόδα για μπάλωμα?