Επειτα απο 47 ωρες θαμενα στο χιονι, ενα πλαστικο μπουκαλι με νερο και ενας μεταλλικος κυλινδρος, ξεθαβονται..
Καμμια απολυτως αλλοιωση στις ετικετες της DYMO. Ουτε οι θερμικες ουτε οι κλασσικες των 40+ ετων παρουσιασαν το παραμικρο.
Αυτο το λιγο ακραιο τεστ (νερου/υγρασιας) ειναι και το πιο σημαντικο για μενα.
Παντως πραγματικα δεν το περιμενα με τιποτα να αντεξουν τοσο καλα οι ταινιες DYMO της δεκαετιας του 70!
Απο εδω και περα θα παιξουμε λιγακι, περισσοτερο απο περιεργεια για να δουμε τι γινεται με αυξημενες θερμοκρασιες, λαδια και λοιπα χημικα
Aρχικα ζεσταναμε το πλαστικο μπουκαλι βαζοντας μεσα ζεστο νερο στους 60 περιπου βαθμους.
Ζεσταναμε επισης το μεταλλικο κυλινδρακι με θερμοπιστολο γυρω στους 50 βαθμους.
Το αποτελεσμα ηταν να αλλοιωθει και να αποκολληθει λιγο στα ακρα μονο η κιτρινη θερμικη ταινια της DYMO.
To ιδιο αποτελεσμα και στο πλαστικο μπουκαλι και στο μεταλλικο κυλινδρο.
Να πω ομως οτι υπαρχει πολυ καλη επαναφορα και επανακολληση της κιτρινης ταινιας.
Οποτε και με την θερμοκρασια τα αποτελεσματα ειναι πολυ καλα. Για την ακριβεια, ειναι απιστευτη η αντοχη των κλασσικων ταινιων αλλα και της διαφανης πλαστικης ταινιας της DYMO, η οποια μαλλον εχει καλυτερη επιδοση στην κολληση απο την κιτρινη πλαστικη (και απο τις υπολοιπες εγχρωμες που ειναι απο το ιδιο υλικο με την κιτρινη). Ισως για αυτο η διαφανη να κοστιζει λιγο ακριβοτερα.
Τωρα ανεβαζουμε λιγο τον πηχη και καταβρεχουμε τις ταινιες με πετρελαιο. Επισης τις περναμε και ενα χερι διαλυτικο ετικετων απο το lidl
H κιτρινη θερμικη ετικετα εχει επανελθει και ξανακολλησει κανονικα πριν το ψεκασμα με πετρελαιο και με το καθαριστικο ετικετων.
Εδω το αποτελεσμα μετα απο μια ωρα περιπου δρασης του πετρελαιου και του καθαριστικου ετικετων.
Βλεπουμε οτι εχει παθει ζημια, αυτη τη φορα ανεπανορθωτη, μονο η κιτρινη θερμικη ετικετα στο πλαστικο μπουκαλι. Μικρη αλλοιωση εχει υποστει και η διαφανη πλαστικη ετικετα στο πλαστικο μπουκαλι.
Αξιζει να σημειωσουμε οτι η αντοχη των ετικετων ειναι μεγαλυτερη σε σκληρες επιφανεις οπως μεταλλο και γυαλι. Και ειναι λογικο καθως αρχικα μπορουμε να πιεσουμε πιο εντονα την ταινια πανω στο γυαλι πχ. παρα πανω στο πλαστικο μπουκαλι, οποτε κολλαει καλυτερα.
Επιλογος για αυτους που βλεπου μονο τις φωτογραφιες 
Oι ταινιες DYMO ειναι εντυπωσιακης αντοχης γενικοτερα -αλλα και ειδικοτερα σε νερο και υγρασιες. Ακομα και σε χημικα οπως πετρελαιο.
Οι κλασσικες πλαστικες ταινιες ειναι δυο κλικ ανωτερες σε αντοχη κολλησης, αλλα δυστυχως οι αντιστοιχοι παραδοσιακοι ετικετογραφοι (που κοστιζουν κατω απο 10 ευρω...) ειναι αβολοι και δυσχρηστοι σε σχεση με τους νεωτερους θερμικους.
Θα ηταν ενδιαφερον οι συναδελφοι που εχουν τις θερμικες ταινιες των νεων bluetooth ετικετογραφων, να κανουν ενα αντιστοιχ τεστακι με νερο ετσι απο περιεργεια, αν και πιστευω οτι θα ειναι αντιστοιχης αντοχης με τις θερμικες ταινιες της DYMO.