Εργαλεία μιας άλλης Εποχής...

απλα περισσευε το ξυδι στο μιγμα. δυο μερες ειναι ΠΟΛΥ

εριξα περιπου 2 κουταλιες μαγειρικη σοδα σε 2 λιτρα ξυδι . μου αρεσε που αφριζε πολυ :)
παντως οι σκουριες εφυγαν ολες με το τριψιμο. μιλαμε για γκοτζιλες οχι απλες σκουριες
μονο που εχει μεινει μουτζουρα αλλά ελπιζω να φυγει με την ηλεκτρολυση

Ξυδι με σοδα χρησιμοποιουν οι νοικοκυρες για καθαρισμα, σε νεροχυτες κτλ. Νονιζω ΑΚΡΙΒΩΣ λογω της αντιδρασης αυτης (της αλληλοεξουδετερωσης), που κανει μπολικες μπουρμπουληθρες.
Αλλα αυτο ειναι σχεδον στιγμιαιο. Η οποια αντισκωριακη δραση μετα, μαλλον ειναι λογω αυτου που λεει ο Κωστας, δλδ του παραπανω ξυδιου

Δεν ηξερα οτι η Peugeot εχει ιστορια στα εργαλεια (απο το 1810!) και σχετικα προσφατα ξεκινησε με τα αυτοκινητα!
https://www.peugeot-outillage.com/uk/article/the-brand//

Εδω ενα τριβειο γομαρι που ανεκαλυψα στο εργαστηριο του πατερα μου!
Λειτουργικοτατο, δυνατο, με τεραστιο πελμα, εντυπωσιακα ησυχο και με μαλακη αναρτηση που θυμιζει Citroen βατραχο, δηλαδη με ελαχιστες δονησεις να μεταφερονται στο χερι!

Εδω το παλμικο τριβειο Peugeot PV 290 A των 230watt
49981413078_a69a0aba15_b.jpg

Θα το ανοιξω, θα το καθαρισω και θα το βαλω πισω εκει που το βρηκα!

Πολυ μεγαλη ιστορια απο εργαλια και ποδηλατα μεχρι τους περιφημους ξυλινους μυλους

Μιχαλη πολυ "γομαρι" φaiνεται....
Αθάνατα τετοια εργαλεία...νομίζεις ότι θα είναι εκεί για πάντα για να δουλευουν....

Last edited by a moderator:
Κωστα είμαι fun της peugeot οποτε μεχρι και μύλο της έχω !
(Όπως και αυτοκίνητο..)

Από όσο ξέρω, έχει σταματήσει πλέον να βγάζει εργαλεία. Εδώ αν κάποιος ενδιαφέρεται για συλλεκτικούς (και μη) λόγους να αποκτήσει κανένα εργαλειάκι Peugeot. Η πένσα όλα τα λεφτά...

Re: Απάντηση: Εργαλεία μιας άλλης Εποχής...

Ποιος ειπε οτι σταματησε να βγαζει εργαλεια ?
https://www.peugeot-outillage.com/uk/

μάλλον ξεκίνησε πάλι και δεν βλέπω στο λινκ να έχει πλεόν χειρός. Θυμάμαι κάπου εκεί στα 80'ς (μέσα-τέλη) ότι είχε σταματήσει να βγάζει εργαλεία. Εκείνα τα χρόνια δούλευα με έναν μπάρμπα μου οικοδόμο ο οποίος ήταν "άρρωστος" με τα Peugeot και είδικά με τα πριόνια της...ίσως και να έκανε λάθος ο θειός ή να μην θυμάμαι καλά...πολλά τα χρόνια!!!

Δεν ηξερα οτι η Peugeot εχει ιστορια στα εργαλεια (απο το 1810!) και σχετικα προσφατα ξεκινησε με τα αυτοκινητα!
https://www.peugeot-outillage.com/uk/article/the-brand//

Εδω ενα τριβειο γομαρι που ανεκαλυψα στο εργαστηριο του πατερα μου!
Λειτουργικοτατο, δυνατο, με τεραστιο πελμα, εντυπωσιακα ησυχο και με μαλακη αναρτηση που θυμιζει Citroen βατραχο, δηλαδη με ελαχιστες δονησεις να μεταφερονται στο χερι!

Εδω το παλμικο τριβειο Peugeot PV 290 A των 230watt
49981413078_a69a0aba15_b.jpg

Θα το ανοιξω, θα το καθαρισω και θα το βαλω πισω εκει που το βρηκα!
Ένα Δισκοπριονο από το 1982 που ανήκει σε ένα σύστημα ´ενα μοτέρ για πολλά εργαλεία ´ .
Δυστυχώς έχει χαλάσει το μοτέρ αλλά έχω κρατήσει τα εργαλεία ώστε κάποια στιγμή να προσαρμοσω κάποιο άλλο μοτέρ .

Δεν ειναι τοσο παλιο αυτο το 8βολτο (7.2v) κατσαβιδακι της Dewalt με μπαταρια καδμιου, το DW920, αλλα εχει σταματησει να παραγεται.
Στη θεση του εχει βγει το 8βολτο γυροσκοπικο DCF680 με μπαταρια λιθιου πλεον.

Eδω το Dewalt 920, property of Τhanasis (Σωφρον).
50304741491_ac520b9e2d_b.jpg

Kατσαβιδακι φτιαγμενο για να αντεχει με μεταλλικο κορμο. Δινει μεγαλη ροπη 9Nm, την διπλη απο τον διαδοχο του, και ζυγιζει 1.1 κιλα με την μπαταρια, το διπλο απο το γυροσκοπικο.

Εδω ο διαδοχος του, το γυροσκοπικο κατσαβιδι Dewalt DCF680.
50304056078_171c9d8e5c_b.jpg

Πολυ μικρο αρα εξαιρετικα βολικο και πολυ χρησιμο λογω γυροσκοπικης λειτουργιας καθως η ευκολια αλλα και ο ελεγχος βιδωματος, ιδιως στην αρχη, ειναι απολυτος. Εχει και καλο φωτισμο λεντ μπροστα.
Σε συγκριση με τον μπαμπα του εχει το μισο βαρος και την μιση ροπη (4-5 Nm). Eπισης εχει λιγοτερες στροφες, 430, εναντι 500 RPM του μεγαλου.
Eχει περισσοτερες ρυθμισεις ροπης απο το παλαιοτερο μοντελο αλλα σαν δυναμη και αντοχη το παλαιοτερο μοντελο ειναι σαφως ανωτερο.

να εδω και το φρεσκαρισμα του DW920
τις τελευταιες μερες το παλεψα για να το μετατρεψω σε lion αλλα τα bms που ειχα δεν εκαναν δουλεια και παραγγειλα άλλα

Πριονι που χρησιμοποιουσε ο προπαππους μου στη Χιο.

PGZFX6hh.jpg

Μηκος 90 εκατοστα και υψος 40 εκατοστα.
Η θα το επαναφερω (καθαρισμα/γυαλισμα ντιζας και λαμας, τριψιμο ξυλου, φινιρισμα ξυλου), ή μονο θα το 'ξεσκονισω' για να διατηρησω την παλαιοτητα.