Εργαλεία μιας άλλης Εποχής...

Ειπα και γω, τι τις θελει τις συρματοβουρτσες, τι τις θελει τις συρματοβουρτσες.........
Αστο στην ησυχια του, οσο δουλεψε δουλεψε, καθαρισε το με συρμα κουζινας, περασε το ενα ψιλο λαδακι, και βαλτο καπου να το βλεπεις εσυ και προ παντων οι επομενοι, για να θυμουνται οτι δεν ειναι ολα τα πραγματα, μονο ενα κινητο, μια Κινα και μια "δηθεν" ζωη.

+1000 Πολύ ωραία η φράση σου!

Όπως ακριβώς τα λες! Το καθάρισα λίγο με τις συρματοβουρτσες, θα το περάσω τώρα και λίγο λαδάκι και θα φτιάξω και μια θήκη ξύλινη το επόμενο σ/κ.

Βούρτσισμα, τρίψιμο και λάδωμα. Τελικά, ίσως έπρεπε να το άφηνα όπως ήταν.

DSCN2198-fhd.jpg

DSCN2200-fhd.jpg

Last edited by a moderator:
Re: Εργαλεία Χειρός

είπα και εγώ(και καμάρωνα) ότι έχω κάτι gedore γερμανοπολύγωνα του πατέρα μου από το μακρινό 1976 , αγορασμένα 800 δρχ το κομμάτι . Αλλά από το ........ 1920 είναι άλλο πράμα .
Η Gedore ιδρύθηκε το 1919 από τα αδέρφια Dowidat στο Remscheid στη Γερμανία , γιαυτό και τα αρχικά της GE=Gebrueder(ελληνιστί : ΑΦΟΙ) -DO(Dowidat το επώνυμό τους ) και RE (Remscheid η έδρα της εταιρείας ) . To όνομα του χυτηρίου ήταν Dowidat Bros , και τα προιόντα τους "Gedore". Άρα δεν είναι γαλλική αλλά γερμανική . Γαλλική ήταν η Facom ο μεγάλος τους ανταγωνιστής .
Καλά λένε τα παιδιά , να το καθαρίσεις και να το κορνιζάρεις .

DSCN2198-fhd.jpg

DSCN2200-fhd.jpg

Νίκο!!!!!

Κατεβαίνεις ομόνοια στο οπλοπωλειο του Καλκατζακου και παίρνεις ένα GUN BLUE σε μπουκαλάκι.
Θα περάσεις με αυτό το κλειδί και θα αποκτήσει το μαύρο σκουρομπλε χρώμα που του Πρέπει!

το gun blue ειναι για να βαφεις καννη οπλου με τη μεθοδο της ελεγχομενης οξειδωσης.
Ουσιαστικα βαφεις γυμνο μεταλλο με σκουρια την οποια απενεργοποιεις με βρασιμο.
Εγω αν το ειχα αυτο θα το περναγα με ενα fine steel wool ισα να φυγουν οι σκουριες χωρις να γρατζουνισω το μεταλλο με λιγο gun oil, τιποτε αλλο

DSCN2198-fhd.jpg

DSCN2200-fhd.jpg

Για μένα έκανες την καλύτερη δουλειά.Βεβαια όλες οι αποψεις σεβαστές,αλλά προτιμώ τα παλιά εργαλεία να δουλεύουν μαζι μου και να θυμίζουν τους ιδιοκτήτες τους...!

Η αληθεια ειναι και εμενα εκ των υστερων μου αρεσει το εργαλειο οπως βγηκε. Και το δικο σου πολυ ωραιο!

Διαβάζοντας σε άλλο φόρουμ οι απόψεις διίστανται, ωστόσο χρήστης του οποίου παραθέτω το post στο link πιο πριν, αναφέρει ότι το σχήμα "S" ήταν παλιά τεχνική χύτευσης για να μη ραγίζουν κατά την διαδικασία ψύξης (από υγρό σε στερεό).

Mηχανικο αριθμητηρι του παππου μου, του καπεταν Μιχαλη!
Το συγκεκριμενο μοντελο ηταν για εφαρμογες με το αμερικανικο συστημα (ποδια,ιντσες).

Μπορουσε ομως να χρησιμοποιηθει και για το μετρικο συστημα, αγνοωντας τα δυο τελευταια ρολογια και αρχιζοντας απο τα δυο κοκκινα (εκατοστιαιες υποδιαιρεσεις του μετρου).
40152473782_b4c43f8b77_b.jpg

Κατω δεξια ειναι ο μοχλος μηδενισματος και κατω απο αυτον η θεση για την γραφιδα.
40185484951_4b92a2fef5_b.jpg

Το συγκεκριμενο αριθμητηρι το χρησιμοποιουσε κυριως για την μισθοδοσια του πληρωματος.

Re: Απάντηση: Εργαλεία μιας άλλης Εποχής...

Δηλαδή αυτό έκανε πράξεις? Έβαζες δεδομένα και σου έβγαζε αποτέλεσμα?

Nαι, εκανε προσθεσεις, αφαιρεσεις, πολλαπλασιασμους και διαιρεσεις!!
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

τι φοβερο εργαλειο, απιστευτο !!!!!
εισαι πολυ τυχερος που εχεις κληρονομησει τετοια εργαλεια και τα εκτιμας